Egy fre jut GDP-ben
Az USA gazdasga 2030-ban is Kna eltt lesz
Munkatrsunktl    2016.06.01    0 hozzszls

Jelentsen emelkedik majd a globális GDP 2030-­ra, de a különbség a gazdagabb és a szegényebb országok között továbbra is megmarad.

Aron Strandberg grafikonja
Aron Strandberg grafikonja


Hogyan fog kinézni 2030-ban a globális GDP? A vizualizációt Aron Strandberg alkotta meg az ERS nemzetközi makrogazdasági adatok alapján. Strandberg az 1970 és 2030 közötti idszakot vizsgálta meg, tehát a múlt és az elrevetíthet jöv találkozásából jött létre a grafikon. Az 1970-2016 közötti idszak alapján kiderült, hogy a globális növekedés azóta csaknem megduplázódott: 5 ezer dollárról ezen idszak alatt 10 ezer dollárra ntt (a számítás alapját az egy fre es GDP adta).

Az elrejelzések alapján 2030­-ra úgy számolhatunk, hogy ez az érték 14 ezer dollárra n majd. Az Egyesült Államokban folyamatos lesz a növekedés, következetesen jóval meghaladva a globális átlagot, míg Kínában továbbra is növekedés lesz megtapasztalható, azonban 2030-­ra még mindig kisebb lesz ez az érték, mint a globális átlagé. India növekedése Kínáéhoz mérten sokkal lassabb lesz, bár a következ 14 évben gyorsulásnak indul a gazdaságuk.

Afrika nagy lemaradsban
(fot: humanprogress.org)
Afrika nagy lemaradsban (fot: humanprogress.org)

Aron Strandberg elemzése rámutatott a globális gazdaságok általános növekedésére, valamint kimutatta, hogy a szegényebb régiók folyamatosan lemaradnak a jövben is. Afrikában jóval lassabb növekedést figyelhetünk meg, mint a világ többi részén, és az egész kontinensen sokkal alacsonyabb az egy fre es GDP - ez az elttünk álló évtizedekben is így marad. Afrikában tavaly az átlagos egy fre jutó GDP 4 ezer dollár, azaz 20 ezer dollárral kevesebb volt a globális átlagnál. Az Egyesült Államokban ez az érték 2015-­ben 50 ezer dollár volt.

Alkalmi, feltn D&G zak
Miért olyan népszer világszerte a D&G? Mert a sok átlagos, a nagytestvér árnyéka alatt futó termék mellett minden kollekcióban megjelenik néhány elképeszten minségi ruha, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet visel konferencia és beszélgetés, melynek legfbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.