Szépen sorban a legnagyobb kitüntetéseket is megkapta színészi képességei elismeréseként
65 éves Gálvölgyi János
0 hozzászólás
Kocsis Katica    2013.06.10

Az 1968-as Ki mit tud?-dal robbant be a köztudatba, azĂłta folyamatosan jelen van a szĂ­nházi Ă©letben Ă©s a televĂ­ziĂłban. ParodistakĂ©nt indult, de mára már számtalan komoly, drámai szerepet is megformált. SzĂ©pen sorban a legnagyobb kitĂĽntetĂ©seket is megkapta szĂ­nĂ©szi kĂ©pessĂ©gei elismerĂ©sekĂ©nt. Gálvölgyi János, a Madách SzĂ­nház művĂ©sze hatvanötödik Ă©vĂ©t töltötte be.

Fotók: Madách Színház
Fotók: Madách Színház

Gálvölgyi János egy öntudatos Ă©s határozott szemĂ©lyisĂ©g, aki számára a szĂ­nház lĂ©tkĂ©rdĂ©s. Nem is lepődĂĽnk meg azon, hogy május 26-án, szĂĽletĂ©se napján is szĂ­npadon van: Willie Clark, az egyik Napsugár fiĂş szerepĂ©ben kĂĽlönösen nagyszerűt alakĂ­t ezen az estĂ©n. Nagyszerűen szĂłrakoztatja a közönsĂ©get Ă©s közben nem is sejti, hogy a szĂ­npad mögött már kĂ©szĂĽlődik számára a meglepetĂ©s. A darab elĂ©rkezik vĂ©gpontjához, a közönsĂ©g tapsol Ă©s a meghajlások közepette szĂ­npadra lĂ©p Szirtes Tamás, a szĂ­nház igazgatĂłja.

Gálvölgyi elsőkĂ©nt nem is Ă©rti, hogy mi törtĂ©nik körĂĽlötte. Szirtes kedves szavakkal köszönti az ĂĽnnepeltet, aki meglepettsĂ©gĂ©t nem is tudja titkolni. Az igazgatĂł Gálvölgyi szĂ­nĂ©szi kĂ©pessĂ©ge mellett nagyszerű humorát is kiemeli, majd kihangsĂşlyozza, hogy a szĂ­nművĂ©szben jelen van az a fantasztikus adottság, hogy a vidámságot kissĂ© szomorĂşvá tegye Ă©s a szomorĂşságba belecsempĂ©ssze a vidámságot. A meghatĂłan lágy szavak után Szirtes szĂ­npadra szĂłlĂ­tja a Madách SzĂ­nház nĂ©hány tagját, akik saját szavaikkal szeretnĂ©nek gratulálni a 65 Ă©ves művĂ©sznek. Nagy Sándor a Producerek prĂłbáit idĂ©zte fel, ahol elsőkĂ©nt dolgozott egyĂĽtt Jánossal. “Remegő kĂ©zzel Ă©s lábbal mentem oda hozzá Ă©s mutatkoztam be neki.” - emlĂ©kszik vissza a művĂ©sz, majd felidĂ©zi, hogy az egyik prĂłbán egyszer egy meglehetősen kellemetlen pozitĂşrában - párhuzamosan egymáson fekve - hálálkodott Gálvölgyinek a közös munkáért.


Benedek MiklĂłs elárulta, hogy ő valĂłjában már előadás előtt felköszöntötte Gálvölgyit, viszont ennek ellenĂ©re szĂłlna nĂ©hány kedves szĂłt. Benedek kihangsĂşlyozta, hogy “amĂ­g ilyen embereink vannak, akik ilyen komolyan tudnak nevettetni, addig nagyon sok örömĂĽnk van az Ă©letben.” Gálvölgyinek csak annyit kĂ­vánt, hogy mĂ©g nagyon sokáig szĂłrakoztathassa a közönsĂ©gĂ©t. Serbán Attila a Macskák cĂ­mű darab kapcsán ismerkedett meg Gálvölgyivel Ă©s ekkor igazán közel kerĂĽltek egymáshoz. Az első dolog, amit akkor megbeszĂ©ltek, hogy mindkettejĂĽk nagy kedvence a Queen, Ă­gy ez alkalommal Serbán egy Freddy Mercury dallal köszöntötte a művĂ©szt. Oroszlán Szonja megköszönte azt a rengeteg tudást, amit a Gálvölgyitől kapott - “Muszáj volt lenyĂşlnom az eszközeidet, a profi dolgaidat.” -, majd SzervĂ©t Tibor egy verssel, egy János vitĂ©z átirattal köszöntötte a művĂ©szt.

Az ĂĽnneplĂ©s vĂ©gĂ©n egy ajándĂ©kkal is megleptĂ©k a művĂ©szt: a bohĂłcgyűjtő hĂ­rĂ©ben állĂł művĂ©sz egy, a fĂ©nykĂ©peiből összeállĂ­tott bohĂłc formájĂş posztert vehetett át.

Pöttyös D&G nyakkendő
Nagyon divatba jött manapság a vékony, fekete színű nyakkendő. Érthető, hiszen fiatalos, laza és mégis elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas Ă©vek derekán több terror támadás is törtĂ©nt, de elindult a világsztárokat tömörĂ­tő USA for Africa project is.