A TIME idn is elksztette a szzas listt
A vilg legbefolysosabb emberei
11 hozzszls
Kirschner Dvid    2011.06.03

A világ talán legismertebb amerikai hetilapja, a TIME Magazine minden évben készít egy listát az adott év száz legbefolyásosabb emberérl a közéletben, gazdaságban és politikában. Mvészek és aktivisták, reformerek és kutatók, állami vezetk és iparmágnások. Cikkünk a lista néhány érdekes személyisége közül szemezget.

Barack Obama s felesge
Barack Obama s felesge

A lista sok, hazánkban kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert személyt említ, azonban a világ vezet politikusai közül többen szerepelnek a listán. A világ els számú politikai vezetje az amerikai elnök, így Barack Obama kulcsszerepéhez nem is férhet kétség. Joe Biden, a 68 éves amerikai alelnök Obama megfelel tanácsadója. Szerepének jelentségét ersíti az is, hogy ritka jó a kettejük viszonya, és együttmködése a Fehér Ház történetében. Ha már a Fehér Háznál tartunk, fontos megemlítenünk a listáról a First Lady-t, aki elssorban amerikai nk tömegeinek vált példaképévé férje 2008-as megválasztása óta. A „Let's Move” nev kampánya a gyermekek elhízásának megelzésérl, valamint az egészségük javításáról szól. A német kancellárn, Angela Merkel megválasztása óta a világ legbefolyásosabb ninek egyike.

Az ötvenhat éves Merkel (hivatalosan a „A Német Szövetségi Köztársaság 8. kancellárja”) 2005-ös megválasztása óta Németország versenyképesebb gazdasággal rendelkezik. Az 1991-ben béke Nobel-díjat nyert 65 éves Aung San Suu Kyi hosszú évek óta küzd a demokráciáért Burmában. Brazília els elnök asszonya, Dilma Rousseff is szerepel a listán, mint egy nagy, ers állam sikeres vezetje. A részben magyar származású francia vezet, Nicolas Sarkozy listára kerülése idén fként annak köszönhet, hogy Franciaország vállalta a líbiai helyzet megoldásának katonai vezetését. Az EPA (Környezet Védelmi Ügynökség) vezetje, a 49 éves Lisa Jackson immáron negyed évszázada tevékenykedik, többek közt kulcsszerepe van az USA energia ügyi kérdéseinek megoldásában. Hillary Clinton az USA 63 éves államtitkára 2008-ban még Obama legkeményebb ellenfele volt a választásokon, ma már egyik leghatékonyabb támogatója a közigazgatásban és külpolitikában. Több terrorista is rajta van a listán, például Hassan Nasrallah, Muktada asz-Szadr az iraki Mahdi Hadseregének vezetje, akiknek f célja egy totálisan síita állam létrehozása. Tevékenysége befolyásának mértékét mutatja, hogy napjainkban , és az általa vezetett szervezet az iraki demokrácia megteremtésének f akadályozója.

Larry Page a Google miatt
kerlt r a listra
Larry Page a Google miatt kerlt r a listra

A „keres mogul” Larry Page, akinek a Google egyik alapító-tulajdonosaként kétségtelenül kulcsszerepe van modern korunk alakításában. A 38 éves férfi vagyonát jelenleg 18 milliárd dollárra becsülik. A világháló másik nagy reformere, aki lényegében a közösségi élet új dimenzióját nyitotta meg a Facebookkal, a 26 éves Mark Zuckerberg. Bár Geoffrey Kanada szerepe csak az USA-ra korlátozódik, az oktatásban vállalt szerepe egyedülálló: a Harlem's Children Zone nev programja keretében 8000 hátrányos helyzet gyereket támogat a tanulásban, és karrierépítésben.

John Lasseter a Pixar
vezetjeknt millikat befolysol
John Lasseter a Pixar vezetjeknt millikat befolysol

A közélet, és szórakoztató ipar világa minden túlzás nélkül, bizonyos értelemben nagyobb befolyással van az emberekre, mint a politika. A Pixar 54 éves vezetje, John Lasseter milliókat – nem csak gyerekeket – befolyásol, szórakoztat, és ad felejthetetlen élményt a Pixar páratlan animációs alkotásaival. Az elmúlt hónapokban a bulvármédia és szinte minden orgánum William herceg, és a most már hercegn Kate Middleton bámulatos menyegzjérl cikkeztek. A királyi sarj és a „hétköznapi lány” románca mintha egy mesébl lépett volna ki. A színész Matt Damon a víz-ellátási rendszerek szakértjével, Gary White-tal karöltve hozta létre a „Water.org”-ot, hogy felhívják a figyelmet: minden 15 percben egy 5 éven aluli gyermek hal meg a tiszta víz hiánya miatt. George RR Martin az a férfi, aki a fantasy regények új válfaját, a lélektani mesemondást teremtette meg a Trónok harca cím gigantikus regénysorozatával, melybl most készített az HBO nagyszabású tévésorozatot.

Tom Ford sem maradt le a
listrl
Tom Ford sem maradt le a listrl

A nagy szakmai múlttal rendelkez divattervez, Tom Ford már karrierjének korai éveiben is a divat egyik f befolyásolója volt, de mióta megalapította saját márkáját, a férfiak és nk divatjának egy új fejezete nyílt meg. Focistaként Lionel Messi ifjaknak és idseknek egyaránt jelent valamit, Thierry Henry a „pálya istenének” titulálta a csupán 23 éves futballsztárt. A 17 éves Justin Bieber egyedülálló módon vált tinik bálványává, és az idsebbek által utált „kis bugrissá”, és még nem tudni, mit tesz vele a korai világhírnév. Egy biztos, hogy fiatalok tömegére van hatással, a Google pedig 421 millió találatot ad ki a nevére.

Cimkk: Gazdasg, pnz, Tom Ford,
Kapcsold cikkek
A Sunday Times idén is elkészítette a leggazdagabb angolokról szóló kiadványát. Számos világszerte ismert személy található a listán, mi most azonban a legsikeresebb sztárpárokat vesszük górcs alá.
5,963,700 Huf / 19,300 Eur
4,140,600 Huf / 13,400 Eur
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
avatar
flashy2
-
2011.06.13. 18:34
11
a firts lady most is nagyon csini, tom ford meg.. huuuuu :))
avatar
gabesz21
-
2011.06.05. 14:58
10
Attilaa most igazat szltlxDD
avatar
Marci20
-
2011.06.05. 01:09
9
Ht igen, a Pixar fnke nagyon nagy hatssal van a gyerekekre, habr nem tudom ez j-e? :O
avatar
Tompi
-
2011.06.04. 18:26
8
Tk j lista :)
avatar
Kitti
-
2011.06.04. 16:12
7
Tom Ford nem csodlom hogy rkerlt, elkpeszt j lett a ni kolija :)
avatar
javorszarvas
-
2011.06.04. 13:31
6
Tom Ford menn pzol a gold rolex submarinerrel :P
avatar
Attilaa
-
2011.06.04. 13:15
5
Bieber a 100 legjobb csaj kztt is ott van:DDD
avatar
challenger
-
2011.06.04. 13:11
4
Az vicces hogy Justin Bieber is rajta van :D
avatar
Zelda
-
2011.06.04. 12:21
3
rdekes kis lista :)
avatar
Adrihanna
-
2011.06.04. 10:54
2
Obamn nagyon jl nz ki ezen a kpen =)
avatar
selena
-
2011.06.04. 00:13
1
vicces a pixar vezet fotja 8)))))
Boss Black cskos ing
A Nordstrom is készül már az év végére, így egyre több termékük jelenik meg akciós áron, ahogy az itt látható Hugo Boss Black ing is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Szerkesztségünk úgy döntött, hogy egy egész rovatot szentel a 20. század egyik legemlékezetesebb évtizedének, a legendás nyolcvanas éveknek.