Képes összefoglaló egyenesen Genfből
A Genfi Autószalon legjobb újdonságai
Kocsis Katica    2014.03.11    6 hozzászólás

IdĂ©n Ăşjra megtelt autĂłkkal a Palexpo: 84. alkalommal is megnyitotta kapuit a Genfi AutĂłszalon, EurĂłpa legnagyobb járműkiállĂ­tása, ahol 250 kiállĂ­tĂł 900 autĂłja várja az Ă©rdeklődőket március 6 Ă©s 16 között. A világmárkák idĂ©n is fontos ĂşjĂ­tásokkal Ă©s modellekkel jelentkeztek, ezeket vesszĂĽk most sorra egy rövid összefoglalĂłban, fotĂłinkrĂłl pedig a Trendmagazin Genfben tartĂłzkodĂł munkatársa gondoskodik.

Megtelt a Palexpo - A
Trendmagazin fotóit Horváth Krisztián készítette
Megtelt a Palexpo - A Trendmagazin fotóit Horváth Krisztián készítette

A legfontosabbak

Rengeteg nagyszerű modellt mutattak be idĂ©n is a Genfi AutĂłszalonon, Ăłrákat lehetne zengeni jĂłnĂ©hány pĂ©ldányrĂłl, de mi most csak a legfontosabbakat vesszĂĽk sorra. Az Audi legnagyobb ĂşjĂ­tása idő előtt lelepleződött, hiszen a TT harmadik generáciĂłjárĂłl már március 3-án gyárinak tűnő kĂ©peket közölt a holland Autoblog. Ez a TT nagyon hasonlĂ­t az előző generáciĂłs “kistestvĂ©rĂ©hez”, ugyanakkor sokkal izgalmasabb lett az eleje a LED-es fĂ©nyszĂłrĂłknak köszönhetően, ezenfelĂĽl több lesz benne az alumĂ­nium a tömegcsökkentĂ©s miatt. A Győrben kĂ©szĂĽlő sportautĂł digitális műszerfalat is kapott, illetve turbĂłmotorral lesz megvásárolhatĂł.

A CitroennĂ©l Ă©rdemes lesz odafigyelni a legĂşjabb C1-re, ami a vele egyszerre bemutatkozĂł Peugeot 108-nak Ă©s a Toyota Aygonak az ikertestvĂ©re. Ezek a városi kisautĂłk Csehországban kĂ©szĂĽlnek, hosszuk 3,46, szĂ©lessĂ©gĂĽk 1,62 mĂ©ter. A minik közĂĽl a legizgalmasabb formája a C1-nek van, amit leginkább merĂ©sz Ă©s kĂĽlönleges fĂ©nyszĂłrĂłinak köszönhet. A Ford ráncfelvarráson átesett Focus tĂ­pusán igen sok változás törtĂ©nt: az Aston Martin inspirálta hűtőrács Ă©s az Ăşj lámpák egy egĂ©szen Ăşj megjelenĂ©st kölcsönöztek ennek az autĂłnak. De az Ăşj Lamborghini, a Huracán is egĂ©szen eltĂ©r a korábbi GallardĂłtĂłl: a belső tĂ©r Ă©s a padlĂłlemez is sokkal jobb minősĂ©gű lett, kĂ­vĂĽlről pedig az Aventador stĂ­lusjegyeit hordozza magán.

A Hondánál a Civic Type-R mĂ©g csak tanulmánykĂ©nt elĂ©rhető, a prototĂ­pust jövő januárban dobják a piacra, mĂ­g a Mercedes S CoupĂ©t már hamarosan gyártani kezdik, melynĂ©l a LED fĂ©nyszĂłrĂłkat felár ellenĂ©ben oldalankĂ©nt 47 Swarovski-kristállyal dĂ­szĂ­tik. A Maserati Alfieri jĂłval kisebb Ă©s könnyebb lett az elődjĂ©nĂ©l, ezt a sportkocsit a Porsche 911 ellenfelĂ©nek szánják a gyártĂłk. Nem szabad szĂł nĂ©lkĂĽl elmennĂĽnk a Volvo meglepetĂ©sĂ©ről sem, ugyanis a Concept Estate nevet viselő háromajtĂłs kombi egyöntetű sikert aratott a látogatĂłk Ă©s a szaksajtĂł körĂ©ben is, megteremtve ezzel az utat a svĂ©d márka további tĂ©rnyerĂ©sĂ©hez.

A legőrĂĽltebbek

Minden kiállĂ­táson vannak olyan darabok is, melyek befogadása nagymĂ©rtĂ©kben igĂ©nybe veszi a tĂĽrelmĂĽnket Ă©s a vizuális befogadĂłkĂ©pessĂ©gĂĽnket. Az ideig kiállĂ­táson is elĂ©nk kerĂĽlt jĂł nĂ©hány olyan darab, ami igencsak megosztja az embereket. A Carlsson CS50 Versailles formájában mĂ©g nem is lenne tĂşlságosan ĂşjĂ­tĂł, azonban az aranyozás miatt nem biztos, hogy mindenki kedvencĂ©vĂ© válik majd. Már az elnevezĂ©s sem hagy kĂ©tsĂ©get afelől, hogy egy igazi “patinás” darabbal van dolgunk. A gyártĂł szerint a 25 elkĂ©szĂĽlt darabbĂłl már 10 elfogyott.

A Mansory Carbonado GT is erős vizuális hatást gyakorol a nĂ©zőre: a motorháztető, az Ăşj bodykit, a tető Ă©s a hátsĂł ajtĂł kivitelezĂ©se biztosĂ­tja, hogy ne lehessen szem elől tĂ©veszteni ezt a modellt. Ha a hagyományos Mercedes G63 AMG 6x6-os tĂşl szerĂ©ny neked, akkor a Brabus verziĂłt Ă©pp neked találták ki, ami meglehetősen robusztus Ă©s drámai hatást kelt. Itt a mĂ©ret az, ami megdöbbentően hat, a Hamann Limited Lamborghini Aventadornál pedig a szĂ­nkombináciĂł: a szĂĽrke Ă©s neon-zöld párosĂ­tása nem biztos, hogy mindenki számára elegáns megoldásnak bizonyul.

Az Év Autója: Peugeot 308 SW

A Genfi AutĂłszalonon minden Ă©vben kiosztják az Év AutĂłja dĂ­jat, amit idĂ©n a Peugeot kombija vihette el. Az autĂł csomagtere Ăłriási, 610 literes, azonban ennek ellenĂ©re nem lesz tömzsi a háta a modellnek a kecses vonalvezetĂ©snek köszönhetően. Az ötajtĂłs 308-asnál összessĂ©gĂ©ben 33 centimĂ©terrel hosszabb, Ă­gy tehát igazán klassz utazĂłautĂłnak Ă­gĂ©rkezik. A dĂ­jat egyĂ©rtelműen megĂ©rdemelte, ha vĂ©gignĂ©zĂĽnk a sorozat korábbi modelljein: jĂłl láthatĂł, hogy a Peugeot 308-as az SW Ă©rkezĂ©sĂ©vel sokat komolyodott.

A Trendmagazin fotói a kiállítás legjobb újdonságairól:

avatar
lacko
-
2014.03.12. 21:45
6
Nálam a Mazda Hazumi nyert (a piros) ez lesz az első autójuk az új Skyactiv-D dízelmotorral.
avatar
vb90
-
2014.03.11. 23:25
5
Bármelyik is nyert a Ford Mustang az igazi!!!
avatar
Karessz
-
2014.03.11. 19:56
4
Az új Audi TT favorit nálam, meg a Volvo CE is nagyon ütős.
avatar
Szeki
-
2014.03.11. 19:00
3
Pöpec képek!
avatar
kantorjozsef
-
2014.03.11. 15:24
2
Nissan Blad Glider - ez mi? No comment. :D
avatar
Blackjack
-
2014.03.11. 08:45
1
Húú egyszer én is kimennék erre, király!
Calvin Klein aktatáska
Mit tegyünk, ha szükségünk van egy elegáns táskára, de sajnálatos módon nem tudunk kifizetni egy 200 ezres Guccit? Ilyenkor a Calvin Klein siet segítségünkre...

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Miután a hatvanas-hetvenes Ă©vekben ugrásszerűen nőtt a TV-kĂ©szĂĽlĂ©kek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek Ă©letĂ©re a kĂĽlönböző Tv-sorozatok.