A legújabb trendek
Be Attractive - egyedi alkalmi ruhák
5 hozzászólás
Munkatársunktól    2015.03.02

A legnevesebb nemzetközi márkák, mint a Sherri Hill, a Tony Bowls, a Paparazzi, vagy a La femme már bemutatták saját 2015­-ös báli ruha kollekciĂłikat. Az idei trendek bemutatása mellett megkerestĂĽk a Be Attractive divatstĂşdiĂł vezetőjĂ©t is, hogy kiderĂ­tsĂĽk, mire kell ĂĽgyelnĂĽnk, ha egyedi alkalmi ruhát varratnánk.

1. Kétrészes ruhák


Ezek a ruhák káprázatosak, akár rövid, akár teljes hosszĂşságĂş szoknyával vannak ellátva. Ezek a most nagyon divatos darabok, mindenkĂ©pp a „muszáj beszerezni” kategĂłriához tartoznak 2015-­ben. SzĂłrakoztatĂł, Ă©s divatos is, valamint bonyolultan rĂ©szletes felsőrĂ©sszel rendelkeznek általában, a ruha szĂ©le pedig kĂĽlönböző minden egyes darab esetĂ©ben, Ă­gy biztosĂ­tja a viselőjĂ©nek az eleganciát, a csábĂ­tĂł megjelenĂ©st, Ă©s a folyton rá tapadĂł szemeket.

2. Szeretni valĂł csipke


A csipke idĂ©n is nagyon dögösnek számĂ­t. Legyen szĂł akár csĂşcsdivatos, akár egy vintage ihletĂ©sű darabrĂłl, a csipkĂ©vel ellátott báli ruhadarabok idĂ©n is vĂ©gigsöpörtek a kifutĂłkon. Emellett persze biztosĂ­tottak bennĂĽnket afelől, hogy legyen szĂł akár egy klasszikus csipkeruhárĂłl, akár egy koktĂ©lruhárĂłl, a neves tervezők szerint minden lánynak kell hogy legyen egy csipkĂ©s, vagy csipkĂ©vel dekorált ruhája, ha a 2015-­ös báli szezonban trendi szeretne lenni.

3. Vállat takaró


MerĂ©szek, Ă©s gyönyörűek ezek a kĂĽlönleges ujjrĂ©sszel ellátott ruhák, melyek után biztosan bárki megfordulna. Habár csak a váll egy rĂ©szĂ©t takarják, mĂ©gis a kecses sziluett, vagy a bonyolult gyöngysor beĂ©pĂ­tĂ©sĂ©nek köszönhetően rabul ejtik a bámĂ©szkodĂł szemeket. TökĂ©letesek az olyan szerĂ©ny lányok számára, akik inkább viselnek egy finom pánttal ellátott ruhát, mint hogy csupaszon hagyják a vállukat, Ă©s Ă­gy teszik igazán egyedivĂ© a megjelenĂ©sĂĽket.

4. Nyomott minták, pöttyök


A 2015-­ös báli szezonban a kifutĂłpályákat egy teljesen Ăşj vonal kezdte uralni, ez pedig nem más, mint a nyomott mintákkal, valamint a pöttyökkel ellátott ruhák. Legyen szĂł akár állati mintákrĂłl, cikk­-cakk csĂ­kozásrĂłl, vagy szĂ­nes pöttyökről, mind központi szerephez jut az idei báli szezonban.

A báli Ă©s alkalmi ruhák hazai helyzetĂ©ről a Be Attractive divatstĂşdiĂł tervezőjĂ©vel, SzentpĂ©terinĂ© Csőke Beátával beszĂ©lgettĂĽnk.Milyen lehetősĂ©gek adĂłdnak egy báli ruha választásánál?

EzeknĂ©l a ruháknál az illĂşziĂłkeltĂ©s a cĂ©l. Az alkalmi, vagy báli ruháknál az alkati sajátosságokhoz és a habitushoz kell igazodnunk, hiszen van aki szeretne feltűnni, mĂ­g mások inkább a háttĂ©rben maradnának - de ez nem azt jelenti, hogy jellegtelen ruhát szeretnĂ©nek. A szĂ­nek Ă©s a fazon helyes kiválasztása a legfontosabb feladat. A fekete - nyugodtan mondhatom - örök Ă©s domináns szĂ­n, ami kĂĽlönfĂ©le kiegĂ©szĂ­tőkkel remekĂĽl variálhatĂł (pĂ©ldául ezĂĽst, arany, flitterek, strasszok). A fekete szĂ­n a testszĂ­nű anyagokkal nagyon izgalmas hatást kelt. A ruhaválasztásban a megrendelőknek egyĂ©ni szempontjaik vannak, van aki cipőhöz, kiegĂ©szĂ­tőkhöz, vagy akár Ă©kszerekhez választ ruhát.


Mennyire változnak a trendek az estélyi ruhák tekintetében?

Az estĂ©lyi ruháknál figyelembe lehet venni az aktuális trendeket, de ezen a tĂ©ren sokkal kevĂ©sbĂ© változik a divat, mint az utcai viseleteknĂ©l. A legfontosabb, hogy a ruha a szemĂ©lyisĂ©gĂĽnkhöz igazodjon, ezĂ©rt nem árt tudni, mit akar az ember elrejteni, Ă©s mit szeretne megmutatni az alakjábĂłl. IgĂ©ny szerint alakformálĂł fazonokkal dolgozunk, halcsonttal, merevĂ­tőkkel formáljuk az alakot, Ă­gy a test hibái, hiányosságai korrigálhatĂłak - ezzel optikailag előnyösebbĂ© tesszĂĽk a megjelenĂ©st. Az alkalmi ruhák gyakori dĂ­szĂ­tőelemei a flitterek, gyöngyök, rojtok, csipkĂ©k, de izgalmassá tehető a ruha a matt Ă©s fĂ©nyes anyagok kombinálásával, ráncolásokkal, áttetsző felĂĽletek alkalmazásával. A leszedhető uszályokkal teljesen Ăşj stĂ­lusĂş vĂ©geredmĂ©ny Ă©rhető el.


Melyik korosztály fordul meg leggyakrabban a Be Attractive divatstúdióban?

25-50 Ă©v közötti hölgyek alkotják a vevőkörĂĽnk jelentős rĂ©szĂ©t. TermĂ©szetesen az eskĂĽvői ruhák iránt inkább a fiatalabb korosztály Ă©rdeklődik, mĂ­g a bálozĂłk a 35-50 Ă©v közötti korosztály - ők nagyon igĂ©nyesek az anyagok terĂĽletĂ©n is. Legkeresettebb anyagok: szatĂ©n, taft, tĂĽll, selyem, csipke. Meglepően sok a vidĂ©ki megrendelőnk. Elsősorban menyasszonyi ruhát, menyecskeruhát, örönynyaruhát rendelnek, illetve főleg bálokra Ă©s kĂĽlönfĂ©le rendezvĂ©nyekre kĂ©szĂ­ttetnek nálunk egyedi öltözetet. Nagy öröm számunkra, hogy vevőink bárhol is viselik ruháinkat, mindig sikert aratnak bennĂĽk. Volt aki bálkirálynő lett az általunk kĂ©szĂ­tett ruhában, de olyanrĂłl is tudok, aki a ruhájáért kĂĽlöndĂ­jat kapott egy nemzetközi konferencián. Mivel a ruhákbĂłl csak egy-egy darabot kĂ©szĂ­tĂĽnk, Ă­gy vevőink tĂ©nyleg egyedi vĂ©geredmĂ©nyt kapnak.


Melyik szĂ­nek a legnĂ©pszerűbbek?

A menyasszonyi ruháknál a fehĂ©r, tört-fehĂ©r Ă©s a bĂ©zs, amiket rĂłzsaszĂ­n, vagy barack szĂ­nű kiegĂ©szĂ­tőkkel, kabátkákkal, csipkĂ©vel dĂ­szĂ­tĂĽnk. Az esetek többsĂ©gĂ©ben a dĂ­szĂ­tĂ©s a szĂ­nes, de az is csak pasztell változatban.

Divat manapság a kosztüm az alkalmi megjelenésben?

Bálokra nem jellemző, de ballagásra, konferenciákra, kĂĽlönfĂ©le rendezvĂ©nyekre sokat kĂ©szĂ­tĂĽnk. Az alkalmi kosztĂĽm anyagai fĂ©nyesebbek. Gyakran a könnyebb Ă©s jobb variálhatĂłság Ă©rdekĂ©ben leszedhető gallárokat Ă©s dĂ­szĂ­tĂ©seket alkalmazunk, hogy a megrendelőink hĂ©tköznap is tudják hordani kedvenc darabjaikat.

  

Be Attractive divatstĂşdiĂł
1116, Budapest Sztregova u. 22-28. 4/8.
Tel: (70) 206-9292
Előzetes Időpont egyeztetĂ©s szĂĽksĂ©ges!

Koktélruha: 70.000 Ft-tól.
Menyasszonyi ruha: 120.000 Ft-tĂłl.
Báli rövid ruha: 80.000 Ft-tól.
Báli hosszú ruha: 100.000 Ft-tól.

A felsorolt alapárak az anyagtĂłl Ă©s az egyedi igĂ©nyektől fĂĽggően változhatnak.

2,156,820 Huf / 6,980 Eur
Kristen Stewart megjelenĂ©sĂ©t igen erős kritikák szokták Ă©rni, lezser, könnyed, laza hĂ©tköznapi viseletei miatt. SzĂĽletĂ©snapja alkalmábĂłl egy rövid összeállĂ­tást olvashattok a legemlĂ©kezetesebb ruháirĂłl.
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvármĂ©diárĂłl, ezĂ©rt Ăşgy döntöttĂĽnk, hogy egy asztalhoz ĂĽltetjĂĽk a Starity Ă©s a Trendmagazin vezetőjĂ©t.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
avatar
cukorka
-
2015.03.23. 06:51
5
Ejjha csodásak ezek a ruhák..
avatar
college
-
2015.03.14. 20:48
4
Lovelyrekus: szerintem meg pont a sok fekete az uncsi.. nézd meg a képeket.. ha jó szabású a ruha akkor miért ne lehetne színekkel kisérletezni?
avatar
lovelyrekus
-
2015.03.12. 23:30
3
Teljesen egyetértek Beával a fekete színnel kapcsolatban. Sokkal szívesesseb látnék több fekete ruhát, de valamiért sokan olyan színek, minták mellett döntenek, amik igazán senkinek sem állnak jól..
avatar
Hanna
-
2015.03.11. 13:33
2
Koszi az ajanlot, szrintem be fogok hozzajuk nezni :)
avatar
annacska
-
2015.03.10. 21:13
1
Nekem a csipkések általában nem tetszenek, de az a piros huuu :))
Barna lencsés Prada napszemüveg
Ha új napszemüvegben gondolkodtok, íme egy igazán jó választás! A férfiak általában szeretik a fekete, sötétszürke változatokat, de szerintem egy barna, illetve aranyszínű szemüveg is elfér ezek mellett.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Javában dĂşlt a salvadori polgárháborĂş, a továbbra is forrongĂł Közel-Keleten az izraeli lĂ©gierő meglepetĂ©s csapást mĂ©rt az iraki atomerőműre, megalakult a Music Television Ă©s az első Indiana Jones-film is mozikba kerĂĽlt.