A hitbéli tolerancia nagy érték számukra
Brüsszel rendhagyó karácsonyfát állít
1 hozzászólás
Boskovics Bianka    2012.12.17

Nyugat-Európa modern. Azt, hogy mennyire, Belgium szívében, Brüsszelben kiváltképp érzékelni lehet. Nem csak infrastrukturálisan, hanem kultúrájában, szellemiségében is. Jól példázza ezt az a tény, miszerint a helyi muszlim közösség iránti figyelmességből idén eltekintenek a tradicionális karácsonyfától.

A gyönyörű főváros több jelentős szervezet központjául szolgál, ilyen például az Európai Unió Tanácsa, az Európai Bizottság vagy az Európai Parlament. Természetesen nem csak tősgyökeres belgák lakják a várost, igencsak bővelkedik bevándorlókban is, melynek körülbelül 25%-a muszlim vallású. A brüsszeli vezetőség bejelentette: idén nem állítják fel a hagyományos karácsonyfát, mert nem szeretnék sérteni vele a város muzulmán lakóit.


Ez évben egészen újszerű szobor kap helyet a főtéren, amely szögletes formákkal határolt, elektromos és 25 méter magas. Mi több, tévéképernyőkkel felszerelt és zenél is! Az arra járók időtöltésképp és kihívásképp akár fel is mászhatnak a tetejére, így kapva pazar kilátást a város fényeire, a látványosság – ami a télfa nevet kapta - 10 percenként különböző szórakoztatóelemekkel tarkítja a városlakók mindennapjait. A szponzor az Electrabel vállalat.

Nemzetközileg is igen vegyes fogadtatást kapott az ötlet, többen meglehetősen furcsállják, és nem értenek egyet vele. A városi vezetőség természetesen igyekszik megvédeni álláspontját. A polgármester szerint: „Élvezzük a fákat az erdőkben, és élvezzük a kilátást a magaslatból!”. Egy tanácsos így érvelt: „Azt gyanítom, a kereszténységre történő utalás volt a döntő tényező. Sok embernek, akik nem keresztények, a fa sértő lehet.”

Gyémántmintás Dolce&Gabbana ing
"A fekete mindig menő" - nem csak órákra igaz ez az állítás, hanem ingekre is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszerűen nőtt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböző Tv-sorozatok.