Több világcég is foglalkozik vele
A rugalmas telefonoké a jövő
9 hozzászólás
Boskovics Bianka    2013.08.22

Igaz, ami igaz, a technológia megállíthatatlanul fejlődik, mindig van kereslet az újdonságok iránt. A korábbi miniatürizálást követően, most például a nagyobb felületek hódítanak, ám ha az anyag szemszögéből közelítjük meg a dolgot, nem sok minden változott. Ebből kiindulva új modellek helyeződnek kilátásba.


Salvador Dalí festménye megelevenedni látszik, mikor a hagyományosan rugalmatlan dolgok hajlíthatóságáról esik szó. A legújabb fejlesztések szerint nemsokára olyan mobiltelefonokkal kommunikálhatunk, amelyek nem csupán nagyobb kapacitással, hanem elképesztő rugalmassággal is rendelkeznek majd! Az elképzelések alapján a jövő szupermobiljai képesek lesznek akár az ujjunk köré tekeredni! A Nokia még 2011-ben tervezett a fenti elképzelés nyomán, ma már egyre több és több cég foglalkozik vele.

A versenyzők között sorakozik a Samsung, az LG és a korábban említett Nokia is, de vannak hasonló tervei a Sonynak, a Philipsnek, a Sharpnak, valamint a Toshibának is. A hírek szerint az Apple-t sem hagyta nyugodni az ötlet, máris szabadalmakat nyújtott be e téren. Az előrejelzések azt mondják, a legígéretesebbnek a Samsung és az LG mutatkozik. Hogy hajlékony eszközzel telefonálhassunk, nagy előrelépést jelentettek például a Samsung által nemrégiben piacra dobott OLED (szerves fénykibocsátó dióda) képernyők, amelyek – mint elnevezésükből is kitűnik - nem igényelnek háttérvilágítást. Ezzel kiküszöbölik a hajlíthatóság alapvető buktatóit, könnyebbek, vékonyabbak, energiahatékonyabbak lesznek a készülékek.A kísérleteknek köszönhetően az LG már 2013-ra bejelentette, hogy rugalmas telefonnal fogja megörvendeztetni vásárlóit! Olyan mobillal kecsegtetnek, amelynek kijelzője minden szögből jól látható, havi 12000 darab kibocsátását tervezik. Amíg a készülődés folyik, izgatottan várjuk, hogy ki ér előbb célba.

Cimkék: high-tech, telefon,
avatar
Barti33
-
2013.08.31. 23:22
9
Majd nem kell csodálkozni ha otthon a 2 éves gyerek gyurmának használja a 100 ezres mobilt. :D
avatar
anima_trix
-
2013.08.29. 13:21
8
elő kell valami újjal rukkolni
avatar
Athos
-
2013.08.27. 20:59
7
Sztem van értelme, jobb mintha csak azon nyomulnak hogy melyij hány mm-el nagyobb kijelzős
avatar
Sonic
-
2013.08.24. 21:15
6
az apple megoldására kíváncsi leszek.
avatar
gery
-
2013.08.24. 18:52
5
nem mondom hogy olyan fontos lenne ez a fícsör, de lehet meg tudnám szokni :D
avatar
Huszti
-
2013.08.23. 23:17
4
most mindenki húzza a száját de kíváncsi leszek ha megjelenik hányan álltok majd sorba érte :D
avatar
crosswind
-
2013.08.22. 23:08
3
lartoon: sokszor egy adott tech megoldásnak nincs gyakorlati értelme amikor megcsinálják, de utána kis idővel mégis lesz, én ettől nem aggódok :)
avatar
lartoon
-
2013.08.22. 18:37
2
de most komolyan ennek mi haszna??
avatar
Balumsn
-
2013.08.22. 17:37
1
háát szokatlan kenne holnaptól egy ilyen teló :D
Versace ingek félár alatt
A Dress for Less folyamatosan frissülő kínálatában megjelent néhány ing a Versace-tól.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
MĂĄrcius 21-ĂŠn kerĂźlt megrendezĂŠsre a TrafĂłban az ÁthallĂĄsok cĂ­met viselő konferencia ĂŠs beszĂŠlgetĂŠs, melynek legfőbb cĂŠlja az volt, hogy bemutassa a KĂĄdĂĄr-rendszer utolsĂł ĂŠvtizedĂŠnek kultĂşrĂĄjĂĄt vagy ellenkultĂşrĂĄjĂĄt.