A top tízben szerepel az Apple és a Rolex is
A pénzes kínaiaknak Louis Vuitton kell
4 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.01.17

KĂ­na egyre nagyobb felvevőpiaca a kĂźlĂśnfĂŠle luxuscikkeknek, egy most kĂŠszĂźlt felmĂŠrĂŠs azt kutatta, hogy vajon melyek azok a mĂĄrkĂĄk, amiket a vagyonos kĂ­naiak a legszĂ­vesebben vĂĄsĂĄrolnak ajĂĄndĂŠkozĂĄs cĂŠljĂĄbĂłl.

A Hurun Report kĂśzvĂŠlemĂŠny-kutatĂł ĂśsszeĂĄllĂ­tĂĄsĂĄbĂłl kiderĂźl, melyik az a tĂ­z brand, ami idĂŠn minden bizonnyal a legkelendőbb lesz a tĂŠrsĂŠgben. Mivel KĂ­nĂĄban az ĂŠv tradicionĂĄlisan azzal kezdődik, hogy az emberek kĂźlĂśnfĂŠle ajĂĄndĂŠkokkal lepik meg csalĂĄdtagjaikat ĂŠs barĂĄtaikat, Ă­gy a most elkĂŠszĂźlt kutatĂĄs remek kĂŠpet ad a kĂ­nai tĂĄrsadalom kedvenc luxusmĂĄrkĂĄirĂłl.


A kutatĂłk 503 kĂ­nain vĂŠgeztĂŠk el a felmĂŠrĂŠst, mĂŠghozzĂĄ olyan szemĂŠlyeken, akik ĂĄtlĂŠptĂŠk a 40 ĂŠves kort, ĂŠs rendelkeznek legalĂĄbb 63 milliĂł jĂźannal, azaz tĂśbb mint 7.8 milliĂł eurĂłval.

A listĂĄn szereplő tĂ­z cĂŠgből Ăśt francia, mĂĄsodikok az olaszok, az EgyesĂźlt Államok ĂŠs KĂ­na is csak 1-1 mĂĄrkĂĄval tudott felkerĂźlni. KĂźlĂśnĂśs, hogy olyan nevek, mint a Gucci vagy a Bulgari - amelyek szintĂŠn igen nĂŠpszerűek Kelet-ÁzsiĂĄban – nem tudtak felkerĂźlni a toplistĂĄra.

A top tĂ­z luxusmĂĄrka, amit a kĂ­naiak szĂ­vesen ajĂĄndĂŠkoznak szeretteiknek:

1. Louis Vuitton (Divat, FranciaorszĂĄg) 14.9%
2. Cartier (Ékszerek/Órák, Franciaország) 10.3%
3. Hermes (Divat, FranciaorszĂĄg) 8%
4. Chanel (Divat/ParfĂźm, FranciaorszĂĄg) 6.2%
5. Moutai (Italok, KĂ­na) 5.9%
6. Apple (Elektronikai eszkĂśzĂśk, USA) 5.7%
7. Dior (Divat, FranciaorszĂĄg) 4.6%
8. Prada (Divat, OlaszorszĂĄg) 3.9%
9. Rolex (Órák, Svájc) 3.6%
10. Armani (Divat, OlaszorszĂĄg) 3.4%

avatar
italianfashion
-
2012.01.21. 10:33
4
Alig vannak olasz cégek! :(
avatar
szabolcs
-
2012.01.17. 18:50
3
A Gucci érdekes hogy nincs rajta, helyette van Prada, amit azért nem gondolnánk olyan nagynak hogy az Armanit is lehagyja!
avatar
zsu
-
2012.01.17. 13:20
2
a lista nagyjából lefedi a luxuspiacot :)
avatar
Fannika13
-
2012.01.17. 12:07
1
nem meglepő! szerintem mindenhol a vuitton nyerne!
Kék Mishumo kardigán
A Mishumo egy feltörekvő márka, mely elsősorban a sportosan elegáns fiatalokat kívánja megcélozni. Kiváló anyagválasztás és a színek megfelelő variálása a márka fő ismertetőjele - na és persze a több helyen is elhelyezett logó.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
A rendszervĂĄltĂĄs előtti utolsĂł ĂŠvtizedben jĂĄrunk MagyarorszĂĄgon, mĂĄr nem diktatĂşra, mĂŠg nem demokrĂĄcia. De ennek ellenĂŠre, vagy ĂŠppen ezĂŠrt, szĂĄmos emlĂŠkezetes film kĂŠszĂźlt ebben az időszakban.