Minden lakáshoz kertként funkcionáló erkély tartozik
Hongkong legzöldebb felhőkarcolója
2 hozzászólás
Nagy Anna    2012.06.10

Napjainkban egyre nagyobb problémát jelent a nagyvárosok folyamatos növekedése, hiszen ezáltal egyre kevesebb marad meg a természetből, az emberek pedig szeretnének zöldövezetben élni. Erre kínál sajátos megoldást a Boutique Design tervezőiroda, akik megalkották a Canopy nevű felhőkarcolót Hongkongban.


A kreatív építészeknek eltökélt szándékukban állt, hogy a nagy metropoliszban egy olyan épületet hozzanak létre, ami a mai kor technológiát kihasználja, de mégsem szakad el teljesen a természettől. A Canopy egyik legfontosabb előnye a többi felhőkarcolótól, hogy ebben az épületben bármerre néz az ember, mindenhol lát valami kis zöldet, valami élőt. A lakásokat úgy alakították ki, hogy minél több anyag természetes legyen, továbbá az összes ablakból kilátás nyílik Hongkong csodás tájaira, amiket a tulajdonosok a 48 négyzetméteres, kerthelységként is üzemelő erkélyről is megcsodálhatnak.


A Boutique Design az egyedi eco megoldások mellett a kivitelezést is megújította: a torony építése költsége az általuk alkalmazott módszer szerint költséghatékony és más épületekhez képest hamarabb is elkészül. A hírek szerint Hongkong vezetésének annyira megtetszett a Canopy, hogy a jelenleg egyedül álló toronyból későbbiekben még jóval több épülhet a nagyvárosban.

avatar
Zsofi
-
2012.06.12. 22:37
2
Hú jól jönne sok helyre ennyi zöld :) Ilyen ötleteket kéne támogatni, mert a nagyvárosok miatt egyre kevesebb a fa és egyre rosszabb a levegő..
avatar
kocsiskatica
-
2012.06.12. 18:31
1
barátságos :)
Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny
Mi lehet jobb egy Dolce&Gabbana öltönynél? Egy Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny!

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.