Minőség évtizedek óta
Apagyi Tradeimpex - Minden ami csővezeték
Munkatársunktól    2014.12.16

Az APAGYI TRADEIMPEX Kft. a WARIMPEX Handels. GmbH osztrák cĂ©g tevĂ©kenysĂ©gĂ©t folytatja tovább Magyarországon, felhasználva annak közel 30 Ă©ves tapasztalatát Ă©s az egĂ©sz kontinensre kiterjedő ĂĽzleti kapcsolatrendszerĂ©t. A cĂ©get Apagyi BĂ©la, a Warimpex korábbi ĂĽzletkötője hozta lĂ©tre, aki 1999-től volt a Warimpex magyarországi kĂ©pviselője. GĂ©pĂ©szmĂ©rnök Ă©s kĂĽlkereskedelmi ĂĽzemgazda kĂ©pesĂ­tĂ©ssel rendelkezik, angolul, nĂ©metĂĽl Ă©s oroszul tárgyalási szinten beszĂ©l.


Az Apagyi Tradeimpex a beszállĂ­tĂłinak többsĂ©gĂ©t kizárĂłlagos partnerkĂ©nt kĂ©pviseli - ezen vállalatok a szakma legigĂ©nyesebb szereplői közĂ© tartoznak. Az Ă©vtizedek alatt kiĂ©pĂ­tett nemzetközi kapcsolatok rĂ©vĂ©n gyakorlatilag mindent, ami a csővezetĂ©k Ă©s csővezetĂ©ki szerelvĂ©ny kategĂłriába tartozik, versenykĂ©pes határidővel szállĂ­t.

Az Apagyi Tradeimpex legfontosabb nemzetközi partnerei:

- Bernard, Franciaország


- Habonim, Israel


- SEETRU, Anglia


- GROVE FLEXFLO, USA

A Warimpex története

A bĂ©csi Warimpex Finanz­ und Beteiligungs AG egy ingatlanfejlesztĂ©si Ă©s befektetĂ©si társaság, amely kiemelt figyelmet fordĂ­t a KözĂ©p-­ Ă©s Kelet-EurĂłpában lĂ©vő szállodai ingatlanokra. A Warimpex Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Franciaországban, NĂ©metországban Ă©s Oroszországban is fejleszt, Ă©s befektet, stratĂ©giája pedig a további terjeszkedĂ©s más eurĂłpai országokban. Mint az ipar Ăşttörője KözĂ©p-­EurĂłpában, a Warimpex egy erős ĂĽzleti hálĂłzatra támaszkodik, amely lehetővĂ© teszi a cĂ©g számára, hogy mĂ©g a korai szakaszban vĂ©grehajtsa a lehetősĂ©geit. Megfelelő struktĂşra, hosszĂş távĂş ĂĽzleti partnerkapcsolatok, szakmai hozzáértĂ©s, valamint a magas szĂ­nvonalĂş minősĂ©g mind hozzájárulnak a cĂ©g sikerĂ©hez. A csoport cĂ©lja, hogy a rĂ©giĂłban a vezető hoteltulajdonos legyen, Ă©s ezt sikeres projektek sorozatos megvalĂłsĂ­tásával, Ă©s a portfĂłliĂł folyamatos bővĂ­tĂ©sĂ©vel, valamint Ăşj fejlesztĂ©sekkel szeretnĂ©k elĂ©rni.

A Warimpex csoport a hotelek fejlesztĂ©sĂ©re, a tulajdonlására, Ă©s működtetĂ©sĂ©re szakosodott, leginkább a közĂ©p­ Ă©s kelet­-eurĂłpai rĂ©giĂłban, de elsősorban Lengyelországban, Csehországban Ă©s Magyarországon. Ezen kĂ­vĂĽl a cĂ©gcsoport ingatlanprojektek fejlesztĂ©sĂ©ben is rĂ©szt vesz, pĂ©ldául irodaházak vagy bevásárlĂłközpontok esetĂ©ben. A fejlesztĂ©s Ă©s az eszköz­menedzsment kombináciĂłja megkĂĽlönbözteti a Warimpex­et a legtöbb ingatlancĂ©gtől, melyek csupán az egyik ilyen szektorra szakosodtak. ĂŤgy tehát, a Warimpex az egyik azon kevĂ©s hibrid cĂ©g közĂĽl, amelyek szĂ©les körű szolgáltatásokat biztosĂ­tanak, Ă©s amelyek szĂ©les körben tevĂ©kenykednek:

projekttervezĂ©s Ă©s előzetes marketing

engedélyezési eljárások

pénzügyekkel kapcsolatos, vagy általános vállalati tanácsadás

projektek megvalósítása

nyitás előtti irányĂ­tás

eszköz és operációs menedzsment

céges jogok

Az átfogĂł megközelĂ­tĂ©s Ă©s a Warimpex szakĂ©rtőinek speciális tudása a csoport fő sikertĂ©nyezője.

Stratégia

A Warimpex egy hibrid ingatlanfejlesztő cĂ©g, amely saját maga számára fejleszti Ă©s ĂĽzemelteti a tulajdonait, vagyonkezelő Ă©s ingatlantulajdonos cĂ©gkĂ©nt egĂ©szen addig, amĂ­g a lehető legjobb áron tudja eladni őket. A legtöbb ilyen projekt KözĂ©p­ Ă©s Kelet­-EurĂłpában találhatĂł. Ez lehetővĂ© teszi a Warimpex csoportnak, hogy stabil jövedelme származzon a bĂ©rleti ingatlanok működtetĂ©sĂ©ből, Ă©s folyamatosan növeli a portfĂłliĂłja Ă©rtĂ©kĂ©t, ugyanakkor az ingatlanok eladásábĂłl haszonra tesz szert. A Warimpex hisz a minősĂ©gben, valamint az erős jövőbeni fejlődĂ©s fenntarthatĂłságában. A Warimpex csoport ingatlanfejlesztĂ©si projektjei Ă©s a tulajdonok működĂ©se hatást gyakorol a szociális, ökolĂłgiai, Ă©s gazdasági környezetre, amelyben ĂĽzleti tevĂ©kenysĂ©get folytat. Ennek köszönhetően, a cĂ©g nagy felelőssĂ©ggel bĂ­r. A cĂ©g számára rendkĂ­vĂĽl fontos a vállalati kultĂşra szilárd Ă©s felelőssĂ©gteljes teljesĂ­tĂ©se, hiszen ezt a siker központi elemekĂ©nt fogja fel.

A Warimpex Finanz­- und Beteiligungs AG, a Warimpex Csoport tulajdonvállalatának törtĂ©nete egĂ©szen 1959­-re tekint vissza, amikor is Stefan Folian megalapĂ­totta a Warimpex Handels GmbH- t, eredetileg mint egy kereskedelmi cĂ©get, amely elsősorban a CEE cserekereskedelmĂ©re specializálĂłdott. Az elmĂşlt 25 Ă©v során a vállalat fĂłkuszában a hotelek, irodák, Ă©s kereskedelmi ingatlanok fejlesztĂ©se Ă©s vagyonkezelĂ©se áll. Ezen időszakban a Warimpex ingatlanprojekteket is kifejlesztett­ többnyire 4-­5 csillagos luxus Ă©s ĂĽzleti szállodákat, melyek összesen legalább 4500 szállodai szobával rendelkeznek­ amelyek összĂ©rtĂ©ke több mint egymilliárd eurĂł.

Mérföldkövek

1959: a Warimpex Export­, Import­ Transithandelswarengesellschaft m.b.H. megalapítása

1982: a Novotel létrehozása Budapesten

1982: a Warimpex Export­, Import­ Transithandelswarengesellschaft m.b.H. átalakítása Warimpex Handels AG részvénytársasággá

1982: a Penta Hotel létrehozása Budapesten

1986: a Warimpex Finanz­ und Beteiligungs AG megalapítása (fejlesztési és beruházási projekt)

1988: a Forum Hotel létrehozása Prágában

1989: a Holiday Inn Hotel létrehozása Varsóban

1994: a Hotel Savoy megalapítása Prágában

1994: a Warimpex Handels AG és a Warimpex Finanz­ und Beteiligungs AG egyesülése

1996: a varsói Sheraton Hotel létrehozása

1999: a Warsaw Towers irodaház létrehozása Varsóban

2001: a Velký Špalícek Bevásárló & Szórakoztató Galéria megnyitása Brno városában

2002: a prágai Andel's Hotel megalapítása

2002: a prágai Hotel Le Palais létrehozása

2003: a varsói InterContinental Hotel létrehozása

2004: a prágai Andel's Suites, és a párizsi Hotel Dream Castle megalapítása

2006: az Angelo Hotel létrehozása Prágában

2007: az IPO BĂ©csben Ă©s VarsĂłban

2008: a müncheni Angelo Hotel, és a pilseni Angelo Hotel létrehozása

2009: a lodzi Andel’s Hotel és a berlini Andel’s Hotel létrehozása

2010: az Angelo Hotel létrehozása Katowicében

2011: a Crowne Plaza Hotel létrehozása a szentpétervári Airport Cityben

2011: a szentpétervári Business Tower 1 & 2 létrehozása

A csővezetĂ©kekről általánosságban

A csővezetĂ©keket sokfĂ©le anyagbĂłl kĂ©szĂ­tik illetve kĂ©szĂ­tettĂ©k, beleĂ©rtve a kerámiát, az ĂĽvegszálat, a sokfĂ©le fĂ©meket, a betont, Ă©s a műanyagot is. RĂ©gen többnyire fát Ă©s Ăłlmot használtak a vĂ­zcsövek anyagakĂ©nt. Amennyiben kizárĂłlag fĂ©mcsövekről beszĂ©lĂĽnk, Ăşgy meg kell emlĂ­tenĂĽnk az acĂ©lt valamint a vasat, pĂ©ldául a fekete acĂ©lt, a szĂ©nacĂ©lt, a rozsdamentes acĂ©lt, a horganyzott acĂ©lt, a rezet, valamint a lágyvasat. A vas alapĂş csővezetĂ©k gyakran korrodálĂłdik a magas oxigĂ©ntartalmĂş vĂ­zsugár hatására, ezĂ©rt, illetve a tömege miatt gyakran használnak helyette alumĂ­nium csöveket. Az otthoni vĂ­zvezetĂ©k rendszereknĂ©l nĂ©pszerű a rĂ©zcsövek felhasználása, leginkább a kiválĂł hőátadĂł tulajdonsága miatt is.

Az Ăłlomcsövek mĂ©g fellelhetőek a rĂ©gi háztartási Ă©s egyĂ©b vĂ­zellátĂł rendszereknĂ©l, azonban manapság már nem megengedett ilyen anyagĂş csöveket használni az Ăşj ivĂłvĂ­zvezetĂ©kek telepĂ­tĂ©sĂ©nĂ©l a mĂ©rgező hatása miatt. Az Ăşjabb Ă©pĂ­tĂ©si szabályzatoknak köszönhetően szĂĽksĂ©gessĂ© vált, hogy az Ăłlomcsöveket lecserĂ©ljĂ©k nem toxikus csővezetĂ©kekre, vagy ahol ez nem lehetsĂ©ges, akkor a cső belsejĂ©t foszforsavval kell kezelni. A Kanadai KörnyezetvĂ©delmi Jogi EgyesĂĽlet egyik vezető kutatĂłja Ă©s szakĂ©rtője szerint: „az Ăłlomcsövek semmilyen kezelĂ©s hatására sem lesznek biztonságosak emberi fogyasztási tekintetben.”

A műanyag csövek használata mára már szĂ©les körben elterjedt, köszönhetően a könnyű sĂşlynak, a kĂ©miai ellenállásnak, a nem korrozĂ­v tulajdonságának, illetve a könnyű csatlakoztatásának. A műanyag csövek anyagai között megtalálhatĂł a PVC, a CPVC azaz klĂłrozott polivinil­klorid, a szálerősĂ­tett műanyag, az erősĂ­tett polimer habarcs, a polipropilĂ©n, a polietilĂ©n Ă©s annak tĂ©rhálĂłsĂ­tott nagy sűrűsĂ©gű változata, a polibutĂ©n, Ă©s az akrilnitril-butadiĂ©n-sztirol. Számos országban a PVC csövek teszik ki az ivĂłvĂ­zhálĂłzat valamint a szennyvĂ­zhálĂłzat nagy rĂ©szĂ©t.

Cső persze kĂ©szĂĽlhet betonbĂłl vagy kerámiábĂłl is, de ezeket általában csak alacsony nyomásĂş helyeken tudják alkalmazni, pĂ©ldául vĂ­zelvezetőkĂ©nt. A szennyvĂ­zcsövek továbbra is inkább tĂşlnyomĂłrĂ©szt betonbĂłl, vagy valamilyen kőanyagbĂłl kĂ©szĂĽlnek, hogyha nagyobb átmĂ©rőjű beton csöveket szeretnĂ©nek lĂ©trehozni, ahhoz már pĂ©ldául vasbetont használnak.

Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvármĂ©diárĂłl, ezĂ©rt Ăşgy döntöttĂĽnk, hogy egy asztalhoz ĂĽltetjĂĽk a Starity Ă©s a Trendmagazin vezetőjĂ©t.
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Modern Armani Collezioni pulcsi
Itt az idő, hogy felkészüljünk a következő évszakokra! Az Armani Collezioni egyik dizájner pulóverét vásárolhatjuk meg a YOOX jóvoltából, amivel minden bizonnyal ki fogunk tűnni a többiek közül.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetĂ©sĂ©vel megindult az első palesztin intifáda, a Föld elĂ©rte az ötmilliárdos nĂ©pessĂ©get, a mozikat pedig meghĂłdĂ­totta Gordon Gekko.