Minden érdekességről beszámolunk
Baselworld 2015 - Jönnek a luxusórák
Munkatársunktól    2015.03.17    11 hozzászólás

KezdetĂŠt vette az ĂłrĂĄs vilĂĄg legrangosabb rendezvĂŠnye, a Baselworld! IdĂŠn is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄg vĂĄrhatĂł, igyekszĂźnk a fontosabb modelleket bemutatni, de videĂłkkal ĂŠs egyĂŠb ĂŠrdekessĂŠgekkel is jelentkezĂźnk. CikkĂźnk folyamatosan frissĂźl.

Gyémántbomba a Mastergrafftól
27
MAR

Nem kevesebb, mint 329 gyémánt és egy smaragd ragyog a Mastergraff új, 43 mm-es modelljén, a Grand Date Dual Time Tourbillonon. A tok 18 karátos fehér- vagy vörösarany változatban kérhető, benne egy HMC manuális szerkezet dolgozik akár 60 órán át. A drágakövek látványát a tourbillon koronázza meg 6 óránál; további funkciók a nagy dátumkijelző, és egy külön kis számlap a másodidő részére, napszak visszajelzésel. Kézi készítésű fekete krokodilbőr szíj jár mindkét tokhoz.

Bemutatkozott az Omega Globemaster
24
MAR

A világ legelső master chronometere - ezzel a titulussal büszkélkedhet az új Globemaster. Ehhez egy 8 pontos vizsgán kellett hibátlanul átmennie, ahol az olyan átlagos feltételek mellett, mint a vízállóság, a járástartalék ideje, vagy a szerkezet pontossága, szerepelt az erős mágneses térben és utána való működőképesség is: 15 000 gauss meg se kottyan neki, szóval akár egy MRI vizsgálatra is befeküdhetünk vele. Az óra megkapta a Rolexekről már ismerős, vagyis na, a régebbi Omega Constellation modellekről már ismerős rovátkázott lünettát is, és a kerülete mentén süllyedő számlapot. A 39 mm-es tok arany, arany-acél és acél változatban lesz elérhető bőr vagy arany-acél fémszíjjal, de érkezik egy limitált szériás platina modell is.

Négy új kerámiás Speedmaster
22
MAR

Az Omega legnagyobb bĂźszkesĂŠge Ăşj modelleket kapott. Az ĂŠvtizedek Ăłta tĂśretlenĂźl kedvelt Speedmaster ezĂşttal a Moonwatch szĂŠriĂĄval hĂ­vta fel magĂĄra a figyelmet BĂĄzelben, hiszen a Dark Side of the Moon nĂŠgy Ăşj tĂ­pusban jelent meg (Black Black, Sedna Black, Pitch Black ĂŠs Vintage Black). A 44mm-es, gyĂśnyĂśrűen szĂĄlcsiszolt kerĂĄmiatokos ĂłrĂĄk az Omega sajĂĄt fejlesztĂŠsű Co-Axial 9300-as szerkezetĂŠt kaptĂĄk meg.

A hivatalos ĂĄrak Ă­gy alakulnak:

– Black Black (Ref 311.92.44.51.01.005) - 10,800 CHF

– Sedna Black (Ref 311.63.44.51.06.001) - 12,500 CHF

– Vintage Black (Ref 311.92.44.51.01.006) - 10,800 CHF

– Pitch Black (Ref 311.92.44.51.01.004) - 10,800 CHF

20 perces videó az Hublot sajtótájékoztatójáról
21
MAR
Karcálló Hublot a Big Bang 10. szülinapjára
20
MAR

Nagy ajĂĄndĂŠkot kapott tizedik szĂźletĂŠsnapjĂĄra az ikonikussĂĄ vĂĄlt Big Bang: az Hublot ĂĄltal 4 ĂŠve kifejlesztett, de azĂłta is egyedĂźlĂĄllĂł 18 karĂĄtos magic gold aranytokot. Az ĂĄtlagos aranyĂłrĂĄknĂĄl felhasznĂĄlt anyaghoz kĂŠpest ez kĂŠtszer kemĂŠnyebb, csak gyĂŠmĂĄnttal lehet benne kĂĄrt okozni. Magas hőmĂŠrsĂŠkleten ĂŠs nyomĂĄson, porkohĂĄszati eljĂĄrĂĄssal kĂŠszĂźl bĂłr-karbid kerĂĄmia ĂŠs 24 karĂĄtos arany keverĂŠkĂŠből. Az Ăłra szĂ­ve a szintĂŠn sajĂĄt gyĂĄrtmĂĄnyĂş Unico kronogrĂĄf szerkezet.

Csökkenti árait a Tag Heuer
20
MAR

A Tag Heuer a Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄson bejelentette, hogy tekintettel a svĂĄjci frank megnĂśvekedett ĂŠrtĂŠkĂŠre, a mĂĄrka nemcsak ellenĂĄll a kĂ­sĂŠrtĂŠsnek, hogy emelje az ĂłrĂĄi ĂĄrĂĄt, hanem valĂłjĂĄban sokkal inkĂĄbb arra hajlik, hogy csĂśkkentse azt.

A Tag Heuer hivatalos kĂśzlemĂŠnye:

„A Tag Heuer megragadja a lehetősĂŠget a kĂśzelmĂşltbĂŠli svĂĄjci frank erősĂśdĂŠsĂŠnek kĂśvetkeztĂŠben arra, hogy egyensĂşlyba hozza a nemzetkĂśzi ĂĄrpolitikĂĄt. A mĂĄrka tartĂłzkodik attĂłl, hogy emelje az ĂĄrait az euróÜvezetben, JapĂĄnban, ĂŠs SzingapĂşrban. Ezzel szemben egy ĂĄtlagos 8%­-os ĂĄrcsĂśkkenĂŠsre szĂĄmĂ­thatnak SvĂĄjcban, KĂ­nĂĄban, az EgyesĂźlt Államokban, a Karib-­tĂŠrsĂŠgben, KĂśzĂŠp-AmerikĂĄban, ĂŠs DĂŠl­-AmerikĂĄban, valamint 7%­-os csĂśkkenĂŠsre az EgyesĂźlt KirĂĄlysĂĄgban, ĂŠs 13%­-os ĂĄrcsĂśkkenĂŠsre Hongkongban. Ez az Ăşj ĂĄrpolitika egy rendkĂ­vĂźl megnyugtatĂł, pozitĂ­v, konstruktĂ­v, ĂŠs dinamikus Ăźzletet kĂŠpvisel, mint az Ăźgyfeleink ĂŠs a partnereink szĂĄmĂĄra.”

A bejelentĂŠs utĂĄn Jean-Claude Biver, a Tag Heuer vezĂŠrigazgatĂłja beszĂŠlt az okokrĂłl. TovĂĄbb az interjĂşhoz...

Videón a Rolex Day-Date 40
20
MAR

Okostelefonnal kommunikál az új Breitling
20
MAR

Úgy tűnik, a nagy svĂĄjciak sem akarnak kimaradni az okosĂłrĂĄk fellendĂźlĂŠsĂŠből: a B55 az első kronogrĂĄf Ăłra, melynek kĂŠpessĂŠgei kibővĂ­thetők egy okostelefon hasznĂĄlatĂĄval. SzerencsĂŠre ennĂŠl tovĂĄbb nem mentek, semmi ĂŠrintőkijelző, csak a szokĂĄsos LCD sĂĄvok az analĂłg mutatĂłk alatt. PilĂłtĂĄk tĂśkĂŠletes vĂĄlasztĂĄsa lehet az elektronikus sebessĂŠgmĂŠrő, visszaszĂĄmlĂĄlĂł, időzĂ­tő ĂŠs egyĂŠb funkciĂłinak kĂśszĂśnhetően, rĂĄadĂĄsul mindezek rĂśgzĂ­tĂŠse is lehetsĂŠges a telefonos applikĂĄciĂłban.A programmal bluetooth-on ĂĄt kommunikĂĄl az Ăłra, pĂŠldĂĄul Ăşj időzĂłnĂĄba ĂŠrve ĂĄt is tud rĂĄ ĂĄllni magĂĄtĂłl, tovĂĄbbĂĄ beĂĄllĂ­thatunk rajta keresztĂźl ĂŠbresztőt ĂŠs emlĂŠkeztetőt is. A modell szĂ­ve a vadiĂşj SuperQuartz szerkezet, ami tĂ­zszer pontosabb egy normĂĄl quartz szerkezetnĂŠl. MűkĂśdtetĂŠsĂŠről egy miniatűr akkumulĂĄtor gondoskodik, ami USB-n keresztĂźl feltĂślthető, ĂŠs bĂĄr Ăźzemidőről egyelőre nem Ă­rtak, remĂŠljĂźk, hogy nem kell minden este a telefon mellĂŠ tenni.

A Rolex megszünteti a Day-Date II modellcsaládot!
19
MAR

ImmĂĄron biztossĂĄ vĂĄlt az informĂĄciĂł, a most bejelentett Ăşj Day-Date ĂłrĂĄk teljes egĂŠszĂŠben levĂĄltjĂĄk az eddig Day-Date II nĂŠven futĂł, 41mm-es, President szĂ­jas ĂłrĂĄkat, melyek a Rolex zĂĄszlĂłshajĂłjakĂŠnt műkĂśdtek. A 40mm-re csĂśkkentett ĂŠs jĂłcskĂĄn vĂŠkonyĂ­tott Ăşj Day-Date modellek ĂĄrai a kĂśvetkezőkĂŠppen alakulnak:

18k sĂĄrgaarany (ref: 228238) - 33,200 CHF

18k vĂśrĂśsarany (ref: 228235) - 35,800 CHF

18k fehĂŠrarany (ref: 228239) - 35,800 CHF

950 Platina (ref: 228206) - 59,600 CHF

Videón az új Rolex Yacht-Master
19
MAR

Kaucsukszíjas óra a Rolextől!
19
MAR

Minden bizonnyal az idei Baselworld egyik legnagyobb legizgalmasabb bejelentĂŠse az Ăşj Yacht-Master. MiĂŠrt? Mert a Rolex mindeddig mereven elutasĂ­tĂł volt a kaucsukszĂ­jakkal kapcsolatban, holott az elmĂşlt ĂŠvtized sorĂĄn (az Hublot ĂŠs az Audemars Piguet hatĂĄsĂĄra) elkĂŠpesztő teret nyertek a vĂśrĂśsaranyat fekete kaucsukkal kombinĂĄlĂł luxusĂłrĂĄk. 2015-ben a Rolex is elĂŠrkezettnek lĂĄtta az időt, hogy belĂŠpjen ebbe a szegmensbe, ĂŠs ehhez nem is vĂĄlaszthatott volna jobb tĂ­pust, mint a Yacht-Mastert. Ha kudarcot vall, sem kell szĂŠgyenkeznie, hiszen nem tartozik a Rolex legkedveltebb tĂ­pusai kĂśzĂŠ, mĂ­g ha sikert arat, Ăşj forradalom indulhat el tĂśbb nĂŠpszerűbb modelljĂźkkel kapcsolatban is.

A 40mm-es Ăşj YM 18 karĂĄtos vĂśrĂśsarany tokott kapott, a lĂźnetta pedig fekete kerĂĄmiĂĄt, bĂĄr ez nem az eddigi Rolexeken megismert fĂŠnyes kerĂĄmia, ez ugyanis matt ĂŠs illeszkedik a YM eddigi stĂ­lusĂĄhoz. Az Ăłra legĂŠrdekesebb rĂŠsze persze a fekete szĂ­j, mely a kĂŠpekről hagyomĂĄnyos kaucsuknak is tűnhet, ĂĄm ez valĂłjĂĄban a Rolex sajĂĄt gyĂĄrĂĄban kifejlesztett rugalmas polimer anyag, ahogy ők nevezik: Oysterflex, amit szerintĂźk tartĂłssĂĄgĂĄban ĂŠs kĂŠnyelmi szempontbĂłl is a fĂŠmszĂ­jakhoz hasonlĂ­thatunk. A fekete gumi belseje egy szabadalommal vĂŠdett megoldĂĄssal bővĂźlt, ami mint egy "pĂĄrna" fut vĂŠgig a szĂ­jon, ezĂĄltal lĂŠnyegesen kĂŠnyelmesebben fekszik az Ăłra a csuklĂłn.

Befutott két új kerámiás Big Bang Ferrari
19
MAR

Két új Ferrari modellel is érkezett az Hublot, a Black Ceramic a szokásos vörösben, a Grey Ceramic pedig a North America Racing Team színeiben. Az ágaskodó paripa és a hűtőrácsot mintázó számlap alatt láthatjuk a működő Unico szerkezetet; az ötágú rotor a hátlapon át pedig épp úgy néz ki, mint egy autókerék. Mindkettőből 250 darab készül, járástartalékuk 72 óra.

Megújult a klasszikus Rolex Day-Date President
18
MAR

MegtĂśrtĂŠnt, amire valĂłszĂ­nűleg senki sem szĂĄmĂ­tott: bemutatta a Rolex az ikonikussĂĄ vĂĄlt Day-Date President 40mm-es vĂĄltozatĂĄt! A hosszĂş ĂŠvtizedek Ăłta 36mm-es mĂŠretben megjelenő Ăłra a vilĂĄg elitjĂŠnek kedvenc darabjakĂŠnt kerĂźlt a kĂśztudatba, hiszen elnĂśkĂśk, Ăźzletemberek ĂŠs diktĂĄtorok is előszeretettel vĂĄlasztottĂĄk. Most viszont a Rolex elĂŠrkezettnek lĂĄtta az időt, hogy megjelentessen egy nagyobb (ĂĄm a 41mm-es Day-Date II-nĂŠl kisebb ĂŠs kecsesebb) Ăşj modellt, melyet termĂŠszetesen ebben az esetben is csak nemesfĂŠmben lehet majd megvĂĄsĂĄrolni (sĂĄrgaarany, vĂśrĂśsarany, fehĂŠrarany ĂŠs platina vĂĄltozatokban). Az ĂşjĂ­tĂĄsok kĂśzĂśtt szerepel a Rolex 3255-Ăśs vadiĂşj szerkezete, de a szĂĄmlapokat is ĂĄtdolgoztĂĄk, valamint a President szĂ­j is mĂŠg kĂŠnyelmesebb ĂŠs stabilabbĂĄ vĂĄlt (a szemek belsejĂŠbe kerĂĄmiĂĄt ĂŠpĂ­tettek).

Új PanoMaticLunar kék és fekete színben
18
MAR

KĂŠt Ăşj szĂ­nkombinĂĄciĂłban mutatta be a GlashĂźtte a PanoMaticLunart: vĂśrĂśsarany tokban fekete, ĂŠs acĂŠl tokban kĂŠk szĂĄmlappal, hozzĂĄjuk illő bőrszĂ­jjal. A tĂśbbi maradt a rĂŠgi: 50 mĂŠterig vĂ­zĂĄllĂł, holdfĂĄziskijelző, dĂĄtumablak, a kĂśzĂŠppontbĂłl eltolt szĂĄmlap ĂŠs rotor. A hĂĄzi automata szerkezet jĂĄrĂĄstartalĂŠka 42 Ăłra.

49mm-es feketeség az Oristól
18
MAR

Megérkezett az Oris első Force Recon modellje az Amerikai Tengerészgyalogsággal kötött barátságuk jegyében. A Force Recon egy különleges egység a haderőnemen belül, fő feladataik a felderítés és gyors, irányzott küldetések végrehajtása az ellenséges vonalak mögött. A sötét számlapot az ő emblémájuk díszíti a nikkel elemek mellett, a hátlapon pedig az USMC gravírozott emblémája látható. Az óriási, 49 mm-es titánium tokban házi készítésű automata szerkezet ketyeg, GMT funkcióval, dátum- és másodpercablakkal. 1000 méterig vízálló, kaucsuk és NATO szíj is jár hozzá, várható ára 3500 euró.

Mit ábrázol a Rolex fotója?
17
MAR

Titokzatos kĂŠppel hevĂ­ti a kĂ­vĂĄncsiskodĂłkat a Rolex Facebook oldala. BĂĄrmi is legyen a kĂŠpen, holnap kiderĂźl.

Kronográf Breitling Colt érkezett
17
MAR

A Breitling Ăşj verziĂłval bővĂ­tette a Colt modellt, mely az 1980-as ĂŠvektől napjainkig tĂśretlen sikernek Ăśrvend (a katonai erők egyik kedvenc vĂĄlasztĂĄsa is). A 44mm-es acĂŠl tokot kapott Breitling Colt Chronograph Automatic a jĂłl ismert lĂźnettĂĄt ĂŠs szĂ­jat is megtartotta, vĂĄlaszthatĂł fekete, kĂŠk ĂŠs ezĂźst szĂĄmlappal is, vĂ­zĂĄllĂłsĂĄga 200 mĂŠter.

avatar
donvito
-
2015.03.27. 21:31
10
A fekete speedmasterek sztem nagyon ott vannak. Keramia es a borszij igy egyutt zsir!
avatar
mandark
-
2015.03.24. 02:51
9
Blue3y3: hát, egyrészt azért tölthető, mert ebbe már akksi került, nem elem. És valószínűleg azért került bele akksi, mert a bluetooth azért jobban leszívja, mintha egész nap csak magában ketyegne, és gázos lenne hetente menni elemet cseréltetni :)
avatar
samsa
-
2015.03.23. 22:35
8
totti: ha Orisban gondolkodsz ezt ajanlom:Royal Flying Doctor
avatar
Blue3y3
-
2015.03.20. 19:33
7
A digitális Breitling megnyerő, mert mondhatni okosóra de mégse úgy.. ahogy azt mostanában látjuk. Csak azt nem értem hogy ha kvarc működteti, minek usb-n tölteni? Nem az a lényege a kvarcnak hogy elemmel működik?
avatar
biropeti
-
2015.03.19. 22:06
6
A YachtMaster nagyon ott van.
avatar
mandark
-
2015.03.19. 12:40
5
Tgyuszi, hát ez igaz :) ez a katonás modell nekem se jön be maradéktalanul, de a coolfaktor megvan benne. Viszont az új Yacht-master :ooo
avatar
Tgyuszi
-
2015.03.19. 02:25
4
A Sellita alapú szerkezetet nem nevezném saját szerkezetnek. Igényesebb meg ritkább mint Eta de akkor is egy lízingelt valami. BTW az Orisnak vannak jó óráik, de ezt spec nem mondanám annak :-)
avatar
mandark
-
2015.03.19. 02:06
3
Totti, eddig a cikkig én sem hallottam róluk, pedig ezt az órát látva nincs mit szégyellniük. Saját szerkezet, saját szíjcsatlakozás, na meg az 1000 méteres vízállóság se semmi. Svájci cég ők is, 1904-es alapítással. Chrono24-en 200 ezertől egészen 2 millióig vannak eladó modellek.
avatar
totti18
-
2015.03.18. 22:27
2
Az Oris milyen marka? Vmi info?
avatar
gunbro
-
2015.03.18. 18:15
1
Huu a kék számlapos Rolex nem kutya :D sejtem az a platinum
Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny
Mi lehet jobb egy Dolce&Gabbana öltönynél? Egy Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny!

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
Ebben az ĂŠvben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobtĂĄk piacra Madonna első ĂśnĂĄllĂł lemezĂŠt is.