A vád szerint Berlusconi vállalata összesen 280 millió eurót keresett feketén.
Berlusconit másodfokon is elítélték
MTI/TM    2013.05.09    0 hozzászólás

A milánĂłi fellebbviteli bĂ­rĂłság szerdán megerősĂ­tette az Ăşgynevezett Mediaset-per első fokĂş Ă­tĂ©letĂ©t, amelyben adĂłcsalás vádjával tavaly nĂ©gy Ă©vre Ă­tĂ©ltĂ©k Silvio Berlusconit. Mivel a bűncselekmĂ©ny 2006 előtt törtĂ©nt, a nĂ©gy Ă©vből hármat automatikusan elengednek. Az Ă­tĂ©let öt Ă©vre eltiltotta közhivatal viselĂ©sĂ©től Berlusconit, aki a jobbközĂ©p Szabadság NĂ©pe (PdL) elnöke Ă©s a rĂłmai parlament szenátora.


Az egykor Berlusconi, most gyerekei által irányĂ­tott Mediaset televĂ­ziĂłs csoport a vád szerint 2001-2003 között adĂłcsalást követett el be nem fizetett közvetĂ­tĂ©si jogdĂ­jakkal. A vád szerint Berlusconi vállalata összesen 280 milliĂł eurĂłt keresett feketĂ©n. A tizenegy szemĂ©ly elleni perben szintĂ©n vádlottkĂ©nt szereplő Frank Agrama amerikai producer esetĂ©ben is megerősĂ­tettĂ©k a tavaly első fokon kiszabott három Ă©v bĂĽntetĂ©st, valamint Fedele Confalonieri, a Mediaset-elnöke felmentĂ©sĂ©t is. Berlusconinak Ă©s a többi elĂ­tĂ©ltnek összesen tĂ­zmilliĂł eurĂłt kell azonnali hatállyal befizetnie az olasz adĂłhivatalnak. A másodfokĂş Ă­tĂ©let tĂ­z Ă©ve tartĂł pert zárt le, de a vĂ©gső szĂłt a SemmĂ­tőszĂ©k mondja majd ki, melynek harmadfokĂş döntĂ©se az Ă©v vĂ©ge előtt várhatĂł.

Berlusconi rĂłmai otthonában, a Grazioli-palotában várta az Ă­tĂ©letet a PdL vezetősĂ©gĂ©vel. A párt politikusainak kijelentĂ©sei szerint Berlusconi "felelős Ă©s az Ă­tĂ©letĂ©rt nem fogja felborĂ­tani az egy hete megalakult Letta-kormányt". "Az Ă­tĂ©let várhatĂł volt, a milánĂłi bĂ­rák elfogultak Berlusconival szemben" - hangoztatta nyilatkozatában Niccolo Ghedini, Berlusconi vĂ©dőĂĽgyvĂ©dje. Arra emlĂ©keztetett, hogy a SemmĂ­tőszĂ©k május 6-án elutasĂ­totta Berlusconi kĂ©relmĂ©t a per más bĂ­rĂłságra valĂł áthelyezĂ©sĂ©ről. Ghedini szerdán ismĂ©t a bĂ­rĂłság elfogultságára hivatkozva a per elhalasztását kĂ©rte, de ezt a milánĂłi bĂ­rĂłi testĂĽlet megtagadta. "A milánĂłi bĂ­rĂłság kivĂ©gzőosztag" - hangoztatta Alessandra Mussolini PdL-politikus. Az 5 Csillag Mozgalom szorgalmazta Berlusconinak a szenátusbĂłl valĂł azonnali kizárását.

Cimkék: Gazdaság, pénz, politika,
Gyémántmintás Dolce&Gabbana ing
"A fekete mindig menő" - nem csak órákra igaz ez az állítás, hanem ingekre is.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A folyamatosan kiĂşjulĂł izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy Ăşjabb fordulĂłponthoz Ă©rkezett, közben Michael Jackson Thriller cĂ­mű albuma világsikert Ă©rt el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.