KStew lmpalza a Twilight-rlet utn sem cskkent
Egy ktmbn ltem s srtam
LA Times/Trendmagazin    2014.05.02    10 hozzszls

Kristen Stewart szintén beszélt a Los Angeles Times újságírójának a Guantanamón felvett új filmjérl, a Sundance filmfesztiválon való versengésrl, és arról, hogy a Camp X-Rayben minden megtalálható, amit keres egy filmes kihívásban.

Fot: Victoria Will
Fot: Victoria Will

A színészet Kristen számára, olyan mint szerelembe esni. „Ez egy nagyon ismers, és szükséges érzés, amikor elolvasol egy olyan forgatókönyvet, amit aztán azonnal szeretnél megvalósítani” – mondja lelkesen, emlékezve a forgatásra. „Kissé gyomoridegem volt a forgatáson, számtalanszor elgondolkodtam, de nagyon szerencsés voltam”­ - majd így folytatja tovább, sokkal magabiztosabban: „Olyanná kell válnod, mint egy eladómvész. Ha úgy tekintesz arra amit csinálsz, mint egy termékre, soha nem leszel h magadhoz, és így nem teszel olyat, amire késbb büszke leszel. Soha nem gondoltam volna, hogy a karrierem ilyen irányba megy. Nincs módja, hogy taktikázzak.”

Kristen hasonló érzést élhetett át, amikor elolvasta a Camp X­-Ray cím film forgatókönyvét, melyet Peter Sattler író­-rendez készített, és mely filmnek a bemutatója elször a Sundance filmfesztiválon debütált a dráma versenykategóriában. Egy csendes drámai filmnek, részben karaktertanulmánynak, részben pedig a természet és az emberiség egyfajta meditációjának mondható film lett a Camp X-­Ray. A film fszerepében Kristen Stewart igen meggyzen alakítja Cole­t, egy fiatal seregben szolgáló lányt, aki kapcsolatba kerül egy rabbal - akit Payman Maadi, az iráni Oscar-díjnyertes színész alakít.

„Két év telt el a legutóbbi munkám óta, de nem az én választásom volt ez a szünet”­ - mondja a 23 éves színészn, egy Sunset Boulevard-i konferenciaszobában ülve, néhány nappal a fesztivál kezdete eltt. „De semmi nem kényszerített még ennyire, semmi miatt nem éreztem még úgy, hogy ezt nekem kell eljátszanom.” Habár a Camp X­-Ray egy apró kis film, melyet mindössze egymillió dolláros büdzsébl forgatták, és a forgatás is mindössze öt hétig tartott­, árulta el Kristen. „A karakter annyira egésznek tnt nekem. Rendkívül érzelmes, és egy valódi új perspektívát mutat meg valami jelenlegi dologról. Mindent megkaptam ettl a projekttl, amit csak elvárhattam tle.” Kristen szerint mindent beleadott ebbe a filmbe, alaposan, többször is átolvasta a szöveget, filmeket nézett, és olyan emberekkel beszélt, akik segítettek neki a katonai jelenetekhez. „Egy hátsó sztorit dolgoztam ki Cole­nak, ismerem az édesapját, az édesanyját, és szinte bármit el tudok mondani arról a lányról. Fontos, hogy valós embert alakítsak, ne csak Cole képmását.”

Kristen A Camp X-Ray cm
filmben
Kristen A Camp X-Ray cm filmben

A 24 éves színészn mindig figyel arra a néhány dologra, amit kérni szokott forgatások alkalmával. Ahogy fogalmaz, szüksége van: „egy talpalatnyi privát helyre, szerencsehozó kre, apró részletekre, hogy kommunikálni tudjon a közönséggel, hiszen ezek teszik a nehézkes forgatást könnyebbé”. Hogy kifejezze Cole bizonytalanságát, például a karakter szolgálatban cszoknit visel, a szabadnapjain pedig szandált. „Vagány szeretne lenni, de hiányzik belle a vagányság”­ - mondta róla a színészn. Még színesebbé teszi a karaktert, ahogy Cole nekiesik a hosszú hajának, és a lehet legszigorúbb kontyba kényszeríti, amit csak el lehet képzelni. „Megragadja a hosszú haját, és kontyba köti, elnyomja”. Ezek a kontyok a katonát jelképezik, míg az övé pedig a tökéletességet. csupán akkor érzi magát magabiztosnak, amikor egyenruhában van.”

Még a Camp X-Ray sem állította meg a forgatás eltti szorongást, mely része Kristen eddigi filmes tapasztalatainak, élményeinek. Habár személyesen elvigyázatos, élénk és magával ragadó ember, a színészn elmondása szerint ez a forgatások alatt megváltozik: „Van valami félelmetes abban hogy jelentkezel egy ilyen ambiciózus munkára: Helyt tudsz majd állni?­ ez a félelmem. Nem szeretnék elrontani egy fantasztikus forgatókönyvet. Minden rendeznek, akivel együtt dolgozok, adok egyfajta lemondó nyilatkozatot: elmondom nekik, hogy megteszek bármit, ha kell leugrok épületekrl is, de nem tudom, hogy képes vagyok-e megcsinálni mindazt, amit szeretnél.”

Ez a vadabbnál is vadabb elkötelezettség megmutatkozik a forgatás közben is. A Camp X-­Ray esetében Kristen elmondja, mi történt a forgatás során egy érzelmes jelenetben az r és a rab között. Ez volt az a jelenet, melynél Sattler rendez eldöntötte, hogy Maadi felvételével kezd, miközben a jeleneten kívüli kameránál játszik sokkal inkább. „Olyan különösen fura színészn vagyok, hogy nem tudok elismételni semmit, de Maadi egy csomó színházban játszott már, szeret újra és újra ismételni egy­-egy jelenetet." Az els reakciója a kamerára nem volt meglep: „Hisztérikussá tett, a nap végén egy ktömbön ültem és sírtam, épp akkor fejeztük be a forgatást. Annyira ideges lettem ettl a tapasztalattól. Visszanézve még mindig megrjít, legszívesebben az asztalba verném a fejem tle.”

Fot: Victoria Will
Fot: Victoria Will

Kristen Stewart egy háttérbe húzódó, független filmszínész volt, mieltt eljátszotta Bella Swan szerepét, ezért is megkönnyebbült, mikor vége lett a Twilight-trilógiának, és a körülötte lév rület is enyhülni kezdett. „Nagyon durva volt, már­-már rült szintet ért el”­ - mondja Kristen még mindig egy kicsit hitetlenül. „Az emberek arról kérdezgetnek, hogy lesz-e folytatás, mire azt válaszoltam: Mindenki tartott egy kis szünetet. Ez nem fog megtörténni. Lehetetlen hogy valaki ugyanazon a szinten akarjon maradni.” Mosolyog, és elmondja hogy az ’"Twilight­ élménye" teljesen egyedi látásmódot adott a világra nézve.

Kristen csodálkozik azon, hogy miért ennyire nehéz mások számára észrevenni, hogy a színészet felé a félreérthetetlen szenvedélye vitte, nem pedig a híresség után való lelkesedés. „Nem könny az emberek számára megérteni a kamerák eltti lámpalázamat, hiszen azt mondják, miért mentél színésznek, ha így érzel?­ Az emberek nem tudják mit kezdjenek az érzéseikkel, úgy gondolják hogy hálátlan vagyok, és éppen ez zavar a legjobban. Nem mondhatod hogy, rosszul látjátok, és a legrosszabb benne, hogy távolról úgy tnik, mintha panaszkodnál. És akkor már félre is értettek.”

Ám ahogy Kristen is rájött, ilyen esetben mindössze annyit tehetsz, hogy ugyanolyan lendülettel folytatod a munkát­. épp így tett.

avatar
flashy2
-
2014.09.06. 00:14
2470
Gstar: ezt kifejtend bvebben?
avatar
Gstar
-
2014.06.08. 22:49
2469
Az sokat elmond a \"tehetsgrl\" hogy a Twilight ta milyen C lists filmekben kap szerepet.
avatar
nicole
-
2014.06.01. 05:07
2468
Naaaagyon szupi interj, br Kristen mint katona kicsit viccces :)
avatar
Szandi
-
2014.05.20. 06:10
2467
Lilla, nem is olvasta el a cikket, csak zsigerbl utlja.. :)
avatar
cukorka
-
2014.05.14. 22:02
2466
Szurkolok Kristen j filmjeinek! Ha j szerepeket kap elbb utbb djat is fog kapni.. ;)
avatar
Kristen17
-
2014.05.08. 06:22
2465
Vgre j cikk! :)) Ht nem lehetett knny forgats, de nem tudom egyesek mirt hiszik hogy a sznszeknek nem lehet gondjuk (az ms dolog hogy a tbbsgk sose beszl rla)!
avatar
Lilla
-
2014.05.05. 18:37
2464
Pont nem az jn le hogy sajnltatn magt, de a szvegrts nem mindenkinek megy :)
avatar
timite
-
2014.05.03. 17:21
2463
csak nekem tnik fel hogy ez a csaj mindig sajnltatja magt?? :/
avatar
flashy2
-
2014.05.03. 15:35
2462
n rlk hogy visszatr az ilyen drmaibb filmekhez, kvncsi leszek r!
avatar
Szandi
-
2014.05.02. 16:39
2461
Nehz elkpzelnem Kristent mint katona, de vrom a filmet!
Tommy Hilfiger 'Ryder F09' farmer
A Tommy Hilfiger ezen farmere tökéletes választás a hétköznapokra. Sötétkék színe miatt szinte mindenhez viselhet, legyen az pulóver, póló vagy éppen ing.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Amikor mindenki két számmal nagyobb fels ruhát, de szk nadrágot hordott, amikor a férfiak nagy részének is nies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dúlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.