Maldv-szigetek, mint golfturisztikai clpont
A vzen sz golfplya
9 hozzszls
Major Imola    2011.05.24

A Bounty reklámokból jól ismert türkiz óceánon és az utazási katalógusokban látott luxus bungalókon kívül a Maldív szigetcsoport most más érdekességgel is felhívja magára a figyelmet. Vízen úszó golfpályát nyitottak a sziget fvárosától néhány percre.


Els hallásra egy turista csalogató lépésnek tnik a nem mindennapi ötlet, de ez korántsem így van. A vízen úszó pálya csak egy része annak a tervezetnek, amit a kormányzat jóváhagyott. A globális felmelegedés okozta vízszint növekedés miatt, egész komplexumok építésére készülnek. A megbízást a vízi építészetre és várostervezésre specializálódott Waterstudio kapta, akik a holland Dutch Docklands Company-val együttmködve alkották meg a jöv projektjeit.


A különleges pálya három vízi földdarabot egyesít, amelyek között víz alatti alagutak vezetnek minket. A mozgó talpazatra épített pálya , mint egy lebeg létesítmény él a vízfelszínen, a környez ökoszisztémát legkevésbé zavarva. Az elektromos áramot, a vízen lebeg napkollektorból, a vizet pedig a sós vízbl nyerik, nagy figyelmet fordítva a környezetvédelemre. A játék hat egyenként három lyukas elembl álló pályán zajlik, egy magában is csodálatos környezet kells közepén. A víz alatti alagutak pedig méltó koronázása a luxus élménynek.


A beruházók nagy lehetséget látnak a projektben és reménykedve várják a golf fanatikusait a lenygöz pályára. A jöv beruházása pedig esélyt adhat a Maldív szigeteknek, hogy ha veszélybe is kerül a föld, mégis egy lebeg városként tovább éljen. A tervek szerint tíz éven belül teljesen át fognak térni a megújuló energiaforrásokra és az els szén-dioxid semleges nemzetté válnak. Itt fog épülni az els vízi apartmankomplexum is, amely a Citadel nevet kapta és várhatóan az év végére elkészül. Egy új innovatív vízhtéses technológiának köszönheten 25 százalékkal kevesebb lesz az energiafelhasználása, mint egy földre épült háznak. A teljes beruházás várhatóan 2015-re készül el, a hírek szerint a befektetés több mint 500 millió dollárba fog kerülni.

Cimkk: luxus, nyarals, sziget,
10,536,900 Huf / 34,100 Eur
13,070,700 Huf / 42,300 Eur
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
avatar
szili
-
2011.06.07. 20:40
9
Ha tudnk golfozni biztos kiprblnm.Szuper cikk.
avatar
urbanjoco
-
2011.05.29. 00:23
8
hogy ne keljen annyit gyalogolni Hlgyeim beszlls a golfautoba s induls
avatar
Molly
-
2011.05.28. 23:43
7
Adrihanna: Mi az hogy jl golfozni?:D mirt amugy tudsz?:D hhhhh....
avatar
flashy2
-
2011.05.27. 23:56
6
nagyon tletes, nekem tetszik :))))
avatar
Tompi
-
2011.05.25. 13:30
5
Nagyon tetszik!
avatar
urbanjoco
-
2011.05.24. 19:40
4
golfozgatnk itt szivesen..
avatar
Adrihanna
-
2011.05.24. 19:13
3
hu Molly ez nekem nagyon tetszik!!!! =) fogalmam nincs hogyan kell jl golfozni, de ide is elmegynk =)
avatar
DaNi
-
2011.05.24. 18:08
2
Itt vatosan keell golfozni, mert ha nagyobbat tsz biztos vzbemegy a labda :D
avatar
Bordas
-
2011.05.24. 16:57
1
Cool!
Halszlkamints Thomas Pink ing
Van két olyan márka, mely szerintem a legjobb minségben, a leginnovatívabb módon készít elegáns ingeket. Az egyik a Robert Graham, a másik pedig a Thomas Pink.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1988-ban véget értek az iraki-iráni harcok az Öböl-háborúban, Szöülban megkezddtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játékok, a Die Hard pedig óriási sikert ért el a mozikban.