London a msodik
Bizniszben New York az els
MTI/TM    2014.09.23    0 hozzszls

Továbbra is New York és London a világ két vezet pénzügyi szolgáltatási központja az egyik legnagyobb londoni pénzügyi tanácsadó csoport hétfn ismertetett új globális rangsora alapján.

A Z/Yen Group félévente összeállított, bonyolult mérési metodikával kialakított listája 83 várost és térséget vizsgál. A hétfn bemutatott szi rangsorban az els két helyen álló New Yorkot és Londont Hongkong, Szingapúr, San Francisco, Tokió és Zürich követi, és az els tízben szerepel még Szöul, Boston és Washington. Az alsó negyedbe kerültek ugyanakkor a közép- és kelet-európai fvárosok. Prága a 75. helyrl a 63. helyre lépett el, Varsó viszont 8 hellyel a 68. helyre csúszott vissza. Budapest változatlanul a 77. helyen áll. Moszkva 7 helyet veszített, és az új listán a 80. helyezést foglalja el a korábbi 73. után. A sereghajtó a 83. helyezett Reykjavík, de az alsó tíz között szerepel az euróövezeti perifériából négy központ: Athén (82), Ciprus (79), Lisszabon (78) és Madrid (74).

New York
New York

A 2007 márciusa óta minden tavasszal és sszel összeállított rangsort két f forrás alapján készíti el a cég. Az egyik a ház által "instrumentális tényezknek" nevezett öt alapkritérium: az üzleti környezet, a pénzügyi szektor fejlettsége, az infrastruktúra állapota, a humán tke és a megítélésbeli tényezk. A másik forrás egy globálisan terjesztett online kérdív, amelyet pénzügyi szolgáltatási szakértknek oszt ki a Z/Yen. A hétfn ismertetett idei szi ranglistához a cég 3633 elemz és befektetési banki vezet véleményét vette figyelembe; k összesen csaknem 30 ezer értékelést adtak a vizsgált pénzügyi központok különböz jellemzirl. E tényezk összevetésével, egy komplex modellszámítás alapján, a Z/Yen pontszámokat állapít meg, és így sorolja be a vizsgált városokat.

London az els lista összeállítása óta az idén tavaszig vezette a pénzügyi szolgáltatási központok globális rangsorát, ám a City most helyet cserélt New Yorkkal. A különbség azonban mindössze egy pont: London 777, New York 778 pontot kapott a megszerezhet ezer pontból. London a tavaly tavaszi ranglistát 807 ponttal, a tavaly szit 794 ponttal vezette. A City pontveszteségeit a Z/Yen csoport elemzi az Európai Unióhoz fzd brit kapcsolatok bizonytalanságaival és a szabályozási rendszer "f alatti" módosítgatásaival magyarázzák. A ház szerint emellett tényez az is, hogy a bevándorlási szabályok folyamatos szigorításai és a további szigorítási tervei miatt Nagy-Britannia kevésbé tnik vendégszeret helyszínnek.

London
London

A húsz legnagyobb nyugat-európai pénzügyi szolgáltatási központ külön listáján azonban London szilárdan rzi vezet helyét; a második helyezett 717 pontos Zürich is 60 ponttal lemaradva követi a brit fvárost. A hagyományos kontinentális rivális, Frankfurt a húszas nyugat-európai listán csak az ötödik, ráadásul a teljes globális rangsorban a tavaszi 11. helyrl a 16. helyre csúszott vissza. Arra a kérdésre, hogy a következ években mely pénzügyi központok globális fontosságának növekedése várható, a tíz legtöbbször említett város közül öt az ázsiai-csendes-óceáni térségben van - Sanghaj, Peking, Szingapúr, Hongkong és az északkelet-kínai Dalian kikötváros -, de a felmérésbe bevont szakértk közül a legtöbben a marokkói Casablancát jelölték be.

A Z/Yen szakérti szerint az utóbbi idszakban az afrikai központok közül a dél-afrikai Johannesburg mellett Casablanca megítélése is folyamatosan javul a globális befekteti közösségen belül. Johannesburg a hétfn ismertetett rangsorban 12 hellyel a 38. helyre, Casablanca 11 hellyel az 51.-re lépett el.

Ktrteg Energie pulcsi
Többen kértétek, hogy szerepeljenek mellények is a ruhák között. Mellények? Mutatok jobbat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet visel konferencia és beszélgetés, melynek legfbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.