A Hajas Cut&Color Competition esemnyn jrtunk
A legkreatvabb hazai fodrszok
Bnhidi Dra    2012.09.27    27 hozzszls

Hajas László mesterfodrász idén is próbára tette a szalonjaiban dolgozó fodrászokat, és megrendezte a híres Hajas Cut&Color Competition-t. A cél ezzel ismét az volt, hogy Laci kizökkentse munkatársait a monotonitásból, vagyis a hétköznapi frizura formálásából, és teret adjon a kreativitásuknak. Azt kell mondjam, hogy a dolog bevált, hiszen idén még extrémebb és minségibb alkotások születtek. Hennel Ádámmal jártunk az eseményen, aki ezúttal is zsrizte a versenyzket. A Symbol Galériában találkoztunk olyan ismert emberekkel, akik már tavaly is kivették a részüket a pontozásból, ilyen volt például Keresztes Ildikó és Vastag Csaba is, de számunkra újdonság volt az X-Faktoros Nyári Lányok jelenléte.

A Hajas Cut&Color Competition
esemnyn jrtunk ( Fotk: Oroszvri Pter)
A Hajas Cut&Color Competition esemnyn jrtunk ( Fotk: Oroszvri Pter)

Edit, mi a benyomásod az eddig látottakról?

Nagyon extrém és vagány frizurákat láthatunk most itt, tetszenek is, de én nem vállalnám be ket. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy nekem hogy állna egy hasonló viselet... pláne reggelente, mert az egy dolog, hogy most a képeken ilyen jól mutatnak, de itt profin elkészítették ket. Egyébként hihetetlen, hogy mennyi mindent ki lehet hozni egy hajból.


Aliz, milyen szempontok alapján pontoztok?

Mindenképp figyelembe kell venni, hogy mennyi munkája lehetett a fodrásznak az adott frizurában. Lehet látni, hogy mi volt a kiindulás, az alap, és végül mi lett belle, ez a folyamat nagyon fontos, csak úgy, mint a kreatív látásmód. Ez már sokkal inkább hajfodrászat!

Varga Viktor a tavalyi megjelenéséhez képest most sokkal visszafogottabb volt, csak úgy, mint a frizurája. Viktor, most hogy hogy ilyen rövid, viszonylag egyszerbb a hajad?

Az utóbbi idben bokszolónak képzeltem magam, túl sok ilyen filmet néztem. Kicsit változnak a dolgok az életemben... például egy új stílussal jelenek meg hamarosan a zenei világban, mert végre megkaptam a saját teremet a kiadómtól és most már teljesen az én gondolataimat tudom majd megmutatni a közönségnek.


Mondhatjuk, hogy lelki utazásokon mentél keresztül mostanában?

Igen! Valójában én sokkal filozofikusabb vagyok, mint amit eddig a média sugallt rólam. Tudom, hogy az az énem sokkal egyszerbb, ezért könnyebb befogadni is, de most már nem érdekel, szeretnék jobban önmagam lenni.

Magad is elég extrém személyiség vagy, te például tudnál ihletet meríteni az itt látható frizurákból?

Érdekes, mert a tavalyi alkotásokhoz képest én most nem látok nagy változást. Semmi olyat nem találtam, ami átüt erej lenne... nem tudnám leírni, hogy milyen ötletet keresek igazán, mert az a jó, ha ránézel és bamm, fejbe vág. Én egyébként sokkal inkább a filmekbl merítek ötleteket, mint ahogy mondtam is, a mostani viseletemet egy börtönviselt bokszolótól kölcsönöztem.


Herczeg Zoltán állandó zsritagja a Hajas Cut&Color Competition-nek, és mint általában, most is markáns véleménye volt. Hogy érzed, a tavalyihoz képest most nagy a változás?

Borzalmasan színvonalas ez a rendezvény, minden évben. Most mennyiségre sokkal több pályamunkát látok, de minségben nem látok változást, mert mindig nívós munkák érkeznek. Sok tehetséges fiatal fodrász van az országban. Ebben a frizurában például az tetszik, hogy nem  láttam még ilyet, és érezhet, hogy rengeteg meló volt benne.


A saját szakmádban, vagyis a divatban, mennyire fontos a frizura?

Nézd, hogy ha valaki csinál egy fullos szettet, és azt bemutatod egy olyan alakon, akinek a frizurája nincs megdizájnolva, akkor az a ruha nem mködik! Halálos vétek kiengedni a kifutóra egy smink meg frizura nélküli modellt, még akkor is, ha teljesen rendben van a ruhája. Ez olyan, mintha a húslevest tészta nélkül adnám neked oda… de most egyébként próbálok függetleníteni az outfittl, hiszen ez egy fodrász verseny.


Természetesen a verseny fszervezjét, Hajas Lacit is kifaggattuk, hiszen idén három új kategóriában is kipróbálhatták magukat a jelentkezk.

Az új kategóriák közül az egyik az a világ leghíresebb fodrászának állít emléket, ez a Sasson kategória. Az 1960-as években általa elindított új hajvágási és frizuraalkotási módszerek forradalmasították az egész szépségipart. Neve egyet jelentett az egyszer, elegáns, de nagyon kreatív és precíz vágással, a merész átmenetekkel és egyedi formákkal. A többi újdonság pedig az, hogy kettéválasztottam a hajszíneket, van egy naturális és egy extrém, illetve van a kreatív kategória, amiben az volt a feladatuk a fodrászoknak, hogy egy modellen mutassanak be három fajta frizurát.


Laci, te hogy látod, emelkedett a színvonal a tavalyihoz képest?

Én mindig azt hiszem, hogy már nem tudnak újabb minségi munkákat beadni a fodrászaim, de aztán mégis úgy érzem, hogy évrl évre ersebbek a frizurák, és jobban átgondoltak a koncepciók. Ami a legnagyobb öröm a számomra, hogy igazából ez a verseny a 30 év alattiaknak van kiírva, viszont idén két olyan fodrászom is indult, akik a kor felett vannak, és úgy izgultak, mint a kezdk. Fontos, hogy hozzájuk is eljutott ennek a versenynek az üzenete. Az is egy dolog, hogy bent a szalonokban nap, mint nap végezzük a feladatunkat, de ha valaki nem készít ilyen pályamunkákat, akkor szakmailag nem lesz mire visszatekintenie. Azt szoktam mondani, hogy az ilyen megmérettetésekkel tudjuk kitölteni a szakmai életünket, ezekkel tudunk majd számod adni arról, hogy mire is vagyunk képesek.


Neked miért ez a kedvenc képed?

Mert ez egy nagyon átgondolt koncepció és egyben van minden részlet. Számomra akkor tökéletes és hiteles egy munka, ha az a modell egyéniségét is tükrözi… tehát ha egy naturális típus, és rátesznek egy extrém hajat, az egybl lerí róla, itt viszont összhangban van minden.

A versenyeden kívül úgy hallottam, hogy a másik nagy esemény a szakmai életedben az, hogy átalakult az egyik szalonod! Erre miért volt szükség?

Ha egy fodrásznak van egy szalonja, akkor hozzá általában olyan emberek járnak, amilyen maga. Ha megfigyeled, más emberek járnak egy extrém, vagy egy elegánsabb típusú fodrászhoz. Az is tény, hogy ebben a szakmában a vendégkörünk velünk együtt öregszik, ezért akkor vagy ügyes, ha fel tudsz venni fiatalabb munkatársakat is. Így követed a divatot, és így tudod kielégíteni mindenkinek az igényét. Ezért döntöttem úgy, hogy kettéválasztom a két szalonomat, és az Erzsébet téribe betettem a fiatalabb, kreatívabb fodrászaimat, ami egyébként most már stúdió, a Nádor utcaiba pedig inkább az elegánsabb vendégkört várjuk. Egyébként ez a divatvilágban is mködik, a kedvenc példám az Armani. Ott is van egy fiatalosabb és elegánsabb vonulat, de ettl még mindkett Armani marad, és ugyanazt a minséget biztosítja a vevinek.

avatar
randiguru
-
2012.10.11. 22:29
27
NE nyalizzatokk mr ilyen ltvnyosan :DDD
avatar
tiffany
-
2012.10.11. 18:46
26
dm naaaagyon elegns! :) meg mg a Nyri lnyok is, k mindenhol kifogstalanul jelennek meg!
avatar
Chris
-
2012.10.09. 17:39
25
Buttonfly: attl mert mvsz mg nem kne gy kinzni.
avatar
Zitusbb
-
2012.10.08. 17:17
24
n is szvesen vgignztem volna a plyamunkkat :)
avatar
sly
-
2012.10.05. 23:15
23
mita lett divat ez a kivgott pl a pasiknl? :/
avatar
Jenny
-
2012.10.05. 13:38
22
Hangulatos kpek :)
avatar
sunshine
-
2012.10.03. 22:50
21
Szupi kpek :) Dri stlusosan iPhonnal rgzt :)
n is lennk egyszer modell egy fodrszversenyre, de csak ha eltte nem tudom mi lesz belle :)
avatar
linda92
-
2012.10.02. 23:08
20
dm nagyon jl nzel ki :)!! ^^ milyen pontokat adtl?? lcci vlaszolj :)
avatar
Buttonfly
-
2012.10.02. 18:12
19
Varga Viktorral nincs semmi baj, csak nem tud ilyen helyeken rendesen megjelenni :) mvsz :)
avatar
xoxo
-
2012.10.01. 21:03
18
dm nagyon elegns :) de Vastag Csabi meg Tomi is jl nznek ki, tuti sszebeszltek hogy kabtot vesznek :)
avatar
Dido
-
2012.09.30. 17:23
17
rlk, hogy tetszenek a kpek:)
Nri, a Reserved-ben vettem a felsmet, de mg a lerazsban, nem hiszem, hogy mr van...
avatar
mandark
-
2012.09.30. 17:10
16
Olivr: most nem, s Nnsi sem volt ott.
avatar
Oliv3r
-
2012.09.30. 14:55
15
Nyri lnyok szpek :D
rdg Nrirl nem voltak killtott kpek?
avatar
Blue3y3
-
2012.09.29. 20:24
14
H ltnye j! De Hajas distks zakja is :D Varga Viktor mr tavaly is gy nzett ki kb, ilyen!
avatar
javorszarvas
-
2012.09.29. 13:54
13
Tompi: jah, de ez nem meglep :D bartnm rendezvnyservez s is mindig panaszkodik hogy alig tartjk be a vendgek a dress code-ot.
avatar
Tompi
-
2012.09.28. 20:29
12
Azrt prak elgg lelakottan jelentek meg :D n ilyen helyre minimum zakt vennk, nem ilyen kivgott kopott szar plkat.
avatar
one_girl
-
2012.09.28. 19:42
11
Olyan jk a kpek, kb mintha n is ott lehettem volna :)) (brcsak!)
avatar
Chewaa
-
2012.09.28. 14:23
10
\"Hungarian Badass\" XD
avatar
andy
-
2012.09.28. 12:14
9
ne piszkljtok mr Viktort, legalbb bevallotta hogy nem tetszettek neki annyira a hajak :)
avatar
greenclub
-
2012.09.27. 23:50
8
Vastagk mrt vannak gy kabtba ltzve? :D
avatar
tywin
-
2012.09.27. 21:48
7
Big Bang :D
de a Badass polo is fantastic a szemuveges csavon :D
avatar
betty
-
2012.09.27. 21:21
6
Monika90: sajt tapasztalat?
avatar
betty
-
2012.09.27. 21:21
5
Viktor tnyleg elg ignytelen, de tudja..
avatar
Zelda
-
2012.09.27. 20:31
4
Szuper cikk, szuper kpek! :)
avatar
Nora16
-
2012.09.27. 19:11
3
f Varga Viktor.. ez lenne visszafogott? sztem nagyon cink :S
dee a tbbiek jk, mondjuk Herczeg Zoli is elg fura, mint aki ms bolygrl jtt volna :)
Nyri Lnyok szpek :)
Hajas Laci is tk ari :)
Vastag Tomi kicsit meghzott nem? :O
dm meg (L) elegns :)
Dri tk j a pld, honnan van? ^^
avatar
Szeki
-
2012.09.27. 18:56
2
Herczeg plja elg kemny : DD
avatar
Monika90
-
2012.09.27. 18:54
1
Nagyszerek a kpek! Szerintem is j tlet volt kettbontani Lacinak a szalonokat kln stlusra, mert ez rezhet igny volt. :)
Aviator stlus Gucci napszemveg
Szerintem egy barna lencsés aviator stílusú napszemüveg egyetlen férfi kelléktárából sem hiányozhat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetésével megindult az els palesztin intifáda, a Föld elérte az ötmilliárdos népességet, a mozikat pedig meghódította Gordon Gekko.