Egy különleges tanulmányautó
BMW Vision ConnectedDrive
12 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.02.25

A BMW 2009-es Frankfurtban bemutatott Vision EfficientDynamics modellje nagy dobĂĄs volt, de modernsĂŠge miatt a sorozatgyĂĄrtĂĄsrĂłl szĂł sem lehetett. A kĂŠszĂźlő modell ezen prĂłbĂĄl vĂĄltoztatni, a kĂźlĂśnlegessĂŠgeket megtartva.


A Vision ConnectedDrive a Genfi AutĂłszalonon lesz előszĂśr lĂĄthatĂł. A szĂ­npompĂĄs dizĂĄjn ĂŠs a fejlett technolĂłgiĂĄk a BMW 2013-ban vĂĄrhatĂł hibrid sportautĂłjĂĄnak előfutĂĄrĂĄvĂĄ teszik a modellt. A kĂŠtĂźlĂŠses roadsteren Ăşj dizĂĄjnelemeket, elektromos futĂłművet ĂŠs programozhatĂł megjelenĂ­tőket prĂłbĂĄlnak ki, pĂŠldĂĄul a sofőrt kĂśrĂźlĂślelő felĂźleten egy igazĂĄn egyedi hĂĄromdimenziĂłs vezĂŠrlőpultot. A sofőr előtti műszerfal is a 3D-s kivetĂ­tő rĂŠsze, a vezetĂŠsi adatok egy Ăźvegen lesznek lĂĄthatĂłak (hasonlĂłan, mint a katonai repĂźlőgĂŠpek HUD-jĂĄn).


A Vision ConnectedDrive komfort, biztonsĂĄgi ĂŠs informĂĄciĂłs rendszerei kĂźlĂśn-kĂźlĂśn optimalizĂĄlhatĂłak ĂŠs egyedivĂŠ tehetőek lesznek mind a sofőr, mind az utas szĂĄmĂĄra. Az első ĂŠs hĂĄtsĂł fĂŠnyszĂłrĂłkban talĂĄlhatĂł szenzorok figyelni fogjĂĄk a forgalmat ĂŠs a kĂśrnyezetet, majd ezeket az informĂĄciĂłkat az oldalsĂł tĂźkrĂśkben elhelyezett antennĂĄk tovĂĄbbĂ­tjĂĄk mĂĄs autĂłkba is, Ă­gy prĂłbĂĄlandĂł elkerĂźlni pĂŠldĂĄul azt, hogy a navigĂĄciĂłs rendszer dugĂłba irĂĄnyĂ­tson minket.


A dizĂĄjn dominĂĄns rĂŠszei a hosszĂş tengelytĂĄv, hĂĄtratolt ĂźlĂŠshelyzet ĂŠs a nyĂşlĂĄnk motorhĂĄztető; a feszes ĂŠs folyamatos vonalakkal elvĂĄlasztott felĂźletek, amiktől ĂĄllĂł helyzetben is Ăşgy tűnik, mintha szĂĄguldana a kocsi. Hab a tortĂĄn a vonalak mentĂŠn futĂł fĂŠnyjĂĄtĂŠk, ami egy kis szĂ­nt visz a „szĂźrkesĂŠgbe”. Az ajtĂłk a Z1-eshez hasonlĂłan lefelĂŠ csĂşsznak, eltűnnek a karosszĂŠriĂĄban. AkĂĄr Ă­gy is vezethető, mĂŠg vĂŠrpezsdĂ­tőbbĂŠ tĂŠve sebessĂŠg ĂŠlmĂŠnyĂŠt.


TermĂŠszetesen a bevezetőben emlĂ­tett sorozatgyĂĄrtĂĄsra ĂŠrettsĂŠg mĂŠg ennĂŠl a modellnĂŠl is erősnek mondhatĂł, hiszen ez is csak egy lĂĄtvĂĄnyterv; ugyanakkor a felhasznĂĄlt technolĂłgiĂĄk ĂŠs formĂĄk mindenkĂŠpp feltűnhetnek majd a jĂśvő BMW-in.

Cimkék: autó, BMW , dizájn, luxus,
Kapcsolódó cikkek
Mindenki csak arrĂłl beszĂŠl kivel jĂĄrnak, mibe voltak; eljĂśtt a pillanat, amikor kiderĂ­tjĂźk mivel jĂĄrnak, a nagyvilĂĄgi dĂ­vĂĄk! LĂŠpĂŠst tartani nem biztos, hogy fogunk tudni velĂźk...
AmiĂłta a BMW piacra dobta az X1-es kompakt terepjĂĄrĂłjĂĄt, egyik orszĂĄgbĂŠli rivĂĄlisa, a Mercedes is nekiĂĄllt megtervezni a sajĂĄtjĂĄt.
Elképesztő újdonsággal kápráztatta el a világot a Kína délkeleti részén található Shenzheng-ben élő Dai Cheng kínai művész. A rendhagyó művészeti ágat képviselő úr nem mást, mint egy BMW Z4-es modellt állított össze modelltéglából aprólékos, közel egy éves megfeszített munkával. 
4,356,900 Huf / 14,100 Eur
Hennel Ádåm is rÊszt vett azon a rendezvÊnyen, ahol az orszåg legtehetsÊgesebb fodråszai mutattåk be munkåikat.
Az utĂłbbi időben szĂĄmtalan kĂŠrdĂŠs merĂźlt fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megĂŠrkeztek a vĂĄlaszok!
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb ĂśsszefoglalĂł Ă­rĂĄs jelenik meg az idĂŠn ĂĄprilis 9-ĂŠn 21. ĂŠletĂŠvĂŠt betĂśltő Kristen StewartrĂłl. Ennek kapcsĂĄn a Trendmagazin a hazai rajongĂłi kĂśzĂśssĂŠgekkel egyĂźttműkĂśdve szĂźletĂŠsnapi ajĂĄndĂŠkcsomagot kĂźld Kristennek!
avatar
Szeki
-
2011.03.13. 01:02
12
Paul nem hiszem.. Mire oda jutnak hogy megépítsék tuti változtatnak csomó mindent.
avatar
Torpedo
-
2011.03.08. 21:03
11
Nagyon eltalálták a BMW tervezői!
avatar
Oliv3r
-
2011.02.26. 23:34
10
menőő, de kicsit szokatlan
avatar
PaulShark
-
2011.02.26. 23:20
9
Fú, elég komoly ez a belsőtér... de kérdés, hogy ilyen lesz-e, ha majd egyátalán megépül...?
avatar
intel
-
2011.02.26. 19:28
8
de ezek a neoncsíkok elég durvák :D
avatar
Adrihanna
-
2011.02.26. 19:27
7
akármilyen fura el tudnám viselni hogy lobog benne a hajam =)))
avatar
intel
-
2011.02.26. 19:22
6
a jövő autója )
avatar
Szeki
-
2011.02.26. 14:44
5
A műszerfala meg belülaz egész fura, de oldalról nagyon szép.
avatar
Adrihanna
-
2011.02.26. 10:24
4
awwwww.. ettől végem.. nem szép, de nagyon jóóóó
avatar
gabesz21
-
2011.02.25. 22:11
3
ha ezt a formavilágot célozná meg a bmw akkor sok gondjuk nem lenne a jövőben!
avatar
gery
-
2011.02.25. 21:54
2
penge verda
avatar
horvath_tamas
-
2011.02.25. 21:35
1
Gyönyörű!
Dolce&Gabbana fekete bőrdzseki
A Dolce&Gabbana már felkészült a hűvösebb napokra is, hiszen megjelentetett néhány bőrkabátot a legújabb kollekciójában.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetĂŠsĂŠvel megindult az első palesztin intifĂĄda, a FĂśld elĂŠrte az ĂśtmilliĂĄrdos nĂŠpessĂŠget, a mozikat pedig meghĂłdĂ­totta Gordon Gekko.