Az Andrssy ti Zegna szalonban jrtunk
A Zegna 2011-es tavasz-nyri kollekcija
21 hozzszls
Kirschner Dvid    2011.05.07

A prémium márkák között a minség és luxus egyik kiemelked letéteményese a százegy éves Zegna. Idén tavasszal és nyáron az élénk színek mellett a visszafogott színek is megjelennek, a könnyedén elegáns vonal a trend az olasz cégnél. A fényvisszaver anyag, és a domború szabású ruhadarabok idei újítások. Az új kollekciót a Zegna üzletvezetje, Kolozsvári Zsuzsa mutatta be nekünk.

Ermenegildo Zegna szalon az
Andrssy ton
Ermenegildo Zegna szalon az Andrssy ton

Az Andrássy úti üzlet els felének világos fa bútorai, a nagy tükrök, a növények és a baráti kiszolgálás mind azt a célt szolgálják, hogy az ide belép vásárló otthonosan érezhesse magát. Hála Kolozsvári Zsuzsa készséges segítségének, én is azonnal kellemesen érezhettem magam. Az üzlet els felében az Upper Casual vonal köszön ránk, a Zegna legdrágább darabjai találhatóak itt. Ez a hétköznapi elegancia darabjait kínálja, a sportosan elegáns vonaltól a teljesen elegáns, öltönyös megjelenésig. „Az összes anyag kiváló minség, emiatt a magasabb ár a többi vonalhoz képest. A kasmír, pamut, gyapjú, selyem, és len legmagasabb minségét alkalmazzuk, amiket a legjobb alapanyag elállítóitól szerezünk be.” Idén a len domináns anyag – ez bár kényes, de a br könnyen lélegzik, és nem lesz melegünk. „A Zegna kiemelked abban, hogy ersen alakítják a vevkre a darabokat, hiszen mindenki eltér alkatú, ezért igyekszünk a legjobbat kihozni minden konfekció darabunkból.”


A hazai kínálat nem a Zegna teljes kollekciója, mivel az hatalmas, hanem a hazai vevkör igényeihez illeszkedik. A világos színek jellemzek, ezért a narancssárga, türkiz és citromsárga is megjelenik az idei Upper Casual kollekció kínálatában. A zakók között kék, fehér alapon piros halszálkacsíkos, és homokszín darabokat is találunk. Több gallér nélküli ing készült az idei szezonra, valamint csíkozott ingek és felsk. A galléros pólók között a bordó szín, a csíkozás, és a dupla gallér egy szezonális újdonság. Az idei kollekció egyik innovációja a „három dimenziós” szövés, ami domborúvá teszi az anyag tapintását. Ezt elssorban zakóknál, de pólóknál is alkalmazzák. Kifejezetten nyári, vékonyabb szövés farmerok most is kaphatóak, amik között a kor ízlésének megfelelen, némelyik egy természetes tintával, indigoval festett, valamint megjelenik a homokszín vagy fehér nadrág és farmer. A csíkos, és tengerészcsíkos minta minden nyáron kicsit visszatér. Az Upper Casual-nél különösen jellemzek azok az apró részletek, amik segítik egy kompletten hordható kollekció kialakítását, pl. egy csíkos hosszú ujjú póló mintázata köszön vissza egy zakó gallérja bélésén. A cipk közül a visszafogottabb, egyszerbb, sportosan elegáns darabok színesítik a kollekciót, mint például a mokaszinok, a fz nélküli lace up-ok, vagy a mintázat nélküli fzs brcipk. Anyaguk természetesen br, vagy velúrbr, színek tekintetében nem maradt el a fekete és sötétbarna idén sem. A feliratok, márkajelzések továbbra sem szolgálnak mintázatul, nagyon visszafogottan jelenik meg pl. az „EZ” felirat. Az Upper Casual vonalon belül egy zakót 270 ezer forinttól, egy inget vagy pólót 40 ezertl, egy farmert 60 ezer forinttól vásárolhatunk meg.


Az Zegna Sport idei kollekciójában dominál a kevert len, a hs, laza viselet érdekében. Jellegzetes színek többek közt a citrom, narancs, a kék és a fehér. A vékony, könnyedén viselhet vászon és pamut nadrágok mellett ebben a kollekcióban is találunk vékony farmerokat, amihez sok színben egyszer megjelenés galléros pólók viselhetek. A Zegna egyik idei fejlesztése, egy néhány másodperc alatt megszáradó fürdnadrág. Nyárra minden évben trend a flip-flop. Az ingek a csíkos és kockás mintázatot adják, a f színek a türkiz világoskék, a korall, halványszürke, és ezek kombinációja, akár gallér nélkül is. A hvösebb, záporos tavaszi napokra a Zegna kötött pamut felsket kínál, nejlon betétekkel, amelyek vízleperget hatásúak, valamint végig zippzáras kardigánokat. A tavaszi kollekció között találunk vagány, sportos brdzsekit, vastagított betétekkel. A Zegna Sport kollekciója általánosságban kínál mindenféle sportághoz hordható darabokat, a nyári kampány image-e a hétköznapi sportosság. Kardigánt, felst és farmert például 50 ezer forinttól, inget és pólót itt is 40 ezertl vásárolhatunk meg.

A kifejezetten fiatalabbak számára kínált Z Zegna kollekció darabjait most is Alessandro Sartori tervezte. Szabásukra direkt a slim fit jellemz, a vékonyabb test embereket célozza meg, és könnyen hordhatóak. A színvilág – mint mindig – idén is visszafogott, ez viszont könnyebben variálható. A Z Zegna a márkán belül a legolcsóbb darabokat kínálja, de ez a minségben nem tükrözdik – ezek a Zegna saját gyárában készülnek.


„A hazai üzletben a legkelendbb a Z Zegna vonal, és nem az ára, hanem a méretezés és a szabásvonal miatt.” – mesélte Zsuzsa. A nyár ellenére nem a rikító, hanem a kicsit sötét, vagy fakó színek jellemzek. A világosabb vagy sötétebb kék, a khaki és a bézs, az uralkodó színek, a mintázatuk többnyire kockás és egyszín. A vékony indigós farmerek, a szintén vékony sportos brkabátok mellett könnyed lenzakókat is kínál a Z Zegna.


A kollekció egyes darabjain már megjelenik a visszafogott márkanév. Idén a tavaszra, és a hs nyári napokra készültek olyan hosszú ujjú pólók és kardigánok, amik egybe vannak varrva alsó ruházattal, például egy egyszín pólóval, vagy egy másik kardigánnal, mintha egyszerre kett viselnénk. A cipk között sok a brbl készült, divatos és kifejezett sportcip, piros, kék és fehér színben, valamint az elegáns, sötét szín brcipk. Ezeknél nem a kialakítás, hanem a vékonyított forma az, ami fiatalossá tehet például még egy fémbetétes cipt is. A Z Zegna nem nagyon maradnak el a Sport kollekcióétól, egy cip például 80 ezer forintnál kezddik, egy ing itt is 40 ezer, a farmerok szintén ennyibe kerülnek.

„A Zegna elegáns, Sartorial nevet visel vonala kifejezetten modern, rafinált megoldásokat alkalmaz. Ezek klasszikus darabok, de semmiképpen sem abban az értelemben, mintha ódivatúak lennének.” – vezetett be a szalon harmadik helységébe Zsuzsa, ami az öltönyöknek ad otthont. A sötétbarna mahagóni fa elegáns érzést közvetít, miközben az igényesen kialakított helységben helyet foglalva is konzultálhatunk készülend öltönyünkrl és ingünkrl. Az öltönyökre idén is jellemzek az üzleti alapruhatár színei, a sötétkék, a szürke és a fekete, sok különböz mintázatban, mint a csíkozott vagy a kockázott. Újdonság a barna vagy padlizsán szín len zakó, ami egy speciális kezelés miatt csillogó hatású. Ezek mintáit vagy az állandó, vagy az évente megjelen, szövés és kezelés szerint csoportosított anyagok katalógusából választhatja ki a vev. Az öltönyök mellett továbbra is rendelhetünk méretre készült ingeket („Su Misura”), amihez több százféle anyagból válogathat a vásárló, ebbe akár a megrendel monogramját is belehímzik, ráadásul a késbbi megrendelésekre megrzik a „kaptafáját”, vagyis a testméreteit. Ezek mellett hasonlóan sok konfekció ing is van a mostani szezon kínálatában. „Az itt található ingek szabásvonala más, mint a Z Zegna vonalé, inkább a regular fitet, nem pedig a slim fitet követi.” A kék, és sötétkék, a piros, a lila, a barna és a szürke csupán néhány a rengeteg színtónus közül, amik a csíkos ingeket jellemzik, valamint idén is sok a kockás mintázat.


A „Su Misura” a Zegna kifejezetten méretre készül, szabósági kollekciója. Hat hét alatt készül el egy darab, de lehet kérni gyorsított átfutást, ha szükséges. „Az öltönyök méretezésénél konzultálunk a vevinkkel, hogy mire használják majd, és miként veszik majd igénybe az anyagot és ehhez javasoljuk nekik a legmegfelelbbet – gyakori, hogy kapásból kétféle nadrágot ajánlunk egy zakóhoz.” Az öltönyök gyedisége nem csupán a méretükben rejlik, hanem abban is, hogy a megrendel, vagyis a tulajdonos nevét beírják a zakó bels zsebében található címkére, így válik teljesen személyessé egy Zegna öltöny.


Minden Zegna öltözetnek van egy speciális tulajdonsága, amivel azt az anyagot megtámogatják. Például esküvre csillogós, fényes anyagot, míg egy utazó üzletembernek, aki sokat ül, számára „traveller” anyagot kínálnak. Ez utóbbi esetben az anyag gyrdései hamar kisimulnak a szövés és kezelés miatt, valamint az anyag külön érdekessége a víztaszító hatása. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az anyag a szövésnek és a speciális kezelésnek köszönheten egyáltalán nem szívja be a nedvességet.

Egy idei Zegna innováció a „cool effect” névre keresztelt kezelési technika, ami nem csak fényesebbé varázsolja az anyagot, hanem arra is képessé tesz egy fekete zakót, hogy ne elnyelje, hanem visszaverje a napsugarakat, így a test nem melegszik fel. A nyárra jellemz módon a selyemnyakkendk a játékosak, virágos és pöttyös mintázatúak, a világos színek mellett a barna és a lila jelenik meg. Egy komplett Zegna öltöny 400 ezer forintnál is többe kerül, egy zakót már 300 ezer forintért meg lehet vásárolni. Az ingek 40 ezer forintnál kezddnek, méretre 40 és 90 ezer forint között készülnek. A nyakkendk ára 30 ezer forint körül mozognak. Egy méretre készült öltöny ára 400 és 600 ezer forint között van.


Kiegészítket tekintve a Zegna idén is a minségi, idtálló dizájnt követi. Idei újdonság a kétoldalú, egyszerre fekete és barna szín, forgatható csatos öv. Idén nyáron a kék, szürke, fehér, khaki, és barna velúrövek mellett megjelenik a piros is, ami kiválóan illik a piros Z Zegna sportciphöz, vagy a piros velúr mokaszinhoz. Az övek között megjelenik a vékony, keresztbe fonott bröv. Egy öv átlagosan 40 ezer forintba kerül. Az övek mellett fontos kiegészítk a névjegykártyatartók, pénztárcák, manikrkészlet tartók. Ezek többnyire a fekete és sötétbarna színekben pompáznak, de van néhány darab sötétkék színben is, a tavaszi-nyári kollekcióhoz igazodva. A marha brén kívül egyébként kígyó és krokodil brébl is készülnek ezek a kiegészítk. Az ezüst mandzsettagombok Swarovski kövekkel, féldrágakövekkel, fa-, illetve kagyló berakással díszítettek (35-tl 80 ezerig).

Az évente változó táska kollekció most is a visszafogott, többnyire teljesen br kézi táskákat, kis koffereket és elegáns sporttáskákat kínál, a brkiegészítkhöz igazodva fekete és sötétbarna színben, 250 ezer forinttól. A 60 ezer forint körül megvásárolható napszemüvegeket a Zegna tervezi tervezik, szezononként változik a kínálat, a legtrendibb, és egyben a leghordhatóbb darabok kerülnek mindig a kollekcióba. A vékony fémkeret, és a nagy, színes lencse idén is divat.

Kapcsold cikkek
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben.
Az Andrássy út pénteki forgatagában loholva ritkán érünk rá gyönyörködni a szebbnél szebb üzletek kínálatában. Az Ermenegildo Zegna impozáns kirakata azonban óhatatlanul megállít egy pillanatra, s ez a másodpercnyi pausa elegend annak felismerésére, hogy a nagybets Divat legfelsbb régióiba érkeztünk. Belépünk.
Vltozott-e, s ha igen, miben a magyar ltzkdsi kultra az elmlt vtizedekben? Mit jelent ma Magyarorszgon a divat, s jellemz-e egytaln honfitrsainkra a divat orientltsg? A huszonegy ve bekvetkezett rendszervlts a politikai szabadsg mellett sok egyb tekintetben is jat hozott...
12,823,500 Huf / 41,500 Eur
10,382,400 Huf / 33,600 Eur
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
avatar
italianfashion
-
2011.08.02. 20:14
21
Tkletes
avatar
Sapphire2000
-
2011.05.10. 21:58
20
Brav! Ennl rszleteebb nem is lehetne a cikk! Nagy krs lenne hogy minden bemutatnl kzljetek rakat?
avatar
biropeti
-
2011.05.10. 21:32
19
Bebe: Azokat ms anyagokbl gyrtjk, sokkal gyrdsmentesebbek.
avatar
Bebe
-
2011.05.10. 20:18
18
tetszenek a fejlesztseik, n is azokat a zakkat szeretem amik nem nagyon gyrdnek ssze (sokat lk n is) - akkor nekem a traveller lesz a j? :D
avatar
Szeki
-
2011.05.10. 14:03
17
De itt mr az ltnyknl nincs felhajtva a nadrg! ;)
avatar
Barti33
-
2011.05.09. 22:29
16
tommygtc: Az nem rossz dolog nyron :D
avatar
tSas
-
2011.05.09. 20:37
15
ezek jobban tetszenek mint a mltkoriak. Lehet mert nyri ezrt tbb sznt hasznltak. :) Ltszik az ltnykn is hogy nagyon j anyagbl vannak!
avatar
intel
-
2011.05.08. 22:51
14
szerintem magyarorszgon mg visszafogottabbak az emberek.. de ez nem biztos h baj
avatar
Sammy
-
2011.05.08. 20:26
13
Nyugodtan rendelhetnenek mereszebb darabokat is, azt is megvennek az emberek.. De igy sokan inkabb kint vasarolnak mert itthon nem kapjak meg amit szeretnenek.
avatar
gery
-
2011.05.08. 14:19
12
J cikk lett grat!
avatar
Natalie
-
2011.05.07. 21:37
11
narancs ltny tnyleg j.. meg hozz a kabt :) szexi
avatar
tommygtc
-
2011.05.07. 19:46
10
\"A Zegna egyik idei fejlesztse, egy nhny msodperc alatt megszrad frdnadrg. \"

Azta! Nem rossz \"fejlesztseik\" vannak. :D Az a gatya how mutch? :)
avatar
intel
-
2011.05.07. 18:08
9
Z Zegna nagyon szimpatikus :)
avatar
bigplanet
-
2011.05.07. 15:20
8
az oltonyok tenyleg jok, de lenvaszon eleg kenyes anyag, nem a legjobb :S mondjuk ingeknel meg eltudom kepzelni de zakoknal inkabb a wool :)
avatar
Tompi
-
2011.05.07. 15:02
7
Cool effect ltny - nem rossz! :O
avatar
Zelda
-
2011.05.07. 14:38
6
Attilaa: gy ltszik ez a divat mindenhol.. De hiba, ha az emberek nem gy fogjk hordani akkor annyi :P
avatar
Attilaa
-
2011.05.07. 13:35
5
Itt is ezeket a felhajtott nadrgokat nem rtem minek kell ertetni:D
avatar
Balazs_H
-
2011.05.07. 12:43
4
Az ltnyk tnyleg elg faszk,de ezeknl a htkznapi viseleteknl az a rvid gatya s a piros cip vicces:D
avatar
Szeki
-
2011.05.07. 12:07
3
Nagyon j lett a bemutat! A vilgos dolgok bejnnek;)
avatar
Molly
-
2011.05.07. 10:12
2
J cikk.....A narancs s csokold ltny nagyon tuti... :)
avatar
Kologne
-
2011.05.07. 03:44
1
Kirly a cikk, pirospont azrt hogy rak is szerepelnek nhol!
Alkalmi Roberto Cavalli nadrg
Ezt az elegáns nadrágot a különleges alkalmak megkoronázására találták ki.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Amikor mindenki két számmal nagyobb fels ruhát, de szk nadrágot hordott, amikor a férfiak nagy részének is nies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dúlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.