" /> " property="og:description">
Vakáció luxuskivitelben
Ajánló: Három földrész, három hotel...
72 hozzászólás
Molnár Gergely    2010.08.12

Tombol a nyár! Úgy éreztük, itt ez ideje bemutatni néhány hotel kínálatát, természetesen a luxus kategóriából. Három földrész három luxushotelét választottuk, különleges helyek, élmények, árak. Égi medence Szingapúrban, kastély hangulat Nizzában és egy kis Hawaii…

Marina Bay Sands, Szingapúr


Szingapúr Ázsia délkeleti részén található, 1965-ben vívta ki függetlenségét Malajziától és azóta az országban óriási gazdasági fejlődés ment végbe, sok tekintetben Ázsia legsikeresebb országai közé tartozik. Nagy forgalmú, stratégiailag fontos kikötő, modern sugárút és sok felhőkarcoló található az ország központjában. Szigorú törvények vannak érvényben és ettől nyilvánvalóan nem függetlenül a bűnözés és a korrupció mértéke is rendkívül alacsony.


Súlyosan büntetik a közterületen szemetelőket is, ezért az ország tiszta és rendezett benyomást kelt, az egy főre jutó GDP-je a világon az egyik legmagasabb. Az évtizedek óta tartó fejlődés legújabb produktuma a nem régiben megnyílt, óriási luxust nyújtó ötcsillagos hotel a Marina Bay Sands. Az épület külseje is lélegzetelállító és hihetetlenül egyedi, formabontó kivitelezésű és az sem semmi, ami benne rejlik. 2560 lakosztállyal rendelkezik a hotel, emellett több koncertterem és üzlet, mozi, múzeum és egy kaszinó is helyet kapott az épületben. Biztosan nem fog csalódni, aki itt tölti a „szabadságát”. 10000 fős kiszolgáló személyzet és számos szolgáltatás gondoskodik a vendégek luxusigényeinek kielégítéséről. A legnagyobb dobást a végére tartogattam: Az épület gyakorlatilag három egymás mellett álló toronyból áll, amiket egy közös tető köt össze.


Rengeteg növény található az épület tetején, de ami még ennél is meglepőbb az a – szintén a tetőn lévő - tényleg egyedi módon kialakított medence. Úgy alakították ki ugyanis, hogy a medence széle ugyanott ér véget, mint maga az épület - csak egy pár méterrel lejjebb található, elkerített medencerész óv a balesetektől – túlzás nélkül állíthatjuk, hogy lenyűgöző és maradandó élmény lehet ötvenöt emelet magasságban tempózni. Ha valaki másodmagával úgy dönt, hogy eltölt itt egy kellemes hetet, körülbelül 4-5000 dollárjába fog kerülni, a végösszeget azonban az is befolyásolja, hogy milyen típusú szobára esik a választás és természetesen az is, hogy milyen egyéb szolgáltatást vesz még igénybe a vendég.

Hotel Negresco, Franciaország, Nizza


Ez a Földközi-tenger partján található város – amely 1792 óta francia terület, korábban Itáliához tartozott – Franciaország ötödik legnagyobb városa, félúton van Genova és Marseille között. Nemcsak a tenger közelsége és a napfény miatt kedvelt célpont Nizza, hanem a város kulturális élete, azon belül is, jelentős színházi élete vonzza az oda látogatókat. Már évszázadok óta kedvelt üdülőhely, korábban sok kastélyt építettek ott a szórakozni vágyó nemesek és ezek közül néhány napjainkban is magántulajdonban van, néhányat pedig luxushotellé alakítottak át. Ezek közé tartozik az ötcsillagos Hotel Negresco, amely a város szívében található. Ezt a fényűző palotát a huszadik század elején építette a román származású Henri Negresco és jelenleg hotelként működtetik.


A szálloda ideális választás azoknak, aki múlt századi környezetben kívánják élvezni az ötcsillagos örömöket, a helyiségek természetesen korabeli, pompázatos módon vannak kialakítva. A hotel egyébként impozáns környéken fekszik, több Napóleon-korabeli kastély is fellelhető arra, mint például a Masséna-palota, amely jelenleg múzeumként működik, valamint egy híres kaszinó és a közeli városháza is gazdagítja a környék képét. A sziklás hegyfokok, az öblök, a kavicsos strandok és a jachtkikötők pedig gondoskodnak a hamisítatlan mediterrán hangulatról. Két ember egy heti szállása körülbelül 500-1500 dollárba kerül.

Hapuna Beach Prince Hotel, Hawaii-szigetek


Azt hiszem a Csendes-óceánon fekvő Hawaii-szigeteket nem kell külön bemutatnom, mindenki pontosan tudja mit jelent, hiszen a szigetcsoport neve már-már fogalom. Köszönhető mindez az ott játszódó megannyi filmnek és sorozatnak. A szigetek története izgalmas, éghajlata kellemes trópusi, és mivel a korábban itt létesített lepratelepeket is felszámolták, minden akadály elhárult egy felejthetetlen luxusnyaralás elől.


Ebben a varázslatos, szinte „mennyországi” környezetben található a legnagyobb sziget északi részén a Hapuna Beach Prince Hotel. Ez a luxushotel a Kohala part mellett fekszik - amely állítólag a szigetek legjobb, legszebb partszakasza – és felejthetetlen élményeket tartogat. Akinek módjában áll ellátogatni ide kedvére golfozhat, élvezheti a különböző vízi sportokat és a medencéket luxuskivitelben vagy bejárhatja kisrepülővel a szigeteket. Mostanában egyre divatosabb a Hawaii-szigeteken, nyaralás közben összeházasodni és mivel a hotel több szobája egyenesen az óceánra néz, így tehetik emlékezetessé a párok a mézesheteket.


Természetesen az épület belső tere is igényesen van kialakítva, nagy ablakok mindenhol, hogy a vendégek gyönyörködjenek a szép kilátásban. A hotel üzemeltetői nem feledkeztek meg a vendégek gyomráról sem, rengeteg különleges étel található az étlapon. Két fő egy hetes ott tartózkodása belekerülhet 3-4-5000 dollárba is.

Kapcsolódó cikkek
A Földközi-tenger partján fekvő kettős város Tel Aviv-Jaffa (Yafo) Izrael gazdasági és kulturális központja, az ország motorja. Sokan tudják úgy, - tévesen - hogy ez az ország fővárosa. Habár valójában ez a legnagyobb város, a gazdasági központ, szinte az összes diplomáciai képviselet, nagykövetség is itt található, mégsem ez a főváros.
 Armani és Gucci is elsőként Dubait szemelte ki szállodája helyszínéül, ám az elkövetkezendő években további országokban is terjeszkedni fognak a divatóriások. 
10,354,590 Huf / 33,510 Eur
6,272,700 Huf / 20,300 Eur
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvármĂ©diárĂłl, ezĂ©rt Ăşgy döntöttĂĽnk, hogy egy asztalhoz ĂĽltetjĂĽk a Starity Ă©s a Trendmagazin vezetőjĂ©t.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
avatar
Stocky
-
2012.04.28. 20:05
72
Andras74: érdemes lenne visszamenni és elcsodálkozni hogy mennyit fejlődtek azóta!
avatar
Seby
-
2012.04.27. 21:26
71
A Raffles Szingapúrban. Ott voltam az király.
avatar
Andras74
-
2011.01.29. 15:28
70
Éljen az \"offshore\" meg a könyvelöm (nagyon tuti) meg a Marina Bay Sands!!!....98-ban voltam útoljára Szingapúrban,akkor még ez a hotel nem volt ott. Már ezért érdemes lenne visszamenni.
Sok jó (5*) szállodában megszálltam (mint idegenvezetö) már de ilyet még nem láttam.
Nagyon tuti lehet a hotel tetömedencéje!
avatar
LosSantos
-
2010.09.04. 12:39
69
pongo: Szerinted azt ellenőrti valaki? Nézd meg a felvételt amit alawa küldött, ott is látni kisebbeket!
avatar
pongo
-
2010.08.29. 18:29
68
Marci20: nem is lehet bemenni tudtommal 14 év alatt sehol a hullámos medencékbe!
avatar
fenyvesipeti
-
2010.08.24. 19:49
67
Én nem ezt mondtam kristóf, olvasd el még 1x. De nem is ez volt a lényeg és a cikk sem erről szólt. Csak azt mondtam hogy ilyen helyekre SAJNOS magyarországon kevesen jutnak el (4-5 ezer eurós nyaralásokra)
avatar
gery
-
2010.08.24. 11:13
66
Így igaz Toma!!9
avatar
Toma
-
2010.08.24. 11:12
65
szerintem kicsit téves ez a sztereotípia hogy az autója alapján ítélsz meg valakit, meg nem feltétlen azoknak van fullextrás autójuk akik bűnözők vagy esetleg illegális úton szerezték meg a rávalót, igenis vannak olyanok akik keményen megdolgoznak érte...nekem is vannak ilyen ismerőseim akik tisztességes úton szerezték meg a rávalót..
avatar
horvath_tamas
-
2010.08.23. 16:17
64
Fenyvesipeti: Mindenki aki felsőkategóriás autóval jár az szerinted kétes úton szerezte a pénzét? Most több ismerősöm is megsértődne...
avatar
Adrihanna
-
2010.08.23. 13:12
63
én napjába többször is.. de akkor legyen zárt a teljes légtér haha :P
avatar
Sarah
-
2010.08.23. 12:34
62
Szerintem egy értékes vagyontárgy nem azt szimbolizál hogy valaki tisztességes vagy sem, hanem hogy gazdag vagy nem (lesarkítva). Külföldön teljesen természetes hogy ha valaki jól teljesít és tehetséges akkor jól fog élni... Attól még hogy itthon a nagy átlag nem keres jól, vannak \"kivételek\" akik nem lesznek ettől rossz emberek!
avatar
Benny
-
2010.08.22. 20:46
61
Adrihanna: azzal már körberepülheted az egész szigetet :D
avatar
kristoftoth
-
2010.08.22. 13:37
60
fenyvesipeti: újabb sztereotípia, az embereket a kocsijuk alapján azonosítod? Akinek jó verdája van az már csak bűnöző lehet??
avatar
fenyvesipeti
-
2010.08.21. 22:59
59
Igaz a képek alapján túlzás hogy szétverték a kocsikakat inkább csak 1-2 üvege tört be de nem is ez a lényeg.
avatar
fenyvesipeti
-
2010.08.21. 22:58
58
Natalie, Urbanjoco meg a többiek! Miért kell belémkötni, talán nem igaz amit mondtam? Lehet más országban éltek mint én... Ezekszerint..

Adrihanna: valóban vicces meg az is amit te írtál, de komolyan :D csak sajnos attól még eléggé igaz az hogy az itthoni \"vállalkozói réteg\" között előkelő számmal jelennek meg bűnözők is. Nézzetek szét az utcán, hol vannak a legsimlisebb, leginkább rosszarcnak kinéző úriemberek? A nagy BMW limuzinokban meg Merci terepjárókban stb.

Beszédes volt az a hír is ami tegnap előtt ment a TV-ben, ahol fémhulladékok miatt kialakult üzleti vita alatt a 2 társaság egymásnak esett és szétverték egymás kocsijait... fullextrás BMW meg Merci autok...

http://www.rtlhirek.hu/cikk/332057
avatar
Marci20
-
2010.08.21. 22:23
57
\"Sőt, leszámlázhatom a cégembe a szingapúri álomnyaralásom, mint orvosi ajánlásra tett kiszakadás a kemény munka világából és wellness kúra =)) na?
Vagy a tengeri malacot, amit a gyerekemnek vettem, mint irodai díszlet. Sőt a pénzem megtakaríthattam a zoknis fiókomban is egész kiskoromtól, hisz én mindig is mondtam, hogy gazdag ember leszek =))).\"

LOL!! No comment :D:D:D
avatar
Daws0n
-
2010.08.21. 17:10
56
Hapuna Beach hotel nagyon tetszik, de talán azért is mert a hely is csodálatos ;)

avatar
Zoldalma
-
2010.08.20. 14:08
55
Így van. Amit nem tilt a törvény az miért lenne bűncselekmény? Senkit nem károsít meg, csak máshol kedvezőbben adózik.. Persze aki adót csal az más, sajnos abból is sok van, de az adórendszer sem a legjobb tegyük hozzá!
avatar
Adrihanna
-
2010.08.19. 14:47
54
ők egyszerre dolgoznak 10 ezren? lehet, hogy váltópárok..
kiszolgáló személyzetet ír.. valószínű akkor egyszerre.. kemény..
avatar
jazmina
-
2010.08.19. 14:18
53
Az offshore tényleg nem bűncselekmény, elég okosan kitalált rendszer szerintem...

Simán kell 10.000 fős személyzet, egy az, hogy tényleg nagyon nagy az a szálloda, másrészt az igazi luxus megteremtéséhez bizony sok munkára van szükség.
avatar
Adrihanna
-
2010.08.19. 13:03
52
Mi bajotok? Vicces, amit Fenyvesi Peti írt.. =)
Nos, adócsalás, az egy vicces játék.. hmm.. DEE a kiskapuk kihasználása az pl nem az =P és ha az állam kihasználhatja a kiskapukat, hogy elvegye a luxusvillám azzal az indokkal, hogy az egyik tűzfalba van egy tejüveg betét, mert , hogy azt akartam, hogy a fürdő tökjól nézzen ki belül (nem velem történt, barátomékkal). Nos, kérem tisztelettel, akkor én is mehetek kiskapukon keresztül szögegyenest a célomig, ha épp egy nagyobb kapu zárva van. Nem-e?

Sőt, leszámlázhatom a cégembe a szingapúri álomnyaralásom, mint orvosi ajánlásra tett kiszakadás a kemény munka világából és wellness kúra =)) na?
Vagy a tengeri malacot, amit a gyerekemnek vettem, mint irodai díszlet. Sőt a pénzem megtakaríthattam a zoknis fiókomban is egész kiskoromtól, hisz én mindig is mondtam, hogy gazdag ember leszek =))).
Amúgy meg ha adócsaló, úgy kell neki =)) áldja meg Isten. Ha nincs lelkiismeret furdalása, akkor menjen ahova akar =)

Benny, én max Magnumina lennék =P hihi.. kemény lenne.. de előtte leteszem a copfos légyre a jogsit (copfoslégy: helikopter)
avatar
Benny
-
2010.08.19. 12:15
51
Adrihanna: hát jah, ott Hawaii-on olyan nagy területek vannak hogy legjobb ha kis helikopterrel közlekedsz ((Magnumból ismerős :)
avatar
Karessz
-
2010.08.19. 00:42
50
\"Marinánál 10 000 fős személyzet? minek ekkora létszám? :o)\"

Nézz rá mekkora épület! Elkél a sok dolgos kéz ott :D
avatar
gabesz21
-
2010.08.18. 21:21
49
Ejnye peti...!! nem jo gondolkozás ez.
avatar
Szeki
-
2010.08.18. 17:26
48
Peti ez nem volt szép!
avatar
Marci20
-
2010.08.18. 15:20
47
alawa: Én biztos nem engednék be oda 10 évnél fiatalabbakat, jó hogy buli, de aki nem annyira tapasztalt a vízben az könnyen bajba kerülhet. Meg szerintem az ilyen hullám medencékben sokkal kevesebb embert kellene egyszerre beengedni.
avatar
alawa
-
2010.08.18. 14:20
46
hát igen sarah elégnagy a tömeg a poolban de aki az első sorokban van annak jó csak :P
avatar
Natalie
-
2010.08.18. 14:16
45
fenyvesipeti: ez egy eléggé rossz gondolkozásmód, így te sem fogod sokra vinni ha örökké a pénzeseket utálod!

Egyébként nagyon szép mind a három hely, de engem a Marina Bay sands nyűgöz le!
avatar
urbanjoco
-
2010.08.17. 22:30
44
fenyvesi péter te nagy tévedésben élsz! szerinted akinek van pénze az mindd adócsaló?? jelzem neked az off shore nem büncselekmény hiába is hiszed azt. ha szabályosan csinálod akkor legáalis dolog nézz utána.

nem kéne még jobban uszítani a jobban keresőkkel szemben.......!!!!!

bigmaster tudom tudom de én optimista votam meg tudod nem szeretek mások bukására játszani sehol! inkább nem csinálok semmit de nem shortolok.
avatar
fenyvesipeti
-
2010.08.17. 22:21
43
Szerintem ezen hotelekbe a magyarok óriási többsége soha nem jut el. Persze az adócsalók meg az offshore lovagok stb igen.
Alkalmi Dsquared2 zakó
A YOOX legújabb 2013 spring/summer szezonjának legmenőbb zakóját egyértelműen a Dsquared2 hozta el.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.