A hzat 1927-ben ptettk
Ide kltztt az Apple dizjnere
7 hozzszls
Kocsis Katica    2012.09.26

A világ legokosabb dizájnere, az Apple tervezguruja Sir Jonathan Paul Ive talán a vállalat legbefolyásosabb emberévé ntte ki magát, mikor a közelmúltban megkapta a Brit Lovagrend kitüntetését. Ive 1996 óta van az Applenél, így a vezet terveznek számos nagyszer ötletet és megoldást köszönhetünk. Steve Jobshoz hasonlóan is rendkívül odafigyel a részletekre és egy elegáns designfilozófia határozza meg alkotási folyamatait.


Halkan megjegyezzük, hogy Ive ezzel a tehetségével nemcsak a dizájn körökben szerzett hatalmas elismerést, hanem a bankszámlája is gyorsan 130 millió dollárosra ntt. Ebbl az összegbl azonban nemrégiben egy nagyobb összeget költött, hiszen 17 millió dollárért vásárolt magának egy lenygöz ingatlant San Francisco hiperexkluzív részén, a Gold Coaston. A házat 1927-ben építették és elször 25 millió dollárért árulták, így San Francisco legdrágább otthonának számított.


A luxusotthon tehát a város egyik legkülönlegesebb és legdrágább részén fekszik, a 2808 Broadway Streeten. A házat még anno a Willis Polk & Company tervezte, melynek célja volt egy olyan épület kialakítása, ami eleganciát és melegséget sugároz. Az épület bels és küls terében is nagyon sok helyen visszaköszönnek a korabeli autentikus részletek: a mohás-páfrányos felfuttatott növényzet, az acél kerettel bélelt francia ajtók, a keményfa padló mind-mind a régi korokat idézi. Az ötszintes ház idtlenséget áraszt magából téglás kivitelezésének és árkádos megoldásának köszönheten.


Az épület összesen 7.274 négyzetméter alapterülettel büszkélkedhet, mely magában foglal hat hálószobát és nyolc fürdt is. De érdemes kiemelni a tölgykazettás könyvtárat, az elegáns és jól karbantartott kertet és a hat fatüzelés kandallót is. A házban még a személyzetnek is külön lakása van, amihez két hálószoba és egy fürd tartozik.


A lakásból lenygöz kilátás nyílik San Francisco öblére, a Golden Gate hídra, az egész Russian Hillre és az Alcatraz-szigetre. Azonban ha nyugalomra vágyunk, akkor az acélvázas, variálható ablakokkal a minimálisra is csökkenthet a kilátás. A konyhában a gránit munkalapok, a magas mennyezet és a meleg szín fa teszi kellemessé a környezetet. A legnagyobb szobában fatüzelés kandalló, márványhatású redny és még egy tágas gardrób is helyet kapott. Az emeleti hálószobák mennyezete a katedrálisokat idézi fagerendás kialakításával. Természetesen ebbl az otthonból sem hiányzik a fitneszterem, a spa részleg, egy hatalmas mosókonyha és egy szuper biztonsági riasztórendszer sem.


Sir Jonathan Ive-nek még a társaság miatt sem kell aggódnia, hiszen szomszédjai között számos hírességet találunk: a közelben lakik Peter Thiel, a PayPal alapítója, a híres hollywoodi színész, Nicolas Cage, valamint Larry Ellison és Marc Pincus is.

5,963,700 Huf / 19,300 Eur
4,140,600 Huf / 13,400 Eur
Kristen Stewart megjelenését igen ers kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
Hennel Ádám a Fix HD magazin msorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövbeli tervekrl.
avatar
Fluor100
-
2012.10.08. 21:13
7
Sztem ide menekl vissza az Apple techmnibl. Egy darab tv sincs a kpeken :D
avatar
Szeki
-
2012.09.30. 13:16
6
Szp hz! Nem tl modern, de nem gond.
avatar
zumba
-
2012.09.28. 17:59
5
LIKE
avatar
crosswind
-
2012.09.27. 13:57
4
Megrdemli! Mindig mikor bejelentik az j iPhone tudom hogy az apple.com-on lesz egy vide amiben Ive juldozik a telefonrl :D
avatar
polgarlaszlo
-
2012.09.26. 20:33
3
A kilts tnyleg szp, de azrt egy ikerhzrt ennyit kifizetni..
avatar
Attilaa
-
2012.09.26. 18:44
2
G-Star pl befigyel:DDD
avatar
Ricsiboy
-
2012.09.26. 17:48
1
Ht modernebbet kpzeltem neki :D
Prmium Salvatore Ferragamo utaztska

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1988-ban véget értek az iraki-iráni harcok az Öböl-háborúban, Szöülban megkezddtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játékok, a Die Hard pedig óriási sikert ért el a mozikban.