Gallianot letartóztatták?
A Dior felfüggeszti vezető tervezőjét
22 hozzászólás
Szabó Adrienn    2011.03.03

A brit divattervezőt, John Gallianot, mĂşlthĂŠt csĂźtĂśrtĂśkĂśn PĂĄrizsban letartĂłztatta a francia rendőrsĂŠg, mert egy pĂĄrra antiszemita megjegyzĂŠseket tett ĂŠs ĂĄllĂ­tĂłlag meg is tĂĄmadta őket. Az ĂźgyvĂŠdje hatĂĄrozottan tagadta a vĂĄdakat, miszerint a La Perle teraszĂĄn Ăźlő pĂĄrra sĂŠrtő megjegyzĂŠseket tett Galliano. A homoszexuĂĄlis ĂŠs divatkedvelő kĂśzĂśssĂŠg kedvenc helye, Ă­gy fordult fel percek alatt este kilenc magassĂĄgĂĄban.


A helyi rendőrsĂŠg szĂłvivője azt nyilatkozta, hogy az Ăźggyel kapcsolatban nincsenek mĂŠg pontos informĂĄciĂłik, nem tudjĂĄk, hogy mi vĂĄltotta ki ezt a reakciĂłt a tervezőből, valamint az is mĂŠg kĂŠrdĂŠses, hogy ismerte-e a vĂ­gan kĂĄvĂŠzgatĂł pĂĄrt. Egy azonban biztos, az őrizetbe vĂŠtelt kĂśvetően az alkoholteszt kimutatta, hogy vĂŠlhetőleg nem szerĂŠny mennyisĂŠgben fogyasztott alkoholt. ÓvadĂŠk ellenĂŠben vĂŠgĂźl elĂŠg hamar szabadlĂĄbra helyeztĂŠk.

Stephane Zerbib azt nyilatkozta az AFP-nek, hogy: „ezennel hivatalosan tagadom, a vĂŠdencem elleni antiszemitizmussal kapcsolatos vĂĄdakat”. Ezt jĂł lelkiismerettel nem tudom, hogyan lehet kijelenteni, bĂĄr az alkohol kihozhat olyan artikulĂĄlatlan ordibĂĄlĂĄst az emberből, amely kĂśvetkeztĂŠben kĂśnnyen fĂŠlreĂŠrthető szavak szĂźletnek. Na de kĂŠrem, azĂŠrt a ’nem tetszik az arcod’ ĂŠs a ’zsidĂłzĂĄs’ kĂśzt igen szĂŠles hangalaki szakadĂŠk van. Az egyik megbocsĂĄthatĂł, hisz egy divatgururĂłl van szĂł, aki hozzĂĄszokott a tĂśkĂŠletes emberekhez, mĂ­g a mĂĄsik a mai vilĂĄgban a kĂśzhangulat ismeretĂŠben ĂŠgbekiĂĄltĂł bűn.

A legszebb az egĂŠszben, hogy Zerbib azt nyilatkozta, javasolni fogja, hogy tereljĂŠk magasabb fokĂş jogi Ăştra a tĂśrtĂŠnteket ĂŠs be fogjĂĄk perelni rĂĄgalmazĂĄsĂŠrt a sĂŠrtetteket(!). VĂŠgĂźl egy egyszerű magyarĂĄzatot adott a tĂśrtĂŠntekre, mĂŠgpedig azt, hogy Galliano lelkiĂĄllapotĂĄnak volt kĂśszĂśnhető, amit tett, majd kĂśzĂślte, mĂŠg ezt kĂŠsőbb kifejti. KĂ­vĂĄncsian vĂĄrjuk, milyen Ăşjabb kisiskolĂĄs szintű olcsĂł indokot talĂĄlnak majd erre a megnyilvĂĄnulĂĄsra. Jelenleg a kĂśzelgő divathĂŠtnek kĂŠne betudnunk az igen balul elsĂźlt kĂĄvĂŠzgatĂĄst.

Az viszont a Dior divathĂĄz rĂŠszĂŠről egy nagyon korrekt lĂŠpĂŠs, hogy az incidenst kĂśvetően felfĂźggesztettĂŠk a tervezőt. Sidney Toledano, a cĂŠg igazgatĂłja azt nyilatkozta: „A Dior divathĂĄz a legnagyobb szilĂĄrdsĂĄggal, zĂŠrĂł toleranciĂĄt mutat az effĂŠle antiszemita, rasszista kijelentĂŠsekkel vagy hozzĂĄĂĄllĂĄssal szemben.” Majd hivatalosan kijelentettĂŠk, hogy minden feladat alĂłl mentesĂ­tik, mĂ­g nem bizonyĂ­tja ĂĄrtatlansĂĄgĂĄt, vagy tanĂşsĂ­t megbĂĄnĂĄst.

A franica Europe1 rĂĄdiĂł megkĂŠrdezte a pĂĄrt a tĂśrtĂŠntekről. Azt ĂĄllĂ­tottĂĄk, hogy csak arra lettek figyelmesek, hogy az enyhĂŠn illuminĂĄlt ĂĄllapotĂş tervező nekik cĂ­mzetten a zsidĂłsĂĄgot ĂŠs az ĂĄzsiaiakat sĂŠrtő megjegyzĂŠseket tett. ÁllĂ­tĂłlag egy beszĂŠlgetĂŠst szeretett volna kezdemĂŠnyezni, majd miutĂĄn nem vettek rĂłla tudomĂĄst, kiborult. Ezt kĂśvetően, mivel nem vettek rĂłla tudomĂĄst ĂĄllapota miatt, elkezdte sĂŠrtegetni a nőt ĂŠs kicikizni a tĂĄskĂĄjĂĄt – ĂĄllĂ­tottĂĄk a tanĂşk, de nem tettek emlĂ­tĂŠst nonrverbĂĄlis tĂĄmadĂĄsi kĂ­sĂŠrletről. Az Ăźgyet mĂŠg mindig vizsgĂĄljĂĄk, lehet, hogy csak egy csĂ­kos pizsamĂĄra pĂĄlyĂĄzott az angol zseni?!

Cimkék: Dior, divat, John Galliano,
10,536,900 Huf / 34,100 Eur
Az utĂłbbi időben szĂĄmtalan kĂŠrdĂŠs merĂźlt fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megĂŠrkeztek a vĂĄlaszok!
A Trendmagazin tavaly mĂĄr bemutatta az AndrĂĄssy Ăşton talĂĄlhatĂł Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot vĂĄltott ki, ĂŠppen ezĂŠrt Ăşgy lĂĄttuk, van ĂŠrtelme egy Ăşjabb interjĂşnak is ebben a tĂŠmakĂśrben. KolozsvĂĄri ZsuzsĂĄval, az Ermenegildo Zegna ĂźzletvezetőjĂŠvel Hennel ÁdĂĄm beszĂŠlgetett.
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvĂĄrmĂŠdiĂĄrĂłl, ezĂŠrt Ăşgy dĂśntĂśttĂźnk, hogy egy asztalhoz ĂźltetjĂźk a Starity ĂŠs a Trendmagazin vezetőjĂŠt.
avatar
Szeki
-
2011.03.13. 00:57
22
Állítólag bocsánatot kért azóta, de a perek folynak :/
avatar
Szandi
-
2011.03.06. 15:33
21
Adrihanna: lehet vissza kéne venni, de nem tudom... titokban úgysem tennék. de ha belegondolunk megint ki jár rosszul? a vásárló.. mert tényleg jó dolgokat tervezett a Diornál.
avatar
Ricsiboy
-
2011.03.05. 22:48
20
Azért várjuk meg mi lesz, nehogy kiderüljön hogy nem pont így történt!
avatar
Adrihanna
-
2011.03.05. 20:51
19
részben egyet kell értenem..
avatar
Andras74
-
2011.03.05. 20:00
18
Adrihanna! Ajánlom figyelmedbe a \"Hotel Ruanda\" címü filmet.A filmben Nick Nolte nagyon keményen elmondja hogy a \"nyugat\" miért nem állitja meg a népirtást.

1994-ben (1 év leforgása alatt) kb 1000000 ember esett áldozatul a népírtásnak.Kb 800000 tutszit és kb 200000 hutut gyilkoltak le.A nyugat pedig ölbetett kézzel hagyta hogy ez megtörténjen.
Ruandában se olaj , se gyémánt se semmi nincs....\"csak feketék\".

Igaszságtalan egy világ de ez ilyen volt , ilyen most és ilyen is lesz amíg az érdekek mozgatnak \"mindent\"
avatar
Andras74
-
2011.03.05. 19:43
17
Adrihanna :\"meg hát a zsidó holocaust nagyobb volt.\"

Hát nagy volt az biztos...de népirtások máshol is voltak és nem is kicsik (Kambodzsa,Kina (Mao),CCCP,romák,Ruanda...stb) mégsem kárpótolták a hozzátartózókat és nem is védik öket úgy törvényekkel mint az izraelitákat....és hogy miért nem?..: NO MONEY, NO POWER!!!
avatar
Adrihanna
-
2011.03.05. 17:58
16
András: meg hát a zsidó holocaust nagyobb volt..

Donvito: megalike =P hát én írtam róla azé szebb =)

mondjuk én akkor se venném vissza, ha megbánná neki ott nincs helye (max titokba mert azért valljuk be jó keze van meg feje a divatrajzokhoz..)
avatar
urbanjoco
-
2011.03.05. 15:45
15
Franciaországban még ismerik a jó erkölcsöt és a szabályokat! - A Dior pedig még visszaveheti ha megbánja! Így igazságos.
avatar
donvito
-
2011.03.05. 14:11
14
Ez az ember se sokkal szebb mint Manson :DDD
avatar
Andras74
-
2011.03.05. 13:32
13
Adrihanna : \"ebbe a cikkbe nem tértem ki rá, de ez egy röhejes lépés volt.. a romákat kitelepítik párizson kívülre a zsidózásért meg lecsuknak.. \"

Sajnos a zsidókat jobban védik a törvények mint a romákat.Viszont ez is csak azért van mert a zsidóknál van a pénz + hatalom.....és nem csak Párizsban hanem máshol is....
avatar
Marci20
-
2011.03.04. 21:44
12
Ilyen esetekben példát kell statuálni, ezért szerintem jó döntést hoztak!
avatar
Shadow88
-
2011.03.04. 19:15
11
Pffffff ezt jól elintézte
avatar
Burton
-
2011.03.04. 17:12
10
Ha ettől tönkremegy a karrierje az lesz az igazi ciki. :O
avatar
Adrihanna
-
2011.03.04. 16:38
9
keményen veszik? ebbe a cikkbe nem tértem ki rá, de ez egy röhejes lépés volt.. a romákat kitelepítik párizson kívülre a zsidózásért meg lecsuknak.. nemár hagyjuk már.. kellett valami story a divathéten túl..holott a két népcsoport bármilyen jellegű (nonverbális, verbális) bántalmazása elítélendő csak ha egy vezető csinálja törvényekkel bebiztosítva magát, akkor legális.. na ez az ami gusztustalan..
avatar
javorszarvas
-
2011.03.04. 15:04
8
Nem semmi hogy letartóztatták. Franciaországban elég szigorúan veszik akkor az ilyesmit!
avatar
andy
-
2011.03.04. 13:58
7
hogy viselkedhetett így? :S
avatar
Adrihanna
-
2011.03.04. 13:03
6
csinált egy kis plusz reklámot a Diornak. az ügy kapcsán mindenki megnézi \"na milyen gagyi cuccokat csinált ez a majomparádé\" és utána látja, hogy hmm it vannak jó cuccok, na nézzük csak tovább.. mellesleg a etnikai kisebbségiek száma meg fog nőni a vásárlők közt, ugyanis Dios azzal h kivágta a palit növelte a népszerűségét köreikben =)))
szal jól jártak meg ő is van ennek a hapinak annyi lóvéje, hogy az unokái se fognak éhezni.. ja bocsi neki nem lesznek unokái =P akkor a hagyatéka élvezői..
avatar
Szandi
-
2011.03.03. 23:21
5
ciki!
avatar
Szeki
-
2011.03.03. 22:13
4
Nem sok dolgot tudok erről a tervezőről, de már ránézésre sem szimpi. Ezek után meg főleg nem.
avatar
Angelina
-
2011.03.03. 19:25
3
Jól döntötték hogy kirakták. Az ilyen viselkedéssel a Diort is lejáratja..
avatar
Adrihanna
-
2011.03.03. 19:09
2
annnnnnyira szééééééééép!!! haha =P
avatar
Jenny
-
2011.03.03. 18:43
1
undorito ez az ember :S
Gucci pénztárca
Ezzel a bőrből készült Gucci pénztárcával bárhol is legyél, Te leszel a nyerő! A lakkozott Gucci mintás tárcát kifejezetten úriemberek számára készítették.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
A folyamatosan kiĂşjulĂł izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy Ăşjabb fordulĂłponthoz ĂŠrkezett, kĂśzben Michael Jackson Thriller cĂ­mű albuma vilĂĄgsikert ĂŠrt el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.