TŲretlen sikert fut a Rolls-Royce
A Phantom az autůgyŠrtŠs csķcsa
The Wealth Scene/TM    2014.09.02    4 hozzŠszůlŠs

A Rolls-Royce magyar sz√°rmaz√°s√ļ vez√©rigazgat√≥ja a vil√°g legnagyobb preszt√≠zzsel b√≠r√≥ aut√≥m√°rk√°j√°nak j√∂vűj√©rűl, a goodwoodi gy√°rt√≥k√∂zpont szem√©lyre szabott aj√°nlatair√≥l, valamint a legfurcs√°bb v√°s√°rl√≥i ig√©nyekrűl is mes√©lt a The Wealth Scene szerkesztűj√©nek.

The Wealth Scene: Milyen hatással van a BMW a Rolls­-Royce márkára, mióta felvásárolta a cég?

Torsten M√ľller-√Ėtv√∂s: A Rolls¬≠-Royce renesz√°nsz√°t a BMW csoporton bel√ľl √ļgy lehet megfogalmazni, mint a legut√≥bbi nagy aut√≥ipari kalandot, √©s visszatekint√©st a figyelemre m√©lt√≥ 11 √©vre, ettűl¬≠ nem is tudok ettűl tal√°l√≥bb megnevez√©st tal√°lni. Kicsit t√∂bb mint egy √©vtizede, West Sussex egy kisebb r√©sze brit gy√°rt√°si kiv√°l√≥s√°gg√° alakult, mely t√∂bb mint 1000 k√©pzett szakembert, m√©rn√∂k√∂t, √©s tervezűt foglalkoztat. Ma m√°r h√°rom nagy kieg√©sz√≠tű √©s k√ľl√∂nleges modellcsal√°dunk van, √©s egym√°st k√∂vetű n√©gy √©ven kereszt√ľl √©rt√©kes√≠t√©si rekordot √©lvezt√ľnk. A legfontosabb, hogy ez a n√∂veked√©s fenntarthat√≥ legyen. A BMW¬≠-vel k√∂z√∂s munk√°latok sikeress√©g√©nek a kulcsa az egy√ľttmŻk√∂d√©s, mely a v√°llalkoz√°s hossz√ļ t√°v√ļ siker√©nek a biztos√≠t√°s√°hoz l√©nyeges, √©s √©pp ez√©rt nem hajszoljuk a sikert. Egy komoly c√©gvezetűnek meg kell √©rtenie hogy mi tesz egy olyan m√°rk√°t, mint a Rolls- Royce annyira √©rt√©kess√©, a fű elveink p√©ld√°ul: az exkluzivit√°s, a r√©szletekre val√≥ √ľgyel√©s, √©s a t√∂retlen t√∂k√©letess√©gre val√≥ t√∂rekv√©s b√°rmiben, amit csin√°lunk.

Torsten MŁller-÷tvŲs (Fotů:
bimmertoday.de)
Torsten MŁller-÷tvŲs (Fotů: bimmertoday.de)

V√°ltoztatott ez b√°rmely hagyom√°nyos szemponton abban, hogyan k√©sz√ľltek az aut√≥k, vagy lehetűs√©g volt √≠gy is megtartani a Rolls¬≠-Royce jelleg√©t?

Elűsz√∂r is fontos megeml√≠teni, hogy a Rolls¬≠-Royce mindig is Nagy¬≠-Britanni√°hoz tartozott, √©s ezut√°n is oda fog. Csak meg kell n√©zni, mi√©rt is v√°lasztottuk Goodwood¬≠ot az √ļj Rolls¬≠-Royce otthonnak, elk√∂telezve az alapvetű √©rt√©kek fenntart√°sa mellett, amely biztos√≠tja a m√°rka hely√©t a g√©pj√°rmŻiparban, √©s a szuperluxus kiv√°l√≥s√°g tetűfok√°n. A legjobb minűs√©gŻ luxusterm√©kek megalkot√°s√°hoz a vil√°g legjobb szakembereire van sz√ľks√©g, olyanokra, akiknek olyan egyedi tehets√©g√ľk van, amilyen nincsen mindenkinek. P√©ld√°ul: embereket vett√ľnk fel a helyi vitorl√°z√°si √°gazatb√≥l, nagyon speci√°lis faipari tehets√©ggel, √©s szakembereket a nyereggy√°rt√≥ iparb√≥l. Az elsű gener√°ci√≥ k√©pezte ki a k√∂vetkezűt, a rendk√≠v√ľl sikeres gyakornoki programunk r√©v√©n, ez garant√°lja hossz√ļ t√°von az alapvetű k√©zmŻves k√©szs√©gek megtart√°s√°t. Ez a hagyom√°nyos megk√∂zel√≠t√©s egyens√ļlyba hozza a rendelkez√©sre √°ll√≥ szak√©rtelmet, √©s a technol√≥giai erűforr√°sokat, k√∂sz√∂nhetűen a BMW csoporttal val√≥ egy√ľttmŻk√∂d√©snek; √©s √©pp ennek k√∂sz√∂nhetűen mutatja be a Rolls¬≠-Royce a vil√°g legcs√°bosabb egy√ľttmŻk√∂d√©s√©t, a kitŻnű technik√°nak, √©s a leg√ļjabb m√≥dszereknek az alkalmaz√°s√°val. Term√©szetesen minden egyes v√°s√°rl√≥ megh√≠v√°st kap a Rolls-¬≠Royce otthon√°ba, hogy saj√°t szemmel tekinthesse meg a term√©keket, √©s val√≥ban, az egyik legjobb dolog a munk√°mban, ha az √ľgyfelek a tal√°lkoz√≥ √©s t√°rgyal√°s sor√°n betekint√©st nyernek a szem√©lyg√©pkocsik elű√°ll√≠t√°s√°nak hely√©re, √©s elcsod√°lkoznak az ottani szak√©rtelmen.

Tudna egy gyors √°ttekint√©st adni a k√ľl√∂nb√∂zű modellekrűl, √©s arr√≥l, hogy miben k√ľl√∂nb√∂znek egym√°st√≥l?

Az egyik kedvenc anal√≥gi√°m a m√°rka k√ľl√∂n√°ll√≥, de m√©gis egym√°st kieg√©sz√≠tű fel√°ll√°s√°ra az, hogy az aut√≥k olyanok, ak√°rcsak egy j√≥l felszerelt szekr√©ny k√ľl√∂nb√∂zű zak√≥kkal, melyek a k√ľl√∂nb√∂zű alkalmakra val√≥k. A Phantom p√©ld√°ul olyan, mint egy ‚Äěhivatalos szmoking‚ÄĚ. Ez a leghagyom√°nyosabb mutat√≥ja annak, hogy a Rolls¬≠-Royce luxusterm√©kei mennyire idűt√°ll√≥ak, eleg√°ns vonalaik √©s t√°gas ar√°nyaik teljes eg√©sz√ľkben a szalon eleganci√°j√°t t√ľkr√∂zik, √©s a kiterjesztett tengelyt√°v v√°ltozatok a t√∂k√©letes motorral az aut√≥ban b√°rmikor, b√°rmilyen alkalommal j√≥l vezethetűk. A coup√©, √©s a drophead coup√© karossz√©ri√°k azoknak val√≥k igaz√°n, akik k√∂nnyed√©n szeretn√©nek vezetni egy igaz√°n p√°ratlan aut√≥t. Az aut√≥k k√∂z√ľl a Ghost egy√©rtelmŻen az ‚Äě√ľzleti √∂lt√∂ny‚ÄĚ lenne. Bemutat√°sakor egy mer√©sz, √©s a sikeres v√°llalkoz√≥k √ļj gener√°ci√≥j√°nak bemutatkoz√≥ aut√≥ja volt, a m√°rk√°nkb√≥l ez az aut√≥ lehetne a t√∂k√©letes √ľzleti kell√©k, hiszen annyira megnyerű, √©s annyira dinamikus aut√≥r√≥l van sz√≥. V√©g√ľl, a Wraith lenne a ‚Äět√∂k√©letesre szabott sportzak√≥‚ÄĚ, mely egy rendk√≠v√ľl dinamikus, modern mestermŻ, mer√©sz tervez√©ssel, √©s a Rolls- Royce luxus f√©mjelz√©s√©vel, mely a legink√°bb mag√°val ragad√≥ vezet√©si √©lm√©nyt k√©pes ny√ļjtani, amire valaha egy ilyen m√°rk√°j√ļ aut√≥ k√©pes volt. A tavalyi bemutat√≥ja √≥ta, nagyon el√©gedetten mondhatom, hogy a Ghost siker√©nek mint√°j√°ra, ez az aut√≥ is vonzza a mer√©sz, fiatalabb gener√°ci√≥j√°t a sikeres √ľzletembereknek. Eg√©sz egyszerŻen ez a t√∂k√©letes aut√≥ arra, hogy nagyobb t√°vokat k√©nyelmesen tegy√ľnk meg.

Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom

2013 egy √ļjabb sikeres √©v volt a Rolls¬≠-Royce sz√°m√°ra, hiszen ez volt a negyedik egym√°st k√∂vetű √©v, amikor n√∂veked√©st tapasztaltak. Mit kellett tenni√ľk az√©rt, hogy ilyen lenyŻg√∂zű sz√°mokat √©rjenek el?

Ez annak a keresletnek tudhat√≥ be vil√°gszerte, mely a csal√°di Ghost √©s a Phantom aut√≥k ut√°n, valamint a Wraith sikeres bemutatkoz√°sa ut√°n lett tetten √©rhetű, mely a m√°rka ut√°n vonzotta a mer√©sz, fiatal, √©s modern √ļj gener√°ci√≥t. Amellett, hogy rendk√≠v√ľl el√©gedett vagyok azzal, hogy rekordot √©rt√ľnk el az √©vben a szem√©lyre szabott szolg√°ltat√°sainkkal is, mely j√≥l t√ľkr√∂zi, hogy sz√°munkra rendk√≠v√ľl fontos az ig√©nyes vevűink v√°gy√°nak, √©s a val√≥ban egyedi, √©s szem√©lyes k√≠v√°ns√°gaikhoz val√≥ igaz√≠t√°s, √©s az, hogy a term√©keinket az √≠zl√©s√ľkh√∂z, √©s az √©letst√≠lusukhoz megfelelűen alak√≠tsuk. Szint√©n el√©gedettek vagyunk azzal, hogy a glob√°lis elad√°saink kiegyens√ļlyozotts√°got mutatnak, mely m√©g tov√°bb n√∂velhetű az √ļj, √©s a m√©g kialakul√≥ban l√©vű piacokn√°l l√©vű terjeszked√©ssel, mint p√©ld√°ul Vietnamban, a F√ľl√∂p¬≠-szigeteken, √öj¬≠-Z√©landon, √©s Kazahszt√°nban.

Mennyi bemutat√≥terem van vil√°gszerte, √©s melyik ezek k√∂z√ľl a legnagyobb, √©s leglenyŻg√∂zűbb?

Jelenleg 120 keresked√©s√ľnk van vil√°gszerte. 2013-¬≠ban a Rolls¬≠-Royce Motor Cars Abu Dhabi volt a leggy√ľm√∂lcs√∂zűbb, a testreszabotts√°ga, √©s az √©rt√©kes√≠t√©si volumene miatt.

El tudná mondani, hogy mi a Rolls­-Royce­ "Bespoke personalisation" program lényege?

A rendk√≠v√ľl ig√©nyes √ľgyfeleink olyan m√©rt√©kŻ szem√©lyre szabotts√°got ig√©nyelnek, ami j√≥val messzebbre t√ļlmutat a hagyom√°nyos funkci√≥k √©s be√°ll√≠t√°sok list√°j√°n. Ezen fel√ľl, k√ľl√∂n csapatot alkalmazunk arra a c√©lra, a legjobb tervezűkkel, m√©rn√∂k√∂kkel, √©s szakemberekkel a Rolls¬≠-Royce k√∂zpontj√°ban, akik ha kell, egy√ľtt dolgoznak a v√°s√°rl√≥kkal azon, hogy az aut√≥ikat rendk√≠v√ľl szem√©lyess√© tegy√©k, legyen sz√≥ ak√°r az √©letst√≠lusukr√≥l, ak√°r az √ľzleti √©let√ľkrűl. Egy szem√©lyre szab√°s jelenthet p√©ld√°ul k√©zzel festett kieg√©sz√≠t√©seket, vagy a csal√°di n√©v, valamint az √ľzleti n√©v lemezre val√≥ grav√≠roz√°s√°t, de ak√°r √∂sszetettebb fejleszt√©seket is, mint p√©ld√°ul olyan fest√©st, mely p√©ld√°ul egy ruhadarabhoz illik, vagy olyan faelemek felhaszn√°l√°s√°t, mely az √ľgyf√©l otthon√°ban is fellelhetű. Emellett lehetűs√©get biztos√≠tunk az √ľgyfeleinknek arra, hogy olyan biztons√°gi kieg√©sz√≠t√©seket szereltessenek az aut√≥jukba, melyeknek k√∂sz√∂nhetűen h√≥dolhatnak kedvenc szabadidűs tev√©kenys√©geinek, de p√©ld√°ul aut√≥s szivark√©szlet, be√©p√≠tett √©kszerdobozok, vagy a pezsgűs hŻtűszekr√©ny is a kedvezm√©nyes lehetűs√©gek k√∂z√∂tt tal√°lhat√≥ak. Ha egy √ľgyf√©l b√°rmilyen m√≥dos√≠t√°st k√©r, a folyamat egy konzult√°ci√≥val kezdűdik a bemutat√≥teremben, ahol az √ľgyf√©l elmagyar√°zza eg√©szen pontosan mit is szeretne, hogy hozz√°adjunk az aut√≥j√°hoz. Minden egyes √ľgyf√©l megh√≠v√°st kap a Rolls-¬≠Royce k√∂zpontj√°ba, West Sussex¬≠be, ahol lehetűs√©ge van szem√©lyesen is besz√©lni a tervezűcsapattal az egyedi ig√©nyeinek kialak√≠t√°s√°r√≥l. A testre szabott aj√°nlatunk n√©pszerŻs√©ge az ut√≥bbi √©vekben hat√°rozottan megnűtt, hiszen p√©ld√°ul majdnem mindegyik Phantom, amelyik elhagyja a Rolls¬≠-Royce k√∂zpontj√°t, valami egyedi √°talak√≠t√°son esik √°t. Ez kiterjed a m√°sik k√©t modellre is, hiszen a Wraith eset√©ben 90%¬≠-ban, a Ghost¬≠n√°l pedig 75%¬≠-ban k√©rnek extr√°kat pluszba.

Rolls-Royce Ghost
Rolls-Royce Ghost

Jelenleg hol van a legnagyobb piac, és mit gondol miért?

A strat√©gi√°nk az, hogy fenntarthat√≥an n√∂vekedjen a piacunk mindenhol, √©s nagyon b√ľszk√©n jelenthetem be, hogy jelenleg vil√°gszerte kiegyenl√≠tett mindenhol a kereslet a Rolls¬≠-Royce¬≠ra. √Čppen ez√©rt nem t√°maszkodunk a j√≥l√©tre egyetlen piacon. Persze, hogyha kiss√© k√∂zelebbrűl vizsg√°ljuk meg, K√≠n√°ban, √©s az Egyes√ľlt √Āllamokban van a k√©t legnagyobb piacunk, a K√∂zel- Kelet pedig egyre fontosabb√° v√°lik, mivel m√°r a 2013-¬≠as √©vben is jelentűs n√∂veked√©s t√∂rt√©nt ott, b√°r eur√≥pai szinten is folyamatos a jelenl√©t√ľnk, a kih√≠v√≥ piaci felt√©telek ellen√©re is. Szint√©n el√©gedett vagyok a Rolls¬≠-Royce hazai piac√°val, az Egyes√ľlt Kir√°lys√°gban tov√°bbra is √°lland√≥ a piac, k√∂r√ľlbel√ľl 10%-¬≠√°t adja a teljes mennyis√©gnek. Ez a siker sz√°mos t√©nyezűnek tudhat√≥ be: elűsz√∂r is, nagyon kieg√©sz√≠tű, de jellegzetes term√©kfel√°ll√°ssal b√ľszk√©lkedhet√ľnk. A Phantom az aut√≥gy√°rt√°s cs√ļcsa, m√≠g a Ghost ut√°n egyre ink√°bb a rendk√≠v√ľl sikeres v√°llalkoz√≥k, √©s az ig√©nyes aut√≥ra v√°gy√≥k √©rdeklűdnek. A Wraith is bebizony√≠totta m√°r, hogy bemutat√≥ja √≥ta hatalmas sikernek √∂rvend a mer√©sz, sikeres fiatal f√©rfiak, √©s nűk k√∂r√©ben a piacon. Hab√°r az is nagyon fontos, hogy nem hajszoljuk √©ppen a mennyis√©get, hiszen a v√°s√°rl√≥ink nagy t√∂bbs√©ge egy√°ltal√°n nem √∂r√ľlne annak, ha minden sarkon egy Rolls¬≠-Royce √°llna. √Čppen ez√©rt elengedhetetlen, hogy mint dr√°ga luxusm√°rka, nem tehet√ľnk olyan kijelent√©seket a j√∂vűbeli elad√°sokra vonatkoz√≥an, hogy t√∂meges aut√≥m√°rk√°v√° szeretn√©nk v√°lni. Hogy biztos√≠tsuk, hogy a fenntarthat√≥ n√∂veked√©si hull√°munk folyamatos lesz, a Rolls¬≠-Royce¬≠nak mindig is rendk√≠v√ľl ritka, t√∂k√©letesen kialak√≠tott, testre szabott mestermŻnek kell lennie.

Mely ter√ľleteken, orsz√°gokban l√°tja a j√∂vűbeli n√∂veked√©st?

Kulcsfontoss√°g√ļ r√©sze a strat√©gi√°nknak, hogy tov√°bbra is az √ļj, vagy a m√©g kialakul√≥ piacokon legy√ľnk jelen. Ez√©rt dolgozunk, hogy azonos√≠tsuk, √©s egy√ľttmŻk√∂dj√ľnk az olyan megfelelű kereskedűpartnerekkel a piacon, ahol n√∂veked√©si potenci√°lt l√°tunk. Az ut√≥bbi idűben √≠gy ker√ľlt hangs√ļly az √°zsiai csendes¬≠-√≥ce√°ni r√©gi√≥ra, ahol az elm√ļlt √©vekben az ut√≥bbi v√°ltoz√°soknak k√∂sz√∂nhetűen bejelentett√ľk a jelenl√©t√ľnket. Ilyen p√©ld√°ul Vietnam, a F√ľl√∂p-¬≠szigetek, vagy Indon√©zia. Ez lehetűv√© teszi sz√°munkra, hogy a szolg√°ltat√°sunkat kiterjessz√ľk az egyre n√∂vekvű n√©pess√©gben, ahol a rendk√≠v√ľl sikeres v√°llalkoz√≥k igyekeznek egyedi luxuscikkekkel k√∂r√ľlvenni magukat. Az √°zsiai √©s a csendes-¬≠√≥ce√°ni r√©szlegen t√ļl sok sikert √©rt√ľnk el az elm√ļlt idűszakban Oroszorsz√°gban, ahol a vagyonos r√©teg folyamatosan keresi a term√©keinket, de p√©ld√°ul hamarosan m√°rkakeresked√©st fogunk nyitni Azerbajdzs√°nban, Kazahszt√°nban, √©s Kambodzs√°ban is. Ez a strat√©gia lehetűv√© teszi, hogy a legjobban ki tudjuk szolg√°lni a n√∂vekvű fogyaszt√≥i ig√©nyeket.

Hogyan tervezi, a m√°rka hogyan fog megbirk√≥zni a tov√°bbra is n√∂vekedű √©rt√©kes√≠t√©si volumennel; p√©ld√°ul nyit egy √ļjabb helyet, vagy kibűv√≠ti a jelenlegit Goodwood¬≠ban?

A gazd√°lkod√°s siker√©nek a kulcsa a goodwoodi gy√°r biztos√≠t√°sa, hiszen ez a gy√°r rendk√≠v√ľl rugalmas, √©s k√©pes megfelelni az egyre n√∂vekvű keresletnek. Amikor 2009-¬≠ben a piacra dobtuk a Ghost¬≠ot, √ļjraform√°ltuk a jelenlegi √ľzemet, √©s t√∂bb sz√°z √ļj alkalmazottat, √©s szakembert k√©pezt√ľnk ki, m√°sodik k√∂rben pedig tov√°bb terjeszkedt√ľnk, √©s beruh√°ztunk a n√∂vekvű keresletnek megfelelűen egy szem√©lyre szabott szolg√°ltat√°ssal.

Rolls-Royce Wraith
Rolls-Royce Wraith

Milyen technol√≥giai fejleszt√©st terveznek a j√∂vűre n√©zve annak √©rdek√©ben, hogy a Rolls- Royce megtartsa a hely√©t, mint a vezetű luxusm√°rka?

110 √©ve a Rolls¬≠-Royce aut√≥k sz√°m√≠tanak a legjobbnak a g√©pj√°rmŻ¬≠-technol√≥gi√°t illetűen¬≠, √©s ez a b√ľszke trad√≠ci√≥ m√©g a mai nap is √≠gy mŻk√∂dik. P√©ld√°ul, a Wraith bemutat√°sakor egy nagyon izgalmas technol√≥gia deb√ľt√°l√°s√°nak is szemtan√ļi lehett√ľnk, mely elsűnek sz√°m√≠tott a szuper- luxus szektorban¬≠ ez volt a t√°mogatott mŻholdas adat√°tvitel (SAT). Alapvetűen ez a technol√≥gia lehetűv√© teszi az aut√≥nak, hogy l√°ssa azt is, amit a sofűr szabad szemmel nem l√°t, √≠gy a GPS haszn√°lat√°val biztos√≠tja az aut√≥ sz√°m√°ra a terepnek legink√°bb megfelelű be√°ll√≠t√°sokat elűre. A SAT a t√∂k√©letes technol√≥gia a Wraith¬≠ben, mely seg√≠t a sofűrnek k√∂nnyed√©n kezelni az utat, m√©g akkor is, ha hossz√ļ t√°von megy. Ezen fel√ľl, bemutattuk m√°r a Ghost m√°sodik sz√©ri√°j√°t 2014 m√°rcius√°ban a Genovai Motorshow¬≠n, mely j√≥l mutatja az elk√∂telezetts√©g√ľnket az ir√°nt, hogy biztos√≠tsuk √ľgyfeleink sz√°m√°ra a legfejlettebb technol√≥giai fejleszt√©seket, melyek a Rolls¬≠-Royce h√°tter√©ben √°llnak, √©s melyekhez b√°rki hozz√°f√©rhet. Az √ļj gener√°ci√≥s Ghost¬≠ban √ļj technol√≥gi√°k √∂sszess√©ge tal√°lhat√≥ meg, bele√©rtve a SAT integr√°ci√≥j√°t, √©s egy vadonat√ļj LED vil√°g√≠t√°stechnol√≥gi√°t is.

Tud olyat mondani a m√°rk√°val kapcsolatosan, amit esetleg az emberek nem tudhattak eddig?

A m√°rk√°nk testreszabhat√≥s√°g√°nak term√©szet√©nek, √©s az √ľgyfeleink t√≠pus√°nak k√∂sz√∂nhetűen minden bizonnyal lenne n√©h√°ny √©rdekes t√∂rt√©net, azonban ez √≠gy bonyolult lenne, ha hirtelen ki kellene emelni egyet k√∂z√ľl√ľk! A kedvenceim k√∂z√∂tt az olyan v√°s√°rl√≥kt√≥l sz√°rmaz√≥ t√∂rt√©netek vannak, akik kezdetben m√≥k√°s k√©r√©sekkel √°lltak elű. P√©ld√°ul, n√©h√°ny √©vvel ezelűtt egy √ľgyf√©l elj√∂tt hozz√°nk, √©s egy l√°gyabb, kev√©sb√© k√∂zvetlen f√©nyt szeretett volna be√©p√≠ttetni az aut√≥ h√°ts√≥ r√©sz√©re, mely mellett k√©nyelmesebb √ļjs√°got olvasni. Sok megbesz√©l√©st k√∂vetűen a tervezűk √©s a m√©rn√∂keink felv√°zoltak sz√°m√°ra egy olyan koncepci√≥t, melyben az aut√≥ belsej√©ben √ļgy helyezt√©k el az apr√≥cska l√°mp√°kat, mintha a csillagos √©gboltot var√°zsolt√°k volna a tetűre. √ćgy kapott helyet 1340 optikai k√°bel, melyeket egyenk√©nt szűttek bele az aut√≥ tetűb√©l√©s√©be, hogy visszaadhass√°k a csillagos √©gbolt hat√°s√°t. Ezt k√∂vetűen ez v√°lt az egyik legn√©pszerŻbb kieg√©sz√≠tűv√©, melyet lehet k√©rni m√©g most is szem√©lyre szabhat√≥ m√≥don a tervezűinktűl.

A 2014-­es év a Rolls­-Royce 110. évfordulója. Mivel szeretné emlékezetessé tenni ezt az alkalmat?

Ez√ļttal is egy k√ľl√∂nleges eb√©den vesz√ľnk majd r√©szt a Midland Hotelben az √©vfordul√≥ pontos d√°tum√°n, mellyel megeml√©kez√ľnk arr√≥l, amikor C.S. Rolls, √©s Henry Royce elhat√°rozt√°k, hogy Rolls¬≠-Royce n√©ven aut√≥gy√°rat nyitnak.

√Čs v√©g√ľl, √Ėn melyik modellt √©s t√≠pust vezeti legsz√≠vesebben, √©s mi√©rt?

Mindig is nagyon neh√©z k√∂z√ľl√ľk v√°lasztani, √©s mint a legt√∂bb v√°s√°rl√≥nk, √©n is vagyok olyan szerencs√©s, hogy nem kell v√°lasztanom! A hivatalos, √©s az √ľnnepi alkalmakkor a Phantom¬≠ot szoktam v√°lasztani, a mindennapokra a Ghost¬≠ot, √©s a h√©tv√©gi kiruccan√°sokkor, amikor csak itt Sussex¬≠ben szeretn√©k kocsik√°zni, akkor pedig legsz√≠vesebben a Wraith¬≠et veszem elű.

avatar
Sapphire2000
-
2014.09.06. 06:44
3
A vilŠg legjobb autůja a Mercedes S. De a R-R nem autů.
avatar
salvador
-
2014.09.02. 20:04
2
\"PťldŠul, nťhŠny ťvvel ezelűtt egy Łgyfťl eljŲtt hozzŠnk, ťs egy lŠgyabb, kevťsbť kŲzvetlen fťnyt szeretett volna beťpŪttetni az autů hŠtsů rťszťre, mely mellett kťnyelmesebb ķjsŠgot olvasni. Sok megbeszťlťst kŲvetűen a tervezűk ťs a mťrnŲkeink felvŠzoltak szŠmŠra egy olyan koncepciůt, melyben az autů belsejťben ķgy helyeztťk el az aprůcska lŠmpŠkat, mintha a csillagos ťgboltot varŠzsoltŠk volna a tetűre. Õgy kapott helyet 1340 optikai kŠbel, melyeket egyenkťnt szűttek bele az autů tetűbťlťsťbe, hogy visszaadhassŠk a csillagos ťgbolt hatŠsŠt.\"

Erre mondjŠk hogy nťha a vŠsŠrlůbůl lesz a legnagyobb Ųtletgazda :)
avatar
Tgyuszi
-
2014.09.02. 18:46
1
Klassz interjķ! Nem gondoltam volna hogy a RR vezetűje magyar szŠrmazŠsķ :D
Dolce&Gabbana 'Martini' ŲltŲny
Mi lehet jobb egy Dolce&Gabbana öltönynél? Egy Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny!

Id√©n sem lesz hi√°ny √ļj kar√≥r√°kb√≥l, errűl a b√°zeli √≥raki√°ll√≠t√°s gondoskodik. Folyamatosan friss√ľlű cikk√ľnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Id√©n √©rkezett el 40. √©vfordul√≥j√°hoz a Patek Philippe legn√©pszerŻbb modellje, a Nautilus, ennek tisztelet√©re k√©t k√ľl√∂nleges verzi√≥t jelentettek be.
Ren√© Weber elemz√©s√©bűl kider√ľl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a sv√°jci luxus√≥r√°k toplist√°j√°t. A m√°sodik helyen az Omega √°ll.
Az idei Baselworld ki√°ll√≠t√°s is sz√°mtalan √ļjdons√°got tartogat a luxus√≥r√°k rajong√≥inak. Folyamatosan friss√ľlű cikk√ľnkben a leg√©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok vel√ľnk!
Jav√°ban d√ļlt a salvadori polg√°rh√°bor√ļ, a tov√°bbra is forrong√≥ K√∂zel-Keleten az izraeli l√©gierű meglepet√©s csap√°st m√©rt az iraki atomerűmŻre, megalakult a Music Television √©s az elsű Indiana Jones-film is mozikba ker√ľlt.