"> "> "> ">

Trendmagazin

Ajánló: Három földrész, három hotel...

Vakáció luxuskivitelben

2010.08.12 | Molnár Gergely

Tombol a nyár! Úgy éreztük, itt ez ideje bemutatni néhány hotel kínálatát, természetesen a luxus kategóriából. Három földrész három luxushotelét választottuk, különleges helyek, élmények, árak. Égi medence Szingapúrban, kastély hangulat Nizzában és egy kis Hawaii…

Marina Bay Sands, Szingapúr


Szingapúr Ázsia délkeleti részén található, 1965-ben vívta ki függetlenségét Malajziától és azóta az országban óriási gazdasági fejlődés ment végbe, sok tekintetben Ázsia legsikeresebb országai közé tartozik. Nagy forgalmú, stratégiailag fontos kikötő, modern sugárút és sok felhőkarcoló található az ország központjában. Szigorú törvények vannak érvényben és ettől nyilvánvalóan nem függetlenül a bűnözés és a korrupció mértéke is rendkívül alacsony.


Súlyosan büntetik a közterületen szemetelőket is, ezért az ország tiszta és rendezett benyomást kelt, az egy főre jutó GDP-je a világon az egyik legmagasabb. Az évtizedek óta tartó fejlődés legújabb produktuma a nem régiben megnyílt, óriási luxust nyújtó ötcsillagos hotel a Marina Bay Sands. Az épület külseje is lélegzetelállító és hihetetlenül egyedi, formabontó kivitelezésű és az sem semmi, ami benne rejlik. 2560 lakosztállyal rendelkezik a hotel, emellett több koncertterem és üzlet, mozi, múzeum és egy kaszinó is helyet kapott az épületben. Biztosan nem fog csalódni, aki itt tölti a „szabadságát”. 10000 fős kiszolgáló személyzet és számos szolgáltatás gondoskodik a vendégek luxusigényeinek kielégítéséről. A legnagyobb dobást a végére tartogattam: Az épület gyakorlatilag három egymás mellett álló toronyból áll, amiket egy közös tető köt össze.


Rengeteg növény található az épület tetején, de ami még ennél is meglepőbb az a – szintén a tetőn lévő - tényleg egyedi módon kialakított medence. Úgy alakították ki ugyanis, hogy a medence széle ugyanott ér véget, mint maga az épület - csak egy pár méterrel lejjebb található, elkerített medencerész óv a balesetektől – túlzás nélkül állíthatjuk, hogy lenyűgöző és maradandó élmény lehet ötvenöt emelet magasságban tempózni. Ha valaki másodmagával úgy dönt, hogy eltölt itt egy kellemes hetet, körülbelül 4-5000 dollárjába fog kerülni, a végösszeget azonban az is befolyásolja, hogy milyen típusú szobára esik a választás és természetesen az is, hogy milyen egyéb szolgáltatást vesz még igénybe a vendég.

Hotel Negresco, Franciaország, Nizza


Ez a Földközi-tenger partján található város – amely 1792 óta francia terület, korábban Itáliához tartozott – Franciaország ötödik legnagyobb városa, félúton van Genova és Marseille között. Nemcsak a tenger közelsége és a napfény miatt kedvelt célpont Nizza, hanem a város kulturális élete, azon belül is, jelentős színházi élete vonzza az oda látogatókat. Már évszázadok óta kedvelt üdülőhely, korábban sok kastélyt építettek ott a szórakozni vágyó nemesek és ezek közül néhány napjainkban is magántulajdonban van, néhányat pedig luxushotellé alakítottak át. Ezek közé tartozik az ötcsillagos Hotel Negresco, amely a város szívében található. Ezt a fényűző palotát a huszadik század elején építette a román származású Henri Negresco és jelenleg hotelként működtetik.


A szálloda ideális választás azoknak, aki múlt századi környezetben kívánják élvezni az ötcsillagos örömöket, a helyiségek természetesen korabeli, pompázatos módon vannak kialakítva. A hotel egyébként impozáns környéken fekszik, több Napóleon-korabeli kastély is fellelhető arra, mint például a Masséna-palota, amely jelenleg múzeumként működik, valamint egy híres kaszinó és a közeli városháza is gazdagítja a környék képét. A sziklás hegyfokok, az öblök, a kavicsos strandok és a jachtkikötők pedig gondoskodnak a hamisítatlan mediterrán hangulatról. Két ember egy heti szállása körülbelül 500-1500 dollárba kerül.

Hapuna Beach Prince Hotel, Hawaii-szigetek


Azt hiszem a Csendes-óceánon fekvő Hawaii-szigeteket nem kell külön bemutatnom, mindenki pontosan tudja mit jelent, hiszen a szigetcsoport neve már-már fogalom. Köszönhető mindez az ott játszódó megannyi filmnek és sorozatnak. A szigetek története izgalmas, éghajlata kellemes trópusi, és mivel a korábban itt létesített lepratelepeket is felszámolták, minden akadály elhárult egy felejthetetlen luxusnyaralás elől.


Ebben a varázslatos, szinte „mennyországi” környezetben található a legnagyobb sziget északi részén a Hapuna Beach Prince Hotel. Ez a luxushotel a Kohala part mellett fekszik - amely állítólag a szigetek legjobb, legszebb partszakasza – és felejthetetlen élményeket tartogat. Akinek módjában áll ellátogatni ide kedvére golfozhat, élvezheti a különböző vízi sportokat és a medencéket luxuskivitelben vagy bejárhatja kisrepülővel a szigeteket. Mostanában egyre divatosabb a Hawaii-szigeteken, nyaralás közben összeházasodni és mivel a hotel több szobája egyenesen az óceánra néz, így tehetik emlékezetessé a párok a mézesheteket.


Természetesen az épület belső tere is igényesen van kialakítva, nagy ablakok mindenhol, hogy a vendégek gyönyörködjenek a szép kilátásban. A hotel üzemeltetői nem feledkeztek meg a vendégek gyomráról sem, rengeteg különleges étel található az étlapon. Két fő egy hetes ott tartózkodása belekerülhet 3-4-5000 dollárba is.