tadtk a budapesti reptr eddigi legnagyobb beruhzst
Beindult az gi Udvar
14 hozzszls
Major Imola    2011.04.11

Március közepén átadták a Budapest Air Port legújabb utasforgalmi csarnokát, mely összeköti a 2A és 2B terminálokat. A SkyCourt névre keresztelt „acélkagyló” a budapesti reptér eddigi legnagyobb beruházása volt. Hogy mekkora népszerségnek fog örvendeni az még a jöv titka. Egyelre azonban jók a visszajelzések, elnyerte a Tierney Clark-díjat, mely az adott év legjobb építmérnöki teljesítménye kapja.


A cél az volt, hogy a budapesti repültér bekerüljön Közép-Kelet-Európa legforgalmasabb, legszínvonalasabb repterei közé. Ennek elérése érdekében hatalmas beruházásba kezdett a vállalat. Els jelents mérföldköve volt a SkyCourt megépítése. Az épületet a KÖZTI tervezcsapat álmodta meg. A Tima Zoltán által vezetett tervez brigádnak sikerült egy ámulatba ejt giga kagylót létrehozni a két terminál közé. Méretei magárét beszélnek, de ha számszersíteni akarjuk, akkor a 12.000 négyzetméteres elbontott irodaház helyére most 40. 000 új négyzetméter épült. Az épület meghatározó elemei, mely a vázát adja, a 14 darab 70 méter hosszú acél szerkezet. Közötte pedig a keresztmerevítést szolgáló speciális üvegsorok. A tervezés során törekedtek arra, hogy az utasokat ráhangolják a repülésre. A nagy üvegfelületek nem csak design elemek, hanem az ég és föld közötti közvetlen kapcsolatot ersítik. A központi helyen egy 20 méteres üveghomlokzaton keresztül testközelben élvezhetjük a reptéri feelinget.


Biztonsági okokból az üveget speciális tükrözdésmentes bevonattal látták el. Az acélvázakat pedig hófehér festékkel festették át, méghozzá speciálisan olyannal, melyet a repül küls felületeire is használnak. A kagyló belseje pedig minden igényt kielégít, több szinten, tudatosan felépített struktúra szerint van kivitelezve. Funkcionálisan három különböz területet szerveztek össze. Az utasforgalmat, a dolgozói forgalmat és az áruforgalmat. A legalsó szinten az utasok ell rejtve történnek az árufeltöltések és a mozgatások. A földszint és a galéria szolgálja az utasok kényelmét és szórakoztatását. A régen megszokott módon folyik azonban a check-in a jegyen szerepl terminálban. Ezek után a biztonsági ellenrzés után tudunk már hivatalos utasként bemenni a SkyCourt területére. Itt kellemesen szórakozva, vásárolva tölthetjük el a felszállás eltti perceket.


A designt illeten modern, de semmiképpen nem kihívó. Törekedtek arra a tervezés során, hogy ne színvilágától legyen nyüzsgs az épület. Váza és a bels tér kialakítása letisztult, egyszer és fénnyel teli. Színvilágában is visszafogott, fként a semleges színek jellemzek- fehér, világosszürke. A tudatos színválasztás lehetséget adott rá, hogy az éttermek, üzletek saját profilja határozza meg a hangulatot és az összehatást. És ha már szó került a vendéglátó egységekrl és a butikokról, egy kis ízelít, hogy mi az, ami már biztos helyet élvez Budapest Airport-jának utasforgalmi csarnokában. Az éttermek, kávézók, bárok nagyságrendileg, úgy 1400 ember leülésére adnak lehetséget. A gyorséttermek közül a Burger King már el is foglalta trónját. Lesz ezen kívül KFC és az egyre inkább népszerségnek örvend, Leroy is éttermet nyitott. Nagy meglepetésünkre azonban még Ronald McDonald bohóca nem kopogtatott a szinte fenntartottnak gondolt helyéért és úgy tnik már nem is fog. Helyette az itthon eddig még nem ismert francia Hippopotamus családi étterem nyitotta meg els egységét Magyarországon.


Az üzletek között nem csak a világmárkák kaptak helyet, persze k vannak túlsúlyban, de a Tisza és a Szamos is büszkén vállalja nemzetközi ambícióit. És akkor most néhánykedvenc a külföldiek közül: Ralph Lauren, Hugo Boss, Longchamp, Montblanc. A hölgyek gyengéjérl, az ékszerekrl pedig a Caprice és a Swarovski gondoskodik. Meglépve az els lépcsfokot a beruházások területén, élvezhetjük az új csarnokot, de semmiképpen se feledkezzünk el a jövrl. A tervek szerint néhány éven belül, újabb lépcsfokokról számolhatunk majd be. 2012-re körülbelül 170.000 négyzetméterrel szeretnék bvíteni az Airport területét. Ebben benne van egy air side növelés, mellyel nyolc gépnek tudnak további helyet biztosítani, ez úgy 75.000 négyzetmétert foglal el. Ezen kívül bvítik és helyreállítják a meglév terminálokat, ez újabb 55.000 négyzetméter. Fénytechnikailag korszersítésre kerül sor, a csatorna rendszereket átalakítják és több gyalogoshíd is épül az utasok részére. Megépítik az els reptéri szállodát, ahol 250 szoba várja szeretettel, az ide utazókat.

A SkyCourt projekt 70 millió euróba került, az egész beruházás pedig hozzávetleg 120 millió euróba fog kerülni.

11,463,900 Huf / 37,100 Eur
7,477,800 Huf / 24,200 Eur
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
avatar
greenclub
-
2011.04.15. 14:31
14
Jaja :D legalbb a repternk szp ;)
avatar
PaulShark
-
2011.04.15. 10:10
13
...vgre trtnik mr valami itthon is...
avatar
Tompi
-
2011.04.14. 13:17
12
Nekem nagyon tetszik. :)
avatar
DaNi
-
2011.04.13. 17:40
11
Szp lett!!
avatar
crosswind
-
2011.04.12. 21:55
10
Mio! Elmondanm hogy a legtbb nagy nemzetkzi reptren vannak luxusboltok. Sokan akkor vsrolnak, amikor van 2-3 rs szabadidejk az tszlls kztt, mert akkor rnek r.
avatar
Adrihanna
-
2011.04.12. 21:02
9
Oh, Mollym =) n tudom mibe menjnk, te meg, hogy hova.. ennyi =PPPPP ;)))))
avatar
Molly
-
2011.04.12. 20:25
8
Ja s mg valaki..... Adrihanna:D Aki buzgn rja neknk a jobbnl jobb divatcikkeket....
avatar
Molly
-
2011.04.12. 20:24
7
hogyk ifog repls eltt vsrolni? mert a krds inkbb igy helyes Mio:D ht minden olyan ember aki unatkozik ,aki shoppingmnis s aki leette a flsjt s Hugo Bosson kivl mst nem hord...:)
avatar
zZz
-
2011.04.12. 16:51
6
nagyon tetszik, modern!
avatar
mio
-
2011.04.12. 16:10
5
ki fog kimenni repuloterre ruhat vasarolni?
avatar
Bernie
-
2011.04.12. 13:48
4
Hugo Boss, Ralph Lauren? :O
avatar
Molly
-
2011.04.12. 13:19
3
Osztom a vèlemènyeteket... :)
avatar
javorszarvas
-
2011.04.12. 13:17
2
Jl nz ki! Ennek itt volt mr az ideje :)
avatar
gery
-
2011.04.12. 11:23
1
Jnak tnik!
Elefntcsont szn Tonello zak
A YOOX a napokban egy egész üzletnyi Tonello ruhát pakolt fel a webáruházába, amik között számos remek vételt lehet találni.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna els önálló lemezét is.