KandĂrozott rĂłzsa,
brontei pisztĂĄcia, liofilizĂĄlt mĂĄlna, aranypelyhek,
fekete tengeri sĂł, HaribĂł gumimaci ĂŠs mĂŠg megannyi
kĂźlĂśnleges feltĂŠt, mellyel elkĂŠnyeztet bennĂźnket
hazĂĄnk legĂşjabb luxus csokolĂĄdĂŠ mĂĄrkĂĄja. A ChocoMe az
ĂŠdessĂŠg kedvelőinek legĂşjabb gyengĂŠje, ezt
garantĂĄlhatom.
A szemĂŠlyre szabott
tĂĄblĂĄs kedvenc rendelĂŠs utĂĄn kĂŠszĂźl, Ăgy megadatik
szĂĄmunkra az a lehetősĂŠg, hogy kivĂĄlasszuk, milyen
finomsĂĄgokat szeretnĂŠnk, hogy belenyomkodjanak az akkor
mĂŠg forrĂł csokolĂĄdĂŠ masszĂĄba. A skĂĄlĂĄja hosszĂş,
nyolcvan alapanyagbĂłl, kĂśzel hatvan milliĂł variĂĄciĂłt
lehetsĂŠges ĂśsszeĂĄllĂtani. Ăgy garantĂĄltan mindenki
megtalĂĄlja ĂĄlmai csokolĂĄdĂŠjĂĄt.
A kĂŠzműves csokigyĂĄr, eredetileg egyszemĂŠlyes
vĂĄllalkozĂĄsnak indult egy angyalfĂśldi Ăźzletben.
MĂŠszĂĄros GĂĄbor a cĂŠg tulajdonosa ĂŠs egyben
megĂĄlmodĂłja, nagy lelkesedĂŠssel kezdett bele a
csokolĂĄdĂŠkĂŠszĂtĂŠsbe. MĂĄr gyermek kora Ăłta nagy
rajongĂłja a kalĂłria dĂşs ĂŠdessĂŠgnek, s a vilĂĄgban sok
felĂŠ megfordulva hobbija volt helyi csokolĂĄdĂŠkat
kĂłstolni. Majd egy belgiumi csokolĂĄdĂŠ akadĂŠmiĂĄn tanulta
a mestersĂŠget a vilĂĄg legjobbjaitĂłl. Egy amszterdami
utazĂĄsa sorĂĄn lĂĄtott előszĂśr olyat, hogy rendelĂŠsre
kĂŠszĂtettek csokit, s Ăşgy dĂśntĂśtt mivel ez hazĂĄnkban
eddig mĂŠg nem volt egy ismert dolog belevĂĄg a
vĂĄllalkozĂĄsban. A vĂĄrtnĂĄl sokkal nagyobb sikert aratott,
egy ĂŠv leforgĂĄsa alatt nem csak nagy rajongĂł tĂĄborra
tett szert, sőt mĂĄr a nemzetkĂśzi piacon is terjeszkedni
kezdett.
A csoki csodĂĄk a belga
Callebaut cĂŠg alapanyagĂĄval kĂŠszĂźlnek, melyet szĂĄz
szĂĄzalĂŠkban kakaĂłvajjal gyĂĄrtottak. HĂĄrom fĂŠle alap
kaphatĂł ĂŠt-, tej- ĂŠs fehĂŠr csokolĂĄdĂŠ. Mindenkinek
lehetősĂŠge nyĂlik a hangulatĂĄhoz illőt pĂĄrosĂtani,
maximum Ăśt feltĂŠttel. A feltĂŠtek kĂśzĂśtt rengeteg
kĂźlĂśnlegessĂŠg van, ilyenek pĂŠldĂĄul a liofilizĂĄlt
technikĂĄval tartĂłsĂtott gyĂźmĂślcsĂśk, vagy a
kandĂrozott virĂĄgok. Ez a kĂŠt technika lehetővĂŠ teszi,
hogy ĂŠdessĂŠgĂźnk mĂŠg exkluzĂvabb legyen, s eddig mĂŠg
nem ismert Ăzeket is kĂłstolhassunk. A legkĂźlĂśnlegesebb
mĂŠgis a vĂśrĂśsboros tengeri sĂłval kĂŠszĂźlt csokolĂĄdĂŠ.
Ez az Atlanti-ĂłceĂĄn partjĂĄnĂĄl lĂŠvő sĂł termelő
szigetről szĂĄrmazĂł sĂłnak ĂŠs a bordeux-i borvidĂŠkről
szĂĄrmazĂł bornak a keresztezĂŠse.
A kĂźlĂśnleges feltĂŠtek sokszor nagy kĂŠrdőjeleket
tĂĄmasztanak a vĂĄsĂĄrlĂłkban, hogy vajon mi is az, ezĂŠrt a
ChocoMe honlapjĂĄn minden technikĂĄrĂłl ĂŠs felhasznĂĄlt
alapanyagrĂłl kĂźlĂśn- kĂźlĂśn olvashatunk ĂŠs
tĂĄjĂŠkozĂłdhatunk. Ezen kĂvĂźl mĂŠg megtalĂĄlhatĂłak a
legkedveltebb kreĂĄciĂłk, ha valaki biztosra szeretne menni,
vagy segĂtsĂŠgre lenne szĂźksĂŠge a helyes dĂśntĂŠs
meghozatalĂĄban.
Az elmĂşlt hĂłnapokban
a termĂŠk annyira ismert lett, hogy tĂśbb kiskereskedelmi
bolt is jelezte igĂŠnyĂŠt az ĂŠdes finomsĂĄgra. Ăgy ma mĂĄr
a tervezettnĂŠl sokkal nagyobb mennyisĂŠgben gyĂĄrtjĂĄk a
ChocoMe-t. A tulajdonos azonban semmikĂŠppen nem szeretne
belőle tĂśmegcikket teremteni, ezĂŠrt egĂŠszen biztosak
lehetĂźnk, hogy egyetlen nagyobb hipermarketben sem fogunk
talĂĄlkozni vele. LegĂşjabb viszonteladĂłja a villĂĄnyi Gere
pincĂŠszet. Az ő kĂśzreműkĂśdĂŠsĂźkkel olyan feltĂŠteket
kĂsĂŠrleteznek ki, amelyek harmonizĂĄlnak a borokkal. S ez
mĂŠg mindig nem minden. Hat hĂłnap utĂĄn a cĂŠg
exportĂĄlĂĄsba is kezdett. FranciaorszĂĄg meghĂłdĂtĂĄsa
utĂĄn most kĂśvetkezik Ausztria, CsehorszĂĄg ĂŠs
SzlovĂĄkia.
Ha valakinek pedig nem lenne elĂŠg ez a sikersztori, akkor
tovĂĄbb fokozhatjuk a szakmai elismerĂŠsekkel, ugyanis egy
ĂŠv alatt hĂĄrom rangos dĂjat is magĂĄĂŠnak tudhat a
kĂŠzműves csokolĂĄdĂŠgyĂĄrtĂł. Megnyerte a Pakk
CsomagolĂĄsdizĂĄjn-versenyt ĂŠlelmiszer-ĂŠdessĂŠg
kategĂłriĂĄban, megnyerte a hazai reklĂĄmszakma Arany Penge
dĂjĂĄt digitĂĄlis technolĂłgiai megoldĂĄsok kategĂłriĂĄban,
mellyel a Secret Message Facebook alkalmazĂĄst ismertĂŠk el
ĂŠs legutĂłbb hazavitte a XIX. Magyar InnovĂĄciĂłs
NagydĂjat is az âegyedi igĂŠnyek szerint elkĂŠszĂtett
kĂŠzműves csokolĂĄdĂŠiĂŠrtâ.
A ChocoMe tehĂĄt nem egy ĂĄtlagos csokolĂĄdĂŠ, melyet akkor veszĂźnk a mĂĄsiknak, ha semmi ĂśtletĂźnk sincsen. Ez egy olyan szemĂŠlyre szabott ajĂĄndĂŠk, amely megjelenĂŠse miatt inkĂĄbb polcra valĂł, de ha mĂŠgis rĂĄszĂĄnja magĂĄt az ember, hogy megbontsa egĂŠszen biztos, hogy minősĂŠgi alapanyagbĂłl kĂŠszĂźlt kĂźlĂśnleges Ăzeket majszolgathat el. Az ĂĄrĂĄt tekintve is inkĂĄbb ajĂĄndĂŠknak, mint esti nasinak felel meg. FeltĂŠttől fĂźggően ugyanis egy tĂĄbla 100 grammos csokolĂĄdĂŠ 1000- 2500 forint kĂśzĂśtt mozog. Azonban, ha kicsit jobban kĂśrbenĂŠzĂźnk a minősĂŠgi belga ĂŠdessĂŠgek kĂśzĂśtt lĂĄthatjuk, hogy nem is irreĂĄlis az ĂĄra. S tovĂĄbb fokozva mĂŠg vĂĄsĂĄrolunk mellĂŠ egy kellemes villĂĄnyi borocskĂĄt ĂŠs ĂŠlvezzĂźk a harmonikus Ăz bombĂĄt, rĂĄdĂśbbenĂźnk, hogy mindent pĂŠnzt megĂŠrne egy Ăşjabb tĂĄbla belőle.