A lista legvégén Bagdad áll
Bécs a világ legélhetőbb városa
MTI/TM    2014.02.19    1 hozzászólás

IsmĂ©t BĂ©cset Ă­tĂ©lte a világ legĂ©lhetőbb nagyvárosának a Mercer tanácsadĂłcĂ©g. A 223 várost Ă©rtĂ©kelő lista összeállĂ­tásához az adott telepĂĽlĂ©sen dolgozĂłkat kĂ©rdeztĂ©k ki 39 kategĂłriában. ÉrtĂ©keltĂ©k többek között a város termĂ©szeti környezetĂ©t, Ă©ghajlatát, közszolgáltatásait, közlekedĂ©sĂ©t Ă©s Ă©ttermeit. "BĂ©cs kĂĽlönösen a lakhatás minősĂ©ge Ă©s a közössĂ©gi közlekedĂ©s terĂĽletĂ©n mutatkozott erősnek, emellett az Ă©ttermei is nagyon sokszĂ­nűek" - indokolta a szerdán közzĂ©tett döntĂ©st Christa Zihlmann, a Mercer munkatársa, hozzátĂ©ve, hogy az első öt helyezett - BĂ©cs, ZĂĽrich, Auckland (Ăšj-ZĂ©land), MĂĽnchen, Vancouver (Kanada) - között csak fokozati eltĂ©rĂ©sek voltak. Az osztrák főváros már Ă©vek Ăłta a ranglista Ă©lĂ©n vĂ©gez. Az idei lista legvĂ©gĂ©n Bagdad találhatĂł, közvetlenĂĽl Bangui (KözĂ©p-afrikai Köztársaság) Ă©s Port-au-Prince (Haiti) városai után.


Ausztria fővárosa az ENSZ harmadik szĂ©khelye (New York Ă©s Genf mellett), továbbá itt van többek között az UNIDO (IparfejlesztĂ©si Szervezet), a UNODC (KábĂ­tĂłszerĂĽgyi Ă©s BűnözĂ©smegelőzĂ©si Hivatal), Ă©s az IAEA (Nemzetközi Atomenergia ĂśgynöksĂ©g) központi irodája. BĂ©cs a központja továbbá az EBESZ-nek (EurĂłpai Biztonsági Ă©s EgyĂĽttműködĂ©si Szervezet), az OPEC-nek (OlajexportálĂł Országok Szervezete) Ă©s számos egyĂ©b nemzetközi Ă©s társadalmi szervezetnek. A bĂ©csi lakosság tudatosan szervezi a beruházásokat, 2013-ban pĂ©ldául egy nĂ©pszavazás keretĂ©ben a lakosság 72 %-a utasĂ­totta el a 2028. Ă©vi nyári olimpiai játĂ©kok megrendezĂ©sĂ©re vonatkozĂł pályázat elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©t. A fejlesztĂ©sre fordĂ­tandĂł költsĂ©geket inkább az Ă©lhetőbb város kialakĂ­tására fordĂ­tják.

Cimkék: kutatás, bécs,
avatar
Walther
-
2014.02.19. 19:40
1
\"013-ban például egy népszavazás keretében a lakosság 72 %-a utasította el a 2028. évi nyári olimpiai játékok megrendezésére vonatkozó pályázat elkészítését. A fejlesztésre fordítandó költségeket inkább az élhetőbb város kialakítására fordítják.\"

Bölcs döntés!
Dior Homme öltöny
A YOOX egyik legdrágább és legjobb öltönyét ezúttal a Dior Homme hozta el nekünk.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1986-ot egy negatĂ­v szimbĂłlummá vált katasztrĂłfa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyĂ©kolta be, az Ă©v egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplĂ©sĂ©vel pedig a Top Gun hĂłdĂ­totta a mozikat.