A lista legvégén Bagdad áll
Bécs a világ legélhetőbb városa
MTI/TM    2014.02.19    1 hozzászólás

Ismét Bécset ítélte a világ legélhetőbb nagyvárosának a Mercer tanácsadócég. A 223 várost értékelő lista összeállításához az adott településen dolgozókat kérdezték ki 39 kategóriában. Értékelték többek között a város természeti környezetét, éghajlatát, közszolgáltatásait, közlekedését és éttermeit. "Bécs különösen a lakhatás minősége és a közösségi közlekedés területén mutatkozott erősnek, emellett az éttermei is nagyon sokszínűek" - indokolta a szerdán közzétett döntést Christa Zihlmann, a Mercer munkatársa, hozzátéve, hogy az első öt helyezett - Bécs, Zürich, Auckland (Új-Zéland), München, Vancouver (Kanada) - között csak fokozati eltérések voltak. Az osztrák főváros már évek óta a ranglista élén végez. Az idei lista legvégén Bagdad található, közvetlenül Bangui (Közép-afrikai Köztársaság) és Port-au-Prince (Haiti) városai után.


Ausztria fővárosa az ENSZ harmadik székhelye (New York és Genf mellett), továbbá itt van többek között az UNIDO (Iparfejlesztési Szervezet), a UNODC (Kábítószerügyi és Bűnözésmegelőzési Hivatal), és az IAEA (Nemzetközi Atomenergia Ügynökség) központi irodája. Bécs a központja továbbá az EBESZ-nek (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet), az OPEC-nek (Olajexportáló Országok Szervezete) és számos egyéb nemzetközi és társadalmi szervezetnek. A bécsi lakosság tudatosan szervezi a beruházásokat, 2013-ban például egy népszavazás keretében a lakosság 72 %-a utasította el a 2028. évi nyári olimpiai játékok megrendezésére vonatkozó pályázat elkészítését. A fejlesztésre fordítandó költségeket inkább az élhetőbb város kialakítására fordítják.

Cimkék: kutatás, bécs,
avatar
Walther
-
2014.02.19. 19:40
1
\"013-ban például egy népszavazás keretében a lakosság 72 %-a utasította el a 2028. évi nyári olimpiai játékok megrendezésére vonatkozó pályázat elkészítését. A fejlesztésre fordítandó költségeket inkább az élhetőbb város kialakítására fordítják.\"

Bölcs döntés!
Alkalmi Roberto Cavalli nadrág
Ezt az elegáns nadrágot a különleges alkalmak megkoronázására találták ki.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.