Az Apple áll az első helyen
Az 50 legismertebb cég
8 hozzászólás
Molnár Gergely    2011.03.19

Egy korĂĄbbi Ă­rĂĄsunkhoz hasonlĂłan – amikor a legĂŠrtĂŠkesebb mĂĄrkanevekkel ismertettĂźk meg olvasĂłinkat – most egy Ăşjabb ĂśsszeĂĄllĂ­tĂĄst szeretnĂŠnk bemutatni. EzĂşttal egy a Fortune ĂĄltal kĂŠszĂ­tett Ăśtvenes listĂĄrĂłl van szĂł, amelyben a legismertebb, a legjobb hĂ­rnĂŠvnek Ăśrvendő cĂŠgek szerepelnek. Íme a Top 50…


Nagy meglepetĂŠst nem okozott a rangsor első ĂŠs mĂĄsodik helyĂŠn szereplő vĂĄllalat, hiszen napjainkban mĂĄr-mĂĄr tĂśrvĂŠnyszerű, hogy valamilyen szĂĄmĂ­tĂĄstechnikĂĄhoz kĂśthető cĂŠgek szerepelnek a legek kĂśzĂśtt, szinte bĂĄrmilyen listĂĄn. A Fortune szerkesztői szerint jelenleg az Apple a legismertebb, a kĂŠpzeletbeli aranyĂŠrmet a sokunk ĂĄltal jĂłl ismert alma-logĂłjĂş cĂŠg kapta. Steve Jobs vezĂŠrigazgatĂł ĂŠrti a dolgĂĄt, az Ăşj termĂŠk kibocsĂĄtĂĄsok, az okostelefonok piacĂĄn szerzett rĂŠszesedĂŠs ĂŠs a tĂśbbi - minősĂŠgĂŠt tekintve kivĂĄlĂł - termĂŠk magas mĂŠrcĂŠt ĂĄllĂ­tott a versenytĂĄrsak szĂĄmĂĄra. A cĂŠg tovĂĄbbra is rendkĂ­vĂźl nyeresĂŠges, kĂśzben megjelent az iPad2 is, mi kell mĂŠg?


EzĂźstĂŠrmes lett a keresők kirĂĄlya, a Google. Nem kell „megguglizni” a mĂĄsodik helyezett cĂŠg nevĂŠt, ahhoz hogy tudjuk, miről is van szĂł. A Stanford Egyetem kĂŠt hallgatĂłjĂĄnak - Larry Page ĂŠs Sergey Brin – Ăśtlete igazi amerikai sikertĂśrtĂŠnet. A Google internetes keresőrendszer vitathatatlanul megĂŠrdemli helyezĂŠsĂŠt, minden rendszeresen netező sorstĂĄrsam pontosan jĂłl tudja, hogy mekkora segĂ­tsĂŠget tud nyĂşjtani egy megbĂ­zhatĂł ĂŠs gyors keresőrendszer. Ki tudja, talĂĄn ĂŠppen Te is valamilyen keresĂŠs ĂştjĂĄn jutottĂĄl el oldalunkra.


A harmadik helyen egy itthon talĂĄn kevĂŠsbĂŠ ismert befektetĂŠsi tĂĄrsasĂĄg, a Berkshire Hathaway talĂĄlhatĂł. Warren Buffett, a cĂŠg vezĂŠrigazgatĂłja befektetĂŠseinek kĂśszĂśnhetően, ĂłriĂĄsi vagyont halmozott fel. ÉrdekeltsĂŠgei vannak vagy voltak tĂśbb sikeres cĂŠgben is, mint pĂŠldĂĄul a Coca-Cola Company, a Gillette, vagy a Fruit of the Loom. A lista negyedik helyĂŠn egy amerikai fapados lĂŠgitĂĄrsasĂĄg, a Southwest Airlines talĂĄlhatĂł, amely a manapsĂĄg tapasztalhatĂł nehĂŠz piaci helyzetben is nyeresĂŠges tudott maradni a lĂŠgitĂĄrsasĂĄgok kĂśzĂśtt.

Az első tĂ­zben van mĂŠg gyorsĂŠtterem-hĂĄlĂłzat, az egĂŠsz vilĂĄgot behĂĄlĂłzĂł csomagkĂźldő szolgĂĄlat ĂŠs ismert ĂźdĂ­tőital mĂĄrka is. Érdemes vĂŠgignĂŠzni az egĂŠsz listĂĄt, melyet itt ĂŠrhettek el.

Kapcsolódó cikkek
Szeptemberben tették közzé a világ legértékesebb márkáinak százas listáját, eszerint a legértékesebb márkanév idén a Coca-Cola, mely így az első helyen végzett.
7,632,300 Huf / 24,700 Eur
11,587,500 Huf / 37,500 Eur
Kristen Stewart megjelenĂŠsĂŠt igen erős kritikĂĄk szoktĂĄk ĂŠrni, lezser, kĂśnnyed, laza hĂŠtkĂśznapi viseletei miatt. SzĂźletĂŠsnapja alkalmĂĄbĂłl egy rĂśvid ĂśsszeĂĄllĂ­tĂĄst olvashattok a legemlĂŠkezetesebb ruhĂĄirĂłl.
A Trendmagazin tavaly mĂĄr bemutatta az AndrĂĄssy Ăşton talĂĄlhatĂł Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot vĂĄltott ki, ĂŠppen ezĂŠrt Ăşgy lĂĄttuk, van ĂŠrtelme egy Ăşjabb interjĂşnak is ebben a tĂŠmakĂśrben. KolozsvĂĄri ZsuzsĂĄval, az Ermenegildo Zegna ĂźzletvezetőjĂŠvel Hennel ÁdĂĄm beszĂŠlgetett.
Rajongsz KristenĂŠrt? SzeretnĂŠl Ăźzenni neki? Rajtunk keresztĂźl Ă­rhatsz kedvencednek!
avatar
PaulShark
-
2011.03.22. 09:53
8
A Google megérdemelte a második helyet, az Android op.rendszer jelenleg az egyik, ha nem a legjobb.
avatar
Blackjack
-
2011.03.21. 05:08
7
Az is fura hogy a Coca Cola nem is versenyzett, hanem az azt tulajdonló cég.
avatar
Balumsn
-
2011.03.20. 23:29
6
Az Applenek jobb a reputációja sztem mint a Coca Colanak.
avatar
suvitomi
-
2011.03.20. 21:27
5
Attilaa: nem biztos, mert ismert és legjobb hírnévnek örvendő - mindkét dolgot figyelembe vették!
avatar
Attilaa
-
2011.03.20. 17:52
4
Szerintem ha aszerint rangsorolták menyire ismertek akkor pl a Coca Cola sokkal híresebb mint az Apple.
avatar
Balumsn
-
2011.03.20. 16:29
3
Apple 4 win!
avatar
gery
-
2011.03.20. 13:49
2
semmi kifogásom a lista ellen!;)
avatar
lovelyrekus
-
2011.03.20. 00:45
1
Nem lepődtem meg az 1, és a 2, helyen sem. :)
Alkalmi Roberto Cavalli nadrág
Ezt az elegáns nadrágot a különleges alkalmak megkoronázására találták ki.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
HazĂĄnkban kikiĂĄltottĂĄk a Magyar KĂśztĂĄrsasĂĄgot, az USA 41. elnĂśkekĂŠnt beiktattĂĄk George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.