Közel kétszázötven macska sorsáról folyik a vita
A római polgármester a cicák pártjára állt
8 hozzászólás
Sárközy Júlia/MTI    2012.11.04

A rĂłmai főpolgármester is állást foglalt az olasz főváros romjai között Ă©lő kĂłbormacskák Ă©s a műemlĂ©kvĂ©dő rĂ©gĂ©szek közötti harcban, a cicák javára.

A polgármester a macskákkal
van
A polgármester a macskákkal van

"Sajnálom a műemlĂ©kvĂ©dőket, de Ă©n Ă©s macskám, Certosino a macskákkal vagyunk. Jaj annak, aki hozzájuk mer nyĂşlni" - ĂĽzente Twitteren a rĂłmai főpolgármester Gianni Alemanno (Ă©s macskája). Közel kĂ©tszázötven macska sorsárĂłl folyik a vita a műemlĂ©kvĂ©delmi felĂĽgyelősĂ©g rĂ©gĂ©szei Ă©s a RĂłma központjában találhatĂł macskakolĂłniát gondozĂł Gatti di Roma egyesĂĽlet között.

A Torre Argentina téren élnek
a Róma legismertebb macskái
A Torre Argentina téren élnek a Róma legismertebb macskái

A Torre Argentina tĂ©ren, a Krisztus előtti első századi templomok romjai között Ă©lő macskáknak az egyesĂĽlet tagjai naponta raknak ki macskaeledelt. Az Ăłkori oszlopok között futkározĂł macskák RĂłma egyik jelkĂ©pĂ©nek számĂ­tanak. A tĂ©r macska-örökbefogadĂł helykĂ©nt is ismert: Ă©vente 150 cicát tesznek ki itt gazdáik, s az állatokat az egyesĂĽlet családoknál helyezi el. A műemlĂ©kvĂ©delem szerint viszont a macskákat máshova kell átköltöztetni, az Ăłkori leletek előbbre valĂłk.

Közel kétszázötven macska él
a téren
Közel kétszázötven macska él a téren

avatar
donvito
-
2012.11.17. 11:33
8
Heh mik vannak :\'D
avatar
kantorjozsef
-
2012.11.08. 20:17
7
Amikor én jártam itt, tényleg vagy 5-6 cicus szaladozott, a gyerekek meg játszottak velük, ételt vittek. Nagy hiba lenne kipaterolni őket.
avatar
Canga
-
2012.11.05. 22:25
6
én etetném őket :)
avatar
notimpressed
-
2012.11.05. 20:28
5
Mindenbe bele akarnak szólni a műemlékvédők. Utálom őket.
avatar
betty
-
2012.11.04. 21:54
4
jol teszi :))
avatar
flashy2
-
2012.11.04. 18:49
3
én se költöztetném el a drágákat :)
avatar
covergirl
-
2012.11.04. 17:26
2
én is a cicusokkal lennék :))
avatar
domino
-
2012.11.04. 17:23
1
:DD
Kris Van Assche sneaker
Gyakori probléma a fiataloknál, hogy a mostanság divatos sportosan elegáns, feketét a fehérrel kombináló stílushoz nem találnak megfelelő cipőt. A Kris Van Assche megalkotta számukra a tökéletes modellt, mely fekete bőrből készült, a talpa pedig fehér színű.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.