Botrány a filmfesztiválon
Egyre több a betörés Cannes-ban
1 hozzászólás
Venczel Katalin/MTI/TM    2013.05.21

Betörtek egy kínai filmmágnás hotelszobájába a 66. cannes-i filmfesztiválon. A befolyásos producer nyíltan bírálta a francia hatóságok "arroganciáját" és a Franciaországban eluralkodott rossz közbiztonsági helyzetet.

Csang Kiang (Zhang Qiang) a legjelentősebb kínai állami filmvállalat, a China Film Group helyettes vezetője. A filmmágnás a Pierre et Vacances hotellánc egyik rezidenciáján szállt meg a fesztivál idejére. Egyik este, amikor vacsora után hazatért, feltörve és nyitva találta bérbe vett lakás ajtaját, ahonnan ellopták csomagjait.

"A hotel vezetése közönyösen viselkedett, és azt mondták, nekem kell kihívni a rendőrséget. Hozzátették, hogy ők csak a zárcseréért felelősek, és fel sem jöttek megnézni, hogy mi történt a lakásban" - írta blogjában a kínai filmes, "tragikus tapasztalatnak" minősítve az esetet. Csang Kiang szerint "a közbiztonság Franciaországban valóban rossz, és ilyen arrogancia után semmi értelme egy ilyen fesztiválra eljönni".


Nem ez az első betörés az idei fesztiválon. Pénteken több, mint egymillió euró értékű ékszert loptak el az egyik szállodából, a Chopard svájci óra- és ékszercég egyik alkalmazottjának szobájából. A filmes csütörtökön számolt be a világhálón a betörésről, amely azóta hatalmas visszhangot kapott Kínában. Szombaton a China Film Group helyettese egy újabb üzenetben azt is közölte, hogy a fesztivál és a hotel vezetősége is elnézést kért a történtekért.

Két hónappal ezelőtt Kína hivatalosan is nyugtalanságának adott hangot amiatt, hogy elszaporodtak a kínai turisták ellen elkövetett lopások és agressziók Franciaországban, s Peking arra kérte a francia hatóságokat, hogy biztosítsanak nagyobb védelmet a kínai állampolgároknak. Erre Francois Hollande francia államfő személyesen tett ígéretet egy hónappal ezelőtti pekingi látogatásán.

Cimkék: fesztivál, filmvilág,
Prémium Dolce&Gabbana blézer
A YOOX új kollekcióinak a legütősebb és legegyedibb zakóját ezúttal is a Dolce & Gabbana hozza.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.