Sheldon Adelson nem áll meg a terjeszkedésben
A kaszinóguru, aki a politikát is pénzeli
7 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.04.15

Mint már korábban megírtuk, bizonyos befektetői körök versenyre kívánnak szállni Las Vegassal, ezért Dubait kívánják felfuttatni a világ legnagyobb szórakoztató központjává. Sheldon Adelson, a Las Vegasban kaszinóbirodalmat kiépítő üzletember sem nézi tétlenül a fejleményeket, a minap ugyanis bejelentette, hogy egy minden eddiginél nagyobb beruházással Madridban és Barcelonában akar felépíteni olyan központokat, amik mini Vegasként működnének Európában.

The Venetian - Adelsoné az
egyik legpatinásabb szálloda Las Vegasban
The Venetian - Adelsoné az egyik legpatinásabb szálloda Las Vegasban

A 12 szeparált, de mégis összefüggő hotelek összességében 36 ezer szobával rendelkeznének és minden olyan szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel fel lennének szerelve, amik Las Vegast igazán gyümölcsözővé tették, állítja a milliárdos befektető, aki ezzel feladhatja a leckét a Dubaiban fejlesztő Al Habtoor Groupnak.

Sheldon Adelson neve azonban nem csupán az új kaszinók építésével merül fel mostanság az amerikai sajtóban, ugyanis a 78 éves, zsidó származású kaszinóguru igen elkötelezett híve a republikánusoknak, akik Obama elnök leváltására készülnek.


Adelson az utóbbi hónapokban jelentős, többmillió dolláros átutalásokkal támogatta az egykori házelnököt, Newt Gingrichet, ám ő jócskán lemaradt Mitt Romney-val szemben, aki most már biztos elnökjelöltnek tűnik a párton belül. A hírek nem is olyan régen arról szóltak, hogy Romney kampánycsapata felvette a kapcsolatot a politikát pénzelő üzletemberrel, akinek adományaira nagy szüksége van a jelenleg még vesztésre álló republikánusoknak.

A Forbes magazin szerint Adelson a közel 25 milliárd dolláros vagyonával nagy mértékben képes befolyásolni az elnökválasztást, ha éppen nem új szállodáinak építésével van elfoglalva.

avatar
Seby
-
2012.04.27. 23:57
7
Én Obamanak drukkolok! Legalább nem halnak éhen a divatházak ha a tehén neje felvásárolja az egész készletüket :DDDD
avatar
somoslaci
-
2012.04.27. 22:17
6
USÁban is magas fokon megy az átláthatatlan kampányfinanszírozás.. :)
avatar
wasabi
-
2012.04.21. 22:14
5
en azt olvastam tegnap h fej-fej mellett halad Romney Ă©s Obama

talan Sheldon bacsi atutalt egy kis moneyt az ellenzeknek? :)
avatar
bearbull
-
2012.04.17. 22:50
4
Egyre közelebb lopakodik Romney Obamához
2012. április 17. 9:30 | Frissítve: ma 9:30 MTI

Washington – Egy hónap alatt tizenegyről négy százalékra csökkent a jelenlegi amerikai elnök előnye a republikánus elnökjelölttel szemben.


Az Ipsos intézet április 12-15. között végzett telefonos felmérése szerint – amely a Reuters megbízásából készült – Obamát a szavazásra jogosultak 47 százaléka támogatja, Romney-t pedig 43 százaléka, vagyis mindössze 4 százalékpontos a hivatalban lévő elnök előnye.

Egy hónappal ezelőtt a kettejük közti különbség még 11 százalékpont volt: a megkérdezettek 52 százaléka Obamát, 41 százaléka pedig Romney-t látta volna szívesebben az elnöki székben.

Ami még inkább fejtörést okozhat Obamának a november 6-i elnökválasztás előtt: a szavazók 53 százaléka azt mondja, hogy a választási kampány legfontosabb kérdése a munkahelyteremtés, illetve a gazdaság, és 45 százalékuk szerint Romney, 43 százalékuk szerint pedig Obama járatosabb ezekben a kérdésekben.

mti
avatar
Walther
-
2012.04.17. 21:33
3
Kemény hogy egy kaszinótulaj így beleszáll a politikába... :D
avatar
vivtomas
-
2012.04.16. 18:52
2
Nem csoda hogy Obama vezet, ha jól tudom amerikában eddig csak 2x fordult elő hogy elnököt nem választottak újra, de azokban az években nagyon rossz dolgok történek. De gondolom ennek az embernek nem okoz problémát elszórni pár milliót a nagy vagyonából.
avatar
Balumsn
-
2012.04.16. 15:05
1
Nem semmi krapek :D
Dolce&Gabbana sneaker
Vannak olyan termékei a Dolce&Gabbanának, amit azoknak is nyugodt szívvel ajánlok, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak, hogy tetőtől talpig ennek a márkának a ruháit hordják. Nos, ilyen ez a sneaker is, ami elérhető fekete és fehér színben is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.