Új szintre kerülhet a patinás olasz márka
Az LVMH megvette a Loro Pianát
4 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.07.10

A világ legnagyobb luxusvállalata hatalmas akvizíciót jelentett be sajtóosztályán keresztül. A francia konszern ezúttal az olasz Loro Piana 80 százalékát vásárolta fel 2 milliárd euró (mintegy 580 milliárd forint) értékben, míg a maradék 20 százalék továbbra is az alapító család kezében marad.

Az LVMH ismét bevásárolt
Az LVMH ismét bevásárolt

Az LVMH annak idejĂ©n három nagy brand (a Louis Vuitton, a MoĂ«t & Chandon Ă©s a Hennessy) összeolvadásábĂłl jött lĂ©tre, ma pedig a teljessĂ©g igĂ©nye nĂ©lkĂĽl olyan egyĂ©b világmárkákat tulajdonolnak, mint a divatban jĂłl ismert Christian Dior, a Fendi, a Givenchy, a Donna Karan, az Emilio Pucci, vagy Ă©ppen a Marc Jacobs. Náluk van továbbá a Dom Perignon Ă©s a Belvedere is, de karĂłrákban sem szűkölködnek, hiszen a Zenith mellett a Bulgari, a Tag Heuer Ă©s az Hublot is az övĂ©k.


Sergio és Pier Luigi Loro Piana
összehozták a nagy üzletet
Sergio és Pier Luigi Loro Piana összehozták a nagy üzletet

Ebbe a sorba remekĂĽl illeszkedik az 1924-ben alapĂ­tott egykori kis családi ruhagyártĂł Loro Piana, mely ma már világszerte ismert Ă©s respektált a tehetős Ăşriemberek körĂ©ben. Az olasz márka a lehető legminősĂ©gibb kasmĂ­r-, Ă©s gyapjĂşszövetekkel dolgozik, öltönyeik a Kitonnal, vagy a Luigi Borrellivel vetekednek, de gyártanak nĂ©mileg mĂ©rsĂ©keltebb, ám mĂ©g mindig felső-kategĂłriás árcĂ©dulával bĂ­rĂł, sportosan elegáns ruhákat, kiegĂ©szĂ­tőket is. Jelenleg 132 ĂĽzlettel rendelkeznek világszerte, tavaly 700 milliĂł eurĂłs forgalmat produkáltak.

avatar
tywin
-
2013.09.01. 15:22
4
szittya: ???

Az Hublot is mennyire csődbe jutott miután megvették :DDD
avatar
szittya
-
2013.09.01. 02:16
3
Szomorú.

\"összehozták a nagy üzletet\"??? Na ne. Ezt ugye viccnek szántátok?
Amire Arnault/LVMH ráteszi a mancsát annak meszeltek. R.I.P. Loro Piana. Jó cég volt.
avatar
suvitomi
-
2013.07.12. 19:29
2
övék a Hublot is? nem is tudtam.
avatar
mobiusindex
-
2013.07.10. 22:21
1
Congrats!
Fekete D&G sneaker
A Dolce&Gabbanával ellentétben a D&G 2012-es új kollekciójában túl sok használható utcai/hétköznapi cipőt nem találunk, kivétel ezt itt.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Miután a hatvanas-hetvenes Ă©vekben ugrásszerűen nőtt a TV-kĂ©szĂĽlĂ©kek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek Ă©letĂ©re a kĂĽlönböző Tv-sorozatok.