Mit gondol a bulvrrl a Starity s a Trendmagazin fszerkesztje?
A bulvrmdia itthon s klfldn
Molnr Gergely interjja    2011.04.06    39 hozzszls

Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét. Az interjúból kiderül, hogyan látják k a hazai bulvársajtót.

Hennel dm s Friesl Balzs
(fotk: Kiss Pter Attila)
Hennel dm s Friesl Balzs (fotk: Kiss Pter Attila)

Üdvözöllek benneteket itt az Andrássy úton található Párisi Nagyáruház Lotz-termében! Azt hiszem Hennel Ádámot nem kell bemutatnom a Trendmagazin olvasóinak, de Friesl Balázs, a Starity fszerkesztje kevesebbszer szokott nyilatkozni. Úgy tudom nem nagyon szoktál interjút adni, van ennek valamilyen külön oka, vagy miért alakult ez így?

Friesl Balázs: Eddig nem volt rá módom hogy interjút adjak, inkább a háttérben tevékenykedtem, de ez egyáltalán nem volt tudatos döntés részemrl. Ha úgy alakul akkor jobban eltérbe fogok kerülni, persze azt nem tudom hogy ez hasznos lesz vagy sem, mennyire válik majd a Starity elnyére, de ez majd úgyis ki fog derülni!

Ádám, te viszont rendszeresen megszólalsz különböz helyeken, fontos számodra a párbeszéd az olvasókkal?

Hennel Ádám: Engem sokszor vádoltak már azzal, hogy krónikusan sokat szerepelek, de szerintem ez nincsen így, st. Én csak akkor szólalok meg, ha valamilyen komolyabb mondanivalóm van, de egyébként egyáltalán nem vagyok nyitott a nyilvánosság felé. Szerkesztségünkbe rendszeresen kapok meghívókat különféle rendezvényekre, de szinte soha nem megyek el. Amikor pedig nyilatkozok, az azért van, mert nekem már kezdetektl volt egy olyan gondolatom, hogy egy ilyen lapnál mint amilyen a Trendmagazin, ahol megjelennek komolyabb, értékrendbeli, életviteli kérdések is, itt az nagyon elnyös, ha a magazint össze tudják kötni egy vezetvel, akinek az élete, értékrendje egyezik a kitzött célokkal.

Mostani beszélgetésünk témája a bulvár, szerintetek mi a bulvár? Balázs, írd körül nekünk ezt a fogalmat légyszíves!

Friesl Balázs: A bulvár véleményem szerint egy nagyon tág fogalom, elssorban a bulvársajtó azokkal a személyekkel foglalkozik, akik közszereplk, nagy érdekldésre tettek szert, és az életük, mindennapjaik foglalkoztatják az embereket. Nagyjából így lehet leírni a bulvármédia tevékenységét. Ezen újságok olyan sztorikat közölnek le ismert emberekrl, amik érdeklik az olvasókat, amik néha vidámak, néha meghökkentek, és ezáltal kizökkentik ket a mindennapi életükbl.

Ádám, te hogy írnád körül a bulvárt?

Hennel Ádám: Teljes mértékben osztom Balázs megállapítását, a bulvár elssorban egy szórakoztató mfaj. Én egyébként azt látom, hogy hazánkban a bulvármédiának valahogy nagyon rossz kicsengése van, divat lett manapság a sztármagazinokat, rajongói közösségeket, szórakoztató televíziómsorokat lenézni, szidni, amivel én nem értek egyet. Természetesen tudom jól, hogy ezeknek a kritikáknak van alapja, hiszen én is látom azokat az eseteket, amikor a bulvársajtó egyes részei lejáratnak, megbélyegeznek, megaláznak embereket, illetve sajnos van amikor a kedves újságírók átlépnek egy bizonyos határt, és szó szerint hazugágokkal akarják növelni a példányszámot. Ezt én is elítélem! Ugyanakkor az is tarthatatlan állapot, hogy ezeket az egyedi eseteket az egész szórakoztató médiára rá akarják húzni!

A Trendmagazint az elmúlt egy-két hónapban gyakran érték támadások, miszerint “bulvárosodunk”. Miért is? - kérdezem én. Száz cikkünkbl jó ha tízben megjelennek ismert emberek nevei. Vagy az a bnünk, hogy kapcsolatban állunk a Starity-val? Akiket ez zavar, azoknak azt üzenem: írkáljanak amit akarnak, nem izgat!

Molnr Gergely interjja
Molnr Gergely interjja

Nyilvánvalóan sok különbség van a nemzetközi és a hazai bulvármédia, celebvilág között, ti hogy látjátok ezt?

Friesl Balázs: Szerintem olyan nagy különbségek nincsenek, legalábbis én azt vettem észre, hogy maga a bulvársajtó hasonló elveken mködik. A legnagyobb különbség abból fakad, hogy külföldön igazi sztárok vannak, nálunk pedig úgynevezett celebek, akik azon kívül, hogy a címlapokon vannak, semmit nem tettek le az asztalra. Talán ez az egyik ok, amiért hazánkban ennyire elítélik a bulvárt. A másik különbség, hogy az ottani lapok szinte mindent megírnak a sztárokról, merre mennek, mit csinálnak éppen, nálunk ez nincsen így, kivéve az egy-két éppen aktuális bulvárhst. De az is tény, hogy kint több újság mködik, sokkal több szerkesztvel, fotóssal, akik mindenhol elkapják az ismert embereket. Magyarország egy kis ország ehhez, hogy például egy ismert embert az utcán lefotózzák és felkerüljön róla egy elnytelen kép az internetre.

Ez fleg ebbl adódik, hogy kisebb az ország? Gondolom elssorban Amerikával hasonlítod össze a hazai viszonyokat.

Friesl Balázs: Igen. A Starity is fleg külföldi lapokból dolgozik, és ha mi minden megjelen hírt átvennénk, akkor azt az olvasóink nem nagyon díjaznák, mert a visszajelzések alapján nincs olyan méret igény a sztárok mindennapi élete felé, mint Amerikában.

Hennel Ádám: Én is itt fognám meg a lényeget, hogy kis ország vagyunk, és ebbl következen mások is a lehetségek, ám én a legfbb különbséget a minségben látom. Nyilván ez a különbség adódhat abból is, hogy az Egyesült Államokban jóval nagyobb a piac, sokkal nagyobb pénzek mozognak a kiadóknál is, következésképpen nagyobb stábbal, minségibb technikával tudnak dolgozni. Nekem nagy “szerelmem” a televíziózás, én rengeteg közéleti, szórakoztató msort nézek naponta, és ott már tisztán felfedezhet a különbség. Mondok egy konkrét példát és akkor érthetbb lesz az olvasóknak. Személy szerint nagyon kedvelem az NBC reggeli msorát, a Today Show-t, ahol a közéleti témáktól kezdve egészen a legújabb filmekig mindenrl szó esik. Egy igazi reggeli produkció, komoly és vidám témákkal.

Egy alkalommal - még 2008-ban - a Twilight széria kapcsán vendégük volt Kristen Stewart és Robert Pattinson (akiket gondolom nem kell bemutatni a Starity közösségének). Nos magát a stúdiót úgy kell elképzelni, hogy van egy hatalmas épület New York szívében (Rockefeller Plaza), és az utcáról belátni az üvegen keresztül a stúdióba! Azaz a msor készíti már elre bejelentik, hogy a holnapi napon Kristen Stewart és Robert Pattinson lesz a vendégünk az él adásban ekkor és akkor. A rajongók százai pedig ellepik az utcát, és ezáltal az átlagemberek is a show részei lesznek. Amíg tart a beszélgetés kintrl beintegetnek, vagy éppen táblára írnak üzeneteket – csak és kizárólag pozitív megjegyzéseket lehet felírni -, és várják hogy vége legyen az interjúnak. Ekkor a msorvezetn és a meghívott vendégek fogják magukat, kimennek az utcára, és folytatódik a msor, jöhetnek a rajongói kérdések! Mindezt élben! Valljuk be, nem sokszor adódhat olyan szituáció, amikor emberek a kedvenc világsztárjukkal kerülnek egy légtérbe, és még kérdezhetik is ket, nos az ottani média ezt is megteremti. Fantasztikus show-t csinálnak nap mint nap az NBC-nél, de ez csak egy példa volt a sok közül. Nos, azt hiszem hazánkban még messze vagyunk ettl a színvonaltól.

Friesl Balzs, Starity
fszerkeszt
Friesl Balzs, Starity fszerkeszt

Most térjünk vissza hazánkba, arra lennék kíváncsi hogy a hazai magazinokban – akár a ti magazinjaitokban - hogyan jelenik meg az ismert emberek felé irányuló rajongás?

Friesl Balázs: Itt elször külön kell választani hogy melyik a rajongás és melyik az utálat. Sajnos általában nagyon nagy moderáció szükséges, mert lassan több az utálat mint a rajongás. Az biztos, hogy nagyon nagy közösségek tudnak kialakulni egy-egy sztár köré, akik a végskig istenítik és védik a kedvencüket. Például sokan képesek csak azért több felhasználót beregisztrálni a Starity-re, hogy a rajongók száma alapján a sztár elbbre kerüljön a ranglistán.

És ugyanez visszafelé elvakult gylölködéssé is válhat?

Igen, és úgy gondolom hogy ez fleg a korosztállyal függ össze. Van egy szint, amikor már nem tolerálják az emberek a másik kedvencét, és akkor elkezddnek az odamondogatások, beszólogatások... Nagyon nehéz egy oldalon, ahol több sztár is megjelenik rendet tartani, mert rendkívül nehezen vannak meg egymás mellett a különböz rajongói közösségek.

Ádám, a Trendmagazinon mi a helyzet ezen a téren?

Hennel Ádám: A Trendmagazin ilyen szempontból könnyebb helyzetben van, hiszen nálunk nagyon bulváros témák nem jelennek meg. Kétségtelen hogy vannak olyan cikkeink, ahol ismert személyek is felbukkannak, de azok is valamilyen téma kapcsán keletkeznek. Úgyhogy nálunk a legnagyobb botrányok az én személyem körül forognak, de mondom ez leginkább azért van így, mert nem szerepelnek a magazinban sztárok, így az olvasóknak be kell érniük az én rendkívül unalmas dolgaimmal.

Viccet félretéve, én is a moderációt húznám alá, és örülök hogy a Balázs is ennyire fontosnak tartja ezt. Sajnos hazánkban a legnagyobb bulvármagazinokon semmilyen moderálás nincsen, így ha megjelenik egy ismert személyrl egy hír, egy interjú, akkor 100 kommentelbl 89 egybl anyázni kezd, a másik 11 pedig a többieket kezdi el piszkálni. Ez nem állapot szerintem... A Trendmagazinon ilyen nem fordulhat el, nálunk rendkívül ers a moderátori jelenlét, továbbá már a regisztráció után megpróbáljuk kiszrni a problémás egyéneket. Éppen ezért már-már a nyugalom szigete az oldal, a viták is kultúráltan zajlanak, aminek én nagyon örülök!

Az alapkérdésre visszatérve pedig nekem az a határozott véleményem, hogy semmi probléma nincsen azzal, hogy fiatalok rajonganak ismert személyekért. Természetesen meg kell nézni hogy kirl van szó, milyen példát mutat, de ez már egyéni ügy, nekünk a feltételeket kell megteremtenünk hozzá. Ezért is mérhetetlen örömmel tölt el, hogy hazánkban az utóbbi években rendkívül megszaporodtak a minségi tartalmakat elállító rajongói oldalak. ket nem leszólni, hanem támogatni kellene...

Ha már a rajongóknál tartunk, engedjetek meg nekem egy személyes kérdést amit nem tudok kihagyni... Ti kiért, vagy kikért rajongotok? Balázs, elárulnál valamit esetleg errl nekünk?

Nincs olyan személy, akiért rajonganék, nem emelnék ki senkit...


Ez végülis meglep válasz, Ádám?

Nos engem ez teljesen letaglózott! Mondjuk én értem, a Balázsnak pártatlannak kell maradni, nem szabad egyik irányba se húzni, mert abból még bajok lehetnek!

Igazából nekem sincsenek az életemben tömegesen olyan személyek, akikért úgy igazán rajonganék, ha viszont meg kell említeni valakit, akkor az nem lehet más mint Kristen Stewart. t tartom annak, akivel teljes mértékben azonosulni tudok, akinek a hozzáállása, a személyisége mind-mind rendkívül szimpatikus számomra, hát kaptam is érte eleget, de ez egy másik történet...
Most nyilván kíváncsi vagy arra is hogy miért ?

Így van, pont ezt akartam kérdezni! Szóval?

Nem úszom meg úgy látom. Két kedvenc filmemben is játszik, az egyik a Beszélj!, ami Laurie Halse Anderson amerikai írón Hadd mondjam el... cím díjnyertes könyve alapján készült produkció. Megrendít, szívhez szóló és ugyanakkor zseniális történet egy megsebzett, bezárkózott személyiségrl. Mivel egy kis költségvetés filmrl van szó, ezért hazánkban nem igazán ismert, de éppen ezért is ajánlgatom egyre több helyen. Ebben a filmben szerintem Kris eddigi élete legjobb alakítását játssza, kéthetente megnézem ezt a filmet...

A másik örök kedvenc pedig a Kalandpark, ami szintén zseniális film, jónéhányszor láttam már. Greg Mottola nagyon hangulatosan mutatja be a 80-as évek amerikai tinikorszakát, az ottani társadalmi, emberi viszonyokat, kapcsolatrendszereket. Itt jegyezném meg, hogy a Trendmagazinon hamarosan indul egy új rovat a 80-as évekrl, ne hagyjátok ki...

Kicsit kanyarodjunk a jöv felé, hogyan látjátok a bulvár jövjét a magazinotokban?

Friesl Balázs: Mi mindenképpen a bulvár irányba szeretnénk tovább menni. A Starity egy fórumból ntte ki magát, még nem nevezném bulvárlapnak, de ebbe az irányba megyünk. Egy olyan magazint szeretnék, ahol megjelennek ismert emberekrl hírek, cikkek, érdekességek. Fként ni témákban gondolkodunk, amikkel még inkább szélesíteni tudjuk a palettát és a tartalmakat. A bulvártémákat pedig úgy szeretnénk ersíteni, hogy a jövben mi is megjelennénk bizonyos hazai rendezvényeken, és ezekrl els kézbl számolnánk be olvasóinknak.

Illetve az olvasói korcsoportot is megpróbáljuk feljebb tolni, mert a korosztály jelenleg nagyon fiatalokból áll, lassan 10-12 évesek is megjelennek a Starityn, ami nem biztos hogy a legjobb irány. Tervezünk egy új dizájnt is, amely képes lesz vonzani a kicsit idsebb korosztályt is.

Ádám? A Trendmagazin merre megy a jövben?

Nálunk új dizájn nem lesz egyelre, ezt már leszögezem! Mit szeretnénk bulvár témákban elérni? Igazság szerint semmi különöset, hiszen az oldalunk stílusa, szellemisége már adott. Ami viszont érdekes lehet, hogy végre valahára elindítjuk videós rovatunkat, amit én már nagyon régóta várok! Rendkívül érdekes interjúk és egyéb videós anyagok várhatók tehát a Trendmagazinon! Ami pedig a lap egészét illeti, szeretném továbbra is képviselni azt az érdékrendet amit én keresztény emberként vallok, azaz a házasságok támogatását, a család fontosságát, a fiatalok helyzetének a javítását és így tovább. Mindemellett pedig továbbra is nagy szerepet kap nálunk a divat, a polgárosodás... Mi mást mondhatnék? Megyünk elre!

Balázs és Ádám, köszönöm hogy itt voltatok és válaszoltatok a kérdéseimre! Sok sikert!

avatar
Alex89
-
2011.04.24. 22:29
1015
Nagyon rdekes cikk, jl krljrttok a tmt! Ha Amerikhoz hasonltjuk az itthoni mdit akkor valban nagyok a klnbsgek.. n arra lennk kvncsi hogy szerintetek ez mikor fog fordulni, s hogy mi szksges ehhez? pnz? elhatrozs? tbb tehetsg?

UI: Nagyon vrom a vsrlsi tancsadt is!!!!
avatar
Bebe
-
2011.04.10. 01:52
918
Torpedo: mire gondolsz, mi mindennapos eset?
avatar
Tompi
-
2011.04.09. 12:12
891
Nagyon j interj lett, gratullok!
avatar
kantorjozsef
-
2011.04.08. 22:53
890
Kedves dm!Ebben az orszgban szinte lehetetlen lenne reproduklni azt ami USban megy! ennek tbb oka is van:nincs elg tke,nincs annyi sztr,s az emberek viselkedse is lehetetlenn teszi ezt! Itt arra kel az orszg hogy az egyik politikus beszli a hlyesgeket,vagy arrl van sz hogy megint xy megy tntetni!Ahelyett hogy vidm s rtkes dolgokrl lenne sz,nem pedig a sok balfk politikus meg holdudvara beszln a baromsgokat!Ebben a mdia is hibs,mert mindig ez van a hrekbe is,vagy ha nem politika akkor lops,gyilkossg,csaldi drmk.s akkor mg csodlkozik valaki ha ebben az orszgban mr reggel7 rakor idegbetegek az autsok!Elszr ezen kne vltoztatni!A tbbivel egyetrtek!
avatar
Torpedo
-
2011.04.08. 18:04
888
\"Termszetesen tudom jl, hogy ezeknek a kritikknak van alapja, hiszen n is ltom azokat az eseteket, amikor a bulvrsajt egyes rszei lejratnak, megblyegeznek, megalznak embereket, illetve sajnos van amikor a kedves jsgrk tlpnek egy bizonyos hatrt, s sz szerint hazuggokkal akarjk nvelni a pldnyszmot. Ezt n is eltlem! Ugyanakkor az is tarthatatlan llapot, hogy ezeket az egyedi eseteket az egsz szrakoztat mdira r akarjk hzni!\"

Ezzel egyet is rtek, csak az a gond dm, hogy ez nem egyedi eset. Nagyon gyakori, st mindennapos. s amg ez gy is marad addig a bulvrmdira ezt r is fogjk olvasni.
avatar
Huszti
-
2011.04.08. 17:50
887
Szandi: ez csak neknk lesz hahaha :D remlem \"megfizethet\" rak lesznek!
avatar
Szandi
-
2011.04.08. 15:10
886
ez a vsrlsi tancsad tk j tlet, de ugye lesz lnyoknak is??
avatar
annacska
-
2011.04.07. 22:48
883
Lilly-nek: A Speak tnyleg j film, n mr lttam, de ott Kristen mg fiatalabb volt, az Alkonyat eltt kszlt 1-2 vvel, nem utna!
avatar
annacska
-
2011.04.07. 22:41
882
A Starity szp oldal, minek oda j skin? n is olvasgatom, de az ilyen Val Vilgos rszeket zsigerbl t tekerem, az lenne a j ha ezzel nem is foglakoznnak. Elvgre azok nem is sztrok, nemde?
avatar
bigyo92
-
2011.04.07. 21:42
879
\"dm ott pp az unalmasabb rszeknl diszkrten a telefonjt olvasgatja? xd))\"

ez nagy volt petra :DDD sztem csak lefel nzett kzben .P
avatar
sweetie
-
2011.04.07. 20:41
878
szpen kinyomtattk a leveleket :) meg milyen arik voltak a gyerekek :)
avatar
Attilaa
-
2011.04.07. 20:26
877
Dej remltem ,hogy igazam lesz s nem mondok hlyesget.Amgy nem vagyok olyan nagy szakrt csak kb 1 ve egyre jobban kezdenek rdekelni az rk (plne a Hublot a kedvencem) s gy nagybl otthon vagyok a tmban.
\"mg pr ilyen manver s beveszlek magamhoz a bazrba! :-D\" hha akkor belehzok :DDDDD
avatar
Mihaly
-
2011.04.07. 20:08
876
J interj lett, kt fiatal fszerkeszt kt j lap... :-)

Attilaa jl kiszrtad, de igazi raguru lehetsz. mg pr ilyen manver s beveszlek magamhoz a bazrba! :-D Meg tudom ersteni az egy BB. dm pr hnapja cserlte be az IWC-t r (ez volt lete els j rs dntse! :-D)

Mihly
avatar
gery
-
2011.04.07. 19:35
875
Kszksz!! Men Cuccok frfiaknak :DD na ez rdekes lesz
avatar
Attilaa
-
2011.04.07. 18:57
874
avatar
Szandi
-
2011.04.07. 18:46
873
milyen vsrlsi tancsad? :)
avatar
Bernie
-
2011.04.07. 18:21
872
Viedes rovat JESSSSSZ! Mr nagyon vrom :O

Attilaa: te nagyon penge lehetsz rkbl, ha gy meg tudod llaptani.. n nem tudom :DNem is ltszik annyira.


Marci20:ht igen :D De mltkor Adrihanna is rta hogy kik rnak neki levelet.. t is sajnlhatjuk :D
avatar
Attilaa
-
2011.04.07. 18:05
871
Huu ez a vsrlsi tancsad nagyon j lesz, mikorra vrhat???
avatar
Attilaa
-
2011.04.07. 17:58
870
H. kezn az 1 Hublot big bang jl ltom :DD?
avatar
DaNi
-
2011.04.07. 17:25
869
Kirly :D Milyen sz lenne ha itthon is olyan lenne egy msor mint a Today Show..
avatar
Marci20
-
2011.04.07. 13:54
867
Nem irigylem a starity-t, mert az ilyen 13 vesek tnyleg olyan makacsok tudnka lenni uhh... Mltkor focimeccsen voltunk, ahol ilyen korak jtszottak, s majdnem sszeverekedett kt gyerek csak mert az egyik rosszat szlt Zidane-rl :DS
avatar
Athos
-
2011.04.07. 12:07
866
80-as vek??? Jeeeeaaah kirly!
avatar
volverin
-
2011.04.07. 00:31
865
Kirly! Jl ssze lett rakva a cikk, grat M. Gergelynek a krdsekrt. Nagyjbl egyet is rtek, csak azt nem tudom, hogy azok a lapok/szerkesztk//tkmindegy akik a \"stt\" oldalon llnak s mindig csak a rosszat rjk le, ket hogy lehetne levltani? Vagy mi ebben a j? Egy bulvrlapnak tjkoztatni kne, nem pedig mindenflt hazudozni, plusz direkt keverni a sz4rt... s rtem hogy dm mirl beszl, mert a televzi msorokat meg mindent beleszmol a bulvba, de van egy kt mocskos jsg aminek semmi mentsge nincs!
avatar
petra19
-
2011.04.06. 21:21
864
blcsen tette a Balzs h ne mondott senkit xd ilyen pozciban vigyzni kell :D

a kpek nekem is nagyon tetszenek! dm ott pp az unalmasabb rszeknl diszkrten a telefonjt olvasgatja? xd))
avatar
Blackjack
-
2011.04.06. 20:13
863
Lemaradt: n is szoktam nzni klfldi msorokat, nekem a BBC a kedvencem.. NBC -t is interneten lehet fogni MO-n?
avatar
Blackjack
-
2011.04.06. 20:12
862
10-12 ves korosztly? Az gyilkos dolog :DD a Starityn akkor hatalmas moderls kellhet:D De itt is voltak azrt bajos dolgok, mg ha dàm nem is ltta.. Elg ha csak Luciust vagy azureust emltemmrg nektek :D
avatar
Lilly
-
2011.04.06. 19:57
861
Ht Kristent nem nagyon cspem, az Alkonyaban az rks szjttogatsval elgg idegestett :) Meg utltam Rob miatt is de mind1:P ms filmben mg nem lttam, de akkor ezt a Beszljt megnzem valahogy, htha az Alkonyat utn tanult mg valamit a drga! :P

AnnaK rlk hogy ilyen j viszonyban van a kt lap hogy lett egy ilyen interj, n sok sikert kvnok a Staritynek is s persze a TM-nek!!!! :)
avatar
Sarah22
-
2011.04.06. 19:11
860
Ismt j lett az interj meg hozz a kpek! :) Nehz krds ez a bulvr, hogy mi szmt annak meg mi nem. n jobban kedvelem azokat a hreket amik inkbb pl. egy filmmel kapcsolatosak, mintsem egy sznsz vlsrl meg hasonlkrl pletyklkodnak, amiknek a tbbsge nem is igaz.

Egybknt a Starity mita zemel?
avatar
SzalaiGabor
-
2011.04.06. 18:41
859
Nem tudom emberek mi alapjn mondjk hoy a TM bulvrosodik, n nem vettem szre. Nem is lenne j ha keverednnek gy a lapok, szerintem az a legjobb ha minden helyn van kezelve! Eddig nem ismertem a Starity-t, most megnztem s ltszik hogy ignyes. Csak ne lenne annyi magyar bulvrhr.. Inkbb tbb klfldi komolyabb hr, engem azok jobban rdekelnek mint a valvilgosok meg a No Thanx zenekarok!
Tom Ford zak a YOOX knlatban
Tom Ford megérkezett a YOOX-ra! Ha már régóta vágysz ruhadarabra a világ jelenleg egyik leginnovatívabb tervezjétl, akkor most itt a lehetség...

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1988-ban véget értek az iraki-iráni harcok az Öböl-háborúban, Szöülban megkezddtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játékok, a Die Hard pedig óriási sikert ért el a mozikban.