Trendmagazin

A világ legrosszabbul öltözött vezetői

Az Adidas melegítőn át a 30 dolláros kínai széldzsekiig

2011.06.16 | Kirschner Dávid

Lehet egy egész nemzet első embere valaki, ha nincs ízlése. Összegyűjtöttük a világ vezetői közül azt a tízet, akiknek lenne, vagy lett volna mit tanulnia stílus tekintetében. Szerinted ki öltözik a legrosszabbul a felsoroltak közül?

Jacob Zuma


A Dél-afrikai Köztársaság vezetője, Jacob Zuma nem veti meg a méregdrága öltönyöket, miközben országa fokozatosan csúszik egyre lejjebb. Legutóbbi választási győzelmét egy fekete, neon zöld betétekkel díszített bőrdzsekiben ünnepelte. Az elnök egyébként mostanában gyakran öltözik így.

Kim Dzsong Il


Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Il fényűző életét nem tükrözi a szürke szafari ruhája, amihez általában vastag talpú cipőt, és Kanye West-et is megszégyenítő méretű napszemüveget visel.

Vlagyimir Putyin


Vlagyimir Putyinnak sem kell a szomszédba mennie, ha fesztelenségről van szó, bár néha meztelen is: az ABC kamerái előtt ugyanis ing nélkül mutatta be lovagló tudását.

Augusto Pinochet


A 2006-ban meghalt Pinochet, a véres forradalommal hatalomra került chilei diktátor szinte csak feszes katonai egyenruhában mutatkozott, aminek elengedhetetlen kelléke volt a sapka és néha a Darth Vadert idéző köpeny.

Muammar Kadhafi


Rájár a rúd mostanában a líbiai diktátorra, Muammar Kadhafi-ra, aki milliárdjaiból nem Kiton öltönyöket, hanem selyem, vagy leopárdbőr, és egyéb egzotikus állatokból készült kosztümöket készíttetett magának.

Evo Morales


Evo Morales gyakorta látható a múltszázadot idéző dél-amerikai viseletben. Hiába a chompa gyapjúból készült kötött pulóver, és a félmillió forintos vételára, ha az a nyolcvanas években divatos színekben pompázik.

Mahmúd Ahmadinezsád


Mahmúd Ahmadinezsád hanyagolja a Nyugat szimbólumát, a nyakkendőt, helyette egy teheráni bazárban vásárolt, 30 dolláros kínai széldzsekit visel – mindig.

Fidel Castro


A kubai diktátor, Fidel Castro ha nem katonai egyenruhában parádézik, akkor szigorúan Adidas suhogós melegítőben látható.

Hugo Chávez


Venezuela kapitalizmust gyűlölő vezetője, Hugo Chávez a dicső kommunista forradalmak színét, a vöröst sosem hanyagolja: szívesen visel vörös inget, de legalább nyakkendője, vagy sapkája, nem ritkán teljes ruházata piros.

Mao Ce Tung


A kommunista sikk megalkotója, Mao Ce Tung gyakorlatilag évtizedekig meghatározta az átlag kínai ember ruházatát az általa viselt szürke, nyakig begombolt négyzsebes kabáttal.