Itt a Salon International de la Haute Horlogerie kiállítás
2017: Jönnek az új luxusórák
Munkatársunktól    2017.01.25    0 hozzászólás

Elindult a 2017-es SIHH konferencia, ahol idén is a legkomolyabb óragyártók rukkolnak elő új modelljeikkel. Folyamatosan frissülő cikkünkben beszámolunk a legérdekesebb bejelentésekről. A korábbi évek összefoglalói itt érhetők el: SIHH 2014 | SIHH 2015 | SIHH 2016.

Az 50mm-es Breitling monstrum, ami mégis könnyű
05
FEB

Élénk narancs és matt fekete színek jellemzik a Breitling Avenger új verzióját, ami a Hurricane 12H nevet kapta. A Breitling egyedülálló high-tech tokja 3.3X könnyebb, mint a normál titánium, ami talán kompenzálja az óra hatalmas, 50mm-es átmérőjét.

Felfrissült a Royal Oak Chronograph
25
JAN

Vadiúj Royal Oak Chronograph modellek érkeztek a 20 évforduló alkalmából. A 2012 óta változatlanul hagyott, ámde azóta is az AP egyik legsikeresebb sportórája most több ponton ráncfelvarráson esett át. A számlapjukat teljesen átdolgozták, a logó, a mutatók, a kronográf számlálók is felfrissültek, továbbá a dátumablak is át lett helyezve.

Az új kollekcióban a ROC megvásárolható lesz acél és vörösarany verzióban is, utóbbi bőrszíjjal is kérhető lesz.

Itt a JLC saját World Time-ja
25
JAN

A Patek Philippe World Time ellenfelének szánja a Jaeger-LeCoultre a Geophysic Universal Time néven bejelentett modellt, ami jellegzetes földgömb-stílusú kék számlappal, acél tokkal, a Pateknél lényegesen megfizethetőbb áron kerül majd piacra. A 41.6 mm-es óra belsejében a gyártó saját szerkezete ketyeg, 24 különböző időzónával, nyári időszámítást jelzővel és 24 órás nappal/éjszaka indikátorral.

Bőrből készült Afrango mokaszin
Beköszöntött a jó idő! Mire lesz szüksége a nyár folyamán egy elegáns úriembernek? Mokaszinra!

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.