Mindenki az Obama utni idszakra szervezkedik
A republiknusok mr 2016-ra gyrnak
Munkatrsunktl    2014.02.26    1 hozzszls

Miközben Barack Obama az egészségbiztosítási reform körül kialakult problémák megoldásával van elfoglalva, addig a republikánusok térfelén komoly mozgások indultak el a 2016-os elnökválasztás elkészítésére. Az eddig legesélyesebbnek tartott Chris Christie több botrányba is belekeveredett az elmúlt hónapokban, így kérdéses, egyáltalán elindul-e a választásokon.


Chris Christie ügye egy hosszadalmas sajtótájékoztató miatt lett ilyen felkapott, mivel a kormányzó a 2 órás beszéde alatt nagyon sok ellentmondásos dolgot mondott a George Washington híd lezárásának ügyében, ami hatalmas port kavart. A botrányt ugyanis az robbantotta ki, hogy egyes híresztelések szerint köze volt a New Yorkot és New Jerseyt összeköt George Washington hídon tavaly szeptemberben elrendelt sávlezárásokhoz, amelyek több napon át közlekedési káoszt okoztak Fort Lee városában. Egyre inkább úgy tnik, hogy a kormányzó munkatársai bosszúból tették pokollá a település demokrata polgármestere, Mark Sokolich életét, amiért az nem volt hajlandó kiállni Christie újraválasztása mellett. Továbbá a kormányzó ellen annak ügyében is vizsgálat indult, hogy nem használt-e fel szabálytalanul viharkár-segélyeket.

Úgy tnik, ezek a kétes ügyek egyre több - egyébként a politikában nem feltétlenül aktív - polgárhoz eljutnak. Sarah Jessica Parker két hete nyilatkozta, hogy a New Jersey-i kormányzó felelsséget vállalhatna azért a hangsúlyért, amit megengedett magának az irodájában, mikor a hídlezárási incidensrl beszélt a sajtó munkatársainak. A Szex és New York nyíltan demokrata sztárja az MSNBC csatorna Morning Joe cím reggeli msorának vendége volt, ahol a New York-i színészn ­- akinek a szülei a New Jerseyben, Bergen megyében élnek­ - épp az új stílusú cipirl és a színházi szerepeirl beszélt, mikor szóba jött Chris Christie botránya. 


Sarah Jessica Parker sem tudta palástolni, mennyire nem ért egyet a kormányzó hozzáállásával, de Brzezinski sem rejtette véka alá meglepettségét, hogy Christie a sajtótájékoztatón milyen hanyagul viselkedett, és szó szerint szétszórt volt, mikor rákérdeztek hogy mit keresett az egyik segédje a Washington híd sávlezárásakor a helyszínen, miközben a kormányzó korábban azt állította hogy nem is tudott az egész incidensrl. „Ez nem az az ember, akit ismerek, teljesen össze volt zavarodva, és szinte nem tudta, mit is csinál. Amint tehetem, el fogok vele beszélgetni, hogy valójában mi történt” - tette világossá álláspontját a msorvezetn.

Miközben az szinte egyértelmnek látszik, hogy Hillary Clinton jó eséllyel pályázhat a demokraták hivatalos elnökjelöltségére - a párt szavazóinak 70 százaléka kiáll mellette -, addig a republikánusoknál Christie megingása után nincs favoritja a 2016-os erpróbának. Olyannyira nincs - véli tudni a Washington Post - hogy noha a 2012-es elnökválasztáson Barack Obamával szemben alulmaradt Mitt Romney korábban egyértelmen kijelentette, több versenybe már nem akar beszállni, a környezete most próbálja ennek az ellenkezjérl meggyzni.

Romney népszersége egyre inkább emelkedik, mióta megjelent Greg Whiteley róla szóló dokumentumfilmje, mely a választási kampányt bels nézpontból mutatja be. A 66 éves politikus azonban nem csupán népszerségét, de befolyásosságát is növelte az utóbbi hónapokban. Romney a választásokra készülve, még 2012­ legelején összefogott a Republikánus Nemzeti Bizottsággal és egyéb tkeers szervezetekkel, így kampánya rengeteg pénzt söpört be. Végül hiába veszítette el a választást, a legújabb felmérések szerint továbbra is irányítja talán a legkiemelkedbb adománylistát az összes republikánus között. A Romney­t támogató „Super PAC - Restore Our Future” 150 millió dollárt hozott össze. Ez egy tökéletes párosítás az elnöki kilátásoknak, és a szövetségeseknek, akik már csendben el is kezdték a saját pénzügyi hálózatuk kiépítését, és olyan adományozókat keresnek, akik nagy összegekkel tudják finanszírozni az elnökválasztást. Emellett hatalmas telefonszám, és email adatbázisra is szükségük lenne, melyekbl akár több ezer kisebb hozzájárulás is érkezhet. Romney személyes adománygyjt mozgalmát tekinthetjük a Republikánus Párt és a 2014­-es kongresszusi jelöltek lehetséges forrásának, míg a hálózatának egy része hn áhított eszköz a 2016-­os elnöki posztra pályázók között.


A jelöltek és a bizottságok 2013-­ban Romney még mindig alapjáratú kampányának minimum 675 ezer dollárt fizettek, hogy kibéreljék az adománygyjt listáját, míg a leend elnökjelöltek, mint Scott Walker és Chris Christie kormányzók Romney jótékonykodóinak és adományozóinak zárt ajtós találkozókon, és adománygyjtéseken hízelegtek. Romney maga még decemberben csöndesen surrant be Manhattan­ elit negyedébe, ahol fényz vacsorával egybekötött gyjtakciója hatalmas sikert hozott.

Múlt hónapban Romney, els alkalommal mint egy ex­jelölt, aláírt egy adománygyjt levelet „a Romney­tól az elnöknek” nemzeti közvetlen levelezlistán­ a fejlécen Romney neve szerepelt, amint hozzájárulást kér egy másik jelölt – a 2012­es alelnöki választáson, Wisconsin állam kormányzója Paul Ryan személyéhez, akit szintén gyakran említenek, mint lehetséges 2016­os versenyzt. „Paul­t okkal választottam társamnak, hiszen neki van a legélesebb esze mindenki közül, akit csak ismerek”­ írta Romney. A levelet január 17­ére datálták akkorra amikor Ryan kongresszusi újraválasztási kampánya is volt. „Büszke voltam hogy a kampányomban üdvözölhettem t múlt évben, és most büszkén csatlakozok az övéhez.” –folytatta a levélben Romney. „A Romney­-Ryan csapat leghségesebb és nagylelk támogatói voltatok, és mind Paul és én is hálásak vagyunk azért, amit értünk tettetek.”

„Valószínleg még több ilyen emailt olvashatunk majd, az olyan jótékonysági rendezvényeken, mint amilyet Romney csinált tavaly a virginiai kormányzói jelölt, Ken Cuccinelli számára, és a New Hampshire­i republikánus pártért.” –mondta Ron Kaufman, a ftanácsadója Romney 2008­as és 2012­es kampányának. „Ilyen levelet írhatna minden nap, minden éjjel akár háromszor is. Nem csupán a pénzügyi oldal miatt, de Mitt­nek van egy hatalmas baráti hálózata minden szinten, ami hasznos lehet az embereknek.” Ez elég nagy fordulat azok után, hogy 2012­-ben Romney elvesztette az elnöki választásokat Barack Obamá­val szemben. Sokkal többet elért, mint korábban bármely más jelölt, egy ravaszul gyártott f támogató és bundler program felhasználásával, valamint az agresszív direkt leveleivel, emailjével és telefonos programjaival. A f adományozók akik Romney mögött gyülekeztek, kapcsolatban maradtak egymással, és sokan reménykedtek még, hogy meggyzik arról, hogy újra induljon 2016­-ban.­ „Az tény, hogy nem fog még egyszer indulni, de még mindig vannak olyan emberek, akik lelkesen támogatják. Ha én lennék ott, mint jelölt, megbizonyosodnék róla hogy a megfelel emberekkel vagyok kapcsolatban, hogy ha eljön az ideje, abban a pillanatban kiélvezhessem ennek az elnyét.” – mondta Kent Burton kampánymenedzser, hozzátéve, hogy az a pillanat még nem érkezett el.

A „Restore Our Future” kampányban részt vev vezet finanszírozási tisztviselknek  Spencer Zwick és Charlie Spies­, már többször udvaroltak a leend 2016­-os jelöltek. Többek között például Chris Christie, a New Jersey­i kormányzó, aki mint Romney­hoz lojális ember úgy véli, hogy fájdalmas volt az ügyük felkarolása a kampány zárónapjain, amikor a Sandy hurrikán által okozott katasztrófa után együtt dolgoztak a katasztrófa­elhárításánál. Christie múlt évben találkozott Zwick­kel, aki nemrégiben elárulta, hogy a kormányzónak „abszolút van esélye” megnyerni a Romney-­t támogatókat, annak ellenére, hogy botrányba keveredett a George Washington híd kapcsán. „Christie kormányzó már egyébként is megnyert több lényeges pénzügyi támogatót magának a Romney kampány támogatásával.”Walker, a wisconsini kormányzó múlt hónapban tehets adományozókkal rejtzött el egy ingatlanban Harlan Crow dallasi villájában. Crow, aki vendégül látta Romney­t, mint a nagy 2012-­es adománygyjtt, és 2,3 millió dollárt adományozott, hogy támogassa vele a kampányát, ebben a hónapban a Super Bowl­on Christie­vel egy luxusszektorban mulatozott, aki szintén elzarándokolt Crow dallasi birtokára tavaly. Crow elismerte, hogy az egyéb leend pályázók és támogatóik megpróbálják felülmúlni, és ebben a hónapban adott interjújában elmondta, hogy azt várta, hogy „beszél a legtöbb magas rangú emberrel, akirl ki lehet találni, hogy a következ választási ciklusban lesz.” Ami azt illeti Crow azt várta hogy beszélni fognak „sajátosságokról, és privát beszélgetésekrl, melyek általában magánjellegek.” Christie, Ryan és a leend munkatárs valamint a 2016­os jelölt, Rand Paul júniusban Utah­ba utaztak Romney­val. Zwick és az adományozói Zwick fedezeti alapja által szponzorált visszavonulást hajtottak végre, amelyben Romney a befektet­ és végrehajtó. Romney 2012-­es kampánya nemcsak a mega-adományozók miatt tnt ki a többi közül. Az egész kampányt egy hatalmas adatbázis köré építették, mely telefonszámokat, otthoni címeket, és közepes szint adományozók email címeit tartalmazta, akik váratlanul több száz dollárt adományoztak. „Ez a legfrissebb és legjobb republikánus lista, tehát egyértelm hogy rengetegen érdekldnek iránta.”­ mondta Stephen Meyers. Az cége, a SCM Associates kezelte Romney közvetlen levelezprogramját a 2012-­es kampányidszakban, amikor 155 millió dollárt gyjtöttek össze, most pedig kezeli a közvetlen mailjeit Walker és Ryan kampányának egyaránt.

avatar
Dobby
-
2014.03.01. 20:16
1
Szerintem Clintonnak nagy eslye lesz nyerni, ugyangy mg fognak llni a hressgek mint Obama esetben, a republiknusok pedig nem tudjk megszltani a feketket s latinokat, ez pedig elg sok szavazat.
Dolce&Gabbana sneaker
Vannak olyan termékei a Dolce&Gabbanának, amit azoknak is nyugodt szívvel ajánlok, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak, hogy tettl talpig ennek a márkának a ruháit hordják. Nos, ilyen ez a sneaker is, ami elérhet fekete és fehér színben is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Szerkesztségünk úgy döntött, hogy egy egész rovatot szentel a 20. század egyik legemlékezetesebb évtizedének, a legendás nyolcvanas éveknek.