Trendmagazin

Bigflip a nappaliban

Deszkázz otthon is!

2011.09.05 | Major Imola - Spanyolország

Minden deszkás álmát valósítja meg Pierre-André Senizergues, a híres boardos márka, az Etnies nagyfőnöke. Eddigi házát megunva, Malibu-ba a Las Flores Canyon tetejére készül költözni. Háza nem mindennapi formát öltött, s bár egyedi külseje már önmagában is exkluzív, mégis semmi ahhoz képest, amit a belseje rejt. Tetőtől talpig úgy lett kialakítva, hogy gördeszkázható legyen.


Ezzel a laza kis játszótéri tervezgetéssel Francois Perrin-t bízta meg az amúgy profi gördeszkásként is elismert tulajdonos. S bár egy jó építész már fél siker, a különleges projekthez szükség volt egy kiváló dizájnerre is, aki a belső teret alakítgatta. Gil Le Bon Delapointe személyében találták meg ezt a kreativitást. A duo végül hatalmasat alkotott. Mindvégig szigorúan ragaszkodtak az eredeti tervhez, hogy „100%-osan deszkázható, DE élhető” legyen.


Így a 200 négyzetméteres ingatlant sok furcsa megoldással, de csak ívek, fél csövek , rámpák tarkítják, egyetlen derékszög és sarok sincsen. A ház belseje teljes egészében többrétegű furnérlemezzel van burkolva, akár csak a valódi rámpák. Így akár az íves falon és a plafonon egy egész csőhöz hasonlóan fel lehet deszkázni.


Legyen az a nappali,a konyha,az étkező, mind egytől egyig egy lehetőség a következő darkslide-ra vagy más-más trükkökre. Minden bútor, kiegészítő nagyon átgondolt előtervezés eredménye. Az éleket vasalat védi, hogy könnyedén végigcsúszható legyen. A bútorok nagy többsége beépített, így nincsen fölösleges tér elvéve a magán játszótérből. További korlátok, rámpák lettek elhelyezve az élmény kedvéért. S igaz ezek „csak” a deszkázást színesítik mégis egy efféle ház elengedhetetlen darabjának számítanak.


A fantasztikus tervező duo a művük elkészülése után, a papír és 3D-s animáción tovább mentek és elkészítették a méretarányos makett változatot is. Ennek sikeressége és a tulajdonos bőkezűségének köszönhetően a makett egy része életre is kelt. Így az Etnies Pro Team számára lehetőség adatott kipróbálni a lakás már egy 68 négyzetméteres helyiségét. A négy deszkatehetség, név szerint Jose Rojo, Tyler Bledsoe, Kyle Leeper és Tyler Willow, akár csak gyerekek a játszóházban beszabadultak és teljes egészében felavatták a ház első prototípusát.