Az Apple áll az első helyen
Az 50 legismertebb cég
8 hozzászólás
Molnár Gergely    2011.03.19

Egy korábbi Ă­rásunkhoz hasonlĂłan – amikor a legĂ©rtĂ©kesebb márkanevekkel ismertettĂĽk meg olvasĂłinkat – most egy Ăşjabb összeállĂ­tást szeretnĂ©nk bemutatni. EzĂşttal egy a Fortune által kĂ©szĂ­tett ötvenes listárĂłl van szĂł, amelyben a legismertebb, a legjobb hĂ­rnĂ©vnek örvendő cĂ©gek szerepelnek. ĂŤme a Top 50…


Nagy meglepetĂ©st nem okozott a rangsor első Ă©s második helyĂ©n szereplő vállalat, hiszen napjainkban már-már törvĂ©nyszerű, hogy valamilyen számĂ­tástechnikához köthető cĂ©gek szerepelnek a legek között, szinte bármilyen listán. A Fortune szerkesztői szerint jelenleg az Apple a legismertebb, a kĂ©pzeletbeli aranyĂ©rmet a sokunk által jĂłl ismert alma-logĂłjĂş cĂ©g kapta. Steve Jobs vezĂ©rigazgatĂł Ă©rti a dolgát, az Ăşj termĂ©k kibocsátások, az okostelefonok piacán szerzett rĂ©szesedĂ©s Ă©s a többi - minősĂ©gĂ©t tekintve kiválĂł - termĂ©k magas mĂ©rcĂ©t állĂ­tott a versenytársak számára. A cĂ©g továbbra is rendkĂ­vĂĽl nyeresĂ©ges, közben megjelent az iPad2 is, mi kell mĂ©g?


EzĂĽstĂ©rmes lett a keresők királya, a Google. Nem kell „megguglizni” a második helyezett cĂ©g nevĂ©t, ahhoz hogy tudjuk, miről is van szĂł. A Stanford Egyetem kĂ©t hallgatĂłjának - Larry Page Ă©s Sergey Brin – ötlete igazi amerikai sikertörtĂ©net. A Google internetes keresőrendszer vitathatatlanul megĂ©rdemli helyezĂ©sĂ©t, minden rendszeresen netező sorstársam pontosan jĂłl tudja, hogy mekkora segĂ­tsĂ©get tud nyĂşjtani egy megbĂ­zhatĂł Ă©s gyors keresőrendszer. Ki tudja, talán Ă©ppen Te is valamilyen keresĂ©s Ăştján jutottál el oldalunkra.


A harmadik helyen egy itthon talán kevĂ©sbĂ© ismert befektetĂ©si társaság, a Berkshire Hathaway találhatĂł. Warren Buffett, a cĂ©g vezĂ©rigazgatĂłja befektetĂ©seinek köszönhetően, Ăłriási vagyont halmozott fel. ÉrdekeltsĂ©gei vannak vagy voltak több sikeres cĂ©gben is, mint pĂ©ldául a Coca-Cola Company, a Gillette, vagy a Fruit of the Loom. A lista negyedik helyĂ©n egy amerikai fapados lĂ©gitársaság, a Southwest Airlines találhatĂł, amely a manapság tapasztalhatĂł nehĂ©z piaci helyzetben is nyeresĂ©ges tudott maradni a lĂ©gitársaságok között.

Az első tĂ­zben van mĂ©g gyorsĂ©tterem-hálĂłzat, az egĂ©sz világot behálĂłzĂł csomagkĂĽldő szolgálat Ă©s ismert ĂĽdĂ­tőital márka is. Érdemes vĂ©gignĂ©zni az egĂ©sz listát, melyet itt Ă©rhettek el.

Kapcsolódó cikkek
Szeptemberben tették közzé a világ legértékesebb márkáinak százas listáját, eszerint a legértékesebb márkanév idén a Coca-Cola, mely így az első helyen végzett.
2,552,340 Huf / 8,260 Eur
1,823,100 Huf / 5,900 Eur
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglalĂł Ă­rás jelenik meg az idĂ©n április 9-Ă©n 21. Ă©letĂ©vĂ©t betöltő Kristen StewartrĂłl. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongĂłi közössĂ©gekkel egyĂĽttműködve szĂĽletĂ©snapi ajándĂ©kcsomagot kĂĽld Kristennek!
Kristen Stewart megjelenĂ©sĂ©t igen erős kritikák szokták Ă©rni, lezser, könnyed, laza hĂ©tköznapi viseletei miatt. SzĂĽletĂ©snapja alkalmábĂłl egy rövid összeállĂ­tást olvashattok a legemlĂ©kezetesebb ruháirĂłl.
avatar
PaulShark
-
2011.03.22. 09:53
8
A Google megérdemelte a második helyet, az Android op.rendszer jelenleg az egyik, ha nem a legjobb.
avatar
Blackjack
-
2011.03.21. 05:08
7
Az is fura hogy a Coca Cola nem is versenyzett, hanem az azt tulajdonló cég.
avatar
Balumsn
-
2011.03.20. 23:29
6
Az Applenek jobb a reputációja sztem mint a Coca Colanak.
avatar
suvitomi
-
2011.03.20. 21:27
5
Attilaa: nem biztos, mert ismert és legjobb hírnévnek örvendő - mindkét dolgot figyelembe vették!
avatar
Attilaa
-
2011.03.20. 17:52
4
Szerintem ha aszerint rangsorolták menyire ismertek akkor pl a Coca Cola sokkal híresebb mint az Apple.
avatar
Balumsn
-
2011.03.20. 16:29
3
Apple 4 win!
avatar
gery
-
2011.03.20. 13:49
2
semmi kifogásom a lista ellen!;)
avatar
lovelyrekus
-
2011.03.20. 00:45
1
Nem lepődtem meg az 1, és a 2, helyen sem. :)
Roberto Cavalli bőr sneaker
Kuriózum azoknak, akik a hétköznapokban is maximálisan igényesek. Ha valaki szereti a sportosan elegánsnál egy kategóriával látványosabb öltözetet és semmiképpen sem venne fel öltönyt vagy lakkcipőt, általában nagy bajban van a cipővásárláskor.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Ebben az Ă©vben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önállĂł lemezĂ©t is.