Egy konfliktusos vben
1982 – Thriller s E.T.
9 hozzszls
Kirschner Dvid    2011.07.15

A folyamatosan kiújuló izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy újabb fordulóponthoz érkezett, és kirobbant a Libanoni háború. Ez valójában egy reakciós csapás volt Izrael részérl a Libanonból kiinduló gerillaakciók megakadályozására. A PFSZ elleni támadás meggyengítette a szervezetet, és távosára kényszerítette a Bejrútban tartózkodó fegyveres csoportokat. Tavasszal Argentína és Nagy Britannia került fegyveres konfliktusba (ez a Falkland-szigeteki háború), mert a dél-amerikai ország a bels feszültségeket egy, a nemzetet egységesít törekvéssel kívánta megoldani. Eközben Mexikó az éppen kialakult hitelpiaci válsággal küzdött. Kanada április 17-én elérte a hivatalos függetlenségét az Egyesült Királyságtól, és megszületett a II. Erzsébet által is aláírt új alkotmány, bár a névleges államf a királyn maradt. Novemberben elhunyt a Szovjetuniót 1964 óta vezet Leonyid Brezsnyev, akit nagy ceremónia keretében temettek el. A hidegháború intenzív rprogramjai tovább folytatódtak, a szovjet Szaljut 6- ost a Szaljut 7 váltotta fel az rben. Megszületett a BMW egyik legjobb konstrukciója, a népszer E30-as sorozatszámú 3-as BMW , aminek gyártása egészen 1994-ig folytatódott.


Ekkoriban történt, hogy egy koncerten Ozzy Osbourne állítólag leharapta egy él denevér fejét de az a videofelvételeken nem tnik élnek. Az év során több botránya is volt, például amikor letartóztatták amiatt, hogy egy koncerten a közönség közé vizelt. Az R & B eladó Teddy Pendergrass deréktól lefelé lebénul egy autóbalesetben. 1982 jelentette Madonna felfelé ível karrierjének kezdetét, amikor is egyszerre készített felvételt a Warner Bros. Records-al és a Sire Records-al. Az év kétségtelenül legmeghatározóbb zenei „bumm”-ja Michael Jackson 'Thriller' cím albuma. A november 30-án megjelent lemez a világszerte eladott 104 millió példánnyal minden idk legsikeresebb szólólemeze lett. Nem is csoda, hiszen az album címadó dala, a Thriller korszakot alkotott. A dal klippjéból készült egy rövidebb, és egy hosszabb változat. A korong több dala is, mint a 'Beat it' , vagy a 'Billie Jean' maradandóan változtatták meg a zeneipart. Michael Jackson ekkor olvadt össze a nyolcvanas évekkel, és vált örökre az évtized ikonjává.


Az év egyik nagy slágere a Rocky III betétdala, a Survivor 'Eye of the tiger' cím produkciója volt. Joan Jett és a Blackhearts adta el az 'I Love Rock 'n Roll' örök slágert, a The Human league pedig a 'Dont't you want me' cím számot, Olivia Newton- John 'Physical' cím dala szintén óriási siker volt. Az év slágerei közé sorolható Madonna 'Burning up' [LINK: http:/ /www.youtube.com/watch?v=pufec0Hps00 ] cím dala, de Phil Collins 'You Can't Hurry Love' cím száma már klasszikus dallam. Tíz évnyi fennállása után, 1982-ben feloszlott a világ leghíresebb svéd zenekara, az ABBA. Ez eleinte szünetnek indult, és elhúzódása miatt jelentette az együttes végét.


1982 többek közt Antonio Banderas, Whoopi Goldberg, Eddie Muprhy és Hugh Grant filmes karrierjének elindulását hozta el, és ekkor debütált a még gyermek Angelina Jolie, amikor apjával, Jon Voight-al szerepelt egy filmben. Az év legjelentsebb, és egyben legtöbb bevételt hozó mozija Spielberg, 'E.T., a földönkívüli' cím filmje lett, összesen 793 millió dollárt hozott, és egyben elnyerte a Golden Globe-on a legjobb film díját. Érdekesség, hogy a filmekben elhelyezett bújtatott reklámot az E.T.-tl számítják, mivel a fszerepl kisfiú a Reese's Pieces nev édesség segítségével kezdett kommunikálni a földönkívülivel. 2010-ben készült el a remake-je az eredetileg 1982-es Tron cím filmnek. A korábbi film az akkori modern technikával készült, a mostani verzión keresztül pedig nyomon követhet a technikai fejldés. A sci-fi hullám termelte ki a 'Szárnyas fejvadász' cím Philip K. Dick-adaptációt is. A Ridley Scott által rendezett film annak ellenére, hogy megannyi technikai újítást alkalmazott, és az általa teremtett hangulatvilág sok utánzót vonzott azóta is, nem a legjobb fogadtatásban részesült, mára mégis kultfilm lett. Külön érdekesség, hogy a filmben idegen nyelven beszél egyik karakter, az eredeti változatban magyarul káromkodik. A filmiparban elindult a fantasy mfaj ersödése, ennek terméke volt az akkor még kevésbé ismert Arnold Schwarzenegger fszereplésével készült 'Conan, a barbár'.


A még ki nem hevert vietnami háború által generált bels feszültségeket dolgozta fel David Morrell 'Els vér' cím könyve, aminek a Rambo cím film az adaptációja. A Sylvester Stallone által alakított karakter az els megkeseredett vietnami veterán a vásznon. Az amerikai televízióban 1982. szeptember 26-án indult el a híres Knight Rider cím, összesen 90 epizódos sorozat, David Hasselhoff fszereplésével. A sorozat emblematikus „szereplje” egy Pontiac Firebird Trans Am, aki egy mesterséges intelligenciával rendelkez számítógép, és Michael Knight segítje.

4,356,900 Huf / 14,100 Eur
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betölt Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttmködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
Hennel Ádám a Fix HD magazin msorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövbeli tervekrl.
avatar
Monika90
-
2011.07.21. 17:56
26
Fire: Arra n is emlkszem :)
avatar
Fire
-
2011.07.21. 11:57
25
eye of the tiger szm elg npszer volt, a 2010-es x-faktorban a non stop eladsban is milyen egyedi volt.
avatar
DaNi
-
2011.07.17. 15:30
23
az egyik legjobb bmw volt..
avatar
Szeki
-
2011.07.17. 06:11
22
Fire: szerintem is! Sly Stallone nagy sznsz lett. A Rocky filmek is maradandk, meg az eye of the tiger szm fleg :D
avatar
Fire
-
2011.07.16. 13:06
21
Burton: bizony egyetrtnk. Nagy film, kemny hogy most 2011-ben a cool tv-n premierknt leadtk, pedig mr nem a legjabb filmek kztt van, s mg nem tudtk egyedisgt elhomlyostani ms filmek.
avatar
one_girl
-
2011.07.15. 22:50
20
\"Ekkoriban trtnt, hogy egy koncerten Ozzy Osbourne lltlag leharapta egy l denevr fejt de az a videofelvteleken nem tnik lnek. Az v sorn tbb botrnya is volt, pldul amikor letartztattk amiatt, hogy egy koncerten a kznsg kz vizelt.\"

tiszta horror huhhh,.. de az ET azr j volt..
avatar
LosSantos
-
2011.07.15. 20:38
19
ez az e30 tnyleg szp, meg j sok idn t gyrtottk
avatar
Oliv3r
-
2011.07.15. 19:17
18
ez volt a legszebb bmw-k egyike!
avatar
Burton
-
2011.07.15. 15:26
17
Rambo a kedvencem volt :D a bmw pedig stylish..
Kk Mishumo kardign
A Mishumo egy feltörekv márka, mely elssorban a sportosan elegáns fiatalokat kívánja megcélozni. Kiváló anyagválasztás és a színek megfelel variálása a márka f ismertetjele - na és persze a több helyen is elhelyezett logó.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Amikor mindenki két számmal nagyobb fels ruhát, de szk nadrágot hordott, amikor a férfiak nagy részének is nies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dúlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.