Deszkázz otthon is!
Bigflip a nappaliban
7 hozzászólás
Major Imola - Spanyolország    2011.09.05

Minden deszkás álmát valósítja meg Pierre-André Senizergues, a híres boardos márka, az Etnies nagyfőnöke. Eddigi házát megunva, Malibu-ba a Las Flores Canyon tetejére készül költözni. Háza nem mindennapi formát öltött, s bár egyedi külseje már önmagában is exkluzív, mégis semmi ahhoz képest, amit a belseje rejt. Tetőtől talpig úgy lett kialakítva, hogy gördeszkázható legyen.


Ezzel a laza kis játszótéri tervezgetéssel Francois Perrin-t bízta meg az amúgy profi gördeszkásként is elismert tulajdonos. S bár egy jó építész már fél siker, a különleges projekthez szükség volt egy kiváló dizájnerre is, aki a belső teret alakítgatta. Gil Le Bon Delapointe személyében találták meg ezt a kreativitást. A duo végül hatalmasat alkotott. Mindvégig szigorúan ragaszkodtak az eredeti tervhez, hogy „100%-osan deszkázható, DE élhető” legyen.


Így a 200 négyzetméteres ingatlant sok furcsa megoldással, de csak ívek, fél csövek , rámpák tarkítják, egyetlen derékszög és sarok sincsen. A ház belseje teljes egészében többrétegű furnérlemezzel van burkolva, akár csak a valódi rámpák. Így akár az íves falon és a plafonon egy egész csőhöz hasonlóan fel lehet deszkázni.


Legyen az a nappali,a konyha,az étkező, mind egytől egyig egy lehetőség a következő darkslide-ra vagy más-más trükkökre. Minden bútor, kiegészítő nagyon átgondolt előtervezés eredménye. Az éleket vasalat védi, hogy könnyedén végigcsúszható legyen. A bútorok nagy többsége beépített, így nincsen fölösleges tér elvéve a magán játszótérből. További korlátok, rámpák lettek elhelyezve az élmény kedvéért. S igaz ezek „csak” a deszkázást színesítik mégis egy efféle ház elengedhetetlen darabjának számítanak.


A fantasztikus tervező duo a művük elkészülése után, a papír és 3D-s animáción tovább mentek és elkészítették a méretarányos makett változatot is. Ennek sikeressége és a tulajdonos bőkezűségének köszönhetően a makett egy része életre is kelt. Így az Etnies Pro Team számára lehetőség adatott kipróbálni a lakás már egy 68 négyzetméteres helyiségét. A négy deszkatehetség, név szerint Jose Rojo, Tyler Bledsoe, Kyle Leeper és Tyler Willow, akár csak gyerekek a játszóházban beszabadultak és teljes egészében felavatták a ház első prototípusát.

Cimkék: dizájn, otthon, sport, ,
1,699,500 Huf / 5,500 Eur
3,213,600 Huf / 10,400 Eur
A Trendmagazin tavaly mĂĄr bemutatta az AndrĂĄssy Ăşton talĂĄlhatĂł Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot vĂĄltott ki, ĂŠppen ezĂŠrt Ăşgy lĂĄttuk, van ĂŠrtelme egy Ăşjabb interjĂşnak is ebben a tĂŠmakĂśrben. KolozsvĂĄri ZsuzsĂĄval, az Ermenegildo Zegna ĂźzletvezetőjĂŠvel Hennel ÁdĂĄm beszĂŠlgetett.
Hennel ÁdĂĄm a Fix HD magazin műsorĂĄban beszĂŠlt a TrendmagazinrĂłl, valamint a jĂśvőbeli tervekről.
Hennel Ádåm is rÊszt vett azon a rendezvÊnyen, ahol az orszåg legtehetsÊgesebb fodråszai mutattåk be munkåikat.
avatar
Fire
-
2011.09.06. 20:50
7
1-es kép: a lámpa azért marad!
katca: hát ez már tényleg túlzás, kinti sport nem benti.
avatar
Adrihanna
-
2011.09.06. 17:22
6
ja és anyu így tolja a konyhába... fiam gurulj arrébb.... me telibe flipezlek haha
avatar
katca
-
2011.09.06. 17:22
5
Ez már túlzás :D
avatar
Molly
-
2011.09.06. 17:10
4
Szerintem is különleges:) Nekem nagyon tetszik...Adrihanna abban az esetben nem anyu lázadás ha hasonlóan rajongója a sportnak:P:D
avatar
Adrihanna
-
2011.09.06. 09:37
3
komoly =) képzelem, hogy beszélgetnek.... hé Tyler át ollieznád a nappaliból nekem a poharamat... hogy a viharba ne Kyle csak nyomok egy lightos flip 180-t megfordulok és máris suhanok =) hahaha =)
ezeknek nem mondja senki, hogy ne gördeszkázz a lakásban... ez amúgy lázadás az anyukák ellen =P
avatar
Adrihanna
-
2011.09.06. 09:28
2
Molly mekkora vagányság =) deszkás cikket ír és bele viszi a saját világát =) nagyon bírlak amiga!!! =)
avatar
donvito
-
2011.09.06. 01:10
1
Not bad :D
Bézs színű Mishumo pulcsi
Remek pulóvert kínál a hűvösebb hónapokra a Mishumo, mely a Dress for Less webáruháznak hála számunkra is elérhető.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
SzerkesztősĂŠgĂźnk Ăşgy dĂśntĂśtt, hogy egy egĂŠsz rovatot szentel a 20. szĂĄzad egyik legemlĂŠkezetesebb ĂŠvtizedĂŠnek, a legendĂĄs nyolcvanas ĂŠveknek.