A top tízben szerepel az Apple és a Rolex is
A pénzes kínaiaknak Louis Vuitton kell
4 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.01.17

Kína egyre nagyobb felvevőpiaca a különféle luxuscikkeknek, egy most készült felmérés azt kutatta, hogy vajon melyek azok a márkák, amiket a vagyonos kínaiak a legszívesebben vásárolnak ajándékozás céljából.

A Hurun Report közvélemény-kutató összeállításából kiderül, melyik az a tíz brand, ami idén minden bizonnyal a legkelendőbb lesz a térségben. Mivel Kínában az év tradicionálisan azzal kezdődik, hogy az emberek különféle ajándékokkal lepik meg családtagjaikat és barátaikat, így a most elkészült kutatás remek képet ad a kínai társadalom kedvenc luxusmárkáiról.


A kutatók 503 kínain végezték el a felmérést, méghozzá olyan személyeken, akik átlépték a 40 éves kort, és rendelkeznek legalább 63 millió jüannal, azaz több mint 7.8 millió euróval.

A listán szereplő tíz cégből öt francia, másodikok az olaszok, az Egyesült Államok és Kína is csak 1-1 márkával tudott felkerülni. Különös, hogy olyan nevek, mint a Gucci vagy a Bulgari - amelyek szintén igen népszerűek Kelet-Ázsiában – nem tudtak felkerülni a toplistára.

A top tíz luxusmárka, amit a kínaiak szívesen ajándékoznak szeretteiknek:

1. Louis Vuitton (Divat, Franciaország) 14.9%
2. Cartier (Ékszerek/Órák, Franciaország) 10.3%
3. Hermes (Divat, Franciaország) 8%
4. Chanel (Divat/Parfüm, Franciaország) 6.2%
5. Moutai (Italok, Kína) 5.9%
6. Apple (Elektronikai eszközök, USA) 5.7%
7. Dior (Divat, Franciaország) 4.6%
8. Prada (Divat, Olaszország) 3.9%
9. Rolex (Órák, Svájc) 3.6%
10. Armani (Divat, Olaszország) 3.4%

avatar
italianfashion
-
2012.01.21. 10:33
4
Alig vannak olasz cégek! :(
avatar
szabolcs
-
2012.01.17. 18:50
3
A Gucci érdekes hogy nincs rajta, helyette van Prada, amit azért nem gondolnánk olyan nagynak hogy az Armanit is lehagyja!
avatar
zsu
-
2012.01.17. 13:20
2
a lista nagyjából lefedi a luxuspiacot :)
avatar
Fannika13
-
2012.01.17. 12:07
1
nem meglepő! szerintem mindenhol a vuitton nyerne!
Hugo Boss 'Waldon' mandzsettagomb
A kifinomult eleganciával rendelkező férfiak fontos kiegészítője a mandzsettás ing. A Hugo Boss új kollekciójában találunk egy 'Waldon' elnevezésű, fényezett palládiumból készült, csavart barázdákkal díszített mandzsettagombot, ami "semleges" színe miatt bármilyen típusú inghez és öltönyhöz passzolhat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.