10 vros, ahol a legtbb gazdag ember l
A milliomosok kedvenc vrosai
Munkatrsunktl    2015.02.15    2 hozzszls

Számos oka lehet annak, hogy egy városban nagyszámú gazdag ember él. Lehet, hogy a hely egy nagyobb gazdasági központ, de az is elfordulhat, hogy olyan csodálatos, vagy kulturálisan jelents, hogy az emberek a pénztl függetlenül vonzódnak hozzá. Persze az sem hátrány, ha a városban barátságosak az adófeltételek! A legtöbbször azonban az elbb felsorolt okok kombinációja miatt van az, hogy egy városban sok vagyonos ember él. Annak jeleként, mennyire vagyonosnak is számít egy város, figyelembe kell vennünk, hogy hány százalékban élnek milliomosok az adott városban. Ez alapján, lássuk melyik a világ 10 leggazdagabb, legvagyonosabb városa:

10. Firenze, Olaszország – 2,59%­ milliomos


A lista elején elég meglepen a hangulatos olasz város, Firenze áll. A hely leginkább a reneszánsz építészetérl ismert, valamint arról, hogy nagyon gyakran a világ egyik legszebb városaként emlegetik. És talán éppen ez vonzza ide azt a rengeteg gazdag embert, hiszen Firenze nem éppen vallhatja magát fontos ipari, és pénzügyi központnak sem. Mindezek mellett azonban elmondható, hogy a városban él lakosok majdnem 2,6%­-a milliomos.

9. Amszterdam, Hollandia – 2,63%­ milliomos


Amszterdam egy bájos, és festi szépség város, és a fvárosa, valamint egyben a legnagyobb városa is Hollandiának. Még akkor is, ha talán nem tnik globális metropolisznak, egykoron ez a hely volt a központja egy hatalmas kereskedelmi birodalomnak, melyet a híres holland haditengerészet ellenrzött. Így tehát nem is meglep, hogy ez a város ad otthont a világ legrégebbi tzsdéjének, valamint sok­ modern vállalatnak, mint például a Phillips­nek, a Heineken­nek, vagy az ING csoportnak. A városban él embereknek pedig legalább a 2,6%­-a milliomos.

8. Szingapúr – 2,80%­ milliomos


Talán Szingapúr a listában az els olyan hely, mely nem meglepen a régiójában az egyik vezet gazdaságot tudhatja magáénak, és egyike a „négy ázsiai tigrisnek” (Hong Kong, Tajvan, és Dél- Korea mellett). Ráadásul számos milliomos, és milliárdos él itt, akik helyileg tettek szert a hatalmas vagyonukra Szingapúrban, és más ázsiai országban. Szingapúr barátságos adókulcsai jó néhány nyugati szupergazdag személynek is felkeltették már az érdekldését, többek között a Facebook társalapítójának, Eduardo Saverin­nek is. A városállam összes lakosát figyelembe véve, a népesség összesen 2,8%­-a milliomos.

7. Oslo, Norvégia – 2,90%­ milliomos


Norvégia a világ egyik legstabilabb, legjobb infrastruktúrával rendelkez országa, és rendszeresen jut további elnyökhöz a rengeteg természeti erforrásnak köszönheten, így nem olyan nagy meglepetés azt hallani, hogy sok ember jól él ebben az országban. A város az ország gazdasági, és kormányzati központja is egyben, és gyakran találkozhatunk vele az olyan felmérésekben, és tanulmányokban, ahol azt vizsgálják, hogy melyek a legdrágábban élhet városok. Persze ezek a kiadások Oslo népességének 2,9%­-ának biztosan nem jelentenek gondot, hiszen k milliomosok.

6. London, Egyesült Királyság – 3,39%­ milliomos


London kétségtelenül egyike a világ nagyvárosainak. Kiemelked kulturális, és politikai központ, valamint rendkívül fontos pénzügyi központ is, egykoron pedig a fvárosa volt az egyik legnagyobb hatalmának, melyet a világ valaha látott. Még napjainkban is mindenütt láthatók a dics múltjára emlékeztet jelek, a modern épületek mellett, melyek a város jelenlegi fontosságát, és vagyonát jelképezik. A lakosságának majdnem 3,4%­-a milliomos.

5. Frankfurt, Németország – 3,88% milliomos


Frankfurtban található Németország pénzügyi, és gazdasági rendszerének a szíve, és ezáltal biztosítja Németország hatalmas gazdaságát, mely a legnagyobb az Európai Unióban -­ ez teszi Európa egyik legfontosabb városává. Frankfurtban található Németország legnagyobb tzsdéje, valamint az ország legkiemelkedbb bankjai, egy hihetetlenül forgalmas nemzetközi repültér, valamint az Európai Központi Bank is. Nem meglep, hogy Frankfurt Németország legdrágább városa, valamint a leggazdagabb is, hiszen az itt él emberek 3,9%­-a milliomos.

4. New York City, Egyesült Államok – 4,63%­ milliomos


A bolygón található városok között talán New York a leginkább méltó arra, hogy a világ fvárosának nevezzük. Óriási kulturális központ, és egy hihetetlenül fontos pénzügyi központ is (elég ha megemlítjük a Wall Street­et), otthona a világ legismertebb épületeinek, itt találhatók a világ legjobb egyetemei, a legendás Central Park, valamint elkel helyet foglal el a helyi szórakoztatóipar is. Mindez számos látogatót vonz a városba, évente óriási, 55 milliós embertömeg érkezik ide, valamint a világ leggazdagabb emberei is, akik közül sokan a pazar felhkarcolókban élnek. A teljes lakosságnak összesen a 4,6%-­át teszik ki a milliomosok.

3. Genf, Svájc – 17,92%­ milliomos


A második legnépesebb svájci város egyben az ország második leggazdagabb városa is. Genf a legnagyobb francia nyelv város Svájcban, és rendkívül fontos szerepet játszik mind a tudomány, mind pedig a diplomácia világában. A CERN és a nagy hadronütköztet is genfi székhely, valamint számos nemzetközi szervezet is, mint például a Vöröskereszt, vagy a Világkereskedelmi Szervezet a WTO. Genf az otthona az ENSZ Európai Központjának, ráadásul itt található a világ egyik legdrágább utcája is. A svájciak arról ismertek, hogy nagy bankárok, és e szabály alól Genf sem kivétel. Mindez pedig nem kevés nagyon tehets embert vonz a Genfi­-tó partjához, olyan mértékben, hogy a lakosság majdnem 18%­-a milliomos.

2. Zürich, Svájc – 27,34%­ milliomos


Sok tekintetben Zürich tekinthet Genf német nyelv megfeleljének. Ez a legnagyobb, és leggazdagabb város Svájcban, és bár nem annyira feltn a nemzetközi politikai színtéren, ugyanolyan befolyásos a világ pénzügyi, és banki ügyeire nézve. Itt található a svájci tzsde, mellette pedig néhány az ország vezet pénzügyi szolgáltató cégei közül, mint például az UBS, és a Credit Suisse is. Ugyancsak Zürich ad otthont a Svájci Szövetségi Technológiai Intézetnek (az ETH Zürich­nek), mely sokak szerint az egyik legjobb európai egyetem, és a világ egyik legjobb tudományos és mérnöki intézete (itt tanult Albert Einstein is egy évszázaddal ezeltt). Ezek után nem is meglep, hogy a lakosság több mint egynegyede milliomos.

1. Monaco – 29,21%­ milliomos


Monaco egy olyan város, melyet alapveten azért hoztak létre, hogy elnyerje a „szuper­város” címet. Százötven évvel ezeltt ez volt az utolsó hely, amitl azt várta volna az ember, hogy a világ gazdag, és híres embereit ide vonzza majd, de a kedvez elhelyezkedésének és a remek éghajlatának köszönheten, valamint a szerencsejáték-­létesítmények miatt is, mára már egy rendkívül népszer városállamként ismerjük. Persze a nagyon alacsony adókulcsok is sokat segítettek ebben. Napjainkban a számos kikötje, és luxus ingatlanjai a világ leggazdagabb embereinek és jachtjaiknak adnak otthont, és szinte hihetetlen, de minden harmadik monacói lakos milliomosnak vallhatja magát.

avatar
spearx
-
2015.02.26. 13:57
2
A lakossghoz viszontva elg valszn

Frankfurt: 650 000 lakos
Berlin: 3,500 000 lakos
avatar
andor44
-
2015.02.18. 20:46
1
Ezek szerint Frankfurtban tobb milliomos elne mint Berlinben, a fovarosban? Erdekes...
Pttys D&G nyakkend
Nagyon divatba jött manapság a vékony, fekete szín nyakkend. Érthet, hiszen fiatalos, laza és mégis elegáns megjelenést kölcsönöz viseljének.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise fszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.