A hitbéli tolerancia nagy érték számukra
Brüsszel rendhagyó karácsonyfát állít
1 hozzászólás
Boskovics Bianka    2012.12.17

Nyugat-Európa modern. Azt, hogy mennyire, Belgium szívében, Brüsszelben kiváltképp érzékelni lehet. Nem csak infrastrukturálisan, hanem kultúrájában, szellemiségében is. Jól példázza ezt az a tény, miszerint a helyi muszlim közösség iránti figyelmességből idén eltekintenek a tradicionális karácsonyfától.

A gyönyörű főváros több jelentős szervezet központjául szolgál, ilyen például az Európai Unió Tanácsa, az Európai Bizottság vagy az Európai Parlament. Természetesen nem csak tősgyökeres belgák lakják a várost, igencsak bővelkedik bevándorlókban is, melynek körülbelül 25%-a muszlim vallású. A brüsszeli vezetőség bejelentette: idén nem állítják fel a hagyományos karácsonyfát, mert nem szeretnék sérteni vele a város muzulmán lakóit.


Ez évben egészen újszerű szobor kap helyet a főtéren, amely szögletes formákkal határolt, elektromos és 25 méter magas. Mi több, tévéképernyőkkel felszerelt és zenél is! Az arra járók időtöltésképp és kihívásképp akár fel is mászhatnak a tetejére, így kapva pazar kilátást a város fényeire, a látványosság – ami a télfa nevet kapta - 10 percenként különböző szórakoztatóelemekkel tarkítja a városlakók mindennapjait. A szponzor az Electrabel vállalat.

Nemzetközileg is igen vegyes fogadtatást kapott az ötlet, többen meglehetősen furcsállják, és nem értenek egyet vele. A városi vezetőség természetesen igyekszik megvédeni álláspontját. A polgármester szerint: „Élvezzük a fákat az erdőkben, és élvezzük a kilátást a magaslatból!”. Egy tanácsos így érvelt: „Azt gyanítom, a kereszténységre történő utalás volt a döntő tényező. Sok embernek, akik nem keresztények, a fa sértő lehet.”

Jimmy Choo 'Holborn' bőrcipő
A Jimmy Choo mostanság már az elegáns férfiak számára is ajánl minőségi, alkalmi cipőket. Ilyen az itt látható fekete bőrcipő is.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Amikor mindenki kĂ©t számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a fĂ©rfiak nagy rĂ©szĂ©nek is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.