A kínai vonásokat lemásolva igyekszenek csalogatni az embereket
Autentikus hotelek Kínán kívül
1 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.07.26

Tekintettel Kína gyors és megállíthatatlan feltörekvésére, kifejezetten a kínai emberek számára szeretne létrehozni egy hotelláncot az Intercontinental Hotels.

A terv merĂ©sznek tűnik, de a KĂ­nára vonatkozĂł statisztikai adatok azt mutatják, hogy megĂ©ri befektetni: a jelenlegi kĂĽlföldre utazĂłk száma 10 milliĂł fő körĂĽli, de ez 10-15 Ă©ven belĂĽl megtĂ­zszereződik. Ehhez társul az az Ă©letkĂ©pes elgondolás is, miszerint a KĂ­nábĂłl elutazĂł emberek a saját jĂłl megszokott Ă©letvitelĂĽket kĂ­nálĂł szállást választják kĂĽlföldön is. TermĂ©szetesen az erre kĂ­váncsi nem-kĂ­naiakat is szĂ­vesen fogadják. Mire számĂ­thatunk?

Étel

Sok-sok rizs, tĂ©szta, Ă©s specialitások, mint pĂ©ldául a congee – vĂ­zben addig forralják a rizst, mĂ­g az összeáll egy sűrű kásává. ĂŤzlĂ©stől fĂĽggően választhatĂł a forralási idő, majd mĂ©zzel vagy gyĂĽmölccsel tálalhatĂł. Gyorsan elkĂ©szĂ­thető fogásokhoz a hozzávalĂłkat a szobában is elhelyezik, ha valaki magának szeretne főzni.


Ital

Eredeti kĂ­nai tea, Ă©s főleg abbĂłl is a zöld. Persze nem filteres, hanem igazi, szűrni valĂł teafű, minden szobában megtalálhatĂł teafőzővel. Egyes helyeken kĂĽlön kialakĂ­tott teaház, ahova ĂĽzleti partnerekkel be lehet ĂĽlni, Ă©s itt alkohol is rendelhető. KĂ­nában amĂşgy is gyakrabban folytatnak tárgyalásokat a szállodákban, Ă­gy kĂĽlön erre a cĂ©lra szolgálĂł termek is rendelkezĂ©sre fognak állni.


Vendéglátás

A keleti országokban az emberek teljesen máshogy viszonyulnak egymáshoz, mint EurĂłpában: magasabb szinten sokkal nagyobb az egymás iránti tisztelet, Ă©s a kĂĽlönböző formalitások. Ezt a hotel összes dolgozĂłja megadja a vendĂ©geknek, ráadásul országtĂłl fĂĽggetlenĂĽl muszáj kĂ­naiul tudniuk legalább a portán. BősĂ©ges irodalom is elĂ©rhető az Ă©rkezők számára, legyen az a város nevezetessĂ©geit bemutatĂł prospektus, vagy egy kĂ­nai alapmű. Fontos a pihentető szolgáltatások jelenlĂ©te is, mint pĂ©ldául a tai-chi, a kellemes kertecskĂ©k, vagy a fĂĽrdőházak.


Dekoráció

Mindez mit sem Ă©rne egy szĂĽrke Ă©pĂĽletben: a tervek szerint a modern letisztultság Ă©s egyszerűsĂ©g mellett az egyedi kĂ­nai motĂ­vumok Ă©s minták is gazdagon szerepelni fognak mindenhol. Akárcsak a porcelán vázák, a faberakások, a tavacskák, Ă©s a zöld kertek.

Kapcsolódó cikkek
Mint már korábban megírtuk, a BMW Párizsban hozta létre új központját, ám ezalatt az Audi sem tétlenkedett, a nagy fejlesztésnek pedig most látható az eredménye: az Audi City.
A napokban fejezték be az ARCO kortárs építészeti iroda által tervezett Sauces House névre hallgató épület felújítását, melyet Mexikóvárosban találhatunk meg.
1,900,350 Huf / 6,150 Eur
avatar
miumiu
-
2012.07.30. 10:22
1
a tervek szerint a modern letisztultság és egyszerűség mellett az egyedi kínai motívumok és minták is gazdagon szerepelni fognak mindenhol. Akárcsak a porcelán vázák, a faberakások, a tavacskák, és a zöld kertek.http://www.bagfactorymall.com/
Dolce&Gabbana 'Metal Aviator' napszemüveg
A Dolce&Gabbana képes újdonságot vinni még az oly sokszor látott "aviator" stílusba is. Ez az alapvetően sportos napszemüveg két változatban is elérhető: fekete-szürke és ezüst-szürke színben is.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.