Drága, de fiatalos, kozmopolita és páratlan
A Coffee Heaven tényleg trendi
18 hozzászólás
Kirschner Dávid    2011.05.17

Az elmúlt néhány évben hazánkban is egymás után nyílnak meg a modern franchise-kávézók, amik a trendi, munkába menet vásárolt coffee-to-go mellett egy sütemény vagy szendvics társaságában kellemes beszélgetések helyszínei is lehetnek. Ezek egyike a Coffee Heaven, mely remek helyen, magas minőségben nyújtja a kávézás élményét.


A bemutatóhoz a Fashion Street sarkán található kávézóba tértem be. A modern design az utcáról is látható, ugyanis a kávézó bejárat felőli oldala teljes egészében nagy üveg ablakokból áll. Ez bentről még élvezetesebb, ugyanis a félkör alakú kialakítás révén a helység egyik felének ablakain a Deák Ferenc utcát szemlélhetjük fogyasztás közben, a másik oldalról pedig a Deák tér forgataga, az evangélikus templom, és az Anker-ház látványa tárul elénk. A kávézónak egyébként van egy bejárata a Metró felől, és a Fashion Street felől is. Belépve a modern, kozmopolita dizájn ellenére kellemes érzés fogott el, ami igazán fontos egy forgatagos, félig önkiszolgáló helyen. Feltehetően ebben nagy szerepet játszott a belső kialakítás – a sötétbarna fabetétek, a padlizsán lila, terrakotta, és krémszínű falak, amik nyugtatóhatású színeknek bizonyultak. Bevallom, mivel nem először fordultam meg Coffee Heaven-ben, kissé tartottam egy másik CH-ben szerzett tapasztalataim megismétlődésétől – szerencsére ezt a helyet valahogy nem hatotta át a dohányzó részlegtől áradó, egész helységet átható cigarettafüst.

A hosszú pult mögött a falon a hatalmas italválasztékot felsoroló táblák sorakoznak, a pult bejárat felőli végén vannak a sütemények, és szendvicsek, sőt, ottjártamkor kis műanyag dobozkában még egy kis adag tonhalas penne is szerepelt a kínálatban. Majdnem mindegyik italból van small, medium és large méret, ezek nagyjából három, öt, és hét dl-esek. A hűvös napok okán, én inkább a meleg italok közül választottam egy kávé alapú, Kahlua Caramocha-t, medium méretben 990 forintért (megjegyzem, hogy a Coffee Heaven tolmácsolásában ez az ital ebben a kiszerelésben 517 kcal-t tartalmaz). A kávézó lehetőséget ad a törzsvásárlói kártya használatára, szerencsémre éppen nálam volt, így tudtam érvényesíteni a kávékra vonatkozó 20%-os kedvezményemet (ezt az engem kiszolgáló lány többször is hangsúlyozta – „csak a kávékra!”). Az ital mellé a szendvicspultból egy – eredeti nevén – „balsamic chiken” és egy „brie with spinach&cranb” szendvicset választottam, egyenként ugyancsak 990 forintért. Mivel nem valami nagy méretűek, nem túlzás kapásból két szendvicset választani. A pult másik végén kaptam kézhez a rendelésemet. A szendvicsekhez fodros szélű, gyerek zsúrokon is használatos fehér papír tányért kaptam, a felturbózott kávémat pedig egy fél literes papírpohárban kaptam meg. Ahogy ez ilyen helyeken szokásos, a kívánatos mennyiségű cukrot, keverőpálcákat, szalvétákat, fahéjat, és minden mást egy külön kis szervírozó asztalkán vehetjük el.

Coffee Heaven a Fashion
Streeten (fotók: Mosberger Vilmos)
Coffee Heaven a Fashion Streeten (fotók: Mosberger Vilmos)

Kezemben a szendvicsekkel és az itallal azonnal egy ablak melletti asztalhoz siettem, majd belehuppantam a bőrfotelbe. Az ezer forintos karamellás, kahluás mokka, tetején tejszínhabbal, és fahéjjal igen jól mutat a minőségi papírpohárban. A papírpohár-, és tányér azon kevés, egy kézen is megszámolható tényezők közé tartoznak a kávézóban, amelyek kívánni valót hagynak maguk után. Természetesen ettől a kávé még ugyanolyan ízletes, de összehasonlítás képen, a konkurens Costa Coffee 10%-kal, a California Coffee közel 20%-kal olcsóbb, mégsem papírból van a tányér, a pohár, vagy éppen a csésze. A sűrű, forró mokka a kávé, a karamell, és a szintén karamellás alapú, mexikói kahlua likőr bámulatos összjátéka, ami enyhe mogyorós utóízt is tartalmaz. Miután megkóstoltam az italt, rögtön áttértem a háromszög alakú szendvicsekre, amik igényes újrahasznosított kis dobozkákban vannak, egyenként kettő-kettő darab. A balzsamos csirke szendvics teljes kiőrlésű barna magos kenyérben van, sajtkrémmel megkenve, közte a fehér csirkemell darabok, apróra vágott fekete olíva, és aszalt, szárított paradicsom. A szárított paradicsom és az olíva darabok karakteres mediterrán ízt kölcsönöznek a szendvicsnek, amit még fokoz a tapenadé ( fekete olívabogyó, kapribogyó, citromlé, és fűszerek keveréke) páratlan íze, így valójában e három alkotóelem határozza meg az egész ízvilágát. A csirkemellből lehetne több, így viszont csupán tartalmassá teszi az egyébként mennyei kis háromszöget. A másik szendvics fehér búzakenyérből készül, ami jókora brie sajt darabokat, görög sajtot, csirkemellet, póréhagymát és vörös áfonya jamet ölel össze. A krémes brie sajt telt íze leginkább a camembertéhez hasonlítható (kinézetre szintre megegyeznek), amit remekül erősít fel a vörös áfonya különösen édes íze, ezt a szendvicset igazán ezek határozzák meg, a komponensek mégis külön-külön érvényesülnek, ahogy például a csirkemell. A spenót levelek a szendvics utóízét határozzák meg.


A szendvicsek elfogyasztása után a süteményes pulthoz siettem, és egy „caramel brownie towert” választottam, ami csekély méretét, és 1190 forintos árát tekintve nem tűnik a legjobb üzletnek. Ez a feltételezés azonnal elveszíti minden alapját, ahogy az ember megkóstolja ezt a páratlan süteményt. A kompozíció alulról brownie, rajta szilárd karamellás mogyorós krém réteggel, majd ismét egy brownie és rajta ez a krémréteg, a tetején megszórva egész mogyoróval, és bőven leöntve karamellával. A brownie mélybarna színe ugyan azt sugallja, hogy a csokoládé érezhető lesz, ez sajnos nem így van, igazából nincs kifejezetten érezhető íze, így viszont remekül emeli ki a krémes mogyoró és karamellás réteg meghatározó ízét. Az egész mogyorós karamellás felső réteg emlékeztet egy ismert csokoládéra, mégis sokkal valódibb, finomabb az íze annál. Alig fogyasztottam el a nagyjából tíz centis süti felét, már érzem, hogy nem is olyan rossz választás ez – a karamellás brownie torony igen laktató, ráadásul remekül passzolt hozzá a kahluás karamochám.


A Coffee Heaven franchise jelenleg mindössze négy kávézóval van jelen hazánkban, barátságos, kellemes környezet uralkodik a Fashion Street-i üzletben. Bár a két szendvics, a mokka, és egy sütemény 4160 forintos együttes ára, egy személyre egy éttermi fogyasztás összegének felel meg, a Coffee Heaven a műanyag villa, a papír pohár-, és tányér ellenére páratlan élményt nyújt. Az ízek finomak és egyediek, az ételek és italok minőségiek. Legalább egyszer mindenkinek be kell térnie ide, de ne lepődjön meg, ha azon kapja magát, hogy mindig vissza-visszatér majd...

5,963,700 Huf / 19,300 Eur
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
avatar
Nora16
-
2011.05.22. 21:26
18
mi sen agyon ülünk be így ezt nem tudom, mert inkább megvesszük és megyünk is dolgunkra kezünkben a coffeval :)
avatar
crosswind
-
2011.05.21. 15:50
17
En is szeretem a CH-t, kulfoldon is ha jarok akkor vegigkostolom a kornyek kavezoit :) Nekem a Starbucks is nagyon bejön.
avatar
Shadow88
-
2011.05.20. 14:33
16
A kávé még ok, de a szenyákat drágának tartom :)
avatar
Angelina
-
2011.05.19. 23:07
15
Én ilyen helyeken nem nagyon törődök a pultossal csak azon igyekezek hogy imnél előbb sorra kerüljek (átboxolom magam a tömegen) és amint nálam a caffe már repülök is elfele :))
avatar
Adrihanna
-
2011.05.19. 09:47
14
de a tiger......
avatar
Adrihanna
-
2011.05.19. 09:46
13
... hááát, ha egy pultban állsz rólad ítélik meg a helyet.. az olyan mint ahogy minket beraktak mosolyogni többször az üzlet bejáratához.. nekünk ott kellett állni, mindenkire mosolyogni akár tetszett a búrája akár nem =) és becsalni a vevőket egy mosollyal, majd kedvesen segíteni neki mindenben és végül eladni neki a fél üzletet.. egy mosoly!!!!!!! egy mosolyomért volt olyan aki elvitt egy 50 ezres kabit.. és meg is mondta a fazon azért viszem el, mert ilyen kedves és mosolygós eladó voltál =)... lehet nem akarják, hogy még nagyobb legyen a forgalom =P haha...
avatar
sweetie
-
2011.05.19. 00:53
12
nem jönnek ki oda se, kifizeted a kasszánál és vagy beülsz vagy kiülsz vagy fogod és elmész vele :)
avatar
szabolcs
-
2011.05.18. 19:49
11
Sokkal jobb mint a SB, de ez köszönhető hogy jó helyen van, a Fashion Street feldobja. :) a kávéik pedig tökéletesek..
avatar
Sarah22
-
2011.05.18. 17:37
10
Mi szoktunk néha ide járni, de sajnos nekünk nincs 20%-os kuponunk :) Jobbnak tartom mint a Starbucks-t, pultosok meg... átlagosak :)
avatar
Bonanza
-
2011.05.18. 17:06
9
József: nem hiszem...
Én se voltam még, de a szendvicsek jónak tűnnek, elvitelre :)
avatar
Tompi
-
2011.05.18. 16:16
8
4160 ft? ez most szíven ütött :O:D
avatar
Orange
-
2011.05.18. 12:52
7
Én nagyon szeretem :)) csak nem gyakran jutok el, mert kiesik az útvonalamból.
avatar
Adrihanna
-
2011.05.18. 12:25
6
nekem még az életbe nem sikerült elcsípni őket jó hangulatban =((( pedig mindig jófej vagyok kedves.. de az összes cukor amit adnak megsavanyodik ha rájuk nézek.. de amint belefeledkezek a coffeemba elfelejtem a savanyodott fejű pultosokat =)))
avatar
kantorjozsef
-
2011.05.17. 23:00
5
Jó volt olvasni, még sosem voltam itt. Jobban örülnék ha nem ilyen vedd el-vidd el módszerű lenne, de a szendvicseket kipróbálnám.

Az a kérdésem, hogy a kültéri asztalokhoz is így kell menni mint ahogy a cikkben le van írva, vagy oda kijön valaki felvenni a rendelést?
avatar
andy
-
2011.05.17. 22:10
4
mmm a tiger lattet nagyon szeretem :)
avatar
tommygtc
-
2011.05.17. 21:05
3
Kiegészítésként hasznos lehet, hogy a Fashion streeti CH reggel 7 órától éjfélig van nyitva!!!
(Klassz cikk, klassz képek)
avatar
Szeki
-
2011.05.17. 21:02
2
Most ezt olvasva éhes lettem :P
avatar
Monika90
-
2011.05.17. 20:53
1
Nagyon jó bemutató, én még márciusban voltam egy esős napon - természetesen bent-, de most kedvem lett kiülni a teraszra :-)
Dolce&Gabbana kék farmer
A sok koptatott, agyonszaggatott "trash style" nadrág mellett szerencsére találunk elegánsabb, visszafogott farmereket is a Dolce&Gabbana kollekciójában.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A rendszerváltás előtti utolsó évtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatúra, még nem demokrácia. De ennek ellenére, vagy éppen ezért, számos emlékezetes film készült ebben az időszakban.