Jó hatással vannak a divatblogok a luxuspiac növekedésére
Blogok a luxusért
6 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.11.02

A divatblogoknak kĂśszĂśnhetően nagymĂŠrtĂŠkben – tĂśbb, mint 11 milliĂł eurĂłval – nőni fog a felsőkategĂłriĂĄs ĂśltĂśzetek, ĂŠkszerek ĂŠs jĂĄrművek ĂŠrtĂŠkesĂ­tĂŠse 2015-ig, ĂĄllĂ­tja egy olasz kutatĂĄs.

Az exkluzĂ­v divatvilĂĄg kĂŠsőbb nyitott az internet felĂŠ, mint mĂĄs iparĂĄgak, ĂĄm gyorsan hozza be lemaradĂĄsĂĄt. A Burberry, Tiffany ĂŠs Gucci pĂŠldĂĄul egyre inkĂĄbb nyit a szociĂĄlis mĂŠdia felĂŠ, mivel az internetet ĂŠs a telefont főleg a fiatalabbak hasznĂĄljĂĄk, akik viszont kevesebbet jĂĄrnak az Ăźzletekbe. A blogok ĂŠs kĂśzĂśssĂŠgek sokkal hamarabb ĂĄllĂ­tjĂĄk be az Ăşj trendeket, mint a divatkritikusok – kettőből egy ember mĂĄr inkĂĄbb ezekre hagyatkozik, mint a hivatalos vĂŠlemĂŠnyekre.


„A divatblogok egyre erősebbek lesznek, főleg az olyan rohamosan fejlődő piacokon, mint a kĂ­nai. A luxus egyre kevĂŠsbĂŠ lesz hivalkodĂł, lĂŠvĂŠn, hogy az ĂĄtlagos vĂĄsĂĄrlĂł gazdag, digitĂĄlis, kĂ­nai szemĂŠly lesz. EzenfelĂźl nĂśvekedni is fognak az eladĂĄsok, mivel az ember megkĂśtĂŠsek nĂŠlkĂźl, az otthon kĂŠnyelmĂŠből rendelheti meg Ăşj ruhĂĄit.” – mondta el az olasz Altagamma kutatĂĄsi vezetője, Francesco Di Lauro.


Az online luxuseladĂĄsok ugyan csak 2,6%-ĂĄt teszik ki a piac 172 milliĂĄrd eurĂłs pĂŠnzmozgĂĄsĂĄnak, de ez nagymĂŠrtĂŠkben nĂśvekszik ĂŠvente. Az online eladĂĄsokban vezető EgyesĂźlt Államok helyĂŠre pedig nagy esĂŠllyel pĂĄlyĂĄzhat KĂ­na – a jelentĂŠs szerint 2015-ig ĂĄt fogja venni a vezetĂŠst a feltĂśrekvő ĂĄzsiai orszĂĄg.

Cimkék: Kína, luxus, luxuspiac,
avatar
flashy2
-
2011.11.07. 18:28
6
hát ennek én is nagyon örülök Festy!!! :))
avatar
Festy
-
2011.11.07. 17:22
5
Ennek nagyon örülök, hogy a divatblogoké a jövő! :)))
avatar
Fire
-
2011.11.03. 23:12
4
Már jó ideje mondják, hogy Kína leelőzi Egyesült Államokat több területen is.
avatar
sunshine
-
2011.11.03. 22:42
3
én is így vagyok ezzel csak én a tm-ről tájékozódok :)
avatar
Zelda
-
2011.11.03. 21:42
2
Ebben van valami :)
avatar
greenclub
-
2011.11.03. 18:53
1
Kínaiak kilóra megveszik az európai pupákokat.
Sálgalléros Tommy Hilfiger zakó
A Tommy Hilfigertől nem megszokott zakót vásárolhatunk meg a Dress for Less kínálatában.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
SzerkesztősĂŠgĂźnk Ăşgy dĂśntĂśtt, hogy egy egĂŠsz rovatot szentel a 20. szĂĄzad egyik legemlĂŠkezetesebb ĂŠvtizedĂŠnek, a legendĂĄs nyolcvanas ĂŠveknek.