Las Vegas egy óriási építészeti kavalkád
A város, mely sosem alszik...
6 hozzászólás
Major Imola    2011.05.02

A szórakoztatás fellegváraként emlegetett Las Vegas, mely hajdanán egy kis sivatagi városka volt csupán, gomba módra építette szebbnél szebb kaszinóit, szállodáit. Mára a világ egyik legnagyobb szórakoztató- és show- központjává nőtte ki magát.


A legtöbb vendéget nyilván a kaszinók és játékok vonzzák a városban, azonban tévhit az, hogy csak a szerencsejáték függői tudják jól érezni magukat. Vegyük egy kicsit szemügyre más oldalról is. Próbáljunk nem csak nézni, de valóban látni is! Vegas egy óriási építészeti kavalkád. Itt nem ismerős az a fogalom, hogy lehetetlen. Az amerikaiak megalomániáját ismerve, most sem aprózták el a dolgot. Ugyanis ha kedvünk tartja megnézhetjük az Eiffel-tornyot, gondolázhatunk a Canale Grande-n, vagy ha úgy alakul New Yorkban, Egyiptomban sétálgathatunk.


Csodálatos szökőkutak, fényes mozgólépcsők és mozgójárdák teszik még izgalmasabbá utunkat. A nagyon giccses elemek és a színes fények folyamatosan éberen tartják a figyelmünket és erősítik a hatást. Néha már úgy érezhetjük, hogy túlságosan sok, vagy már sokk?! A költői kérdés ez esetben átgondolandó… De ahogy a város, úgy annak megálmodói se sokat aludhatnak. Ugyanis egy- egy hotel élettartama maximum 5-10 év, ezt követően lebontják, és helyette az adott kornak megfelelő pazar komplexumot építenek a helyére. Persze a dolguk már nem egyszerű. Nagyot, fényűzőt, luxust bárhol lehet találni a világon, a hangsúlyt a különlegességre kell tenni.


A Golden Nugget Hotel The Tank fantázia névre hallgató medencéje egy újabb elismerése a kreatív elmének. Kialakításában is különleges, 9 méteres csúszdája, egy tengeri akváriumon keresztül vezet végig, ahol cápa és rája fajok úszkálnak. A törhetetlen biztonsági üvegcsövön lecsúszva e tengeri állatok közvetlen közelségében érezhetjük magunkat. Felejthetetlen élmény, amely csak a legmerészebbek számára adatik meg. De ha még sincs elég bátorságunk lecsúszni, akkor is garantált a jó szórakozás. Az elbűvölő környezet, a fények, és a medence kialakítása minden igényt kielégít. Az őrült ötletek itt kezdődnek csak igazán, aki számára ez nem elég adrenalin dús azt szeretettel várja a Stratosphere Hotel. Különlegessége a 350 méter magas torony. Vegas legmagasabb épülete tetején épített felnőtt játszótér. Akik valóságos halálfélelmet szeretnének átélni, azoknak nem okoz csalódást a tetőn megépített hullámvasút.


Ezen kívül léteznek még durvább szerkezetek is, mint például az X- sikoly fantázianévre hallgató szórakoztató gépezet, mely az épület felett száguldozik. A fordított bungee jumping, pedig a torony belsejéből, mintegy 300 méter magasra lövi ki az adrenalin megszállottjait. Persze azon látogatók számára is tartogat jó pillanatokat, akik kevésbé merészek, ők élvezhetik a torony tetején található étterem teraszának kilátását.

Las Vegas az a hely, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára legszórakoztatóbb programot. A csillogó kaszinók, a luxus kivitelű wellness , a pazar éttermek és show műsorok sokasága, még a legkritikusabb városnézők számára is különleges élményeket rejt.

Kapcsolódó cikkek
Míg régen a tehetősebb rétegek, az úri világ kedvtelése volt a kaszinózás, manapság főként az átlagemberek szórakozása. 
4,495,950 Huf / 14,550 Eur
2,070,300 Huf / 6,700 Eur
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
avatar
andy
-
2011.05.04. 18:48
6
nagyon sok érdekesség van Vegasban!
avatar
Nora16
-
2011.05.04. 14:54
5
én biztos h nem pókereznék hanem inkább végigpróbálnám az összes szórakoztató centrumot :)
avatar
Attilaa
-
2011.05.03. 23:31
4
Amerikai póker társadalom eltje mind itt lakik:D mondjuk a fekete péntek után már nem valószínű ,hogy annyira boldogok:D
avatar
Badboy
-
2011.05.03. 22:52
3
Biztos hogy nem unatkoznék ott :d
avatar
javorszarvas
-
2011.05.03. 19:00
2
Nagyon szeretnék eljutni ide!
avatar
Szeki
-
2011.05.03. 13:31
1
A csúszda állati :D
Tom Ford zakó a YOOX kínálatában
Tom Ford megérkezett a YOOX-ra! Ha már régóta vágysz ruhadarabra a világ jelenleg egyik leginnovatívabb tervezőjétől, akkor most itt a lehetőség...

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.