Sir Norman Foster tervezte a lenyűgöző épületet
A Zürich fölé magasodó Dolder Hotel
Munkatársunktól    2013.02.15    0 hozzászólás

Európa egyik legjobbnak értékelt szállodájából csodálatos kilátás nyílik az alatta elterülő tóra és Zürich városára. Az 1898-ban nyitott szállodát 2008-ban újították fel. A híres építész, Sir Norman Foster - a budapesti Zeppelin ház tervezője - által megálmodott 173 szobás szálloda a hagyományos európai építészetet ultra modern felszereltséggel ötvözi. Európa egyik legjobb Spa-ja és két Michelin csillagos étterem is emeli az épület fényét.


A szálloda szobái és lakosztályai dizájnját régi híres vendégek ihlették. A Carezza lakosztály berendezését a híres svájci művész, Alberto Giacometti inspirálta. Szobrász műalkotásnak is beillő bútorai és szerelvényei, illetve a hatalmas ablakok is mind olyanok, mintha maga a művész alkotta volna őket. A Spa-ban külön férfi és női részleget is kialakítottak a különböző típusú szolgáltatások miatt. A hatalmas, jól felszerelt edzőterem, a csupa kristály gőzkabinok, a pezsgőfürdők, a merülő medence, a gőz- és infraszaunák összképe jobb, mint egy Rembrandt festményé.

A Dolder Grand Hotel 25 perce van a zürichi repülőtértől. Egy éjszakára 470 svájci franktól foglalhatunk itt szobát.

Tommy Hilfiger Cricket pulóver
A nagy V-nyak és a krikettpulcsik sajátos varrásmintája mellett a piros színű, meglehetősen vastag csíkok tesznek még látványosabbá a Hilfiger pulóverét.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetésével megindult az első palesztin intifáda, a Föld elérte az ötmilliárdos népességet, a mozikat pedig meghódította Gordon Gekko.