Megnövelt méret, új számlap
Az AP felújította a Royal Oak Chronograph modellt
2 hozzászólás
Váradi Zoltán    2012.01.29

Az Audemars Piguet 40 éve készíti az igencsak nagy presztízzsel bíró sportóráit, ennek a kerek évfordulónak a kapcsán idén megérkezik a felújított Royal Oak Chronograph.


Tavaly az Audemars Piguet jó értelembe véve sokkolta az órás társadalmat, amikor bejelentették, hogy a legsikeresebb modelljüket, a Royal Oak Offshore Chronograph-ot teljesen átdolgozták, az óra árát pedig jelentősen megnövelték. Várható volt, hogy valami hasonló fog történni a ROC-al is, bár ebben az esetben nem történt olyan lényeges változás a dizájnban, mint az előbbi esetében. A szóban forgó óra legfontosabb különbsége az Offshore-hoz képest az, hogy ennél a modellnél a teljes tok, valamint a nyomógombok és a ráma is acélból vagy aranyból készül, míg a sportosabb társánál előszeretettel használják kiegészítésként a gumi anyagot, ott a szíj is kaucsuk.


A Royal Oak Chronó méretét a korábbi 39mm-ről 41mm-re növelték, az óra teljesen új számlapot kapott, valamint a krokodilbőrből készült szíjon is módosítottak. A 2385 típusjelű, saját fejlesztésű automata szerkezet 40 órás járástartalékot biztosít az órának, vízállósága 50 méter. Az új modell elérhető lesz több változatban is, természetesen kérhető lesz acél tokozással és hozzá kék számlappal is, valamint a bőrszíj is lecserélhető lesz a jellegzetes AP szíjra.

avatar
tywin
-
2012.01.29. 19:29
2
41mm ma már kevés lesz, nem értem miért nem csinálták ugyanakkorára mint a ROO-t.
avatar
swissfan
-
2012.01.29. 16:46
1
A számlapja sokkal szebb lett, de nyugodtan bevállalhattak volna 43-as méretet is, így majd 2 év múlva növelhetik megint.
A.P.C. kockás zakó
Az A.P.C. új kollekciójának egyik legmodernebb és legfiatalosabb zakója most megvásárolható a Saks Fifth Avenue segítségével.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet viselő konferencia és beszélgetés, melynek legfőbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.