Pr nap s itt a Baselworld 2014
Bzelben villannak meg a legmenbb karrk
Trendmagazin    2014.03.22    54 hozzszls

Elstartolt az órás világ legjelentsebb kiállítása Svájcban. A Baselworld idén is számtalan érdekességet hoz majd, itt mutatkoznak meg a legújabb Rolexek, a Patek Philippe újdonságai és még számtalan más luxusmárka karórái. Az idei évben eddig bejelentett modellekrl itt olvashatsz.

Cikkünk folyamatosan frissül, a kiállítás megnyitása eltt a legvalószínbb pletykákkal, híresztelésekkel foglalkozunk, március 27-tl pedig óradömping várható.

j modell: Corum Admiral's Cup One 45 Squelette
06
APR

A Corum tavaly újított az Admiral's Cup kollekción, most befutott egy igazán különleges modell, az els szkeletált számlapos AC One! A 45mm-es tok egyelre csupán titániumból készült el, de minden bizonnyal késbb ki fogják hozni vörösaranyban is.

j modell: Zenith Pilot Type 20 GMT Aviazione Navale
30
MAR

Az IWC Big Pilot's tpusokra hasonlt repls rval rukkolt el a Zenith, melyet az olasz lgierhz ktttek. A hatalmas, 48mm-es titnium tok a gyrt sajt szerkezett rejti, mely GMT funkcit is tud, jrstartalka 50 ra s mindssze 50 darab kszl ebbl a modellbl.

j modell: Patek Philippe 5960/1A Annual Calendar Chronograph
30
MAR

A Patek Philippe az els automata, ves naptrral rendelkez platina kronogrfjt 2006-ban mutatta be, majd nem sokra r rzsaarany vltozatban is kiadtk tbbfle szmlappal. A most megjelen Annual Chronograph in Steel vltozattal ezek forgalmazst beszntettk, s a szmlapot is teljesen tdolgoztk, csak a szerkezet maradt a rgi. A sportos megjelens rt 40.5 mm-es tokkal, s kis szemes fmszjjal szerelik, a szmlapon a jrstartalk-visszajelz mellett a stopper, s napszakjelz (a kk pont jelenti az jszakt) funkcik kaptak helyet 6 rnl. Vrhat listara 37 000 EUR.

j modell: Patek Philippe Nautilus Travel Time Chronograph
30
MAR

A Nautilus Travel Time Chronograph tokja szintén acél és 40.5 mm-es, 120 méterig vízálló és 55 órás járástartalékkal rendelkezik a házi szerkezet. Ez az els PP modell, melyen egyszerre található meg a stopper és a két idzóna – a helyi idt a 9 óránál található két gombbal lehet egy-egy órával odébb ugratni, míg a stopper gombok maradtak a szokásos, korona felli oldalon.

j modell: Girard-Perregaux Neo-Tourbillon with Three Bridges
29
MAR

A közel 150 éve megalkotott háromhidas tourbillonos modelljét frissítette fel a Girard-Perregaux az új Neo-Tourbillonnal. A különleges számlap kivételes mélységet éreztet, a titániumból készült hidak torzításmentes vizslatását pedig a doboz-szer zafírüveg garantálja. A tourbillon kicsit nagyobb lett a szokásosnál, 80 különálló alkatrészbl áll, és így is csak elképeszt 0,25 grammot nyom. A szerkezet járástartaléka 3 nap, a tok pedig rózsaaranyból készül. Várható listaára 120 000 EUR.

j modell: Breguet Reine de Naples Princesse
29
MAR

A Reine de Naples „Princesse” modell egyszerre viseli magán a klasszikus Breguet stílust, és a mai modern vonalakat. A niességet sugárzó tojásalakú tok finoman követi a csukló ívét, így nem csak kényelmet, de folyamatos változatosságot kínál minden egyes szemszögbl nézve. A tok 18 karátos arany 43 x 35 mm-es mérettel, és 30 méterig vízálló is. A szerkezet járástartaléka 38 óra.

j modell: Tudor Heritage Black Bay & Ranger
29
MAR

A Heritage Black Bayt elszr a 2012-es Baselwordn lthattuk, a piros lnetts modell mell most egy jkk vltozat rkezett. A tok ugyangy 41 mm-es rozsdamentes acl, egy irnyban forgathat lnettval, s gravrozott rzss koronval. A 200 mterig vzll ra vlaszthat acl- vagy brszjjal, mindegyik mell jr ajndkba egy sttkk szvetszj is. A szerkezet jrstartalka 38 ra.

Tudor Heritage Black Bay
Tudor Heritage Black Bay

A Heritage Ranger ugyanerre a szerkezetre pl, viszont ez csak 150 mterig vzll. A vlaszthat szj mell itt egy terepmints vltozat jr pluszban.

Tudor Heritage Ranger
Tudor Heritage Ranger
j modell: Omega Speedmaster Apollo 11 45th Anniversary
28
MAR

Az Omega a holdra szlls 45. vfordulja eltt tiszteleg j modelljvel, az 1969 darabos limitlt szriban kszl Speedmaster Apollo 11-gyel. Az ra klnleges szmlapjt egy darab anyagbl alaktjk ki specilis vglzerekkel, szne valjban fekete, de fnyben szrks-barns rnyalatokban pompzik. A sebessgmrs lnetta kermibl kszl, kerlett, s a mutatkat pedig az Omega sajt „Sedna” fantzianev aranytvzete (arany, palldium s rz keverke) dszti tovbb. Vrhat listara 5200 EUR krl lesz.

j modell: Hublot Classic Fusion Tourbillon Vitrail & Firmament
28
MAR

Ismét úttör fejlesztéseket jelentett be az Hublot: láthattunk már eddig is izgalmas szkeletált Classic Fusion-öket, de az új modellek bven túltesznek mindegyiken.

Hublot Classic Fusion
Tourbillon Vitrail
Hublot Classic Fusion Tourbillon Vitrail

Mindenki ismeri a klasszikus üvegfestést – ezt az egyedi, középkorban kialakult technikát szerette volna átvinni az Hublot a templomok falairól az óratokon belülre. Az ezek megalkotásához szükséges technológia viszont nem biztosítana kell átlátszóságot a számlap leolvasásához, így más megoldáshoz kellett folyamodni: egy svájci, riparral és teleszkópokkal foglalkozó cég olyan kristálytiszta üveglapokat állított el - lényegében szrket - amelyek a fénynek csak adott szín összetevjét engedik át. Ezeket a lapokat aztán a számlap 15 nyílásába helyezve több variáció megalkotható a 10 lehetséges színnek köszönheten, mint a jelenleg él összes ember száma, de összesen csak húszan juthatnak majd hozzá a limitált szériás Tourbillon Vitrail egy-egy darabjához. k természetesen saját ízlésükhöz, stílusukhoz illen állíthatják majd össze számlapot, így az egyszín darabok mellett valószínleg a szivárvány minden árnyalatában pompázó malkotások is kikerülnek majd a gyár falai közül.

Hublot Classic Fusion
Tourbillon Firmament
Hublot Classic Fusion Tourbillon Firmament

A Tourbillon Firmament sem büszkélkedhet unalmasabb számlappal: az ozmiummal, a föld legsrbb, és egyik legritkább fémjével kirakott számlap úgy fest, akár a csillagos ég. A 3000 kilométer mélyen, extrém nyomáson és hmérsékleten kialakuló elem megmunkálása komoly szakértelmet és felszerelést igényel, amibl csak a fejlesztés is több évet elvett. A tisztán csillogó számlapra tekintve aztán, akárcsak elmerengve az éjszakai égbolton, megérthetjük, miért keresi továbbra is az Hublot ezeket az extrém utakat a Magic Gold és a színezett kerámia után: ezeknek a világszínvonalú kutatásoknak köszönheten mindig is az elsk között fognak szerepelni a cég modelljei.

j modell: Breitling Chronomat 44 Airborne
27
MAR

Speciális Chronomat 44 modelleket mutatott be a Breitling. A Chronomat volt az els óra, mely megkapta a svájci óragyártó saját fejlesztés szerkezetét, így nem meglep, hogy újabb B01-es órák érkeznek. A Chronomat 44 Airborne a tavaly kihozott Frecce Tricolori mintájára épül, ám itt a rozsdamentes acél tok polírozott lett, a szíj pedig militarista szövetbl készült.

j modell: Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Chronograph Flyback
27
MAR

Amikor tavaly a Blancpain megjelentette az els újragondolt Bathyscaphe modellt, már tudni lehetett, hogy 2014-ben jön a folytatás egy kronográf verzióval. Az eredetileg 1953-ban elindult és azóta nagy sikert befutott Fifty Fathoms kollekció legújabb jövevénye egy Flyback funkcióval ellátott sportóra lett. A 43mm-es tok fekete kerámiából készült, a sportosságot a NATO szíj is mutatja, hiszen itt alapveten egy búváróráról van szó, melynek vízállósága 300 méter.

Stand fot: Corum
27
MAR

Igencsak ltvnyos lett a Corum standja.

Fot: Corum
Fot: Corum
Viden a kermia Pepsi GMT Master II
27
MAR

Az AblogtoWatch.com szerkesztje rövid videón mutatja be az új fehérarany Rolexet, ami mindenkit lázban tart. Listaára 36.500 CHF lesz.

j modell: Glashtte Original Senator Chronograph Panorama Date
27
MAR

Vörösaranyban és platinában is megjelenik a Glashütte Original egyik legsikeresebb órája, a Senator Chronograph. Az óra megtartotta a klasszikus, letisztult számlapját, melyen az emblematikus dupla dátumablak látható, továbbá az új saját fejlesztés Calibre 37-01-nek hála flyback funkciót, 70 órás járástartalékot és járástartalék-jelzt is kapott az Panorama Date.

j modell: Breitling Navitimer GMT
26
MAR

Tekintélyes méretben, 48 mm-es átmérvel érkezik a Breitling Navitimer GMT-s verziója, mely a rozsdamentes acél mellett 200 darabos limitációban vörösaranyban is elérhet lesz. A COSC minsítés B04-es szerkezetet a Breitling fejlesztette ki, járástartaléka 70 óra.

j modell: Rolex Sea-Dweller 4000
26
MAR


1220 méteres vízállóságával a mélytengeri búvárok nagy kedvence lesz az új Sea-Dweller, de persze a többség a még zömökebb tok és a Submarinerben már sikerrel debütált Glidelock csatszerkezet miatt fogja szeretni. Érdekesség, hogy a Rolex az aktuális Deepsea 44 mm-es mérete után a Sea-Dweller 40-es átmért kapott.j modell: Rolex GMT Master II Pepsi White Gold
26
MAR

Percekkel ezeltt tette nyilvánossá 2014-es új modelljeit a Rolex, melyek közül egyértelmen a GMT Master II Pepsi lesz a legfelkapottabb. A piros-kék kerámia lünettán kívül (amin igen hosszú ideje dolgoztak a Rolex szakemberei) a 40 mm-es óra specifikációiban megegyezik a jelenlegi GMT Master II modellekkel, ám ez 18 karátos fehéraranyban jelenik meg.

Fot: Rolex.com
Fot: Rolex.com

Visszaszmll az Hublot is
25
MAR

Dedikált aloldalt készít az Hublot a bázeli kiállítás kapcsán, a számláló szerint 14 óra és indul a móka.

j bvrrval tmad az Omega
25
MAR

Habár a Rolex egyértelmen uralja a búvárórák szegmensét, az Omega mégis idrl-idre megpróbál valamivel felülkerekedni a nagy riválisán. Idén Bázelben új modellt hoznak ki, melyrl be is futott a promóciós videó.

gy mutatnak lben az j AP modellek
23
MAR

A Rolexforums.com egyik tagjának köszönheten az év elején bejelentett új Audemars Piguet karórák jobban szemügyre vehetek. Orangedial és még néhányan ugyanis egy AP találkozón vehettek részt, ahonnan nem kevés képpel távoztak.

Fot: orangedial -
rolexforums.com
Fot: orangedial - rolexforums.com

Titokzatos videval gerjeszti a pletykkat a Rolex
22
MAR

A Rolex mindig is mesterien adagolta az új modelljeirl szóló információkat, ezúttal egy rövid és nagyon titokzatos videóval kedveskedtek a rajongóknak. Vajon mire utalhat a 15 másodperces promóció?

A nemzetközi órás fórumok leggyakoribb variációi:

a) A Submariner vörösarany verziójáról van szó (a lünettából és a tok méretébl ítélve esélytelen)

b) Egy teljesen új modellt mutatnak be, mely holdfázis kijelzéssel bír majd (erre utalhat a videóban feltn hold)

Szerinted?

j Corum weboldal kszl
22
MAR

A Corum leltte weboldalát, minden bizonnyal az új modelleikhez készül portáljukon dolgoznak. Még 4 nap, 12 óra és meglátjuk, mi mindennel rukkol el a vitorlás órák királya.

avatar
Ultraman
-
2014.07.17. 23:36
54
Skacok nem kell mindent sz szerint rteni, ez egy szlsmonds a tengeren tlrl.. :) gy ahogy \"a Rolex a szegny ember Patekje\" :)
avatar
kristoftoth
-
2014.07.17. 22:23
53
Ht 5000 eurs ra nehezen lesz szegny ember rja :D
avatar
Attilaa
-
2014.07.17. 18:25
52
De mg gy is tbb 100ezer teht semmikpp sem olcs...
avatar
swissfan
-
2014.07.17. 17:41
51
Egy Tudor 2-3X kevesebbe kerl mint egy Rolex tlagban.
avatar
Attilaa
-
2014.07.17. 13:55
50
Azrt a Tudornak is elg komoly rai vannak... Szegny ember Rolexe inkbb a Steinhart.
avatar
Ultraman
-
2014.07.16. 22:39
49
Vannak j rik a Tudornak, ezt egyre tbben szreveszik, de azt is mindenki tudja hogy \\\"a Tudor a szegny ember Rolexe\\\" pont az ilyen gbekilt hasonlsgok miatt veszik.
avatar
Barti33
-
2014.07.15. 12:51
48
marche: ez igaz de pl. a chronos rik tk egyediek szvsz.
avatar
marche
-
2014.07.14. 14:30
47
De valaki mondja mr el mi rtelme a Tudornak?? Itt van pl ez az ra:
Tiszta Day date Rolex copy, csak ez acl azok meg mind nemesfmbl vannak. Akkor ez mire j? s kb minden 2. rjuk dett ugyanez.
avatar
b500
-
2014.05.06. 19:42
46
WG Pepsi!!!
avatar
Karessz
-
2014.05.01. 00:57
45
bitdino: Az speciel szvsz sem lett nagyon szp, de szerencsre vannak sokkal jobb rik is.
avatar
Mawez
-
2014.04.28. 18:09
44
Vgre visszatrt a Pepsi! A legszebb Rolex!
avatar
bitdino
-
2014.04.22. 20:51
43
ltalban tetszenek a Tudorok, de ez a Heritage Ranger nagyon nagyon bna lett... Nem is rtem mit keres a cikkben.
avatar
Blackjack
-
2014.04.09. 21:17
42
Ezt a Corumot nagyon eltalltk! :O
avatar
Mihaly
-
2014.04.08. 04:06
41
Mjus 1-tl 6% remels jn a Rolexnl.
avatar
Attilaa
-
2014.04.05. 22:01
40
A npszersg a marketingtl is fgg, j plda az Hublot ami egy relatve friss mrka, de annyit kltttek a npszerstsre, hogy nagyon felkapott lett.
avatar
Dobby
-
2014.04.05. 19:09
39
Szerintem a Zenith leginkbb arrl hres, hogy egy idben a Rolex Daytonba k csinltk a kronogrf szerkezetet, de azon kvl nem nagyon tudok mondani semmit... Gondolom van nmi piaca de nem lehet tl npszer manapsg!
avatar
Attilaa
-
2014.04.05. 17:47
38
n csak jkat hallottam, kln rdem, hogy nem ETA-t tokoznak, hanem van sajt szerkezetk.:)
avatar
Benny
-
2014.04.03. 18:58
37
A Zenith orakrol mi a velemenyetek?
avatar
biropeti
-
2014.04.02. 22:48
36
Srcok, ha linkeltek csak elg berni a webcmet s ksz :)

http://wizard.beats.hu/baselworld/
avatar
stiff
-
2014.04.02. 22:45
35
Nekem ezekbl a TOP 3:

1. Hublot Classic Fusion Tourbillon Vitrail
2. Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Chronograph Flyback
3. Omega Speedmaster Apollo 11 45th Anniversary
avatar
Attilaa
-
2014.04.02. 20:32
34
Valamirt nem tudom belinkelni...
avatar
Attilaa
-
2014.04.02. 20:31
33
avatar
Attilaa
-
2014.04.02. 20:29
32
avatar
Blue3y3
-
2014.04.02. 20:28
31
Walther: Szerintem nincs vele baj, br n is fmszj prti vagyok, de speciel ennl az Omegnl nagyonis j.
avatar
paradise
-
2014.04.02. 20:21
30
szp lett az j rolex pepsi :)
avatar
Walther
-
2014.04.01. 21:26
29
Nekem se tetszenek a nato szjak, inkbb legyen akkor mr kaucsuk.
avatar
Marci20
-
2014.03.31. 22:02
28
jetdeau: Az komoly! Akkor ti Svjcban ltek?
avatar
salmon
-
2014.03.30. 23:01
27
avatar
salmon
-
2014.03.30. 23:00
26


Perfect.
avatar
gabesz21
-
2014.03.30. 21:10
25
jetdeua gyorsan reflektorfnybe kerl :D:D
Modern Bikkembergs ltny
A Bikkembergs ezen terméke mindenképpen jó választás lehet ár/érték szempontból mindazoknak, akik egy jó minség, de mégsem hivalkodó megjelenéssel bíró öltönyt keresnek maguknak.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet visel konferencia és beszélgetés, melynek legfbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.