Botrány a filmfesztiválon
Egyre több a betörés Cannes-ban
1 hozzászólás
Venczel Katalin/MTI/TM    2013.05.21

Betörtek egy kínai filmmágnás hotelszobájába a 66. cannes-i filmfesztiválon. A befolyásos producer nyíltan bírálta a francia hatóságok "arroganciáját" és a Franciaországban eluralkodott rossz közbiztonsági helyzetet.

Csang Kiang (Zhang Qiang) a legjelentősebb kĂ­nai állami filmvállalat, a China Film Group helyettes vezetője. A filmmágnás a Pierre et Vacances hotellánc egyik rezidenciáján szállt meg a fesztivál idejĂ©re. Egyik este, amikor vacsora után hazatĂ©rt, feltörve Ă©s nyitva találta bĂ©rbe vett lakás ajtaját, ahonnan ellopták csomagjait.

"A hotel vezetĂ©se közönyösen viselkedett, Ă©s azt mondták, nekem kell kihĂ­vni a rendőrsĂ©get. HozzátettĂ©k, hogy ők csak a zárcserĂ©Ă©rt felelősek, Ă©s fel sem jöttek megnĂ©zni, hogy mi törtĂ©nt a lakásban" - Ă­rta blogjában a kĂ­nai filmes, "tragikus tapasztalatnak" minősĂ­tve az esetet. Csang Kiang szerint "a közbiztonság Franciaországban valĂłban rossz, Ă©s ilyen arrogancia után semmi Ă©rtelme egy ilyen fesztiválra eljönni".


Nem ez az első betörĂ©s az idei fesztiválon. PĂ©nteken több, mint egymilliĂł eurĂł Ă©rtĂ©kű Ă©kszert loptak el az egyik szállodábĂłl, a Chopard svájci Ăłra- Ă©s Ă©kszercĂ©g egyik alkalmazottjának szobájábĂłl. A filmes csĂĽtörtökön számolt be a világhálĂłn a betörĂ©sről, amely azĂłta hatalmas visszhangot kapott KĂ­nában. Szombaton a China Film Group helyettese egy Ăşjabb ĂĽzenetben azt is közölte, hogy a fesztivál Ă©s a hotel vezetősĂ©ge is elnĂ©zĂ©st kĂ©rt a törtĂ©ntekĂ©rt.

KĂ©t hĂłnappal ezelőtt KĂ­na hivatalosan is nyugtalanságának adott hangot amiatt, hogy elszaporodtak a kĂ­nai turisták ellen elkövetett lopások Ă©s agressziĂłk Franciaországban, s Peking arra kĂ©rte a francia hatĂłságokat, hogy biztosĂ­tsanak nagyobb vĂ©delmet a kĂ­nai állampolgároknak. Erre Francois Hollande francia államfő szemĂ©lyesen tett Ă­gĂ©retet egy hĂłnappal ezelőtti pekingi látogatásán.

Cimkék: fesztivál, filmvilág,
Kék Just Cavalli pénztárca
Fiatalos pénztárca a Just Cavallitól. A kék szövetet jól látható JC logókkal látták el, belül pedig kártyáknak, fémpénznek és papírpénznek is van helye.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Amikor mindenki kĂ©t számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a fĂ©rfiak nagy rĂ©szĂ©nek is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.