Minden érdekességről beszámolunk
Baselworld 2015 - Jönnek a luxusórák
Munkatársunktól    2015.03.17    11 hozzászólás

Kezdetét vette az órás világ legrangosabb rendezvénye, a Baselworld! Idén is számtalan újdonság várható, igyekszünk a fontosabb modelleket bemutatni, de videókkal és egyéb érdekességekkel is jelentkezünk. Cikkünk folyamatosan frissül.

Gyémántbomba a Mastergrafftól
27
MAR

Nem kevesebb, mint 329 gyémánt és egy smaragd ragyog a Mastergraff új, 43 mm-es modelljén, a Grand Date Dual Time Tourbillonon. A tok 18 karátos fehér- vagy vörösarany változatban kérhető, benne egy HMC manuális szerkezet dolgozik akár 60 órán át. A drágakövek látványát a tourbillon koronázza meg 6 óránál; további funkciók a nagy dátumkijelző, és egy külön kis számlap a másodidő részére, napszak visszajelzésel. Kézi készítésű fekete krokodilbőr szíj jár mindkét tokhoz.

Bemutatkozott az Omega Globemaster
24
MAR

A világ legelső master chronometere - ezzel a titulussal büszkélkedhet az új Globemaster. Ehhez egy 8 pontos vizsgán kellett hibátlanul átmennie, ahol az olyan átlagos feltételek mellett, mint a vízállóság, a járástartalék ideje, vagy a szerkezet pontossága, szerepelt az erős mágneses térben és utána való működőképesség is: 15 000 gauss meg se kottyan neki, szóval akár egy MRI vizsgálatra is befeküdhetünk vele. Az óra megkapta a Rolexekről már ismerős, vagyis na, a régebbi Omega Constellation modellekről már ismerős rovátkázott lünettát is, és a kerülete mentén süllyedő számlapot. A 39 mm-es tok arany, arany-acél és acél változatban lesz elérhető bőr vagy arany-acél fémszíjjal, de érkezik egy limitált szériás platina modell is.

Négy új kerámiás Speedmaster
22
MAR

Az Omega legnagyobb büszkesége új modelleket kapott. Az évtizedek óta töretlenül kedvelt Speedmaster ezúttal a Moonwatch szériával hívta fel magára a figyelmet Bázelben, hiszen a Dark Side of the Moon négy új típusban jelent meg (Black Black, Sedna Black, Pitch Black és Vintage Black). A 44mm-es, gyönyörűen szálcsiszolt kerámiatokos órák az Omega saját fejlesztésű Co-Axial 9300-as szerkezetét kapták meg.

A hivatalos árak így alakulnak:

– Black Black (Ref 311.92.44.51.01.005) - 10,800 CHF

– Sedna Black (Ref 311.63.44.51.06.001) - 12,500 CHF

– Vintage Black (Ref 311.92.44.51.01.006) - 10,800 CHF

– Pitch Black (Ref 311.92.44.51.01.004) - 10,800 CHF

20 perces videó az Hublot sajtótájékoztatójáról
21
MAR
Karcálló Hublot a Big Bang 10. szülinapjára
20
MAR

Nagy ajándékot kapott tizedik születésnapjára az ikonikussá vált Big Bang: az Hublot által 4 éve kifejlesztett, de azóta is egyedülálló 18 karátos magic gold aranytokot. Az átlagos aranyóráknál felhasznált anyaghoz képest ez kétszer keményebb, csak gyémánttal lehet benne kárt okozni. Magas hőmérsékleten és nyomáson, porkohászati eljárással készül bór-karbid kerámia és 24 karátos arany keverékéből. Az óra szíve a szintén saját gyártmányú Unico kronográf szerkezet.

Csökkenti árait a Tag Heuer
20
MAR

A Tag Heuer a Baselworld kiállításon bejelentette, hogy tekintettel a svájci frank megnövekedett értékére, a márka nemcsak ellenáll a kísértésnek, hogy emelje az órái árát, hanem valójában sokkal inkább arra hajlik, hogy csökkentse azt.

A Tag Heuer hivatalos közleménye:

„A Tag Heuer megragadja a lehetőséget a közelmúltbéli svájci frank erősödésének következtében arra, hogy egyensúlyba hozza a nemzetközi árpolitikát. A márka tartózkodik attól, hogy emelje az árait az euróövezetben, Japánban, és Szingapúrban. Ezzel szemben egy átlagos 8%­-os árcsökkenésre számíthatnak Svájcban, Kínában, az Egyesült Államokban, a Karib-­térségben, Közép-Amerikában, és Dél­-Amerikában, valamint 7%­-os csökkenésre az Egyesült Királyságban, és 13%­-os árcsökkenésre Hongkongban. Ez az új árpolitika egy rendkívül megnyugtató, pozitív, konstruktív, és dinamikus üzletet képvisel, mint az ügyfeleink és a partnereink számára.

A bejelentés után Jean-Claude Biver, a Tag Heuer vezérigazgatója beszélt az okokról. Tovább az interjúhoz...

Videón a Rolex Day-Date 40
20
MAR

Okostelefonnal kommunikál az új Breitling
20
MAR

Úgy tűnik, a nagy svájciak sem akarnak kimaradni az okosórák fellendüléséből: a B55 az első kronográf óra, melynek képességei kibővíthetők egy okostelefon használatával. Szerencsére ennél tovább nem mentek, semmi érintőkijelző, csak a szokásos LCD sávok az analóg mutatók alatt. Pilóták tökéletes választása lehet az elektronikus sebességmérő, visszaszámláló, időzítő és egyéb funkcióinak köszönhetően, ráadásul mindezek rögzítése is lehetséges a telefonos applikációban.A programmal bluetooth-on át kommunikál az óra, például új időzónába érve át is tud rá állni magától, továbbá beállíthatunk rajta keresztül ébresztőt és emlékeztetőt is. A modell szíve a vadiúj SuperQuartz szerkezet, ami tízszer pontosabb egy normál quartz szerkezetnél. Működtetéséről egy miniatűr akkumulátor gondoskodik, ami USB-n keresztül feltölthető, és bár üzemidőről egyelőre nem írtak, reméljük, hogy nem kell minden este a telefon mellé tenni.

A Rolex megszünteti a Day-Date II modellcsaládot!
19
MAR

Immáron biztossá vált az információ, a most bejelentett új Day-Date órák teljes egészében leváltják az eddig Day-Date II néven futó, 41mm-es, President szíjas órákat, melyek a Rolex zászlóshajójaként működtek. A 40mm-re csökkentett és jócskán vékonyított új Day-Date modellek árai a következőképpen alakulnak:

18k sárgaarany (ref: 228238) - 33,200 CHF

18k vörösarany (ref: 228235) - 35,800 CHF

18k fehérarany (ref: 228239) - 35,800 CHF

950 Platina (ref: 228206) - 59,600 CHF

Videón az új Rolex Yacht-Master
19
MAR

Kaucsukszíjas óra a Rolextől!
19
MAR

Minden bizonnyal az idei Baselworld egyik legnagyobb legizgalmasabb bejelentése az új Yacht-Master. Miért? Mert a Rolex mindeddig mereven elutasító volt a kaucsukszíjakkal kapcsolatban, holott az elmúlt évtized során (az Hublot és az Audemars Piguet hatására) elképesztő teret nyertek a vörösaranyat fekete kaucsukkal kombináló luxusórák. 2015-ben a Rolex is elérkezettnek látta az időt, hogy belépjen ebbe a szegmensbe, és ehhez nem is választhatott volna jobb típust, mint a Yacht-Mastert. Ha kudarcot vall, sem kell szégyenkeznie, hiszen nem tartozik a Rolex legkedveltebb típusai közé, míg ha sikert arat, új forradalom indulhat el több népszerűbb modelljükkel kapcsolatban is.

A 40mm-es új YM 18 karátos vörösarany tokott kapott, a lünetta pedig fekete kerámiát, bár ez nem az eddigi Rolexeken megismert fényes kerámia, ez ugyanis matt és illeszkedik a YM eddigi stílusához. Az óra legérdekesebb része persze a fekete szíj, mely a képekről hagyományos kaucsuknak is tűnhet, ám ez valójában a Rolex saját gyárában kifejlesztett rugalmas polimer anyag, ahogy ők nevezik: Oysterflex, amit szerintük tartósságában és kényelmi szempontból is a fémszíjakhoz hasonlíthatunk. A fekete gumi belseje egy szabadalommal védett megoldással bővült, ami mint egy "párna" fut végig a szíjon, ezáltal lényegesen kényelmesebben fekszik az óra a csuklón.

Befutott két új kerámiás Big Bang Ferrari
19
MAR

Két új Ferrari modellel is érkezett az Hublot, a Black Ceramic a szokásos vörösben, a Grey Ceramic pedig a North America Racing Team színeiben. Az ágaskodó paripa és a hűtőrácsot mintázó számlap alatt láthatjuk a működő Unico szerkezetet; az ötágú rotor a hátlapon át pedig épp úgy néz ki, mint egy autókerék. Mindkettőből 250 darab készül, járástartalékuk 72 óra.

Megújult a klasszikus Rolex Day-Date President
18
MAR

Megtörtént, amire valószínűleg senki sem számított: bemutatta a Rolex az ikonikussá vált Day-Date President 40mm-es változatát! A hosszú évtizedek óta 36mm-es méretben megjelenő óra a világ elitjének kedvenc darabjaként került a köztudatba, hiszen elnökök, üzletemberek és diktátorok is előszeretettel választották. Most viszont a Rolex elérkezettnek látta az időt, hogy megjelentessen egy nagyobb (ám a 41mm-es Day-Date II-nél kisebb és kecsesebb) új modellt, melyet természetesen ebben az esetben is csak nemesfémben lehet majd megvásárolni (sárgaarany, vörösarany, fehérarany és platina változatokban). Az újítások között szerepel a Rolex 3255-ös vadiúj szerkezete, de a számlapokat is átdolgozták, valamint a President szíj is még kényelmesebb és stabilabbá vált (a szemek belsejébe kerámiát építettek).

Új PanoMaticLunar kék és fekete színben
18
MAR

Két új színkombinációban mutatta be a Glashütte a PanoMaticLunart: vörösarany tokban fekete, és acél tokban kék számlappal, hozzájuk illő bőrszíjjal. A többi maradt a régi: 50 méterig vízálló, holdfáziskijelző, dátumablak, a középpontból eltolt számlap és rotor. A házi automata szerkezet járástartaléka 42 óra.

49mm-es feketeség az Oristól
18
MAR

Megérkezett az Oris első Force Recon modellje az Amerikai Tengerészgyalogsággal kötött barátságuk jegyében. A Force Recon egy különleges egység a haderőnemen belül, fő feladataik a felderítés és gyors, irányzott küldetések végrehajtása az ellenséges vonalak mögött. A sötét számlapot az ő emblémájuk díszíti a nikkel elemek mellett, a hátlapon pedig az USMC gravírozott emblémája látható. Az óriási, 49 mm-es titánium tokban házi készítésű automata szerkezet ketyeg, GMT funkcióval, dátum- és másodpercablakkal. 1000 méterig vízálló, kaucsuk és NATO szíj is jár hozzá, várható ára 3500 euró.

Mit ábrázol a Rolex fotója?
17
MAR

Titokzatos képpel hevíti a kíváncsiskodókat a Rolex Facebook oldala. Bármi is legyen a képen, holnap kiderül.

Kronográf Breitling Colt érkezett
17
MAR

A Breitling új verzióval bővítette a Colt modellt, mely az 1980-as évektől napjainkig töretlen sikernek örvend (a katonai erők egyik kedvenc választása is). A 44mm-es acél tokot kapott Breitling Colt Chronograph Automatic a jól ismert lünettát és szíjat is megtartotta, választható fekete, kék és ezüst számlappal is, vízállósága 200 méter.

avatar
donvito
-
2015.03.27. 21:31
10
A fekete speedmasterek sztem nagyon ott vannak. Keramia es a borszij igy egyutt zsir!
avatar
mandark
-
2015.03.24. 02:51
9
Blue3y3: hát, egyrészt azért tölthető, mert ebbe már akksi került, nem elem. És valószínűleg azért került bele akksi, mert a bluetooth azért jobban leszívja, mintha egész nap csak magában ketyegne, és gázos lenne hetente menni elemet cseréltetni :)
avatar
samsa
-
2015.03.23. 22:35
8
totti: ha Orisban gondolkodsz ezt ajanlom:Royal Flying Doctor
avatar
Blue3y3
-
2015.03.20. 19:33
7
A digitális Breitling megnyerő, mert mondhatni okosóra de mégse úgy.. ahogy azt mostanában látjuk. Csak azt nem értem hogy ha kvarc működteti, minek usb-n tölteni? Nem az a lényege a kvarcnak hogy elemmel működik?
avatar
biropeti
-
2015.03.19. 22:06
6
A YachtMaster nagyon ott van.
avatar
mandark
-
2015.03.19. 12:40
5
Tgyuszi, hát ez igaz :) ez a katonás modell nekem se jön be maradéktalanul, de a coolfaktor megvan benne. Viszont az új Yacht-master :ooo
avatar
Tgyuszi
-
2015.03.19. 02:25
4
A Sellita alapú szerkezetet nem nevezném saját szerkezetnek. Igényesebb meg ritkább mint Eta de akkor is egy lízingelt valami. BTW az Orisnak vannak jó óráik, de ezt spec nem mondanám annak :-)
avatar
mandark
-
2015.03.19. 02:06
3
Totti, eddig a cikkig én sem hallottam róluk, pedig ezt az órát látva nincs mit szégyellniük. Saját szerkezet, saját szíjcsatlakozás, na meg az 1000 méteres vízállóság se semmi. Svájci cég ők is, 1904-es alapítással. Chrono24-en 200 ezertől egészen 2 millióig vannak eladó modellek.
avatar
totti18
-
2015.03.18. 22:27
2
Az Oris milyen marka? Vmi info?
avatar
gunbro
-
2015.03.18. 18:15
1
Huu a kék számlapos Rolex nem kutya :D sejtem az a platinum
Aviator stílusú Gucci napszemüveg
Szerintem egy barna lencsés aviator stílusú napszemüveg egyetlen férfi kelléktárából sem hiányozhat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetésével megindult az első palesztin intifáda, a Föld elérte az ötmilliárdos népességet, a mozikat pedig meghódította Gordon Gekko.