Svédország tarolt
Aranyat nyert Marcus Hellner Szocsiban
Munkatársunktól    2014.03.05

Lehet valaki egyszerre sikeres a pĂłkerben Ă©s a sĂ­pályán is? Marcus Hellner, a svĂ©d sportolĂł nemrĂ©g bebizonyĂ­totta, hogy igen. Igazi törtĂ©nelmi pillanatnak lehettek szemtanĂşi azok, akik vĂ©gig követtĂ©k a tĂ©li olimpia menetĂ©t. Ugyanis a havas játĂ©kokon 42 Ă©v Ăłta először alakultak Ăşgy az eredmĂ©nyek, hogy mind a fĂ©rfi, mind a női 4x10 kilomĂ©teres sĂ­futásban SvĂ©dország jeleskedett.

A svédek ezt a sikert – részben – Marcus Hellnernek köszönhetik. Hellner – aki a svéd sífutó csapat oszlopos tagja – az utolsó szakaszon már egyedül volt, és nem volt más dolga, mint mindenki szeme láttára a magasba emelni, és lengetni a svéd zászlót, miközben éppen besiklik a célba.

A svĂ©d sportolĂłnak nem volt egyszerű dolga. A verseny előtt ugyanis a nap első sĂ­elője meglehetősen lemaradt, Ă­gy Hellnernek kemĂ©nyen kellett dolgoznia, hogy a csapat utolĂ©rje magát. Amikor Hellner kerĂĽlt oda, hogy versenyezzen, 14 másodperces előnnyel indult az orosz versenyző előtt. VĂ©gĂĽl 27 másodpercre növelte az előnyĂ©t, Ă©s hatalmas fölĂ©nnyel Ă­gy Ă©rt be a cĂ©lba. A csapat másik 4 tagja Marcus Hellner, Lars Nelson, Johan Olsson Ă©s Daniel Richardson voltak.


A végeredményeket tekintve egyébként általánosságban véve is bátran kijelenthetjük, hogy az idei téli olimpián a skandináv országok vitték a prímet érmek szempontjából: 17-et vittek haza a svédek, a finnek és a norvégok egybevéve.

Hellner 4 Ă©vvel ezelőtt már nyert Ă­gy futamot Vancouver-ben. Ezen a mostani versenyen a harmadik aranyĂ©rmĂ©t szerezte meg ebben a számban. Marcus karrierje egyĂ©bkĂ©nt igen fiatalon, 16 Ă©ves korában kezdődött el, amikor csatlakozott egy speciális közĂ©piskola csapatához Gällivare-ben. SzĂĽlei szintĂ©n sportolĂłk, az atlĂ©tikában jeleskednek, Ă­gy nem is volt kĂ©tsĂ©ges, hogy fiuk követi majd pĂ©ldájukat. A fiĂş a sĂ­elĂ©sen kĂ­vĂĽl más sportokat is űzött: focizott Ă©s teniszezett is. ÉrdekessĂ©g, hogy a tiszteletĂ©re mĂ©g egy stadiont is elneveztek rĂłla, amely a Hellnerstadium nevet kapta.

Az első világkupája 2006-ban volt Borlänge városban. 2008-ban pedig már az első 10 közĂ© is bejutott. Legelőször a 2008/2009-es szezonban nyert világkupát, 2011-ben Ă©s 2013-ban dupla ezĂĽstĂ©rmet kapott a FIS Nordic Ski Championship-en, 2012-ben pedig ezĂĽstĂ©rmet szerzett a FIS Tour de Ski versenyen.

Ami pedig a hobbikat illeti, a sĂ­pálya mellett a pĂłkerversenyeken is bizonyĂ­totta már rátermettsĂ©gĂ©t Ă©s tehetsĂ©gĂ©t. Ugyanis az utĂłbbi Ă©vekben M. Hellner nĂ©ven csatlakozott a PokerStars csapatához, Fatima Moreira de Melo Ă©s a teniszcsillag Rafael Nadal mellĂ©, 2010-ben pedig rĂ©szt vett velĂĽk a World Series of Poker főversenyĂ©n. A 2010-es pĂłkertornát követően pĂ©nzĂĽgyi támogatást is kapott, hogy sĂ­felszerelĂ©seinek összegĂ©t fedezni tudja. A pĂłkeres játĂ©kok mindegyik fajtáját játssza. Megszállott pĂłkerjátĂ©kos, aki tudja, mit akar, Ă©s a cĂ©ljait meg is valĂłsĂ­tja. A legjobb bizonyĂ­tĂ©k erre az alábbi interjĂş rĂ©szlet:

„Mint sĂ­elő, megtanultam odakoncentrálni a dolgokra. A jĂł fizikai állapot azt is jelenti, hogy sokáig fenn tudsz maradni, Ă©s kĂ©pes vagy minden idegszáladdal figyelni. 12 Ăłrát ĂĽlni a pĂłkerasztal mellett nem kis teljesĂ­tmĂ©ny, főleg mentálisan megterhelő. Azt hiszem, a sĂ­elĂ©sből igen sok dolgot tudok hasznosĂ­tani a pĂłkerasztal mellett is. És termĂ©szetesen, nagyon erősen vágyom arra, hogy nyerjek” – nyilatkozta egy korábbi interjĂşban.

Hellner tehát jött, pĂłkerezett Ă©s lesiklott. Biztos vagyok benne, hogy erről az emberről mĂ©g sokat fogunk hallani.

Ha kíváncsi vagy Marcus nagy pillanataira, nézd meg az alábbi videót:

Modern Ungaro Homme ing
Remek döntés volt a YOOX részéről, hogy az Emanuel Ungaro által alapított Ungaro Homme márkát is elérhetővé tette a kínálatában. Túlzás nélkül mondhatom, hogy a néhány napja elérhető, 2012 spring/summer kollekciók egyik legszebb ingjét mutatom be számotokra.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Miután a hatvanas-hetvenes Ă©vekben ugrásszerűen nőtt a TV-kĂ©szĂĽlĂ©kek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek Ă©letĂ©re a kĂĽlönböző Tv-sorozatok.