A vilg hatalmas mobilkommunikcis robbans eltt ll
A tanulkpes web a jv?
0 hozzszls
MTI/TM    2012.10.10

Az internet jövjérl, mindennapi életünkre gyakorolt hatásáról, a bvül funkciókészletben rejl lehetségekrl és az ezzel kapcsolatos kockázatokról tartott eladást az ELTE BTK hallgatóinak szerdán Budapesten Scott Rubin, a Google és a YouTube kommunikációs igazgatója.

A "Your Future Home on Internet" cím eladása elején Scott Rubin saját budapesti utazásának példáján vezette fel milyen szerepet tölt be manapság a mobil eszközökkel elérhet információ, és mi mindenre lehet még képes a jövben: utazása eltt az interneten foglalt repüljegyet és szállodát. Induláskor egy valós idej közlekedési szolgáltatásnak köszönheten tudott idben kijutni a reptérre, majd a mobil készülékén elmentett elektronikus beszállókártyával próbált felszállni a budapesti gépre - ami azonban a londoni repültér egy másik termináljáról indult.


Készüléke ugyan helyes információkkal látta el, de maga nem figyelt oda eléggé - mondta. Az emberi tévedést a legpontosabb információval sem lehet kiküszöbölni - hacsak nem az új, tanulóképes, szokásainkhoz idomuló, prediktív webes szolgáltatásokkal.

A web statikus információforrásként született meg, majd napjainkra egymással folytatott kommunikációt lehetvé tév dinamikus, kreatív információs közeggé fejldött. A jövben a webes szolgáltatások sokkal mélyebben beleivódnak majd mindennapi életünkbe és nemcsak információval látnak majd el bennünket, hanem megtanulják szokásainkat is és önállóan ellátnak bennünket a tanultak alapján számunkra felteheten szükséges információkkal - mondta Scott Rubin.


Az információszolgáltatástól a tudás átadása felé haladunk, és már el is érkeztünk ennek az új korszaknak a küszöbére. A keresszolgáltatás már most is javaslatokat tesz a kért információra az "autocomplete" funkcióval, ugyanakkor a találati oldalon már megjelennek a keresés alapján egyéb releváns információk is.

A webes szolgáltatások tanulóképessége akár prediktív funkcióban is kiteljesedhet: bizonyos keresszavak megszaporodásából elre lehet jelezni eseményeket, mieltt azok bekövetkeznének. Betegségtünetekre vonatkozó keresések megszaporodása például járvány kitörését jelezheti elre. Természetesen nyilvános, nem privát információk elemzésérl van szó - hangsúlyozta Scott Rubin.

A szolgáltatások tanulóképességét egy kérdésre adott válaszban a Google Translate példájával érzékeltette a Google kommunikációs igazgatója: a még sok kívánnivalót maga után hagyó magyar nyelvi fordítással ellentétben ugyanis a Google angol-spanyol fordító szolgáltatása "szinte tökéletes" - mondta Scott Rubin. Ennek az az oka, hogy az angol és a spanyol a leggyakrabban használt nyelvek az interneten és a szolgáltatás a felhasználók által adott javításokból tanul.


Hangsúlyozta, hogy a világ hatalmas mobilkommunikációs robbanás eltt áll. Senki nem volt képes elre jelezni azt az óriási változást, amit a mobil eszközök hoztak az emberiség életébe. Nemcsak az eszközök, de a rajtuk futó alkalmazások száma is rohamosan emelkedik. A 2012 júniusát megelz 12 hónapban az Egyesült Államokban például 91 százalékkal ntt a mobil készülékekre telepített alkalmazások száma - tette hozzá.

A fejldés árnyoldalaiként a rosszindulatú felhasználás nagyobb veszélyét és egyes államok ellenrzési és korlátozási törekvéseit nevezte meg Scott Rubin. A problémára a ITU (International Telecommunications Union) Telecom World 2012 decemberi konferenciáján Dubaiban keresnek majd a kommunikáció szabadságát és biztonságát egyaránt garantáló megoldást találni - mondta a Google és a YouTube kommunikációs igazgatója.

3,120,900 Huf / 10,100 Eur
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
Az utóbbi idben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
Anyagban kocks D&G zak
Az itt látható fekete modell talán az idei D&G kollekciók eddigi legjobb ár/érték aránnyal rendelkez zakója.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna els önálló lemezét is.