Mi trtnt 1987-ben?
1987 – Az els intifda s a Tzsdecpk
3 hozzszls
Kirschner Dvid    2012.01.07

1987-ben újabb fordulat következett be a sosem nyugodt Közel-Keleten, Jasszer Arafat vezetésével megindult az els palesztin intifáda (Izrael ellenes támadások), mely hat évig tartott. A konfliktus oka az izraeli jelenlét Ciszjordániában és a Gázai övezetben, melyet a palesztinok a magukénak tekintenek. Ebben az évben sikerült a Fidzsi-szigeteken megdönteni az India-barát kormányt, és köztársaságot kikiáltani októberben. Az USA-ban eközben a Cadillac sikeres autó koncepciókat valósított meg, növelte eladásait, és 1987-ben felvásárolta az olasz Lamborghinit és Maseratit. Július 11-én megszületett a Föld ötmilliárdodik lakója Zágrábban, idehaza pedig a demokratizálódás lassan, de biztosan folytatódott, ugyanis a kormány novemberben döntött a világútlevél bevezetésérl, mely 1988-ban életbe is lépett.


1987-ben Michael Jackson, és Madonna is, korábbi sikerüket meglovagolva turnézzák körbe a világot. Kylie Minogue karrierje elkezdett felívelni, mikor a 'The Loco-Motion' cím dala heteik a listák elején szerepelt. Márciusban a U2 – egy korábbi Betales dal ötlete nyomán – egy háztetn forgatta le egyik daluk videoklippjét. A koncertjein rendszeresen horror elemeket felvonultató Alice Cooper majdnem meghalt egyik produkciója során, mikor a színpadra kihelyezett akasztófa elromlott. 1986-ban született meg a Los Lobos 'La Bamba' cím örök slágere, ami vezette akkor a listákat, de Rick Astley 'Never Gonna Give You Up' cím dala szintén ismert dallam azóta is.

1987-ben második lemezét adta ki Whitney Houston, és lett az els ni eladó, aki vezette a Billboard listát. Az 'I Wanna Dance With Somebody' cím dala nagy siker lett. A rock fenegyerekei, a Guns N' Roses együttes adta el a 'Welcome To The Jungle' cím számot, Michael Jackson pedig az ekkor megjelent legújabb lemezének címadó dalát, a 'Bad'-et énekelte el. A volt Beatles tag, George Harrison szólókarrierjének egyik legkedveltebb dala a 'Got My Mind Set On You' volt, a hip-hop rajongók pedig LL Cool J 'I Need Love' cím dalát kedvelték. Madonna ebben az évben egy kortalan slágert énekelt el, a 'La Isla Bonita'-t , a kubai díva, Gloria Estefan pedig a 'Rhythm is Gonna Get You' cím számot, a Black 'Wonderful life' cím dala szintén az év kedvelt slágerei közé tartozott.

1987-ben egy kevésbé ismert rekordot döntöttek meg a filmmvészetben, még hozzá elkészítették minden idk leghosszabb filmjét. 'A gyógymód az álmatlanságra' cím filmet John Henry Timmis rendezte, mely összesen több, mint három nap hosszú (egész pontosan 5520 perc). A szándékosan céltalan filmben Lee Groban olvassa fel azonos cím versét, teljes terjedelmében, mialatt heavy- metal- és pornóvideókat játszanak le. De más, hasznosabb filmek is megjelentek 1987-ban, mint például a Jó reggelt Vietnám! Robin Williams fszereplésével, ami egy Saigonba vezényelt rádiósról szól, aki a propaganda hírek helyett a rádiómsorával szórakoztatja a katonákat.


Az akciófilmek terén sem volt megállás, elkészült a Beverly Hills-i zsaru 2, és a Halálos fegyver sorozat els része, Mel Gibson és Danny Glover fszereplésével, ami megteremtette az egymást utáló, de mégis együtt dolgozni kényszerül két zsaru toposzát.


A nyolcvanas évek második fele a horror mfaj újjáéledésének idszaka volt. Ekkor készült el a kultuszt teremt Predator – Ragadozó cím film, melyben Arnold Schwarzenegger mellett a kor több neves színésze is feltnt. A filmet a korszak egyik legjobb akciófilm rendezje, John McTiernan rendezte. A film érdekessége, hogy a Predátort eleinte Jean-Claude Van Damme játszotta, akinek megfelel testfelépítése volt a szörnyéhez, ugyanakkor állandóan panaszkodott, hogy elájul a meleg ruhától, és állítólag szándékosan bojkottálta a rendes forgatási menetet. t késbb a több, mint két méteres Kevin Peter Hall váltotta le. Ebben az évben készült el a legismertebb Star Wars paródia, az rgolyhók, mely a Mel Brookstól megszokott fanyar és angolos humorral parodizálja a sci-fi sagát.

Gordon Gekko - a filmvszon
leghresebb Wall Street-i bankra
Gordon Gekko - a filmvszon leghresebb Wall Street-i bankra

A tavaly folytatást is megért kultikussá lett Tzsdecápák is 1987-ben jelent meg. Oliver Stone filmdrámája eltte sosem látott módon mutatta be a pénzvilág árnyoldalait. Gordon Gekko megformálásáért Michael Douglas a legjobb férfi fszerepl Oscar díját vehette át.

2,502,900 Huf / 8,100 Eur
3,476,250 Huf / 11,250 Eur
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
Kristen Stewart megjelenését igen ers kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betölt Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttmködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
avatar
Torpedo
-
2012.01.12. 12:56
59
Good Morning Vietnam s a Wall Street baromi j filmek, 87 legjobb termse :D
avatar
Sonic
-
2012.01.09. 21:26
58
Predator de rossz film volt :S nemrg adta a tv, de nagy kn volt vgignzni :D
avatar
intel
-
2012.01.08. 18:39
57
a wall street baromi jo film volt!
Alkalmi Dsquared2 zak
A YOOX legújabb 2013 spring/summer szezonjának legmenbb zakóját egyértelmen a Dsquared2 hozta el.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A folyamatosan kiújuló izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy újabb fordulóponthoz érkezett, közben Michael Jackson Thriller cím albuma világsikert ért el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.