A cég története 1856-ban kezdődött el
Burberry, a kötelező felszerelés része
15 hozzászólás
Ispán Laura    2010.07.24

A Burberry márkanév kialakulása 1856-hoz köthető, ugyanis ebben az évben nyílt meg az első férfi divatáru bolt Angliában, Basingstoke városában. Thomas Burberry ezelőtt gyakornokként dolgozott egy vidéki textilüzletben. Az üzlet egyre növekedett és 1870-re kész birodalommá változott - az akkori üzlezméretekhez képest - a cég fő üzletfelei a helyi rezidensek és sportemberek voltak, akik gyakran látogatták a boltot.


1879-ben Thomas feltalálta a gabardint - egy olyan légáteresztő anyagot, amelyet egy olyan innovatív technológia segítségével állítottak elő, mely során a fonalat vízhatlanná teszik a szövés előtt. Az ezúton nyert anyag nem csupán vízálló, hanem rendkívül tartós is. 1888-ban lett kiváltva szabadalom erre a technikára. Gabardinból készültek a híres Burberry kabátok esős őszi, vagy tavaszi napokra. Az új anyagnak köszönhetően számtalan új termék látott napvilágot (aki teljesen beleszeretett, az külföldön akár az esküvői ruháját is megvásárolhatja ebből az anyagból). 1891-ben nyílt meg az első londoni Burberry bolt, amely napjainkban a cég főhadiszállása. 1901-ben Thomas megbízást kapott a hadügyminisztériumtól arra, hogy tervezzen a Brit tiszteknek új egyenruhát. A projekt annyira jól sikerült, hogy az Első Világháború során Burberry által tervezett viharkabátok a felszerelés kötelezően előírt darabjai voltak.

Emma Watson a Burberry
reklámarca
Emma Watson a Burberry reklámarca

A lovagló lovas Burberry logo 1904-ben lett megtervezve és regisztrálva, mint kereskedelmi márka. A zászlón található latin felirat "Prorsum“ jelentése „Előre“. Ez az egy szó magában foglalja a cég filozófiáját, amelyhez valóban könnyedén köthetjük a kitartást és a folyamatos fejlődésre, haladásra való törekvést az esetleges kudarcok ellenére is. Még ebben az évtizedben sor került a párizsi és a new york-i bolt megnyitására. Ezen kívül a norvég felfedező, Roald Amundsen kapitány Burberry felszerelésben érte el a világon elsőként a Déli-sarkot 1911. december 14-én. A felfedezés sikerének bizonyítékaként ott hagyott egy Burberry gabardin sátrat a jégmezőn. Ezen a sikeren felbuzdulva Ernest Shackleton elhatározta, hogy ő lesz az első felfedező, aki öbölről öbölre végigjárja az Antarktiszt. Az 1914-es expediciójára a felszerelést szintén a Burberry cég adta. A világszerte híres piros, fekete és homok színű kockák viharkabátok béléseként születtek meg 1924-ben, és hamarosan ez a szimbólum is regisztrált kereskedelmi márkává vált. Később esernyőkön, bőröndökön és sálakon is megjelenik a jellegzetes minta.

Rekkámfotó a 2010 tavasz/nyár
kampányhoz
Rekkámfotó a 2010 tavasz/nyár kampányhoz

A Burberry cég fontos szerepet játszott a repülés területén is, mert a pilóták számára speciális öltözeteket gyártott. 1937-ben megrendezésre került egy repülő verseny London és CapeTown között. A leggyorsabb időt a Burberry cég által szponzorált páros: A.E.Clouston és Betsy Kirby Green futotta a De Haviland DH88-as gépen. A szponzorálások segítségével széles publikumhoz jutott el a márka hírneve. A második világháború alatt Burberry folytatta a jó minőségű gabardin kabátok szállítását a hadsereg minden ágazatához. 1955-ben nyerte el elöször a Royal Warrant kitüntetést őfelségétől a kirélynőtől. 1970-ben Megnyitotta kapuit a Burberry új úttörő szerepet betöltő üzlete az East 57th utcában, New Yorkban. A ´80-as években kiépítették a kiskereskedelmi hálózatot az USA területén és számos önálló Burberry boltot is létesítettek az Államok területén. 1997-ben kialakuló új menedzsment csapat elkezdte a márkát felfrissíteni új tervezői kollekciókkal, termék diverzifikációval és megkülönböztethető figyelemfelkeltő hirdetési kampánnyal. 1999-ben a London Fashion Week alatt megtartotta a Burberry az első divatbemutatóját, melyet nem csupán hatalmas elismerés követett, hanem az év kollekciójának is magválasztották a felvonultatott ruhákat. Az új évtized hajnalán Burberry újra a tartós divat ikjonjává vált, és számos díjat megnyert. 2000-ben a Burberry Touch parfüm mind férfi mind női változatban is útnak indult a vásárlók legnagyobb örömére.

Burberry üzlet Belgrádban
Burberry üzlet Belgrádban

A brand megalkotójának Thomas Burberrynek merész karaktere, vállalkozó szelleme és rendkívüli feltalálói tehetsége képessé tette a márkát és a céget arra, hogy folyamatosan túléljen generációkról-generációkra. Olyan módon, hogy minden szituációból előnyt tudjon kovácsolni önmaga számára, így napjainkra luxus divatházzá nőtte ki magát, a kis Basingstoke-i bolt.

7,632,300 Huf / 24,700 Eur
11,587,500 Huf / 37,500 Eur
A Twilight Saga Ăłta vilĂĄgszerte ismerik a nevĂŠt, ĂĄm az Ă­gy kialakult mĂŠdiafigyelmet nem mindig viseli jĂłl. Kristen Stewart idĂŠn ĂĄprilis 9-ĂŠn tĂśltĂśtte be a 21. ĂŠletĂŠvĂŠt.
Kristen Stewart megjelenĂŠsĂŠt igen erős kritikĂĄk szoktĂĄk ĂŠrni, lezser, kĂśnnyed, laza hĂŠtkĂśznapi viseletei miatt. SzĂźletĂŠsnapja alkalmĂĄbĂłl egy rĂśvid ĂśsszeĂĄllĂ­tĂĄst olvashattok a legemlĂŠkezetesebb ruhĂĄirĂłl.
Hennel ÁdĂĄm a Fix HD magazin műsorĂĄban beszĂŠlt a TrendmagazinrĂłl, valamint a jĂśvőbeli tervekről.
avatar
Toma
-
2010.08.01. 17:57
15
a minőségi szemüvegek sokáig bírják, továbbá a napszemvügek közül csak a drágák a használható típusak, mert az olcsóbbak...azok károsak mintsem hasznosak a szemnek
avatar
alawa
-
2010.08.01. 15:38
14
kristóf biztos vigyázott rá és így igen.. ugye? :)

balu: van benne valami! de mégis vhogy a burberry olyan styust képvisel ami sztem semmijhez se hasonlítható
avatar
pongo
-
2010.07.30. 12:54
13
Balumsn: Jól összefoglaltad a dolgokat! ;)

davidkristof: Ilyen jó az a szemüveg? Még 8 év után is használható állapotú? :D
avatar
Balumsn
-
2010.07.29. 22:34
12
A Burberry tudjatok mire hasonlit leginkabb? Hugo Boss! Csak mivel joval kevesebb mennyisegu ruhat dob ki mint a Boss igy csak annak is egy reszevel vetheto ossze, foleg Boss Black meg a HUGO-val. Ott is a visszafogott sotet szinek dominalnak, fekete, kek, szurke.. Csak az a fo kulonbseg hogy a Burberry fiatalosabb szabasokat meg stilust kovet, igaz abbol is ezt a ,,tizeneves arisztokrata uzleti zseni,, feelinget.
avatar
chloe
-
2010.07.29. 21:20
11
Hello Kristóf!
Tegnpa voltam az Andrássy úti storejábanAz új kollekciók közt vannak eléggé jó cuccok, nekem főként a Burberry mintás sálak meg ilyen dolgok tetszenek, de persze most náyr van :)

Férfi ruháknál láttam egy ütős őszi kabátot, meg a cipők is jók.. visszafogott márka, de vannak nagyon jó darabjai.
avatar
davidkristof
-
2010.07.29. 20:13
10
A körülbelül 8 éves napszemüvegemen kívül, amit ajándékba kaptam semmi Burberrym nincs, de valahogy a napszemüveg hatására tervezgetem egy ideje beszerezni egyéb Burberry cuccot is. Talán idén nyáron.
avatar
Toma
-
2010.07.28. 11:18
9
harmadik képen a hosszú srácé jól mutatna szerintem rajtam :D
avatar
Zsofi
-
2010.07.27. 19:50
8
Szerintem jól áll Emma Watsonnak a Burberry-stílus, és a reklámfotók is igényesek!
avatar
andy
-
2010.07.27. 14:08
7
na melyiket Toma? :)
avatar
Toma
-
2010.07.27. 12:47
6
uhhh...iylen öltönyt kérek karácsonyra azt hiszem *.*
nagyon tetszik!
avatar
Karessz
-
2010.07.25. 20:22
5
\"Emma Watson beleillik a Burberry reklámokba, azokba úgyis mindig babaarcú morci modellek voltak előnyben :P\"

Ez így igaz :D
avatar
chloe
-
2010.07.24. 21:21
4
Emma Watson beleillik a Burberry reklámokba, azokba úgyis mindig babaarcú morci modellek voltak előnyben :P
avatar
Karessz
-
2010.07.24. 19:38
3
Jó lett a cikk! A Burberry minta meg a kiegészítőik tök jók, de valahogy a ruháik nem jönnek be nekem :S
avatar
Blackjack
-
2010.07.24. 17:04
2
Nem rajongok sem a kockás ruhákért sem a barna színért, de mégis tetszenek a Burberry ruhái, már amennyit láttam belőlük, ugyanis a store-ban még nem voltam.
avatar
alawa
-
2010.07.24. 16:24
1
nekem tetszik a Burberry, nagyon kiévteles stílust képvisel

ja és gyönyörű az a lila kabát Emmán!!
Sálgalléros Tommy Hilfiger zakó
A Tommy Hilfigertől nem megszokott zakót vásárolhatunk meg a Dress for Less kínálatában.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
Ebben az ĂŠvben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobtĂĄk piacra Madonna első ĂśnĂĄllĂł lemezĂŠt is.