Új szintre kerülhet a patinás olasz márka
Az LVMH megvette a Loro Pianát
4 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.07.10

A világ legnagyobb luxusvállalata hatalmas akvizíciót jelentett be sajtóosztályán keresztül. A francia konszern ezúttal az olasz Loro Piana 80 százalékát vásárolta fel 2 milliárd euró (mintegy 580 milliárd forint) értékben, míg a maradék 20 százalék továbbra is az alapító család kezében marad.

Az LVMH ismét bevásárolt
Az LVMH ismét bevásárolt

Az LVMH annak idején három nagy brand (a Louis Vuitton, a Moët & Chandon és a Hennessy) összeolvadásából jött létre, ma pedig a teljesség igénye nélkül olyan egyéb világmárkákat tulajdonolnak, mint a divatban jól ismert Christian Dior, a Fendi, a Givenchy, a Donna Karan, az Emilio Pucci, vagy éppen a Marc Jacobs. Náluk van továbbá a Dom Perignon és a Belvedere is, de karórákban sem szűkölködnek, hiszen a Zenith mellett a Bulgari, a Tag Heuer és az Hublot is az övék.


Sergio és Pier Luigi Loro Piana
összehozták a nagy üzletet
Sergio és Pier Luigi Loro Piana összehozták a nagy üzletet

Ebbe a sorba remekül illeszkedik az 1924-ben alapított egykori kis családi ruhagyártó Loro Piana, mely ma már világszerte ismert és respektált a tehetős úriemberek körében. Az olasz márka a lehető legminőségibb kasmír-, és gyapjúszövetekkel dolgozik, öltönyeik a Kitonnal, vagy a Luigi Borrellivel vetekednek, de gyártanak némileg mérsékeltebb, ám még mindig felső-kategóriás árcédulával bíró, sportosan elegáns ruhákat, kiegészítőket is. Jelenleg 132 üzlettel rendelkeznek világszerte, tavaly 700 millió eurós forgalmat produkáltak.

avatar
tywin
-
2013.09.01. 15:22
4
szittya: ???

Az Hublot is mennyire csődbe jutott miután megvették :DDD
avatar
szittya
-
2013.09.01. 02:16
3
Szomorú.

\"összehozták a nagy üzletet\"??? Na ne. Ezt ugye viccnek szántátok?
Amire Arnault/LVMH ráteszi a mancsát annak meszeltek. R.I.P. Loro Piana. Jó cég volt.
avatar
suvitomi
-
2013.07.12. 19:29
2
övék a Hublot is? nem is tudtam.
avatar
mobiusindex
-
2013.07.10. 22:21
1
Congrats!
Tommy Hilfiger Cricket pulóver
A nagy V-nyak és a krikettpulcsik sajátos varrásmintája mellett a piros színű, meglehetősen vastag csíkok tesznek még látványosabbá a Hilfiger pulóverét.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.